Drumstel kind: Vind hier de beste drumsets voor kinderen

Kinderen houden van lawaai maken en ook van om zich heen slaan. Het is dan ook niet gek dat de meeste kinderen een drumstel fantastisch vinden. De aller kleinste kindjes willen natuurlijk gewoon geluid maken en zijn zich waarschijnlijk niet eens bewust van het verschil tussen een drumstel of een trommel, maar al wat oudere kinderen kunnen echt de wens hebben om drummer te worden. Dit bepaalt dan ook of je kan wegkomen met een gewone trommel of dat je toch echt naar een drumstel voor kinderen dient te kijken. Je kan natuurlijk ook de oom of tante van een kindje zijn en je ziet het al helemaal voor je hoe jouw kleine neefje of nichtje zich helemaal uitleeft op een drumstel.

De best verkochte kinderdrumstellen van 2024!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Het Speelgoed Drumstel is een geweldig educatief speelgoed dat kinderen helpt hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

 • Grootte
 • Kwaliteit
 • Geluidsvolume

2e beste keuze

Het Rode Drumstel is een fantastisch speelgoedinstrument voor kinderen die geïnteresseerd zijn in het leren drummen.

 • Grootte
 • Kwaliteit
 • Geluidsvolume

3e beste keuze

De Lexibook Paw Patrol Chase Elektronische Drumkit is een speelgoedinstrument voor kinderen die fan zijn van Paw Patrol.

 • Grootte
 • Kwaliteit
 • Geluidsvolume

Op deze pagina:

Top 5 kinder drumstellen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende drumstellen voor kinderen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Speelgoed Drumstel - Speelgoedinstrument - Speelgoed Muziekinstrumenten - Educatief Speelgoed - Xylofoon - Keyboard

Het Speelgoed Drumstel is een geweldig educatief speelgoed dat kinderen helpt hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen. Het drumstel bevat verschillende speelgoedinstrumenten, waaronder een xylofoon en keyboard, waarmee kinderen verschillende soorten muziek kunnen maken.

Het drumstel is gemaakt van duurzaam kunststof en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Het bevat verschillende functies en effecten, zoals ritmes en geluidseffecten, waarmee kinderen hun muzikale creativiteit kunnen uiten. Het drumstel heeft ook verschillende leermodi, waarmee kinderen noten, ritmes en melodieën kunnen leren.

Het drumstel is gemakkelijk te gebruiken en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het is een geweldig speelgoed voor kinderen die plezier willen hebben en tegelijkertijd hun muzikale vaardigheden willen ontwikkelen. Het speelgoed is ook geschikt voor gebruik in klaslokalen en therapeutische omgevingen.

Kortom, het Speelgoed Drumstel is een geweldige keuze voor kinderen die van muziek houden en willen leren spelen. Het biedt kinderen een leuke en educatieve manier om hun creativiteit en muzikale vaardigheden te ontwikkelen. Het speelgoed is duurzaam, veilig en gemakkelijk te gebruiken, en biedt tal van mogelijkheden om te experimenteren met muziek en geluid.

 • Grootte
 • Kwaliteit
 • Geluidsvolume
Beste prijs op BOL.com

#2
Drumstel Rood, Drumset, Drummen, Drummer

Het Rode Drumstel is een fantastisch speelgoedinstrument voor kinderen die geïnteresseerd zijn in het leren drummen. Dit drumstel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud en bevat alles wat een beginnende drummer nodig heeft om te beginnen met spelen.

Het Rode Drumstel is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een mooie rode kleur die kinderen zal aanspreken. Het drumstel is voorzien van verschillende componenten, zoals een bassdrum, snaredrum, tom-toms en bekkens, waardoor kinderen een volledige drumset tot hun beschikking hebben. Het drumstel heeft ook een verstelbare kruk en drumstokken, zodat het kind comfortabel kan spelen.

Het Rode Drumstel is gemakkelijk te monteren en kan binnen en buiten worden gebruikt. Het is een geweldig speelgoed voor kinderen die plezier willen hebben en tegelijkertijd hun muzikale vaardigheden willen ontwikkelen. Het drumstel stimuleert de coördinatie, motoriek en ritmegevoel van kinderen.

Kortom, het Rode Drumstel is een geweldige keuze voor kinderen die willen leren drummen en hun muzikale vaardigheden willen ontwikkelen. Het drumstel biedt kinderen een volledige drumset, comfortabele speelpositie en stevige kwaliteit. Het is ook een geweldig speelgoed om te gebruiken als introductie in de wereld van de muziek en kan kinderen helpen hun creativiteit en ritmegevoel te ontwikkelen.

 • Grootte
 • Kwaliteit
 • Geluidsvolume
Beste prijs op BOL.com

#3
Lexibook Paw Patrol Chase Elektronische Drumkit voor kinderen

De Lexibook Paw Patrol Chase Elektronische Drumkit is een fantastisch speelgoedinstrument voor kinderen die fan zijn van de populaire animatieserie Paw Patrol. Dit drumstel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud en biedt hen een leuke en educatieve manier om hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

Het drumstel is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een kleurrijke afbeelding van Chase, een van de bekende personages uit Paw Patrol. Het drumstel bevat verschillende elektronische drums en cymbals, die verschillende geluiden kunnen produceren. Het drumstel heeft ook verschillende effecten, ritmes en liedjes, waardoor kinderen hun eigen muziek kunnen maken.

De Lexibook Paw Patrol Chase Elektronische Drumkit is gemakkelijk te gebruiken en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het is een geweldig speelgoed voor kinderen die plezier willen hebben en tegelijkertijd hun muzikale vaardigheden willen ontwikkelen. Het speelgoed is ook geschikt voor gebruik in klaslokalen en therapeutische omgevingen.

Kortom, de Lexibook Paw Patrol Chase Elektronische Drumkit is een geweldige keuze voor kinderen die fan zijn van Paw Patrol en willen leren drummen. Het biedt kinderen een leuke en educatieve manier om hun creativiteit en muzikale vaardigheden te ontwikkelen. Het speelgoed is duurzaam, veilig en gemakkelijk te gebruiken, en biedt tal van mogelijkheden om te experimenteren met muziek en geluid.

 • Grootte
 • Kwaliteit
 • Geluidsvolume
Beste prijs op BOL.com

#4
Muziekinstrumenten Set - Gitaar en Drumstel - Ukelele - Muziek Set

De Muziekinstrumenten Set met Gitaar, Drumstel en Ukelele is een geweldig speelgoedinstrument voor kinderen die willen leren spelen en hun muzikale vaardigheden willen ontwikkelen. Deze set bevat een mini-gitaar, een drumstel en een ukelele, waarmee kinderen verschillende soorten muziek kunnen maken.

De muziekinstrumenten zijn gemaakt van hoogwaardig hout en kunststof, waardoor ze duurzaam en stevig zijn. De gitaar heeft 6 snaren, de drumset heeft verschillende drums en bekkens, en de ukelele heeft 4 snaren. Elk instrument heeft zijn eigen unieke geluid, waardoor kinderen een verscheidenheid aan tonen kunnen produceren.

De Muziekinstrumenten Set met Gitaar, Drumstel en Ukelele is gemakkelijk te gebruiken en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het is een geweldig speelgoed voor kinderen die plezier willen hebben en tegelijkertijd hun muzikale vaardigheden willen ontwikkelen. Het speelgoed stimuleert de creativiteit, coördinatie, motoriek en ritmegevoel van kinderen.

Kortom, de Muziekinstrumenten Set met Gitaar, Drumstel en Ukelele is een geweldige keuze voor kinderen die van muziek houden en willen leren spelen. Het biedt kinderen een leuke en educatieve manier om hun creativiteit en muzikale vaardigheden te ontwikkelen. De set is duurzaam, veilig en gemakkelijk te gebruiken, en biedt kinderen tal van mogelijkheden om te experimenteren met muziek en geluid.

 • Grootte
 • Kwaliteit
 • Geluidsvolume
Beste prijs op BOL.com

#5
Paw Patrol 3-in-1 Muziekmat - Speelgoedinstrument

De Paw Patrol 3-in-1 Muziekmat is een geweldig speelgoedinstrument voor kinderen die fan zijn van de populaire animatieserie Paw Patrol. Deze muziekmat biedt kinderen een leuke en educatieve manier om hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

De muziekmat heeft 3 verschillende speelmodi, waardoor kinderen verschillende soorten muziek kunnen maken. In de eerste modus kunnen kinderen de Paw Patrol-melodieën spelen met behulp van de knoppen op de mat. In de tweede modus kunnen kinderen hun eigen muziek maken door op de mat te dansen of te springen. In de derde modus kunnen kinderen hun eigen ritmes en beats maken met de drumpads op de mat.

De Paw Patrol 3-in-1 Muziekmat is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een kleurrijke afbeelding van Chase, Marshall en Rubble, de bekende personages uit Paw Patrol. De muziekmat is gemakkelijk te gebruiken en kan binnen en buiten worden gebruikt.

Kortom, de Paw Patrol 3-in-1 Muziekmat is een geweldige keuze voor kinderen die fan zijn van Paw Patrol en willen leren muziek maken. Het biedt kinderen een leuke en educatieve manier om hun creativiteit en muzikale vaardigheden te ontwikkelen. Het speelgoed is duurzaam, veilig en gemakkelijk te gebruiken, en biedt kinderen tal van mogelijkheden om te experimenteren met muziek en geluid.

 • Grootte
 • Kwaliteit
 • Geluidsvolume
Beste prijs op BOL.com

Een speelgoeddrumstel is voor kinderen ook de ideale manier om hun energie kwijt te kunnen. Ze gaan er helemaal in op, zeker als ze met hun favoriete muziek mee kunnen spelen. Houd er hoe dan ook altijd rekening mee dat de buren, of de ouders, wat minder vrolijk kunnen worden van het lawaai dat van een drumstel afkomt. Zeker wanneer het kind in kwestie nog niet echt geoefend is. Een simpel gesprekje kan dan al een wereld van verschil maken en je kan ook afspraken maken over de tijden waarop jouw kleine kan oefenen. Mocht dat nog niet voldoende zijn, dan kan je altijd nog gaasvellen of dempmatten gebruiken om het allemaal wat minder gehorig te maken.

Je hebt elektrische drumsets en akoestische drumstellen. Welke het beste voor jouw kind is, ligt echt aan je eigen voorkeuren. Een akoestisch drumstel leert jouw kind natuurlijk echt drummen. De drums voelen natuurlijker aan en je leert met een fatsoenlijk volume ook de dynamiek van een drumstel echt kennen. Zeker als beginnende drummer is het lastig om met een elektronisch drumstel de verhouding tussen hard en zacht slaan te leren kennen, iets wat toch behoorlijk belangrijk is. Een drumstel bestaat uit diverse onderdelen en wanneer je besluit om voor een elektrische set te gaan, dan is het zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat in ieder geval alle onderdelen die ook bij een akoestisch drumstel zitten erbij te nemen.

Zoek jij een drumstel met een goede prijs/kwaliteit verhouding voor jouw kind? Kijk dan hieronder verder.

Een drumstel is geweldig voor kinderen. Ze kunnen zich er flink op uit leven en gevoel krijgen voor muziek. Kinderen houden er ook gewoon van om lawaai te maken, dus je kan er al vanaf heel jong mee beginnen. Er zijn heel veel drumstellen voor kinderen te krijgen en het kan zijn dat je dan door alle drums het drumstel niet meer ziet. Gelukkig zijn er wel enkele punten waar je op kan letten die jou helpen kiezen wat het beste drumstel voor jouw kindje is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een drumstel voor kinderen?

Leeftijd

Je kan al een drumstel krijgen voor kinderen vanaf 2 jaar. Jong geleerd, is oud gedaan, geldt zeker ook voor drummen. Het is iets waar je een bepaald gevoel voor kan ontwikkelen, naast de technieken die ze met de tijd natuurlijk ook kunnen leren. Het is handig als je voor een drumstel kiest waar jouw kindje een tijdje mee vooruit kan. Er zijn drumstellen die je kan verstellen. Hoe ouder jouw kind wordt, des te serieuzer ze ook met het drumstel om zullen gaan en dan heeft het ook zin om voor een serieuze set te kijken. Je kan dan kiezen voor een elektrisch drumstel of een akoestisch drumstel.

Kenmerken

Een drumstel bestaat uit verschillende onderdelen. De basis is eigenlijk de basdrum, je hebt dan ook nog een snaredrum, de high tom, mid tom en low tom, de floor tom, een hihat en de bekkens. De basdrum bedien je met een baspedaal. De hihat is een met de voet bespeelbare bekkenset. De snaredrum heeft onder het ondervel een matje met metalen snaren gespannen. Een set voor kinderen bestaat veelal uit een basdrum, meerdere toms en bekkens, een baspedaal en drumstokken. Om erachter te komen of jouw kindje drummen leuk vindt en er serieus mee verder wil gaan, is dat meer dan voldoende. Wanneer blijkt dat jouw kind serieus verder wil met drummen, dan kan je gaan kijken naar betere en meer uitgebreide sets.

Elektrisch of traditioneel

De meningen verschillen nogal of een elektrisch drumstel geschikt is voor beginners of kinderen. Natuurlijk heeft het veel voordelen. Zo neemt het minder ruimte in beslag en kan je het geluid makkelijker dempen. De nadelen zijn dat ze minder gevoel ontwikkelen voor drummen en zeker voor de balans die er nodig is tussen hard en zacht drummen en de bijbehorende effecten. Het is dus eigenlijk meer een keuze van wat jij en je kind precies willen. Een elektrisch drumstel is sowieso wel wat prijziger en voor het geluid hoef je het niet te doen, want je kan speciale pads en gazen kopen om het geluid van een traditioneel drumstel te dempen.

Materialen

De materialen hebben niet alleen invloed op het geluid, maar ook op de beurs. De duurdere trommels van een drumstel zijn al snel opgebouwd uit verschillende lagen hout. Dit kunnen verschillende houtsoorten zijn, maar ook van hetzelfde soort hout gemaakt worden. Hout heeft gewoon de mooiste klank. Je hebt daar ook weer goedkope en dure opties voor. Ook de spanranden die de vellen op de trommel houden zijn van invloed op het hout.  Er zijn lichtere geperste spanranden, zwaardere gegoten spanranden en spanranden van hout. Dit is allemaal van invloed op het geluid en ook op je beurs natuurlijk.

Prijs

Je hebt al een kinderdrumstel voor enkele tientjes, maar dan moet je natuurlijk niet al te veel kwaliteit verwachten. Deze sets zijn wel ideaal om te kijken of jouw kind er serieus mee omgaat en het leuk vindt. Wil je dan een beter drumstel aanpakken dan kan je het eigenlijk zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn drumstellen van enkele honderden euro's. Een zeer goed drumstel voor kinderen om mee te beginnen heb je al tussen de 100 en de 200 euro.

Hoeveel geluid mag het drumstel maken?

Het ligt een beetje aan de gemeente waar je woont hoeveel geluid je mag maken en vanaf en tot welke tijden dat is. Je kan er echt wel wat tegen doen om het geluid te beperken en zo je buren niet gek te maken en je kan natuurlijk ook afspraken met je buren maken. Door rubberen matten onder het drumstel te leggen ga je al heel wat overlast tegen. Je kan ook mesh heads of gaasvellen voor je drumstel aanschaffen. Dit reduceert het geluid tot wel 70 procent. Je buren zullen je dankbaar zijn.

Onze favoriet

Het Speelgoed Drumstel is een geweldig educatief speelgoed dat kinderen helpt hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen.

Beste prijs op BOL.com