3 Handige speelgoedtips voor lange autoritten met kinderen

Ga je regelmatig met de auto op pad en is het iedere keer weer een uitdaging om de kinderen gedurende de rit te vermaken? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je! Helemaal wanneer je voornemens bent om met de auto op vakantie te gaan en dus de nodige uurtjes met het gezin in de auto te zitten, is het wel prettig dat de kinderen zichzelf weten te vermaken. Nu zullen ze, indien je ‘s nachts rijdt, natuurlijk wel een groot deel van de tijd slapen, maar kunnen we je wel vertellen dat een kind dat zich verveelt, je na minder dan een uur wel begint te vervelen. Zorg er dus voor dat je voldoende speelgoed hebt, zodat je kinderen zich weten te vermaken.

Zorg voor een telefoon of tablet

In de huidige digitale wereld, ontkomen we er natuurlijk niet aan dat onze kinderen al op jonge leeftijd opgroeien met telefoons en tablets. Waar de een dit het liefst zo lang mogelijk uitstelt, is dit voor de ander een uitkomst. Vooral wanneer je een flink stuk moet rijden, is het wel prettig dat je kind bijvoorbeeld naar zijn of haar favoriete tekenfilm kan kijken, zodat ze zich kunnen vermaken. Wel is het handig om in het geval van een tablet of telefoon, ook een sim only met databundel af te sluiten. Ook wanneer je je eigen telefoon gebruikt als hotspot, zul je versteld staan van het feit hoe snel de mb’s er doorheen vliegen met een paar filmpjes. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste provider kiest, neem dan voor vertrek even een kijkje op telefoon.nl, waar je niet alleen verschillende sim only aanbieders met elkaar kunt vergelijken, maar ook direct kunt kijken of er een leuke nieuwe telefoon is voor jezelf of misschien wel voor je kids.

Kies voor speciale reisspellen

Even een filmpje kijken of een spelletje doen op de telefoon of tablet is leuk, maar kinderen hebben een spanningsboog die vele malen korter is dan die van ons als volwassenen. Zorg er daarom dus ook voor dat je goed voorbereid bent en ook wat reisspelletjes meeneemt, zodat ze samen of met de rest van de inzittenden een spelletje kunnen spelen. Reisspelletjes zijn zo ontworpen dat ze kleiner zijn dan de normale uitvoering, zodat je ze gemakkelijk mee kunt nemen. Ook is de uitvoering van het spel vaak net even iets simpeler, waardoor het minder lang duurt, ideaal voor wanneer je kinderen erg snel uitgekeken zijn op iets. Zo is een potje Uno bijvoorbeeld leuk om te doen, maar is een puzzelboekje ook leuk.

Kleur- en tekenspullen

Kleuren en tekenen, welk kind vindt het niet leuk. Niet alleen is dit perfect voor het tijdverdrijf, maar is het ook gemakkelijk mee te nemen, zonder dat het extreem veel ruimte in beslag neemt. Wel is het handig om te kiezen voor potloden in plaats van stiften, zodat je niet bang hoeft te zijn dat de kinderen de bekleding van de auto onder handen nemen. Zo zijn er ook speciale tekenborden, waarop je kinderen hun creativiteit helemaal de vrije loop kunnen laten en je ook niet bang hoeft te zijn voor strepen op de bekleding van je auto.