Vind hier de beste fietshelmen voor uw kind

Hoewel het in Nederland niet verplicht is om een fietshelm te dragen, is het wel aan te raden. Zeker voor kinderen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en met een goede fietshelm biedt jij jouw kindje optimale bescherming voor het hoofd. Een helm biedt bescherming bij het vallen, maar ook bij het stoten van het hoofd.

Kinderen vinden fietshelmen niet altijd even fijn om te dragen, maar wanneer het een stijlvolle of hele leuke kinderfietshelm is, dan willen ze de helm vaak niet eens meer afdoen. Er zijn kinderhelmen te krijgen voor alle leeftijden en in veel verschillende thema's. Je vindt dus altijd wel een kinderhelm die bij jouw kleintje past.

Veel mensen denken aan een kinderfietshelm voor kinderen die zelf fietsen, maar fietshelmen zijn ook aan te raden voor kinderen die in fietszitjes vervoert worden.

Dit zijn de 5 beste kinder Fietshelmen van 2024

Het kan lastig zijn om een kinderfietshelm te vinden, er is nogal wat op de markt. Je kan het zo gek niet bedenken of er is een kinderfietshelm van te krijgen. Voor jongens en meisjes, van Disney of Captain America, en met allerhande accessoires en extra's. Denk dan bijvoorbeeld aan bepaalde riempjes, ventilatiegaten, een draaiknop, in felle kleuren die goed zichtbaar zijn, of pro sport lights.

Door alle opties en mogelijkheden, is het eigenlijk nog lastiger. Je wil een goede kwaliteit, een veilige en een leuke helm, voor een goede prijs. In de Top 10 beste Kinderfietshelmen vind jij zeker een fietshelm die perfect is voor jouw kindje en jouw budget.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Veiligheid is heel belangrijk als je over straat gaat. 

 • Veiligheid
 • Verstelbaarheid
 • Gewicht

2e beste keuze

Hoe oud je ook bent, een fietstocht gaat over vreugde, vrijheid en vreugde. 

 • Veiligheid
 • Verstelbaarheid
 • Gewicht

3e beste keuze

Met de SMILEY 2.0 van ABUS, zijn kleine fietsers goed beschermd. 

 • Veiligheid
 • Verstelbaarheid
 • Gewicht

Op deze pagina:

Onze top 5 veiligste kinder fietshelmen van 2024

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Een hel voor kinderen dient vooral voldoende bescherming te bieden, maar het is evengoed fijn als de helm ook comfortabel en stijlvol is. In de Top 5 Veiligste kinderhelmen slaag jij altijd met het vinden van een fietshelm die super veilig is en perfect past bij jouw kindje.

#1
Kinderfietshelm Pro Sport Lights

Deze stijlvolle en eenvoudige fietshelm is perfect voor kinderen met een hoofdomtrek van 50 tot 56 cm. De helm is makkelijk te verstellen dankzij een draaiknop. Ook het veilige en handige gespriempje werkt met een eenvoudig kliksysteem, waardoor de helm jouw kindje perfect zal passen, en dus zorgt voor extra veiligheid. De buitenkant is gemaakt van degelijke kunststof en de binnenkant van hoogwaardige EPS. De fietshelm heeft 11 ventilatiegaten, zodat het ook met warme dagen prettig blijft om de kinderhelm te dragen. De fietshelm voor kinderen wordt geleverd met een handige draagtas, die ook als rugzak gedragen kan worden.

 • Veiligheid
 • Verstelbaarheid
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#2
Polisport Princess fietshelm kind

Een fietshelm dient als eerste veilig te zijn, maar als jouw kleintje het niet fijn vindt om de fietshelm op te zetten, dan kan het een heel gedoe zijn. Met deze fietshelm zal jouw kindje dolgraag de leuke helm dragen en veilig in het fietszitje zitten of zelf rond toeren op de fiets. En deze helm heeft ook nog eens een paar hele fijne extra's. Met een handig verstelwieltje maak je de helm op maat, tussen de 45 en de 50 cm, waardoor de fietshelm de perfecte pasvorm heeft, met extra veiligheid dankzij de extra bescherming. De binnenkant is wasbare padding, en meerdere ventilatieopeningen met een insectennet. Dankzij het easylock systeem doe je de helm makkelijk op en af.

 • Veiligheid
 • Verstelbaarheid
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#3
ABUS Smiley 2.0 Fietshelm camou blue

De ABUS Smiley 2.0 is een veilige en comfortabele fietshelm voor kinderen. Deze helm heeft een stoere camou blue kleur en is geschikt voor kinderen met een hoofdomtrek tussen de 50 en 55 centimeter. De helm heeft een lichtgewicht en duurzame constructie en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. De ventilatiegaten zorgen voor een goede luchtstroom en voorkomen oververhitting tijdens het fietsen. De helm is eenvoudig af te stellen met het draaimechanisme aan de achterzijde en de zachte riempjes zorgen voor een comfortabele pasvorm. Met de ABUS Smiley 2.0 fietshelm is uw kind veilig op de fiets onderweg.

 • Veiligheid
 • Verstelbaarheid
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#4
Kinderfietshelm proX

Deze stijlvolle fietshelm biedt optimale bescherming, onder meer dankzij het ingebouwde fietslicht op de achterzijde van de helm, bestaande uit 6 rode LED's en 3 standen. De maat is eenvoudig aan te passen, dankzij een handig verstelwieltje. De buitenhelm is gemaakt van hoogwaardige ABS, met In-Mold / Out-Mold technologie. De maat is verstelbaar tussen de 48 en de 52 cm, en is geschikt voor kinderen tussen de 3 en de 17 jaar. Er zijn 12 slim geplaatste gaten voor ventilatie. Het gespriempje is verstelbaar en eenvoudig in en uit te klikken. Deze fietshelm voor kinderen is niet alleen heel erg veilig, maar ook erg comfortabel.

 • Veiligheid
 • Verstelbaarheid
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#5
Kinderfietshelm Junior Dino

Met deze stoere Dino fietshelm zal jouw kleintje niet kunnen wachten om weer met de fiets te gaan. De opdruk van de dino ziet er niet alleen heel cool uit, maar de dino heeft ook nog eens echte spikes bovenop de helm. De hoofdomtrek is makkelijk aan te passen met een verstelwieltje en is tussen de 46 en de 51 cm. De helm is gemaakt van hoogwaardige kunststof en de binnenkant is gevoerd met degelijke schokabsorberende EPS. Er zitten 6 gaten in voor ventilatie, die perfect passen bij de dino opdruk en vormgeving. Het gespriempje heeft aan zachter deel voor onder de kin. De helm is geschikt voor kinderen tussen de 3 en de 10 jaar.

 • Veiligheid
 • Verstelbaarheid
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

Waarom een kinder fietshelm kopen? En niet alleen voor de veiligheid?

Een fietshelm voor kinderen koop je voornamelijk voor de veiligheid. Al vinden kinderen een helm zoals de Dino fietshelm ook gewoon stoer om te dragen. Als ze in de spiegel kijken, zien zij een stoer dinosaurushoofd, waardoor ze een heel avontuur kunnen beleven en helemaal in hun fantasie op kunnen gaan. Net zoals met verkleedkleren.

De meeste kinderen vinden het helemaal niet fijn om een helm op te zetten. Hoe leuker de helm, des te liever dragen ze de fietshelm ook. Maar veiligheid is evengoed wel heel belangrijk. Het is niet voor niks dat steeds meer organisaties, zoals Artsen voor Veilig Fietsen, pleiten om het wel te verplichten.

Maar is een fietshelm voor kinderen dan ook echt veiliger? Uit onderzoek is gebleken dat het hersenletsel met maar liefst 60 procent verkleint. Uit een ander onderzoek kwam naar voren dat bij dodelijke ongevallen 37 procent voorkomen had kunnen worden met een degelijke helm.

Fietshelm kind kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn ontzettend veel fietshelmen voor kinderen te koop, waardoor het soms lastig is om nog te kiezen welke jij wil kopen voor jouw kindje. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Kijk dus altijd dat helmen voor kinderen aan de Europese norm voldoen. Aan de binnenzijde vind je dan een CE-markering. In Europa, voor een kinderhelm, is dat EN-1078.

De hoofdomtrek van kinderen is niet standaard. Een kindje van 3 kan een dikker hoofd hebben dan een kindje van 5. Je kijkt bij een fietshelm dan ok niet naar de leeftijd, maar je meet de omtrek va het hoofd. Helmen voor kinderen zijn doorgaans te verstellen, zodat de helm met jouw kindje meegroeit.

Dat de helm goed zit, is het allerbelangrijkste. Jouw kindje is dan goed beschermd wanneer hij of zij op het hoofd valt. Zorg er dus voor dat je de juiste maat hebt en dat de helm comfortabel en stevig op het hoofd zit. Je wil dat het voorhoofd, de slapen en de nek goed beschermd zijn.

Het kan nogal warm worden als er geen ventilatie in de helm zit. Let er dus op dat er voldoende gaten voor ventilatie in de helm zitten. Jouw kleintje zal dan veel minder moeite hebben met het gebruiken van de helm.

Riempjes kunnen nog wel eens vervelend zijn. Er zijn kinderhelmen waarbij er een zachter deel voor onder de kin om de riempjes zit. Dit zit dan veel fijner, gaat minder snel schuren en zal dus veel prettiger zijn om op te zetten.

Kinder fietshelm maten

Een goed passende fietshelm is erg belangrijk. Wanneer jouw kindje de helm op heeft, en met het hoofd schudt, dan dient de fietshelm niet te bewegen. Hoewel er vaak een leeftijd bij de helm staat, is het beter om de omtrek van het hoofd van jouw kleintje te meten.

Je meet de hoofdomtrek door een flexibel meetlint, net boven de oren, in een rechte lijn, over het voorhoofd en achterhoofd, te houden en de maat af te lezen. Kinderhoofdjes groeien nog en de meeste kinderhelmen groeien mee. Is de hoofdomtrek 50 centimeters, dan kan je kiezen voor een kinderhelm van bijvoorbeeld 48 tot 54 centimeters.

Wat is een veilige fietshelm?

In principe kan je ervan uitgaan dat helmen die in Nederland verkocht worden, ook veilig zijn. Ze dienen namelijk te voldoen aan de Europse norm. Daarnaast is het belangrijk dat jij zelf enkele punten in het oog houdt, om ervoor te zorgen dat de veilige fietshelm ook veilig gebruikt wordt.

 • Voldoet aan de Europese Norm: EN-1078

 • De helm past goed en blijft stevig zitten als jouw kindje met het hoofd schudt

 • De sluiting en riempjes zijn stevig en veilig, en eenvoudig vast en los te maken

 • De kinderhelm zit comfortabel en gaat niet irriteren of pijn doen

 • De helm ventileert, zodat jouw kindje geen veel te warm hoofdje krijgt

 • De helm is goed zichtbaar en heeft eventueel een fietslicht aan de achterkant

Veelgestelde vragen

Is een helm verplicht voor kinderen?

In Nederland is een helm niet verplicht voor kinderen. Er zijn wel organisaties die zich inzetten om een kinderhelm te verplichten op de fiets. Waaronder Artsen voor Veilig Fietsen. Het wordt ook eigenlijk altijd aangeraden, of jouw kindje nou zelf fiets of gebruikt maakt van een zitje op jouw fiets. Uit onderzoek blijkt dat ernstig hoofdletsel met maar liefst 60 procent verkleint wordt, wanneer een kindje een helm draagt bij het fietsen.

Wat is MIPS in fietshelm?

MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System. Dit is een wrijvingsarme laag tussen de buitenhelm en de binnenvoering. De fietshelm kan dan onafhankelijk van het hoofd draaien. De drager heeft dan bij een zijwaartse impact veel minder kans op hersenbeschadiging. Dit komt doordat de schadelijke rotatie-energie wordt afgevoerd. MIPS doet eigenlijk het zelfbeschermende vermogen van de hersenen na met het Brain Protection System (BPS). De rotatie-energie wordt bij een val geabsorbeerd en bereikt de hersenen niet. Een MIPS fietshelm is er voor volwassenen en kinderen en wordt veel gebruikt in de fietssport.

Onze favoriet

Veiligheid is heel belangrijk als je over straat gaat. 

Beste prijs op BOL.com