Bestuurbare auto: Vind hier de beste bestuurbare auto's van 2024!

Een bestuurbare auto, ook wel een radiografisch bestuurbare auto genoemd, en tegenwoordig zelfs geregeld met laserstraal, is de stoerste manier voor kinderen om te kunnen racen met een auto. Je kan er allerhande trucs mee leren, ze op de gekste plekken laten rijden, je kan racen tegen je vriendjes en zo zijn er nog tal van leuke redenen te bedenken waarom ieder kind een bestuurbare auto zou moeten hebben. Er zijn verschillende soorten bestuurbare auto’s te krijgen. Niet alleen qua hoe ze uitzien en welke trucjes je er allemaal  mee kan doen, maar ook hoe ze aangestuurd worden en op welke brandstof ze werken. En ook daarbij zijn weer allerhande verschillende mogelijkheden.

De best verkochte bestuurbare auto’s van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Onze favoriet

Maak flips, 360° spins en rijd vliegensvlug op twee kanten met de Exost 360 Cross! De Exost RC 360 Cross (schaal 1:18) met zijn banden.

 • Wendbaarheid
 • Snelheid
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

Grote X-Monster 3.0 auto met afstandbediening Grote afmeting van de auto Bereik tot 100m Snelheid tot 45km/h.

 • Wendbaarheid
 • Snelheid
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

Helemaal opgeladen geeft de Carrera RC Nintendo Mario Kart Quad tot ongeveer 20 minuten speelplezier. 

 • Wendbaarheid
 • Snelheid
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

De beste bestuurbare auto's

 • Beste RC auto - Overmax X-Monster 3.0 RC voertuig 4x4 wielaandrijving

 • Beste RC auto onder de 20 euro - Exost RC 360 Cross II Stuntauto groen

 • Beste RC Drift Car - HPI RS4 Sport 3 Drift Auto RTR

 • Snelste bestuurbare auto - De Traxxas XO-1 (150 km/h in slechts 4,9 seconden)

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Overmax X-Monster 3.0 RC voertuig de beste bestuurbare auto is. Deze bestuurbare auto beschikt over goede vering & 4x4 wielaandrijving zodat hij op elk terrein kan rijden. De RC auto kan een snelheid halen van 45km/h en heeft een bereik van 100 meter. Door het geavanceerd Battery Management Systeem kun je de X-Monster tot wel 40 minuten gebruiken. Kortom, voor de beste prijs kwaliteit verhouding kies je voor een Overmax X-Monster 3.0 RC. 

#1
Exost RC 360 Cross II Stuntauto groen 1:18 - RC Auto - Bestuurbare Auto

De Exost RC 360 Cross II Stuntauto in groen is een krachtige en veelzijdige bestuurbare auto die geschikt is voor avontuurlijke gebruikers die op zoek zijn naar een spannende rit. Met een schaal van 1:18 is deze stuntauto perfect om binnen of buiten te racen en te stunten.

Deze bestuurbare auto heeft een unieke en opvallende groene kleur en beschikt over een robuust ontwerp met grote wielen en een solide constructie. Met zijn krachtige motor en wendbaarheid kan deze auto hoge snelheden bereiken en vloeiend van richting veranderen.

Met de handige afstandsbediening kunt u deze auto nauwkeurig besturen en stunts uitvoeren zoals 360 graden flips en spins. De afstandsbediening heeft een bereik van maximaal 25 meter, zodat u de auto vanaf een afstand kunt besturen en hem de meest indrukwekkende stunts kunt laten uitvoeren.

De Exost RC 360 Cross II Stuntauto wordt geleverd met een oplaadbare batterij die zorgt voor een langere speeltijd. Deze auto is ook gemakkelijk op te laden via USB, zodat u hem snel weer kunt gebruiken.

Kortom, als u op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige bestuurbare auto die in staat is om indrukwekkende stunts uit te voeren, dan is de Exost RC 360 Cross II Stuntauto in groen de perfecte keuze.

 • Wendbaarheid
 • Snelheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Overmax X-Monster 3.0 - RC Auto - 4x4 wielaandrijving - Schaal 1:18 - 45km/h

De Overmax X-Monster 3.0 is een indrukwekkende 1:18 schaal RC auto met een 4x4 wielaandrijving. Het is een robuuste, krachtige en veelzijdige auto die gebouwd is voor snelheid en avontuur. Met een maximum snelheid van 45 km/h is de X-Monster 3.0 in staat om razendsnel te racen en over elk terrein te rijden.

Het design van de Overmax X-Monster 3.0 is modern en stoer. De 4x4 wielaandrijving zorgt voor een uitstekende grip op alle soorten ondergronden, waardoor de auto perfect is voor gebruik op ruig terrein. De sterke ophanging maakt deze auto ook geschikt voor hoge sprongen en andere stunts.

Met de handige afstandsbediening kunt u de Overmax X-Monster 3.0 nauwkeurig besturen en manoeuvreren. De afstandsbediening heeft een bereik van maximaal 100 meter, zodat u de auto vanaf een afstand kunt besturen. Het gebruiksvriendelijke ontwerp maakt het eenvoudig om snel te schakelen tussen de verschillende rijmodi.

De Overmax X-Monster 3.0 wordt geleverd met een oplaadbare batterij die zorgt voor een langere speeltijd. Het opladen van de batterij is gemakkelijk via USB. Het product wordt compleet geleverd met alle benodigde accessoires, waaronder een handleiding en een USB-oplaadkabel.

Kortom, de Overmax X-Monster 3.0 is de perfecte RC auto voor avontuurlijke gebruikers die op zoek zijn naar snelheid, kracht en veelzijdigheid. Of u nu op zoek bent naar een RC auto om te racen of om over ruig terrein te rijden, de Overmax X-Monster 3.0 heeft alles wat u nodig heeft.

 • Wendbaarheid
 • Snelheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Carrera RC Mario Kart 8 Mario - Bestuurbare Quad - 2,4GHz - 1:20

De Carrera RC Mario Kart 8 Mario is een opvallende en leuke bestuurbare quad voor fans van de Mario Kart-spellen. Met zijn opvallende kleuren en details, zoals het icoon van Mario op de voorkant, is deze bestuurbare quad een must-have voor elke Mario-fan.

Met de 2,4 GHz technologie kunt u deze quad nauwkeurig besturen, zonder dat de besturing verstoord wordt door andere signalen in de omgeving. De quad is ontworpen op een schaal van 1:20 en is daarmee perfect voor gebruik binnenshuis of in de tuin.

De Carrera RC Mario Kart 8 Mario heeft een uitstekende wendbaarheid en een soepele besturing, waardoor hij gemakkelijk te manoeuvreren is. De quad beschikt over een snelheidsregelaar, zodat u de snelheid van de quad kunt aanpassen aan uw wensen.

Met de handige afstandsbediening kunt u deze bestuurbare quad nauwkeurig besturen en uw favoriete Mario Kart-momenten naspelen. De afstandsbediening heeft een bereik van maximaal 20 meter, zodat u de quad vanaf een afstand kunt besturen.

De Carrera RC Mario Kart 8 Mario wordt geleverd met een oplaadbare batterij, die zorgt voor een lange speeltijd. Het opladen van de batterij is gemakkelijk via USB. Het product wordt compleet geleverd met alle benodigde accessoires, waaronder een handleiding en een USB-oplaadkabel.

Kortom, de Carrera RC Mario Kart 8 Mario is de perfecte bestuurbare quad voor fans van de Mario Kart-spellen. Met zijn opvallende kleuren en soepele besturing zorgt deze quad voor veel speelplezier.

 • Wendbaarheid
 • Snelheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Monster Jam - El Toro Loco Monstertruck - RC Voertuig - Schaal 1:24 - 2,4 GHz

De Monster Jam El Toro Loco Monstertruck is een op afstand bestuurbaar voertuig in schaal 1:24 dat fans van alle leeftijden in staat stelt om hun eigen monstertruck race-ervaring te beleven. Met een opvallend rood en zwart design dat trouw is aan het echte El Toro Loco Monster Jam voertuig, is deze RC truck ontworpen om op hoge snelheden over elk terrein te racen.

Met de 2,4 GHz afstandsbediening kunnen kinderen en volwassenen de truck tot op 30 meter afstand bedienen en urenlang plezier beleven aan het rijden over verschillende obstakels en hindernissen. Het voertuig heeft een duurzame constructie en is gemaakt van hoogwaardige materialen om de krachtige motoren en schokdempers te kunnen weerstaan.

De Monster Jam El Toro Loco Monstertruck heeft volledige functionele besturing, waardoor het gemakkelijk is om de truck te laten rijden, draaien en springen. Kinderen kunnen zelfs deelnemen aan races en wedstrijden om te zien wie de snelste truck heeft. De truck werkt op 5 AA-batterijen en de afstandsbediening werkt op 2 AA-batterijen (niet inbegrepen).

Met de Monster Jam El Toro Loco Monstertruck kunnen kinderen hun verbeelding en creativiteit stimuleren, terwijl ze hun hand-oog coördinatie en fijne motoriek verbeteren. Het is een geweldig speelgoed voor kinderen die houden van avontuur en spannende race-ervaringen.

 • Wendbaarheid
 • Snelheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Monster Jam - Grave Digger - RC Voertuig - Schaal 1:15 - 2,4 GHz

Het Monster Jam - Grave Digger - RC Voertuig is een indrukwekkende RC auto die gebaseerd is op de iconische Grave Digger monster truck. Met zijn schaal van 1:15 en 2,4 GHz technologie is deze bestuurbare auto geschikt voor fans van het Monster Jam-circuit en avontuurlijke racers die op zoek zijn naar een opvallende en krachtige RC auto.

Het ontwerp van de Grave Digger is stoer en robuust, met grote banden en een stevige constructie. Met de 2,4 GHz technologie kunt u deze bestuurbare auto nauwkeurig en betrouwbaar besturen, zonder dat de besturing wordt verstoord door andere signalen in de omgeving.

De Grave Digger heeft een uitstekende wendbaarheid en snelheid, waardoor hij gemakkelijk kan manoeuvreren en hoge snelheden kan bereiken. Met de handige afstandsbediening kunt u deze auto eenvoudig besturen en uitdagende stunts uitvoeren, zoals hoge sprongen en 360 graden spins.

De Grave Digger wordt geleverd met een oplaadbare batterij, die zorgt voor een lange speeltijd. Het opladen van de batterij is eenvoudig via USB. Het product wordt compleet geleverd met alle benodigde accessoires, waaronder een handleiding en een USB-oplaadkabel.

 

 • Wendbaarheid
 • Snelheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Voor kinderen is een bestuurbare auto natuurlijk geweldig. Zij bepalen wat de auto doet, hoe hard de auto rijdt, welke kant deze op gaat, en hoe meer behendigheid ze ermee krijgen, des te leuker dat het wordt. Je kan ze overal mee naartoe nemen en verschillende terreinen uitproberen. Daarnaast heb je allerhande soorten modellen. Hele gelikte en luxe uitziende auto's tot super stoere en robuuste auto's. Het is maar net wat de smaak van jouw kind is, welke keuze bij jou past.

Het belangrijkste onderdeel van een bestuurbare auto is het onderstel, ook wel het chassis genoemd. Hierop zitten alle onderdelen, waaronder een ontvanger. In de controller zit een zender en daarmee bestuur jij de auto. Er kan gewerkt worden met radiogolven, maar ook met infrarode laserstralen. Er zijn  bestuurbare auto's die op een batterij werken, maar er zijn ook auto's die hun power krijgen van nitromotoren of benzine. Voor kinderen is het toch het veiligste om met bestuurbare auto's op batterijen te werken.

Wat is een bestuurbare auto eigenlijk?

Een radiografisch bestuurbare auto wordt ook wel een RC-auto genoemd. RC staat dan voor radio controlled. Dit zijn meestal modelauto's waarbij de functies via een radiozender, op afstand, kan worden bediend. Het bestaat uit een zenderset, de controller, een ontvanger, de auto, en een of meer servomotoren, hiermee bestuur je de auto.

Waar moet je op letten bij het kopen van een op afstand bestuurbare auto?

Om te beginnen is de brandstof erg belangrijk. Je hebt bestuurbare auto's die op stroom rijden en er zijn er die op benzine rijden. Voor kinderen is het eigenlijk altijd aan te raden om een auto te kiezen die op stroom rijdt, simpelweg omdat dit veiliger is. Je kan ook kijken of je een auto wilt die je zelf dient op te bouwen of een kant-en-klare auto wilt. Voor kinderen is het vaak een gepriegel en te lastig om een auto zelf in elkaar te moeten zetten.

Verder wil je ook kijken naar de batterijduur als je kiest voor een auto die op stroom werkt. Hoe lang kan je achter elkaar rijden en hoe lang duurt het opladen vervolgens. Kan je een extra batterij aanschaffen of niet.

Hoe ver is het bereik van de auto? Wil je er op een verre afstand toch nog meer kunnen rijden of hou je het liever dichterbij? Welke ondergronden wil je kunnen bereiden? Alleen binnen of ook buiten? Wil je er stunts mee kunnen doen of alleen kunnen racen? Hoe oud is het kind voor wie jij de auto wilt kopen?

Zoals je ziet zijn er een hoop zaken om rekening mee te houden wanneer je een auto wilt kopen die op afstand bestuurbaar is.

Wat zijn de beste bestuurbare auto's?

Wat de beste bestuurbare auto is, ligt vooral aan jouw wensen en jouw budget. Zoek je een auto voor een 5-jarige of voor een tiener? Wil je een F1 auto of een Monster Truck? Deze zaken bepalen onder meer wat de beste auto's zijn. Natuurlijk zijn er enkele merken die sowieso kwaliteit leveren, maar als jij een dure auto koopt met allerhande functies die jouw 5-jarige dan niet kan bedienen, dan heb je alsnog niet de beste auto gekocht. Kijk bij de reviews van onze top 5 welke auto het beste bij jouw wensen past.

Wat zijn de voor- en nadelen van een RC auto?

Een van de kenmerken van een RC auto is dat je deze kan besturen van een afstand. Dat is dan ook meteen het grootste voordeel. Dat heeft wel ook als nadeel dat de stroom of benzine op gaat en je deze dan moet opladen of bijvullen. Een ander voordeel is de ontelbare mogelijkheden en keuzes die je hebt. De technologie ontwikkelt zich snel en daardoor vind je steeds betere modellen met steeds meer mogelijkheden op de markt. Betere besturing, betere schokabsorptie, klimvermogen, gebruiksduur. Dat heeft als bijkomend nadeel dat jouw net aangeschafte auto ook weer snel achterhaald is, wat je gretig maakt naar weer een nieuwer model.

Veelgestelde vragen

Wat is een goede bestuurbare auto voor buiten?

Wanneer je op zoek bent naar een bestuurbare auto voor buiten dan wil je een auto die op alle terreinen kan rijden, die tegen een stootje kan, die kan klimmen en wendbaar is en die ook nog eens spatwater- en stofdicht is. Batterijen zijn dan handig zodat je niet te snel naar binnen hoeft gaan om op te laden. In de lijst met reviews van ons vind je de beste bestuurbare auto's voor buiten.

Onze favoriet

Maak flips, 360° spins en rijd vliegensvlug op twee kanten met de Exost 360 Cross! De Exost RC 360 Cross (schaal 1:18) met zijn groene banden.

Beste prijs op BOL.com