Drumstel kind

Drumstel kind

Vind hier de beste drumsets voor kinderen

Kinderen houden van lawaai maken en ook van om zich heen slaan. Het is dan ook niet gek dat de meeste kinderen een drumstel fantastisch vinden. De aller kleinste kindjes willen natuurlijk gewoon geluid maken en zijn zich waarschijnlijk niet eens bewust van het verschil tussen een drumstel of een trommel, maar al wat oudere kinderen kunnen echt de wens hebben om drummer te worden. Dit bepaalt dan ook of je kan wegkomen met een gewone trommel of dat je toch echt naar een drumstel voor kinderen dient te kijken. Je kan natuurlijk ook de oom of tante van een kindje zijn en je ziet het al helemaal voor je hoe jouw kleine neefje of nichtje zich helemaal uitleeft op een drumstel.

De best verkochte kinderdrumstellen van 2022!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Top 5 kinder drumstellen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende drumstellen voor kinderen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Drumstel met Toebehoren

Met dit drumstel heb je in een keer alles wat je nodig hebt om te beginnen met drummen. De set bestaat uit 1 bassdrum met een diameter van 370 millimeter, 1 kruk en pedaal, 2 drumstokken, 1 cimbaal met een diameter van 180 millimeter en 2 kleine drums waarvan 1 drum een diameter van 190 millimeter en 1 drum een diameter van 160 millimeter heeft.

Voordelen:

Compleet drumstel met alles wat je nodig hebt om te beginnen

Stevig drumstel

kan dus tegen een stootje

Ook geschikt voor de aller kleinste kindjes

Beste Beginners drumsset voor kinderen

Bontempi Drumstel Junior 68 cm Rood/Zwart 8-delig

Dit stoere rood/zwarte drumstel heeft alles wat je nodig hebt om jouw eigen muziek te maken. Je kan met jouw favoriete liedjes meespelen of zelf nummers verzinnen. Het is een goede set om kennis te maken met het drummen.

Voordelen:

Mooie complete set

Stoere kleuren voor oudere kinderen

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 1

Eddy Toys Elektronische Drumset

Dit geweldige drumstel is niet alleen geweldig voor jouw kind, maar ook voor jou en zeker voor de buren. Jouw kindje kan naar hartenlust tekeergaan op deze drumset dankzij de bijgeleverde koptelefoon.

Voordelen:

Je kan een koptelefoon aansluiten waardoor niemand last heeft van te hard geluid

Lichteffecten die meegaan op het ritme van het drummen

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 2

Jazz DRUM set voor kinderen

Met dit Jazz drumstel heeft een kind alles wat ze nodig hebben om zich helemaal te laten gaan met drummen. Er zitten maar liefst 5 trommels, een voetpedaal voor de bastrommel, een cymbaal, drumstokken en een stoeltje bij de set.

Voordelen:

Zeer uitgebreid drumstel met 5 trommels

Vrolijke kleuren en afbeeldingen

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 3

Drum Kit Large Blauw

Met dit grote drumstel in de mooie kleur blauw heeft jouw kind meteen alles in huis om een hele show neer te zetten. De set bestaat uit 1 basdrumtrommel van 35 centimeter doorsnede, 1 grote trommel of big drum van 22 centimeter doorsnede, 2 trommels of side drums van 16 centimeter doorsnede, 1 bekken, 2 drumstokken, 1 basdrumstick en een stoeltje.

Voordelen:

Complete set met alle benodigdheden om te drummen

Stoere blauwe uitvoering

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 4

Een speelgoeddrumstel is voor kinderen ook de ideale manier om hun energie kwijt te kunnen. Ze gaan er helemaal in op, zeker als ze met hun favoriete muziek mee kunnen spelen. Houd er hoe dan ook altijd rekening mee dat de buren, of de ouders, wat minder vrolijk kunnen worden van het lawaai dat van een drumstel afkomt. Zeker wanneer het kind in kwestie nog niet echt geoefend is. Een simpel gesprekje kan dan al een wereld van verschil maken en je kan ook afspraken maken over de tijden waarop jouw kleine kan oefenen. Mocht dat nog niet voldoende zijn, dan kan je altijd nog gaasvellen of dempmatten gebruiken om het allemaal wat minder gehorig te maken.

Je hebt elektrische drumsets en akoestische drumstellen. Welke het beste voor jouw kind is, ligt echt aan je eigen voorkeuren. Een akoestisch drumstel leert jouw kind natuurlijk echt drummen. De drums voelen natuurlijker aan en je leert met een fatsoenlijk volume ook de dynamiek van een drumstel echt kennen. Zeker als beginnende drummer is het lastig om met een elektronisch drumstel de verhouding tussen hard en zacht slaan te leren kennen, iets wat toch behoorlijk belangrijk is. Een drumstel bestaat uit diverse onderdelen en wanneer je besluit om voor een elektrische set te gaan, dan is het zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat in ieder geval alle onderdelen die ook bij een akoestisch drumstel zitten erbij te nemen.

Zoek jij een drumstel met een goede prijs/kwaliteit verhouding voor jouw kind? Kijk dan hieronder verder.

Een drumstel is geweldig voor kinderen. Ze kunnen zich er flink op uit leven en gevoel krijgen voor muziek. Kinderen houden er ook gewoon van om lawaai te maken, dus je kan er al vanaf heel jong mee beginnen. Er zijn heel veel drumstellen voor kinderen te krijgen en het kan zijn dat je dan door alle drums het drumstel niet meer ziet. Gelukkig zijn er wel enkele punten waar je op kan letten die jou helpen kiezen wat het beste drumstel voor jouw kindje is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een drumstel voor kinderen?

Leeftijd

Je kan al een drumstel krijgen voor kinderen vanaf 2 jaar. Jong geleerd, is oud gedaan, geldt zeker ook voor drummen. Het is iets waar je een bepaald gevoel voor kan ontwikkelen, naast de technieken die ze met de tijd natuurlijk ook kunnen leren. Het is handig als je voor een drumstel kiest waar jouw kindje een tijdje mee vooruit kan. Er zijn drumstellen die je kan verstellen. Hoe ouder jouw kind wordt, des te serieuzer ze ook met het drumstel om zullen gaan en dan heeft het ook zin om voor een serieuze set te kijken. Je kan dan kiezen voor een elektrisch drumstel of een akoestisch drumstel.

Kenmerken

Een drumstel bestaat uit verschillende onderdelen. De basis is eigenlijk de basdrum, je hebt dan ook nog een snaredrum, de high tom, mid tom en low tom, de floor tom, een hihat en de bekkens. De basdrum bedien je met een baspedaal. De hihat is een met de voet bespeelbare bekkenset. De snaredrum heeft onder het ondervel een matje met metalen snaren gespannen. Een set voor kinderen bestaat veelal uit een basdrum, meerdere toms en bekkens, een baspedaal en drumstokken. Om erachter te komen of jouw kindje drummen leuk vindt en er serieus mee verder wil gaan, is dat meer dan voldoende. Wanneer blijkt dat jouw kind serieus verder wil met drummen, dan kan je gaan kijken naar betere en meer uitgebreide sets.

Elektrisch of traditioneel

De meningen verschillen nogal of een elektrisch drumstel geschikt is voor beginners of kinderen. Natuurlijk heeft het veel voordelen. Zo neemt het minder ruimte in beslag en kan je het geluid makkelijker dempen. De nadelen zijn dat ze minder gevoel ontwikkelen voor drummen en zeker voor de balans die er nodig is tussen hard en zacht drummen en de bijbehorende effecten. Het is dus eigenlijk meer een keuze van wat jij en je kind precies willen. Een elektrisch drumstel is sowieso wel wat prijziger en voor het geluid hoef je het niet te doen, want je kan speciale pads en gazen kopen om het geluid van een traditioneel drumstel te dempen.

Materialen

De materialen hebben niet alleen invloed op het geluid, maar ook op de beurs. De duurdere trommels van een drumstel zijn al snel opgebouwd uit verschillende lagen hout. Dit kunnen verschillende houtsoorten zijn, maar ook van hetzelfde soort hout gemaakt worden. Hout heeft gewoon de mooiste klank. Je hebt daar ook weer goedkope en dure opties voor. Ook de spanranden die de vellen op de trommel houden zijn van invloed op het hout.  Er zijn lichtere geperste spanranden, zwaardere gegoten spanranden en spanranden van hout. Dit is allemaal van invloed op het geluid en ook op je beurs natuurlijk.

Prijs

Je hebt al een kinderdrumstel voor enkele tientjes, maar dan moet je natuurlijk niet al te veel kwaliteit verwachten. Deze sets zijn wel ideaal om te kijken of jouw kind er serieus mee omgaat en het leuk vindt. Wil je dan een beter drumstel aanpakken dan kan je het eigenlijk zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn drumstellen van enkele honderden euro's. Een zeer goed drumstel voor kinderen om mee te beginnen heb je al tussen de 100 en de 200 euro.

Hoeveel geluid mag het drumstel maken?

Het ligt een beetje aan de gemeente waar je woont hoeveel geluid je mag maken en vanaf en tot welke tijden dat is. Je kan er echt wel wat tegen doen om het geluid te beperken en zo je buren niet gek te maken en je kan natuurlijk ook afspraken met je buren maken. Door rubberen matten onder het drumstel te leggen ga je al heel wat overlast tegen. Je kan ook mesh heads of gaasvellen voor je drumstel aanschaffen. Dit reduceert het geluid tot wel 70 procent. Je buren zullen je dankbaar zijn.