De beste speelgoedtrends van 2023

2022 is inmiddels al een tijdje achter de rug en voor speelgoedfabrikanten is het een druk jaar geweest. Na het vinden van creatieve manieren om obstakels te overwinnen - van problemen met de toeleveringsketen, personeelstekorten en de dreiging van een dreigende recessie - blijven we optimistisch dat 2023 positieve veranderingen in de industrie zal brengen. En dat begint bij het kinderspeelgoed zelf. In dit artikel noemen we daarom de belangrijkste en beste trends in deze branche van 2023! 

Dieren

Elk jaar komen er nieuwe wezens naar het speelgoedpad. Recente toevoegingen van eenhoorns en luiaards maken plaats voor de dino's en egels van dit jaar. De Jurassic World Dominion Flying Pterosaur-modelset van Thames & Kosmos heeft een motor op batterijen waarmee dit prehistorische wezen kan vliegen. Ondertussen is de My Fairy Garden-lijn van PlayMonster uitgegroeid tot een Hedgehog Haven, waar mini-hoglets stoeien en spelen in de magische wereld van fantasie. 

Voertuigen

Door het pandemische leven ontstond reislust, en dat vertaalt zich in speelgoed dat kinderen – en hun verbeeldingskracht – in beweging zet. De UGears-lijn van Ukidz bestaat uit drie houten bouwpakketten met Harry Potter-thema voor tovenaars in de dop: Hogwarts Express, de Knight Bus en Flying Ford Anglia. Nieuw bij bordspellen is Gamewright's off-the-rails kaartspel Loose Caboose. In buitenspeelgoed kunnen peuters vanaf 12 maanden een ritje maken op de loopscooter van Globber. 

Zintuigen

Of het nu gaat om ruiken, zien, proeven of aanraken, speelgoed dat een van de vijf zintuigen aanspreekt, zorgt voor een verhoogde speelervaring. Nieuw in deze ruimte zijn Crazy Aaron's Happy Earth Thinking Putty, Hog Wild's Feel Goo squishy-speelgoed, Sky Castle Toys' GooToobz gevuld met glitter en kralen, Trefl's Boom Boom snelle kaartspel (compleet met een rinkelende bel) en Scentco's zoetgeurende Dieren pluche. 

Koken

Gezinnen die meer tijd besteden aan koken en eten thuis, hebben geholpen een foodie-aanhang te kweken. Handstand Kitchen brengt een hele reeks nieuwe kookgadgets op kinderformaat uit, waaronder Sandwich Cutter Lunch Sets, Spring Fling Springtime Fun Cookie Press and Frosting Set en Ice Pop Party Classic Fun. Een authentiek tintje toevoegen aan fantasiespel is PlanToys' Cheese & Charcuterie Board, compleet met alle bevestigingen voor een smakelijke spread. Om onderweg te gamen, richt Blue Orange's Picnic Twist zich op het plezier van dineren in de buitenlucht, minus de mieren. 

Milieu

Speelgoed dat zorgt voor een goed gevoel - of het nu gaat om een ??milieuvriendelijk ontwerp of een liefdadigheidsaankoop - blijft resoneren met consumenten die beloven hun steentje bij te dragen aan het welzijn van Moeder Aarde. GUND Gerecycled pluche van Spin Master is gemaakt met 100 procent hergebruikte materialen, vulling en duurzame verpakking. Little Rebels betreedt de bordspelwereld met Little Rebels and the Chocolate Pursuit, een razendsnel spel waarin spelers op jacht gaan naar een magische cacaoboon en de toekomst van de chocoladeproductie helpen beschermen.