Bijtringen

Bijtringen

Vind hier de beste bijtringen van 2022

Bijtringen zijn fijn voor de kleinste kindjes. Ze kunnen er lekker hun groeiende tandjes inzetten of hun tandvlees ermee stimuleren. Wanneer de tandjes door beginnen te komen, dan begint het tandvlees te jeuken. Het is dan lekker voor jouw kleintje om ergens op te bijten. Niet alles is geschikt om in de mond te steken, laat staan om erop te bijten. Bijtringen zijn precies daarvoor bedoeld.

Er zijn allerhande soorten bijtringen te krijgen en dat maakt het moeilijk kiezen. Je wil vooral een veilige bijtring, die fijn is voor de doorkomende tandjes en verzachtend werkt voor het pijnlijke tandvlees. Een siliconen bijtring is daar onder meer geschikt voor, maar een rubberen bijtring of een houten bijtring, kunnen net zo fijn en veilig zijn. Verschillende texturen stimuleren het tandvlees en de tanden, maar zijn ook goed voor jouw kleintje om verschillende structuren te leren kennen. Siliconen bijtringen kan je ook nog eens in de koelkast of diepvries leggen, zodat ze lekker koud zijn en voor een zachte verkoeling zorgen die het tandvlees verlicht.

Zoek jij de beste bijtring voor jouw kindje? Dan vind je hieronder de Top 5 beste bijtringen.

De best verkochte Bijtringen van 2022!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

De 5 beste Bijtringen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende Bijtringen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Little Dutch regenboog bijtring

Deze vrolijk gekleurde, siliconen bijtring van Little Dutch in regenboog uitvoering, is niet alleen hartstikke leuk, maar ook heel aantrekkelijk voor jouw kleintje. Jouw kindje kan de bijtring makkelijk vast houden en erin bijten als de eerste tandjes doorkomen. Je zal zien dat het de pijn verzacht en jouw kleintje zal deze vrolijke bijtring niet laten liggen.

Voordelen:

Van siliconen

dus BPA-vrij

Makkelijk schoon te houden

Verlicht de pijn bij het ongemak van doorkomende tandjes

Meest Kleurrijke

Baby tandenborstel/bijtspeeltje

Lekker bijten en tegelijkertijd de tandjes poetsen. Dit is geen standaard bijtring, maar een bijtring gemaakt als tandenborstel. Je kan er voorzichtig het tandvlees mee masseren en jouw kleintje al laten wennen aan het tandenpoetsen. De opvallende kleur, maakt het bijt speeltje extra aantrekkelijk en de structuur voelt prettig aan.

Voordelen:

Tandenborstel en bijtspeeltje in 1

Gemaakt om makkelijk vast te houden

Masseert het tandvlees

Nummer 1

Sophie de giraf in witte geschenkdoos

Sophie de giraf bijtring stimuleert maar liefst 5 zintuigen. Deze giraf bijtring wordt al generaties lang in Frankrijk met de hand gemaakt. Dit speeltje is gemaakt van rubber. Natuurlijke rubber, en van verf die gebruikt wordt in de voedselindustrie. De bijtring is hartstikke veilig als jouw kleintje deze in de mond stopt.

Voordelen:

Makkelijk vast te pakken aan nek of benen

Bijzondere

herkenbare geur dankzij de natuurrubber

Heeft een subtiel piepje om het gehoor van jouw kleintje te stimuleren

Nummer 2

Nuby bijtspeelgoed koelbijtsleutels

Kinderen willen altijd met de sleutelbos spelen, maar dat is niet echt fijn voor in et mondje. Deze kleurrijke koelbijtsleutels zijn daar juist voor gemaakt. Je kan het bijtspeeltje in de koelkast leggen. Dit biedt een zachte verkoeling dankzij de speciale gel in de koelbijtsleutels. Het zachte materiaal is erg stevig en jouw kleintje kan er veilig op sabbelen en de pijn van tanden die doorkomen verlichting bieden.

Voordelen:

Kan gekoeld worden en biedt een nieuwe voelsensatie

maar het zal ook de pijn verzachten

Verschillende sleutel speeltjes aan een ring

Met speciale koel gel

Nummer 3

Bijtspeelgoed baby bijtring knisper speelgoed

Wanneer de tandjes doorkomen, beginnen veel kindjes in hun handjes te bijten. Ze masseren dan hun tandvlees, waardoor ze de pijn verzachten. De handschoen is gemaakt van natuurlijke siliconen en heeft een speciale structuur. Er zit een klittenbandje aan zodat het niet van het handje glijdt en altijd past.

Voordelen:

Kan links en rechts gedragen worden

Baby veilig

door gebruik van natuurlijke materialen

Speciale structuur maakt et fijn om op te kauwen

Nummer 4

Wat is een bijtring?

Een bijtring is een speeltje waarop een kindje met doorkomende tandjes op een veilige manier op kan bijten. Bijtringen helpen de pijn van tandvlees verzachten wanneer de eerste tandjes doorkomen. Bijtringen zijn daar speciaal voor gemaakt. Nieuwe tandjes irriteren erg als ze doorkomen en een bijtring kan helpen de druk te spreiden en dus de pijn te verlichten. Er zijn bijtringen in verschillende vormen en allerhande uitvoeringen.

Waarom een bijtspeelgoed kopen?

Een rammelaar is niet altijd even goed om op te bijten, maar er komt een tijd dat de tanden doorkomen en dan zal jouw kindje op van alles willen kauwen, bijten en sabbelen. Bijtringen komen in meerdere uitvoeringen, in diverse thema's en gemaakt van verschillende materialen. Je kan kiezen voor een houten ring, in de vorm van een rammelaar bijtring of bestaande uit sleutels. Meestal worden bijtringen zo gemaakt dat het fijn is voor kleine handen om ze vast te houden.

Sommige bijtringen kan je in de koelkast leggen. Dit is een nieuwe sensatie aan de lippen en mond van jouw kindje, en de koele bijtringen verzachten ook het ongemak van doorkomende tanden. Rubberen en siliconen ringen zijn meestal zachter dan een houten bijtring.

Een bijtring kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn ontzettend veel bijtringen te krijgen. Wat is dan de beste bijtring? Dat is lastig te zeggen. Het ligt namelijk ook aan jouw persoonlijke voorkeuren, jouw budget en de interesses van jouw kindje. Een bijtring moet makkelijk gebruikt kunnen worden en het is fijn als de bijtringen het ongemak van nieuwe tanden verzachten. Maar waar moet je verder nog op letten?

Geen giftige stoffen

Let erop dat er geen giftige stoffen gebruikt worden. Vaak is dit het geval bij onbekende en goedkope merken. Wanneer de bijtringen niet gemaakt zijn van hypoallergene materialen, en dus van natuurlijke afkomst zijn, dan dien je er op te letten dat er duidelijk bij staat aangegeven dat de bijtring geschikt is voor een baby.

De juiste leeftijd

Er zijn bijtringen voor elke fase. Wanneer er nog geen tandjes zijn, wanneer de tandjes doorkomen en wanneer de tandjes helemaal door het tandvlees gekomen zijn. Zo wil je gelringen alleen gebruiken zolang er nog geen tanden doorkomen. Het is ook fijn als de bijtring makkelijk in de handen te houden is. Let dus goed op de leeftijd die bij de bijtringen staan aangegeven.

Gebruiksveilig

Voor een CE-certificaat moeten producten aan bepaalde veiligheids- en gebruiksgeschiktheidseisen voldoen. Zo'n certificaat laat zien dat het product getest is en aan alle eisen heeft voldaan. Je weet dan dat de bijtringen van een goede kwaliteit zijn en dat jouw kindje de bijtring veilig kan gebruiken.

Makkelijk en fijn om te gebruiken

Het is belangrijk dat de vorm en het materiaal van de bijtring comfortabel en aantrekkelijk is voor jouw kindje. Anders zal er weinig gebruik van gemaakt worden. Het is ook fijn als het ongemak en pijn verlicht. Een bijtring met een handgreep is dus erg prettig voor jouw kindje. Zeker als er ook nog reliëf  inzit en het juiste formaat heeft om het vast te pakken.

Extra functies van bijtringen

Er zijn bijtringen met extra functies. Denk dan bijvoorbeeld aan een tandenborstel of met een speciale gel voor extra verkoeling. Er zijn ook bijtringen die nog meer zintuigen aanspreken. Met interessante vormen, vrolijke kleuren, speciale geuren of zachte geluidjes. Het is vaak ook extra fijn voor kinderen als er meerdere texturen gebruikt zijn in et ontwerp.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Welke bijtring het beste is, ligt echt aan jouw voorkeuren en de interesses van jouw kindje. Er zijn zoveel mogelijkheden en uitvoeringen dat het erg moeilijk is om dat voor een ander te bepalen. Hierboven vind je de Top 5 best geteste bijtringen, die je kunnen helpen bij het maken van een keuze.

Er zijn al bijtringen voor pasgeboren baby's. Er zijn bijtringen voor verschillende leeftijden en fases. Dat is erg belangrijk om daar op te letten wanneer je kijkt voor een bijtring. Je wil namelijk wel dat jouw kleintje de bijtring op een veilige manier kan gebruiken. Let dus altijd goed op de leeftijd die bij de bijtring staat aangegeven.

Het ligt echt aan de specifieke bijtring hoe lang deze in de koelkast moet. Lees dus altijd de gebruiksaanwijzing. Gemiddeld is er minimaal een half uur nodig om de bijtring af te koelen. Leg een bijtring nooit in de diepvries. Dat is echt veel te koud voor de mond van jouw kindje.

Een goede bijtring is veilig om in te bijten, om op te kauwen en om aan te sabbelen. Het heeft een CE-certificaat en is gemaakt van natuurlijke materialen. De bijtring past bij de leeftijd van jouw kind. Idealiter kan je de bijtring ook verkoelen. Verschillende texturen kunnen de pijn en het ongemak ook verzachten.

Er kunnen verschillende vloeistoffen in een bijtring zitten. Dat kan gedestileerd water of gesteriliseerd water zijn, maar ook een speciale koelgel. Welke vloeistof er ook in zit, volgens Europese richtlijnen dienen er veilige stoffen gebruikt te worden. Je kan aan het keurmerk dus zien de bijtring veilig is.

Je kan bijtringen gewoon schoonmaken met water en zeep. Zorg ervoor dat je de bijtring goed afspoelt voor jouw kindje deze weer gebruikt. Het wordt ook aangeraden om de bijtring na ieder gebruik schoon te maken. Je kan ook een schone doek en lauw water gebruiken, als je liever geen zeep gebruikt.