De voordelen van reisspelletjes

Ga je binnenkort op vakantie of ga je met het hele gezin met de auto naar een pretpark of dierentuin, dan weet je vast als geen ander hoe groot de uitdaging is om ervoor te zorgen dat de kinderen zich allereerst niet vervelen en elkaar daarnaast ook niet in de haren vliegen. Om dit te kunnen voorkomen, is het spelen van een spelletje natuurlijk ideaal. Niet alleen is het ontzettend leuk, maar zorgt het ook voor extra afleiding, waardoor ze niet met elkaar bezig zijn. Althans, wanneer iedereen eerlijk speelt natuurlijk. Omdat het niet altijd even handig is om bijvoorbeeld een grote doos mee te moeten nemen in de auto of het  vliegtuig, zijn er speciale reis uitvoeringen op de markt gebracht, die niet alleen wat vereenvoudigd zijn qua spelregels, maar ook letterlijk een stuk kleiner zijn. Welke voordelen dit heeft, leggen we je aan de hand van een aantal voorbeelden uit.

Compact en gemakkelijk mee te nemen

Wanneer je nu met de auto of het vliegtuig op vakantie gaat maakt niet uit. In vrijwel alle gevallen is het iedere keer weer een uitdaging om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte hebt om alles mee te kunnen nemen. Je kunt je dus wel voorstellen dat een grote doos met spellen niet bepaald handig is en je hiervoor in de plaats beter wat extra kleding mee kunt nemen. Kies je voor een reisuitvoering, dan maakt dit niet uit. Deze spelletjes zijn exact hetzelfde als het origineel, alleen dan een heel stuk kleiner. Hoe handig is het dat je bijvoorbeeld gezellig ‘Mens erger je niet’ kunt spelen in het vliegtuig of op het vliegveld? De spelletjes zijn vaak zo klein, dat ze prima in je rugtas kunnen. Handig is wel om niet alleen een rugtas, maar ook een telefoontasje leer te kopen en mee te nemen. Zo heb je namelijk altijd je telefoon bij de hand en hoef je niet eerst je rugtas van je schouders te halen.

Spelletjes voor iedereen

Voor wie denkt dat deze kleine uitvoeringen alleen zijn gemaakt van de bekende spellen, heeft het mis. Zo zijn er namelijk reis varianten van bekende spellen die geschikt zijn voor alle leeftijden. Of je nu een volwassene bent die van strategische uitdagingen houdt of een kind dat graag plezier maakt met vrienden, er is altijd een reisvariant die bij jou past. Van klassieke bordspellen tot populaire kaartspellen, de mogelijkheden zijn er allemaal. Daarnaast zijn er vaak verschillende niveaus van moeilijkheid, zodat je ook prima met de kinderen en daarna met de volwassenen een spelletje kunt spelen. Dus ga je binnenkort een weekendje weg en ga je een nieuwe weekendtas heren kopen, houd er dan ook rekening mee dat er voldoende ruimte is om wat leuke spelletjes mee te nemen voor het hele gezin.

Eenvoudig te begrijpen

De meeste reisspellen zijn in de basis hetzelfde als het origineel, maar hebben alleen een belangrijk verschil. Zo zijn deze uitvoeringen namelijk qua regels net even een stukje eenvoudiger, zodat het voor iedereen makkelijker te begrijpen is. Waar je bijvoorbeeld bij Monopoly al snel 3 tot 4 uur aan het spelen bent, is dit met de reisuitvoering door het vereenvoudigen van de regels vaak maar de helft. Dit maakt het niet minder leuk, maar wel een stuk toegankelijker om met iedereen te spelen.