De leukste 10 cadeau tips voor baby's van 1 jaar

Voor een baby van 1 jaar ligt de hele wereld open en ieder moment ontdekken ze iets nieuws. Ze zien felle kleuren, horen interessante geluidjes, zien mooie vormen en alles kan ook nog eens bewegen ook. Al die factoren komen ook terug in speelgoed en dat helpt een kindje van 1 jaar weer om het nog beter te begrijpen, om er bekend mee te raken en natuurlijk om ervan te leren. Voor een baby van 1 jaar is speelgoed dat dit ondersteunt en stimuleert het beste. Het is dan niet alleen maar heel leuk, maar het daagt ze uit, ze leren ervan en dat houdt het natuurlijk interessant.

Door voor speelgoed te kiezen dat uitdaagt en prikkelt, kan een baby spelenderwijs nieuwe vaardigheden ontwikkelen en bestaande vaardigheden verbeteren. Een baby van 1 jaar is nieuwsgierig en onderzoekend. Het echte baby speelgoed, zoals de rammelaar, wordt steeds minder interessant. Een baby wil de eigen mogelijkheden ontdekken op een leuke, uitdagende en leerzame manier. Ze kunnen ondertussen zitten en kruipen, staan, brabbelen en sommige kindjes van die leeftijd kunnen al lopen en hele woordjes zeggen. Ze kunnen in de handjes klappen en ergens naar wijzen. Ze zijn zich steeds meer bewust van de grote wereld om hen heen.

De kleine baby is nu een dreumes. Er komen mijlpalen aan. De motoriek en taalontwikkeling, sociale, emotionele, cognitieve en zintuigelijke ontwikkeling. Jouw kleine baby begint een persoonlijkheid te vormen. De vrije bewegingsontwikkeling is dan belangrijk voor de gehele ontwikkeling en speelgoed kan daar een grote rol in spelen. Of dat nou een loopfietsje is die helpt bij het trainen van de spieren en de motoriek of een speelkubus waarmee ze kleuren en vormen leren kennen en onderscheiden. En zo is er een enorme keuze is soorten speelgoed voor een baby van 1 jaar. Het kan met zoveel keuze heel lastig kiezen zijn. Leuk speelgoed, dat ook nog verantwoord en educatief is, wat neem je dan?

Hieronder vind je de 10 leukste cadeautips voor een baby van 1 jaar.

VTech Baby Activiteiten Kubus - Educatief Babyspeelgoed

Interactief speelgoed

Speelgoed dat geluidjes maakt, lichtjes heeft, beweegt, iets doet, is interactief speelgoed. Er wordt vaak gesteld dat interactief speelgoed eigenlijk ook passief speelgoed is. En dat was tig jaar terug misschien zo, maar dat is tegenwoordig zeker niet meer het geval. Dankzij de moderne technologie nodigt interactief speelgoed juist uit tot het nemen van actie en zet het aan tot denken. Te veel van het een of het ander is nooit goed en het is dan ook aan te raden om te zoeken naar een balans tussen het interactieve speelgoed en passief speelgoed.

Bij een baby van 1 jaar is het lastig om te kijken naar de interesses om daar het speelgoed op aan te passen. Wordt jouw baby rustig wanneer je voorleest? Dan kan een interactief boekje een heel leuk cadeautje zijn. Gaat jouw baby stralen en dansen van muziek? Dan zijn er tal van mogelijkheden van speelgoed met liedjes en melodietjes.

VTech Baby Activiteiten Kubus – Educatief Babyspeelgoed

Een activiteiten kubus waarmee jouw kindje van 1 jaar kennismaakt met verschillende dieren, kleuren, cijfertjes, eten, voorwerpen, vormen en muziek. Er grappige geluiden en zinnetjes en het kleine boekje activeert gezongen liedjes. Jouw kleine kan overal aan zitten en van alles bewegen en dit is hee...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Verschillende muziekjes mogelijk

Blijft uitdagend

Veel verschillende speeltjes erop

1

Sophie de giraf multi textuur rammelaar op wit rode hangkaart

Grijp- en bijtspeelgoed

Rond het eerste levensjaar heeft een baby al een aardig grijpreflex dat flink aan het ontwikkelen is. Ze zijn nieuwsgierig naar alles en willen het pakken. Dan is speelgoed met allemaal kleuren, vormen, structuren en geluiden natuurlijk machtig interessant. Er is opeens van alles te ontdekken en daar grijpen ze dan naar. Grijp speelgoed is niet alleen goed voor de ontwikkeling van jouw kleintje, maar zorgt er ook nog eens voor dat er geen andere, misschien gevaarlijke, voorwerpen gegrepen worden.

Een baby van 1 jaar steekt ook graag alles in de mond en bijt er dan op. Dit is om het voorwerp te ontdekken, maar ook omdat de tandjes al een tijdje door aan het komen zijn en dit kan gevoelig zijn en jeuken. Het is dan lekker om op een stukje speelgoed te kunnen bijten. Bijtspeelgoed is hier speciaal voor gemaakt en voorkomt dat jouw kleine op dingen gaat bijten die niet zo veilig of gezond zijn.

Sophie de giraf multi textuur rammelaar op wit rode hangkaart

Verschillende texturen, kleurige vormen die kunnen schuiven, balletjes die schudden en allerhande geluidjes. De ringvorm zorgt ervoor dat het makkelijk vast te houden is voor jouw kleine. Het hoofdje van Sophie de Giraf kijkt jouw baby van 1 jaar lief aan. De afmeting is 13,5 ij 9 bij 5,3 centimeter...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Stevig en duurzaam

Verschillende texturen

Goed vast te houden voor de kleintje

2

VTech Baby Baby Walker - Educatief Babyspeelgoed De eerste stapjes in de wereld van dieren, kleuren, vormen, muziek en nog veel meer!

Loopwagen of Trekdier

Beginnen met een loopwagen en door met een trekdier, of gewoon allebei tegelijk. Je hoeft hier in ieder geval geen keuze mee te maken. Beiden zijn namelijk goed voor de ontwikkeling van een baby van 1 jaar. Ze stimuleren allebei het lopen en de motoriek en zijn natuurlijk hartstikke leuk om mee te spelen. Een loopwagen biedt nog wat extra balans bij het lopen en een trekdier nodigt juist uit om meer te doen dan alleen maar lopen, maar stimuleert ook nog eens het achterom kijken tijdens het lopen.

Er zijn echt allerhande soorten loopwagens en trekdieren te krijgen. In alle mogelijke thema’s en uitvoeringen. Je vindt dus zeker iets wat voor jouw baby van 1 jaar helemaal geweldig is. Een schattig dier, een blokkenwagen, Nijntje of Bumba de clown. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, en allemaal helpen ze jouw kleintje bij het lopen.

VTech Baby Baby Walker – Educatief Babyspeelgoed

Met deze VTech Baby Baby Walker heb je niet alleen een loopwagen, maar ook nog een interactief activiteitenpaneel in een. Er komen vrolijke melodietjes en mooie lichtjes uit, die jouw kleine stimuleren om te lopen. Er zijn 2 snelheidsregelaars en er zitten 4 gezongen liedjes en 20 melodietjes in het...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Eindeloos speelplezier

Zet aan tot oefenen met lopen

Muziek kan uit voor als je er gek van word

3

TOMY Octopus Familie

Badspeelgoed

Sommige kinderen vinden het vreselijk om in bad te gaan en andere kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Voor alle kindjes is badspeelgoed natuurlijk ontzettend leuk. Het kan kindjes die bang zijn voor water ook helpen om eraan te wennen en het leuk te maken. In water voelt alles ook anders aan en beweegt alles ook anders. De eigen handjes en beentjes, maar ook het speelgoed. Jouw kleine baby begint langzaam door te krijgen hoe water beweegt, hoe het zich gedraagt. Het is nu ook de tijd om langzaam de grenzen te verleggen.

Voor een baby van 1 jaar is de combinatie met bijtspeelgoed ook erg prettig. Ze bijten op het speelgoed en wanneer ze in bad gaan, kan het speelgoed meegenomen worden. Dit is herkenbaar en daardoor voelt een baby zich dan veiliger. Zo zijn er ook badboekjes, stapelemmers, letters en puzzels voor in bad. Allemaal om het badderen nog leuker te maken en de ontwikkeling van jouw kleintje nog meer te stimuleren.

TOMY Octopus Familie

Mum Tala Octopus staat in het midden en om haar heen zitten haar 8 kleintjes. Ze hebben verschillende kleuren en alle gezichtjes hebben een andere guitige uitdrukking. Mum Tala kan ook gebruikt worden als schenkkop met douchefunctie. Dat is toch fijner dan de douchekop. De kleintjes zijn gemaakt van...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Leuke kleur/print

Eindeloos veel speelplezier

Goede kwaliteit

4

INFANTINO - knisperboekje - baby boekje stof - dieren

Babyboekjes

Kinderen vinden het al vanaf een hele jonge leeftijd fijn om voorgelezen te worden. Daar willen ze meer van en je zal dan ook merken dat ze steeds vaker naar het voorleesboekje grijpen. Je wil natuurlijk niet dat deze boekjes beschadigen en dus is het tijd voor babyboekjes. De babyboekjes zijn gemaakt voor de grijpgrage handjes en natte mondjes van kinderen en dagen vaak ook nog uit tot interactie. Voortaan is het samen voorlezen, want jouw kleintje wil nu nog actiever meedoen.

Een goed babyboekje voor een kind van 1 jaar heeft veel afbeeldingen, weinig tekst en vaak kan er ook nog ergens aan geduwd of op gedrukt worden, of zijn er andere mogelijkheden die de baby aanzetten tot actie. Bijvoorbeeld iets willen vastpakken. Een eenjarige volgt het verhaal ook nog niet, maar kijkt vooral naar de plaatjes en andere uitdagingen die een babyboekje biedt. Het bereidt een kleintje ook al voor op het serieuze voorlezen, zelf lezen en de taalontwikkeling.

Infantino – Knisperboekje – Baby Boekje Stof – Diere

Fantastische kleuren, superschattige dieren en een fijn stofje om vast te houden, in te knijpen, naar te grijpen en in te bijten. Met de ring kan je het boekje vastmaken aan de kinderwagen of box. Er zit ook een fijne bijtring aan waar jouw kleintje lekker op kan sabbelen en knabbelen. De afmeting i...

[volledige beschrijving lezen]

Wat vonden wij positief

Super leuk voor de kleine

Kleurrijk

Perfect voor aan de kinderwagen

5