Vind hier de beste bromtollen van 2024

Tollen hebben een hele rijke geschiedenis en dat is natuurlijk hoe de bromtol ontstaan is. Er wordt al meer dan 2000 jaar met tollen gespeeld en het bijzondere is dat tollen over de hele wereld voorkwamen bij volkeren die toentertijd nog helemaal geen contact met elkaar hadden. Toch speelde iedereen al met een tol. Het is ook niet zomaar een speelgoedje.

Het werd onder meer gebruikt bij Christelijke rituelen en op Nieuw-Guinea en Borneo werd het gebruikt nadat er belangrijke wassen waren geplant. De eerste bromtol kwam waarschijnlijk uit Afrika. Daar werden er gleuven in de tollen gekerfd, waardoor er een zoemend geluid ontstond tijdens het tollen.

Ook tegenwoordig is de bromtol nog populair speelgoed. Niet alleen het geluid, maar ook de kleurtjes en het ronddraaien, de spanning van waar de bromtol naartoe gaat en wanneer deze omvalt, maken het allemaal heel erg leuk om met een bromtol te spelen. Er zijn ook allerhande spelletjes die met een bromtol gespeeld kunnen worden en de moderne bromtol is ook meer dan een ronddraaiende tol. Er zitten allerlei speeltjes in, die ook weer reageren op de bewegingen van de bromtol. Dit maakt het voor een kindje allemaal machtig interessant.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

gekleurd.leuke en vrolijke bromtol. 

 • Materiaal
 • Draaisnelheid
 • Patroon

2e beste keuze

Bromtol Gestreept

 • Materiaal
 • Draaisnelheid
 • Patroon

3e beste keuze

Leuke en vrolijke bromtol

 • Materiaal
 • Draaisnelheid
 • Patroon

Op deze pagina:

Bekijk de top 5 van 2024

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende bromtollen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Bromtol: GEKLEURD ROOD-GEEL-BLAUW

Deze klassieke bromtol ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook fantastisch om mee te spelen. De vrolijke kleuren doen denken aan het circus en zien er magisch uit als de tol ronddraait. De bromtol wankelt een beetje bij het draaien, maar valt niet om, en dat zorgt natuurlijk voor extra spanning. Het geheel is gemaakt van metaal en plastic. Een stevige bromtol van 18,5 centimeter doorsnede en 21 centimeter hoogte. De bromtol bromt en zoemt erop los zodra deze begint te draaien. De vrolijke kleuren zijn erg aantrekkelijk voor kinderen, ook voor de hele kleintjes, maar de aangeraden leeftijd is vanaf 6 jaar.

 • Materiaal
 • Draaisnelheid
 • Patroon
Beste prijs op BOL.com

#2
Bromtol Gestreept

Deze metalen bromtol met stoere strepen is een echte ouderwetse uitvoering, inclusief het model en het welbekende bromtolgeluid. Kinderen vinden het geweldig om de bromtol te laten draaien en de strepen rond te zien gaan. De kleurrijke bromtol heeft geen voetje, maar een old school onderkant en daardoor tolt de bromtol veel spannender en kan deze ook omvallen. Daar kan je nog leuke oudhollandse spelletjes mee spelen en dat is ook leuk voor het hele gezin en niet alleen voor jouw kleintje.

 • Materiaal
 • Draaisnelheid
 • Patroon
Beste prijs op BOL.com

#3
Bromtol - Trein

Op deze bromtol staat een super leuke trein met passagiers en een geweldig landschap geprint. Als de bromtol hard genoeg draait, dan komt er een zoemend, brommend geluid uit de tol. De trein gaat rond en als je snel genoeg gaat, dan zie je deze niet meer. Dat is wel heel erg magisch. Het handvat om de bromtol aan het draaien te krijgen, is gemaakt van hout. De rest van de bromtol is gemaakt van metaal en plastic. De bromtol heeft een diameter van 18,5 centimeter en is 21 centimeter hoog. Het geheel is stevig en hartstikke veilig en leuk voor jouw kindje om mee te spelen.

 • Materiaal
 • Draaisnelheid
 • Patroon
Beste prijs op BOL.com

#4
Bromtol

Deze metalen bromtol heeft geweldige opdrukken. Het is een verrassing welke opdruk je precies krijgt. Dat kan een leuk boerderij thema zijn, het meisje met de ganzen of een treintje met leuke passagiers. Ze hebben allemaal vrolijke kleuren en wanneer de bromtol rondgaat, dan hoor je een zoemend, brommend geluid. De opdrukken verdwijnen als de bromtol heel snel gaat en het is natuurlijk een uitdaging om dat voor elkaar te krijgen. Wanneer de tol weer langzamer gaat, dan komen de opdrukken op een magische wijze terug. Deze bromtol is geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar.

 • Materiaal
 • Draaisnelheid
 • Patroon
Beste prijs op BOL.com

#5
Bromtol - Hans op de boerderij

Bromtol - Hans op de boerderij is een klassieke speelgoedtol voor kinderen vanaf 1 jaar oud. Deze kleurrijke bromtol is voorzien van een afbeelding van Hans, een vrolijke boerderijbewoner, en zijn dierenvrienden op de boerderij.

Wanneer je de tol laat draaien, begint hij snel te brommen en te trillen, waardoor kinderen enthousiast en gefascineerd raken door het speelgoed. De Bromtol - Hans op de boerderij is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een stevige constructie, zodat hij bestand is tegen intensief spelen en schokken.

Het spelen met de bromtol bevordert de fijne motoriek en de hand-oog coördinatie bij kinderen. Daarnaast prikkelt het de zintuigen en helpt het bij het ontwikkelen van de cognitieve vaardigheden en het ruimtelijk inzicht. Het compacte formaat maakt het speelgoed ideaal om overal mee naartoe te nemen en te spelen, thuis, op vakantie of bij de oppas.

Bromtol - Hans op de boerderij is een eenvoudig, veilig en leuk speelgoed voor kinderen om te ontdekken, te spelen en te groeien.

 • Materiaal
 • Draaisnelheid
 • Patroon
Beste prijs op BOL.com

Wat is een bromtol?

Een bromtol is een stuk speelgoed dat je kan laten ronddraaien en waar dan een zoemend of brommend geluid uitkomt. De onderkant is dun en stevig en daarop zit een breed middenstuk. Bovenop zit een handvat dat je hard moet indrukken om de bromtol te laten draaien. Het middenstuk kan gemaakt zijn van metaal of plastic en het kan bedrukt zijn, of er kan een speeltje inzitten, wat ook weer beweegt wanneer de bromtol ronddraait. Er worden vaak duidelijke en heldere kleuren gebruikt, zodat dit een duidelijk effect biedt wanneer de bromtol ronddraait en om het extra aantrekkelijk voor kinderen te maken. Soms zitten er ook andere geluiden in de bromtol, denk dan bijvoorbeeld aan het geluid van een locomotief, een auto of dierengeluiden.

Waarom een bromtol kopen?

Een bromtol heeft iets magisch. Je duwt hard op het handvat en de tol begint te draaien. Als je dat goed doet, dan komt er ook nog eens een geluidje uit. Voor kinderen is het heel goed om de motoriek te oefenen. Er is enige concentratie nodig om het handvat goed naar beneden te drukken en dat is heel goed voor de motoriek. Jouw kleintje wordt er steeds beter in en zal er dus ook steeds meer plezier aan beleven. Als het helemaal zelf lukt, dan groeit het zelfvertrouwen natuurlijk immens.

Bromtol kopen? Houd hier rekening mee

Bij een bromtol is het vooral belangrijk dat het een stevige bromtol is, die makkelijk hard ingedrukt kan worden, zonder dat deze meteen kapot gaat. De motoriek van kleintjes is meestal nog niet zo geweldig en het is niet leuk als het handvat dan afbreekt. De bromtollen die je in de reviews terugvindt, zijn allemaal heel stevig en je kan meteen zien voor welke leeftijd deze geschikt is.

Onze favoriet

gekleurd.leuke en vrolijke bromtol. 

Beste prijs op BOL.com