Vind hier de beste frisbees voor kinderen

De frisbee heeft een interessante geschiedenis. Het begon ooit als gooien met deksels. Op universiteiten en in het leger werd er met deksels van onder meer koekblikken een soort van tikkertje gespeeld. Deze koekblikken waren van het bedrijf The Frisbie Pie Company, een bakkerij. Wanneer er gegooid werd met een deksel, dan riep de gooier ‘Frisbie’, om aan te geven dat er een deksel door de lucht zoefde.

De frisbee kreeg vervolgens meerdere benamingen, na aanpassingen van verschillende mensen. Zo werd de frisbee de ‘flying saucer’ en ‘Pluto platter’ genoemd. Uiteindelijk kwam via wat omwegen de massaproductie op gang en kreeg de frisbee de naam ‘Toy flying saucer'. In 1959 werd de naam ‘frisbee’ geregistreerd en langzaamaan groeide het uit tot een echte sport, met diverse spelvormen.

Onze favoriet

Met deze ring kan je wel 90 meter bij elkaar vandaan staan voor een sportief spelletje werpen en vangen. 

 • Vliegafstand
 • Gewicht
 • Kwaliteit

2e beste keuze

Met de Discraft UltraStar Frisbee zul je je nooit meer vervelen. Daag je vrienden uit en speel de leukste frisbeespellen. 

 • Vliegafstand
 • Gewicht
 • Kwaliteit

3e beste keuze

Met de Discraft UltraStar Frisbee zul je je nooit meer vervelen. Daag je vrienden uit en speel de leukste frisbeespellen. 

 • Vliegafstand
 • Gewicht
 • Kwaliteit

Op deze pagina:

De 5 beste frisbees

Er zijn allerhande soorten en uitvoeringen frisbees te krijgen. Het kan dan lastig zijn om te bepalen welke frisbee het beste is voor jou. Hieronder vind je de 5 beste frisbees op de markt, geschikt voor het ultieme spelplezier.

#1
Aerobie Pro Ring

De Aerobie Pro ring heeft een gepatenteerd aerodynamisch ontwerp dat al ruim 30 jaar onveranderd en functioneel is. Je kan er tot 90 meter ver mee gooien en is vooral geschikt voor grotere afstanden. Deze frisbee heeft een zachte rand, wat het fijn maakt om te vangen en te gooien. De frisbee heeft een doorsnede van 33 centimeter en past makkelijk in jouw rugzak. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kan op voorhand niet kiezen in welke kleur de frisbee geleverd wordt.

 • Vliegafstand
 • Gewicht
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
Discraft Ultra Star - Nite Glow

Wil jij dezelfde frisbee als die gebruikt wordt bij de USA Ultimate Championship en welke de wereldstandaard is, dan kies jij voor de Discraft UltraStar. Deze frisbee heeft een aerodynamisch ontwerp en een voorgevormde grip. Het midden heeft een ster als opdruk en deze frisbee is gemaakt van Glow-In-The-Dark, waardoor het ook leuk is om er in de avond mee te gooien. De diameter is 27 centimeter en je kan de frisbee dus makkelijk met je meenemen. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen met deze frisbee gooien.

 • Vliegafstand
 • Gewicht
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
Discraft UltraStar - Frisbee - Wit - 175 gram

Deze frisbee heeft een prettig gewicht, een aerodynamisch ontwerp en een zachte rubberen rand. Het is de officiële frisbee van de USA Ultimate Championship sinds 1991. In het midden zit een opdruk van een ster. De diameter is 27 centimeter en je kan deze frisbee dus makkelijk met je meenemen. Het is geschikt voor recreatief gebruik en kinderen vanaf 12 jaar kunnen er mee gooien. Deze frisbee kan niet alleen tegen een stootje, maar blijft ook nog eens drijven in water.

 • Vliegafstand
 • Gewicht
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Discraft UltraStar - Frisbee - UV - Kleur Veranderend - 175 gram

Deze magische frisbee verandert van kleur wanneer de Uv-stralen van de zon erop komen. Het aerodynamische ontwerp, de voorgevormde grip en handzame gewicht, maken het een ideale frisbee om mee te gooien. Deze frisbee wordt niet voor niks gebruikt bij het USA Ultimate Championship, en dat al sinds 1991.

 • Vliegafstand
 • Gewicht
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
Aerobie Frisbee Pro 33 Cm Oranje

De Aerobie Frisbee Pro heeft geen center, maar is een ring. Met deze ring gooi je ontzettend ver. Precies deze frisbee is gebruikt om in 2003 het wereldrecord te vestigen, welke maar liefst 406 meter was. Het speciale ontwerp leent zich perfect om meerdere technieken mee te oefenen. De doorsnede is 33 centimeter en je kan deze frisbee dus makkelijk met je meenemen. De Aerobie Frisbee Pro blijft niet drijven. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen met deze frisbee gooien.

 • Vliegafstand
 • Gewicht
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Wat is een frisbee?

De naam Frisbee is een officieel handelsmerk van het bedrijf Wham-O, maar eigenlijk is het de gangbare naam voor allerhande soorten vliegende schijven. Er zijn verschillende uitvoeringen en formaten. Sommige frisbees bestaan alleen uit een ring, zonder center, die meestal verder vliegen dan frisbees die volledige schijven zijn.

Ze worden tegenwoordig vooral gemaakt van plastic en zijn doorgaans tussen de 20 en 30 centimeter doorsnede. De ontwerpen zijn erop gericht om zo aerodynamisch, en dus zo ver mogelijk, te vliegen, rond te draaien en vervolgens met de hand te kunnen vangen.

Er zijn wereldwijd verschillende kampioenschappen en Ultimate Frisbee heeft zelfs een Olympische status. Er zijn verschillende frisbee-spellen. Ultimate, Guts, Diskgolf, Freestyle en KanJam zijn daar enkele voorbeelden van.

Waarom moet je een frisbee kopen?

Spelen met een frisbee is gewoon hartstikke leuk, dat zou al reden genoeg dienen te zijn om een frisbee aan te schaffen, maar er zijn meer goede redenen om een frisbee te kopen. Je werkt er namelijk op een leuke manier mee aan jouw conditie. Daarnaast word je er flexibeler van, want je dient op allerhande manieren te proberen de frisbee te vangen. Je traint daardoor ook heel veel spieren.

Een frisbee is betaalbaar en daardoor kan zo goed als iedereen deze sport beoefenen. Jouw motoriek wordt gestimuleerd, jouw sociale en communicatieve ontwikkeling worden ondersteund. Je speelt frisbee namelijk altijd met anderen. Je kan dan tegen een ander 1-op-1 spelen of met teams tegen elkaar spelen.

Door veel te oefenen, word je beter, en dat is weer goed voor jouw zelfvertrouwen en jouw zelfbeeld. Hoewel dat misschien niet zo lijkt, kan je met een frisbee verschillende spellen spelen. Er is dus veel afwisseling mogelijk en het wordt niet snel saai.

Waar moet je op letten bij het kopen van een frisbee?

Een frisbee kopen lijkt iets simpels, iets waarover je niet hoeft na te denken. Dat is in principe ook wel zo. Je hoeft er echt geen hele studie voor te doen, maar er zijn wel enkele punten die je in gedachte kan houden wanneer je een frisbee wil kopen.

Materiaal van de frisbee

Frisbees worden gemaakt van allerlei soorten materialen. Wanneer je kiest voor een kunststof frisbee, ga dan voor de betere kwaliteit, een plastic dingetje is zo kapot. Er zijn ook frisbees die gemaakt zijn van textiel of siliconen. Die zijn makkelijker mee te nemen en doen minder pijn wanneer je ermee geraakt wordt.

Drijvende frisbee of niet

Niet alle frisbees kunnen ook drijven, maar er wordt wel vaak met frisbees in het water gespeeld. Als jij de frisbee dus ook in het water wil kunnen gebruiken, dan let je er ook op dat deze kan blijven drijven. Anders ben je meer tijd kwijt met zoeken of je raakt de frisbee snel kwijt.

Jouw budget

Je kan frisbees van verschillende prijsklassen krijgen. Je kan al voor een paar euro een frisbee kopen. Die gaan echter ook veel sneller kapot, en dan is het toch nog duurkoop. Je kan er beter een paar tientjes aan uitgeven, zodat je weet dat je er jaren mee vooruit kan. Dat is niet alleen beter voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Onze favoriet

Kleur willekeurig geleverd Met de Aerobie Pro Ring kun je wel heel erg ver werpen! Met deze ring kan je wel 90 meter bij elkaar vandaan staan voor een sportief spelletje werpen en vangen. Het gepatenteerde aerodynamische design maakt het eenvoudig om over lange afstanden heel precies te werpen. Door de zachte rand is het vangen zacht en gemakkelijk. De Pro Ring is ruim dertig jaar na zijn introductie nog steeds een overweldigend succes! Leverbaar in oranje, geel en roze. Eigenschappen: Kleur willekeurig geleverd Vliegt twee keer zo ver als conventionele frisbees Super leuk actief spelen, gooien en vangen Zacht rubberen rand voor comfortabel vangen Het aerodynamische design maakt het gemakkelijk om ver te gooien Perfect for rugzakkers Made in USA Waarschuwing: drijft niet in het water

Beste prijs op BOL.com