Vind hier de beste elektrische auto's voor kinderen

Welk kind wil er nou geen elektrische kinderauto? Allemaal toch wel. En zeker tegenwoordig. Elektrische kinderauto's zijn er in alle mogelijke kleuren, uitvoeringen, modellen en thema's. Er is voor ieder kind, van zo goed als elke leeftijd, ongeacht welke interesses, en voor bijna elk budget, wel een elektrische kinderauto te vinden.

Er zijn ook behoorlijk wat merken die een licentie kinderauto's hebben afgegeven. Denk dan bijvoorbeeld aan Mercedes benz, Range Rover, Ford Mustang, Land Rover, Audi, Lamborghini of een van de andere automerken.

Elektrische kinderauto's hebben vaak ook een afstandsbediening. Wanneer jouw kindje eigenlijk nog te jong is om zelf te rijden, dan heb jij de besturing in handen. Vaak kan je de stoere kinderauto besturen via een app. De afstandsbediening bepaalt dan wat er gebeurt. Dus als jouw kindje gas geeft en jij remt via de app, dan zal de app werken.

De best verkochte elektrische kinderauto's

Doordat het zoveel mogelijkheden zijn, kan het heel lastig zijn om te kiezen. Welke elektrische kinderauto past bij jou, jouw kindje en het gebruik. Ga je op een verharde ondergrond rijden, dan heb je niet per se rubberen banden nodig.

Zoek jij een luxe auto met lederen bekleding, openslaande deuren en werkende verlichting, of zoek jij gewoon een schattige, super leuke elektrische kinderauto waar jouw kleintje gewoon in kan rondrijden.

Er is voor bijna iedere smaak en bijna elk budget wel een elektrische kinderauto te vinden. Van een Jeep tot een BMW en van een Buggy tot een Volkswagen, en ook echte kinderlijke auto's voor hele kleine kinderen. Jij vindt dan ook altijd wel een elektrische kinderauto die perfect bij jullie past.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Deze uiterst sportieve Elektrische kinderauto van Lamborghini is voor kinderen de ultieme beleving! 

 • Belastbaar gewicht
 • Snelheid
 • Veiligheid

2e beste keuze

Dit is de allernieuwste Mercedes G63 Accu auto. Deze auto is geproduceerd onder licentie van Mercedes-Benz. 

 • Belastbaar gewicht
 • Snelheid
 • Veiligheid

3e beste keuze

De elektrische kinder accu auto’s zijn ontzettend stoer, superleuk en eindeloos plezier samen met uw kindje is gegarandeerd. 

 • Belastbaar gewicht
 • Snelheid
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Onze top 5

Kleine kinderen vinden auto's helemaal geweldig. Jongens en meisjes. Kinderen hebben dan ook al snel een favoriete auto. Omdat ze dat model heel erg mooi vinden of omdat een lievelingsoom erin rondrijdt.

Een elektrische kinderauto is dan ook een geweldig en heel speciaal cadeau. Er zijn al elektrische kinderauto's te krijgen voor kinderen vanaf 1 jaar. Dan kunnen ze er zelf nog nie in rijden, maar het speelplezier van het rijdend speelgoed ervaren.

In de Top 5 Beste Elektrische Kinderauto's krijg jij al een goed idee van de mogelijke opties. Het helpt jou om tussen die duizenden modellen, uitvoeringen en merken, de kwaliteit te spotten en makkelijker een keuze te maken.

#1
Lamborghini Huracan LP640 Performante 12V Elektrische kinderauto

Deze stoere Lamborghini Huracan is gemaakt onder licentie en wordt geleverd met een afstandsbediening. Hiermee kan jij de auto volledig besturen, de snelheid instellen en op afstand de auto blokkeren. Er zitten 2 accu's van 12 volt in de Lamborghini. Er kan mee op onverhard en verharde ondergrond gereden worden. Er zitten rubberen banden onder en er zit een leren stoeltje in. Dankzij het soft start systeem rijdt de auto rustig weg en is er geen schokje bij het optrekken. De snelheid is tussen de 2,5 en de 5 kilometer per uur. De auto kan vooruit en achteruit, er zit een claxon op en ook een MP3, FM radio, USB-ingang en bluetooth.

 • Belastbaar gewicht
 • Snelheid
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Mercedes-Benz G63 AMG 12V Accu auto Elektrische Kinderauto

Met deze stoere Mercedes Benz steelt jouw kleintje zeker de show. De auto is gemaakt onder licentie en heeft heel veel opties. Er zit een afstandsbediening bij, er zitten 2 krachtige aandrijfmotoren in, er is een leren stoel met heupgordel. De auto heeft echte vering, meerdere licht- en geluidsmogelijkheden. Dankzij het soft start systeem rijdt de auto soepel. De motoren zijn 12 volt en 30 watt. Het voor- en achterlicht, alsook het dashboardlicht werken, en er zijn aansluitingen voor muziek of ander geluid. De auto gaat tussen de 2,5 en 5 kilometer per uur, en is volledig op afstand bestuurbaar, voor de hele kleine kinderen.

 • Belastbaar gewicht
 • Snelheid
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Elektrische Kinderauto Mercedes-Benz SL65 AMG Wit

Deze stijlvolle Mercedes Benz heeft drie snelheden tussen de 3 en de 6 kilometer per uur. De zeer krachtige 12 volt motoren van 70 Watt. De auto wordt geleverd met een afstandsbediening, zodat jij controle over de auto hebt, als jouw kindje nog te klein is. Er zit een soft start functie op, waardoor jouw kindje geen schokjes ervaart bij het optrekken. De voor- en achterlichten werken, er zit een gordel in, en er zijn verschillende manieren om muziek af te spelen. Er zit ook een handige hendel aan, waardoor jij de auto niet hoeft te tillen wanneer je deze wil verplaatsen. Jouw kindje kan met deze elektrische kinderauto over onverharde en verharde ondergrond rijden, op onverharde ondergrond, rijdt de auto wel minder hard.

 • Belastbaar gewicht
 • Snelheid
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Elektrische Kinderauto Mercedes-Benz ML350 Wit

Deze lichte elektrische kinderauto is geweldig voor jouw kleintje. Er zijn twee verschillende snelheden, tussen de 2 en de 4 kilometer per uur. De motor is 6 volt en 25 Watt. Met de afstandsbediening bepaal jij wat de auto doet. Dankzij de soft start functie trekt de auto soepel op en ervaart jouw kindje geen schokjes. De auto maakt zelfs startgeluidjes, melodietjes en een claxon. Dankzij de hendel kan je de auto makkelijk verplaatsen, zonder deze te moeten tillen. Met de gordel om zit jouw kindje helemaal veilig klaar om te toeren, met een leuk muziekje op natuurlijk. De auto kan maximaal 25 kilo dragen.

 • Belastbaar gewicht
 • Snelheid
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Elektrische Kinderauto - Mercedes-Benz G63 AMG

Deze Mercedes G63 heeft twee 12 volt 50 Watt motoren. Hierdoor kan je er tussen de 3 en de 6 kilometer per uur meer rijden. Met de afstandsbediening heb jij volledige controle over deze Mercedes G63. De soft start functie zorgt ervoor dat jouw kind geen schokjes ervaart bij het optrekken van de auto. Er zit natuurlijk een veilige gordel in, de verlichting werkt voor en achter, en je kan er op allerhande manieren muziek mee afspelen. Er zit een hendel aan de auto waarmee jij de auto kan verplaatsen, zonder deze te moeten tillen. Deze Mercedes G63 heeft openslaande deuren, waardoor het nog meer op de echte Mercedes G63 lijkt.

 • Belastbaar gewicht
 • Snelheid
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

De elektrische wagen is niet nieuw. Sterker nog, die bestaan al meer dan 130 jaar. Dat is toch een heel stuk langer dan je zou denken, met alle moderne, innovatieve ideetjes van tegenwoordig. Er waren zelfs meer elektrische auto's dan auto's met een verbrandingsmotor. Dat was tot de startmotor werd uitgevonden.

De laatste jaren mogen elektrische auto's weer helemaal meedoen. Ze worden flink aangeprijst en zouden veel beter voor het milieu zijn dan gewone auto's. Daarmee is ook de elektrische auto voor kinderen populair geworden, waardoor er nu een heleboel soorten elektrische kinderauto's te krijgen zijn.

Wat is een Elektrische kinder auto?

Een elektrische kinderauto is een oplaadbare speelgoedauto waar kinderen inpassen en waarmee zij zelf kunnen rijden. Veel van dit rijdend speelgoed wordt geleverd met een afstandsbediening, waardoor jij als ouder de volledige controle hebt. Dit is vooral handig wanneer jouw kindje nog heel erg jong is.

Auto's voor kinderen zijn een feest. Kinderen voelen zich groter en zelfstandiger, het is goed voor het zelfvertrouwen. Een elektrische kinderauto werkt op accu's die je kan opladen. Hiermee kan dan een bepaalde snelheid gehaald worden. Een kinderauto hoeft niet op een echte auto te lijken, maar voor veel kinderen, en ouders, is dit wel leuker.

Je ziet dan ook dat bekende automerken allemaal licenties uitgeven, zodat producenten verschillende elektrische kinderauto's uitbrengen zoals bijvoorbeeld BMW, Lamborghini, Audi, Mustang, Mercedes, Range Rover, of een van de vele andere bekende merken.

Soorten Elektrische kinderauto's

Er zijn te veel soorten elektrische kinderauto's om op te noemen. Dat komt doordat er zoveel combinaties van functies mogelijk zijn, omdat er heel veel merken zijn die een licentie kinderauto's voor dat merk uitgeven, en omdat daarvan dan ook weer heel veel verschillende uitvoeringen, met opties en accessoires.

Hierdoor is er ook voor bijna elk budget wel een elektrische kinderauto te vinden. Hieronder vind je wel een overzicht van soorten elektrische kinderauto's, maar je vindt vast ook een kinderauto die een combinatie van die soorten bieden.

Elektrische kinderauto met afstandsbediening

De meeste elektrische kinderauto's hebben ook een afstandsbediening, soms in de vorm van een app. Hiermee kan jij de kinderauto volledig besturen en dus bepalen welke richting de kinderauto uitgaat, of deze rijdt, remt of zelfs geblokkeerd voor gebruik is. Je kan hier soms ook de snelheid instellen.

De afstandsbediening is altijd leidend bij de besturing van de auto. Als jij remt en jouw kind drukt op het gaspedaal, dan zal de auto blijven staan.

Elektrische kinderauto met soft startsysteem

Het soft startsysteem zorgt ervoor dat de kinderauto rustig en soepel optrekt. Jouw kind schiet dan niet ineens naar voren of naar achteren, waardoor het allemaal minder eng en een stuk veiliger is.

Elektrische kinderauto 1-persoons of 2-persoons

In veel elektrische kinderauto's zijn 1 persoons wagens. Maar er zijn ook elektrische wagen voor kinderen te krijgen voor twee kinderen. Dit is natuurlijk veel leuker, en ze leren ervan om samen te werken, op hun beurt te wachten en is ook nog eens goed voor de communicatie vaardigheden, want dat overleg je natuurlijk ook even.

De twee afzonderlijke zitplaatsen zorgen er dan ook voor dat het veilig is voor allebei de kinderen.

De motoren in een elektrische kinderauto

De motoren bepalen eigenlijk wat jouw kind allemaal met de elektrische kinderauto kunnen doen. Kunnen ze op onverharde ondergrond rijden of alleen op een glad wegdek? Wat is de maximum snelheid? Met sterke motoren kan je ook een hoge snelheid halen. Elektrische auto's voor kinderen hebben meestal 2 of 4 motoren, van 6V of 12V en verschillende wattages, bijvoorbeeld tussen de 30W en 70W.

Waarom een Elektrische kinderauto kopen?

Een elektrische kinderauto is natuurlijk gewoon heel erg leuk en het maakt het buitenspelen heel veel interessanter. Dat is zo voor jouw kind, maar waarschijnlijk voor jou ook. Daarnaast steelt jouw kleintje natuurlijk helemaal de show, zeker met een muziekje erbij, en krijgt dan alle aandacht van andere kindjes en mensen.

Het is echt ook goed voor de ontwikkeling van jouw kind. Op allerhande vlakken. Zo leren ze meer over actie/gevolg. Ze trappen op de rem, en de auto stopt. Ze sturen naar links en de auto rijdt die richting op. Het verbetert de motoriek. Het is goed voor de sociale en communicatieve vaardigheden.

Voor welke leeftijd?

Er zijn al elektrische kinderwagens te krijgen voor kinderen vanaf 1 jaar. Die hebben dan sowieso een afstandsbediening, zodat jij de elektrische wagen kan besturen en bepaalt wat er gebeurt.

De meeste elektrische kinderwagens zijn geschikt voor kinderen tot een jaar of 8. Waar je beter naar kan kijken, is de draagkracht van de wagen. Als een kindje van 25 kilo gebruik kan maken van de elektrische kinderauto, dan wil je er geen kindje van 50 kilo in zetten. Dan maakt het verder niet uit of dat kindje 3 of 4 jaar is.

Natuurlijk heb je wel ook te maken met kleine en onveilige onderdelen. Kijk dus altijd goed naar de leeftijd die staat aangegeven bij de elektrische kindervoertuigen. Je weet dan zeker dat jouw kindje niet te jong is voor de auto.

Elektrische kinderauto kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer je een elektrische kinderauto wil kopen, dan zijn er behoorlijk wat zaken waar jij rekening mee kan houden. Dat kan best wel overweldigend zijn. Hieronder vind je een overzicht dat je makkelijk kan gebruiken bij het maken van jouw keuze.

 • Voldoet de kinderauto aan alle veiligheidseisen?

 • Hoe lang gaat de accu mee?

 • Hoe ver kan je ermee rijden?

 • Hoe lang duurt het opladen?

 • Hoeveel volt en Watt hebben de motoren?

 • Zit er een soft startsysteem op?

 • Kan je de wagen van een afstand bedienen?

 • Zijn er geluidjes en is het mogelijk om muziek af te spelen?

 • Is de bekleding makkelijk schoon te houden?

 • Is het een 1-persoons kinderauto of een 2-persoons kinderauto?

 • Zitten er luchtbanden of anti-lekbanden onder?

 • Zit er werkende verlichting op?

 • Wat is de draagkracht?

 • Wat is het formaat?

6V, 12V of 24V ?

Het voltage van een elektrische kinderauto is bepalend voor wat jij allemaal met de auto kan doen. Een 6V auto heeft weinig kracht en snelheid. Daarom zijn er daar ook veel minder van te koop. Om bijvoorbeeld over gras of andere onverharde ondergrond te rijden, is met een 6V wagen niet mogen.

Met 12V auto's voor kinderen kan dat weer wel. Ze zijn sneller en krachtiger en de meeste elektrische kinderauto's hebben dan ook 12V motoren. Niet alleen het voltage is belangrijk, maar ook het wattage.

Er zijn tegenwoordig ook 24V elektrische kinderauto's te krijgen, maar deze zijn eigenlijk krachtiger dan nodig is.

Je kan ook kiezen voor een 4x4, oftewel vierwielaandrijving. Dan zit er achter elke band een 12V motor. Hierdoor heeft de wagen een betere wegligging, meer grip en meer kracht. Let er dan wel op dat het geheel niet te kracht voor jouw kleintje is.

Met afstandsbediening?

Eigelijk is het altijd aan te raden om te kiezen voor een elektrische kinderauto met afstandsbediening. Soms is dat een fysieke afstandsbediening en soms kan je de auto besturen in een app.

Kindjes vanaf een jaar of 2 kunnen leren om de elektrische kinderauto zelf te besturen en te bedienen, maar dan nog is het beter als je in kan grijpen. De besturing via de afstandsbediening is leidend. Als jij de wagen blokkeert met de afstandsbediening, dan kan er niet meer in gereden worden.

Een afstandsbediening voor een elektrische kinderauto werkt met 2.4Ghz, en het is ook wel zo prettig voor jouw kind als er een soft startsysteem op zit.

Hoelang duurt het opladen van de Accu en hoelang kan een volle accu mee?

Een elektrische kinderauto werkt natuurlijk op een of meerdere accu's. Die dien je wel te onderhouden en je dient er op een goede manier mee om te gaan. Dan kan jouw kinderauto ook jaren meegaan. Let er in ieder geval altijd op dat de accu's niet helemaal worden leeggetrokken.

Voor je de elektrische kinderauto de eerste keer gebruikt, dien je de accu minimaal 10 uur op te laden. Let er ook op dat de kinderauto nooit langer dan 12 uur achter elkaar aan de oplader hangt. Na de eerste keer, is het aan te raden om de accu tussen de 5 en de 8 uur op te laden.

Het is ook niet goed om de kinderauto met een lege accu weg te zetten. Laad de kinderauto dan ook altijd op na gebruik. Heb je de kinderauto een tijdje weg gezet en wordt deze helemaal niet gebruikt? Dan is het ook aan te raden om de accu's tussendoor op te laden, minimaal eens per maand.

Bij de meeste elektrische kinderauto's kan de accu vervangen worden. Wanneer deze kapot is, kan je dus gewoon nieuwe accu's bestellen en hoef je niet de hele elektrische kinderauto te vervangen. Wanneer je goed voor de wagen en de accu's zorgt, dan kan jouw elektrische kinderauto jaren meegaan.

Onze favoriet

Deze uiterst sportieve Elektrische kinderauto van Lamborghini is voor kinderen de ultieme beleving! 

Beste prijs op BOL.com