Vind hier de beste glijbanen voor peuters en kleuters

Welk kind vindt het nou niet leuk om op een glijbaan te spelen. Klimmen, glijden en weer opnieuw beginnen. Je vindt glijbanen overal. In de speeltuin, in het zwembad, op het schoolplein en jij kan zelf ook een glijbaan voor jouw kindje aanschaffen. Er zijn allerhande glijbanen te krijgen. In verschillende kleuren, met extra functies, voor binnen en voor buiten. Dat kan het lastig maken om te kiezen.

Het belangrijkste is natuurlijk dat de glijbaan zo veilig mogelijk is en past bij de leeftijd van jouw kindje. Om het spelen op een glijbaan nog veiliger te maken, kan je ervoor kiezen om rubberen speelmatten aan te schaffen. Die leg je dan onder de glijbaan. Jouw kindje doet zich dan veel minder pijn als hij of zij valt. Het is ook fijner om een glijbaan op gras te plaatsen, dan op harde tegels, maar een stevige ondergrond is ook belangrijk.

De best verkochte glijbanen van 2024

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

KS, een nieuwe "leuke" glijbaan. Glijlengte: 150 cm. Veilig, zijn geblazen ladder is uitgerust met brede ergonomische handgrepen + antislip treden. 

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht

2e beste keuze

Little Tikes Junior glijbaan roze paars Laat de allerkleinsten kennismaken met al het plezier van deze kleine glijbaan! Het bevordert de conditie, balans en coördinatie bij kinderen. 

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht

3e beste keuze

Deze Little Tikes Grote Glijbaan Sunshine Groen/Geel is voorzien van makkelijk te beklimmen treden, een zachte helling en een brede basis voor een goede stabiliteit. 

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht

Op deze pagina:

Onze top 5 

#1
Smoby KS - Peuter - vanaf 2 jaar - Glijbaan

Deze vrolijk gekleurde glijbaan van Smoby is geweldig voor peuters. Niet te hoog, maar wel lekker lang en je kan er ook nog eens een waterslang op aansluiten om er een waterbaan van te maken. De glijbaan is stevig, maar ook zo uit elkaar gehaald, waardoor je de glijbaan makkelijk op kan ruimen of weg kan bergen. De glijbaan heeft extra brede ergonomische handgrepen en anti-sliptreden. Alle kunststof onderdelen zijn behandeld met een anti-UV middel, waardoor het beter tegen weersomstandigheden bestand is. De glijbaan is 1 meter hoog en 150 centimeter lang en geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht
Beste prijs op BOL.com

#2
Little Tikes My First Slide Glijbaan - Roze Paars

Met deze extra stabiele glijbaan in de magische kleuren roze en paars, kan jouw kindje de eerste stapjes op een glijbaan helemaal veilig nemen. De zijkanten zijn extra hoog en afgerond voor nog meer veiligheid en de brede treden en brede basis zorgen voor extra stabiliteit. Je kan de glijbaan heel eenvoudig in elkaar zetten en ook weer uit elkaar halen, dus het is makkelijk weg te bergen. De glijbaan is 70 centimeter hoog en 120 centimeter lang en kan maximaal 25 kilo dragen. Deze glijbaan kan je zowel binnen als buiten gebruiken. Deze glijbaan is geschikt voor kindjes tussen de 1,5 en 6 jaar.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht
Beste prijs op BOL.com

#3
Little Tikes Medium Sunshine Glijbaan - Geel/Groen

Speciaal voor kleine kindjes is er deze super stabiele sunshine glijbaan. De treden zijn voor jouw kindje makkelijk om op te stappen en de glijbaan zelf heeft een zachte helling. In combinatie met een brede glijbaan zorgt dit voor extra stabiliteit, ook dankzij de extra vergrendeling. De glijbaan is eenvoudig in te klappen en dus makkelijk weg te ruimen. Deze glijbaan zet je op een zachte ondergrond. De hoogte is nog geen 1 meter en de lengte is 150 centimeter en is geschikt voor kindjes tussen de 2 en de 5 jaar. De vrolijke kleuren maken het extra leuk voor jouw kleintje om te glijden.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht
Beste prijs op BOL.com

#4
Feber Slide 10 - Glijbaan

Feber Slide 10 is een glijbaan voor kinderen vanaf 3 jaar oud. De glijbaan heeft een hoogte van 138 cm en is gemaakt van stevig kunststof. De trap is voorzien van antislip treden voor extra veiligheid en de glijbaan heeft een brede basis voor stabiliteit. De Feber Slide 10 is eenvoudig te monteren en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het is een ideale manier om kinderen te stimuleren om te spelen en te bewegen. Bovendien kunnen kinderen op een veilige manier leren hoe ze moeten klimmen en glijden. Met de Feber Slide 10 kunnen kinderen zich urenlang vermaken, terwijl ze tegelijkertijd hun motorische vaardigheden ontwikkelen.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht
Beste prijs op BOL.com

#5
Glijbaan Merk: Rockerz Outdoor

Deze glijbaan van Rockerz Outdoor is perfect voor kinderen die van spelen en bewegen houden! De glijbaan is geschikt voor binnen en buiten en biedt urenlang speelplezier. Het opvouwbare ontwerp maakt het eenvoudig om de glijbaan op te bergen wanneer deze niet in gebruik is.

De glijbaan heeft een veilige dichte trap met antislip treden, zodat kinderen veilig naar boven kunnen klimmen. Bovenop de glijbaan is er een ringen spel en basketbalring voor extra speelplezier. Bovendien is er een schattig muziekbeertje dat kinderen aanmoedigt om te bewegen en te spelen.

De glijbaan is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een groene kleur die goed past bij elke tuin of speelruimte. Het is een geweldige manier om kinderen te helpen actief te blijven en plezier te hebben terwijl ze buiten spelen.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht
Beste prijs op BOL.com

Waarom een glijbaan kopen?

Natuurlijk koop je een glijbaan omdat jouw kindje dat geweldig leuk zal vinden, maar dat is niet de enige reden om een glijbaan aan te schaffen. Om te beginnen is het ook goed voor hun zelfvertrouwen. Ze durven naar boven te klimmen en dan de glijbaan af te gaan. Dat kan in het begin wat eng zijn, maar hoe vaker ze het doen, hoe beter het gaat en hoe behendiger ze worden. Het is ook goed voor de algehele ontwikkeling van jouw kleintje. De cognitieve, fysieke, sociale, communicatieve en emotionele ontwikkeling. Vriendjes zullen het ook leuk vinden om te komen spelen als jouw kindje een glijbaan heeft. En samen spelen is veel leuker en leerzamer dan alleen spelen.

Jouw kindje leert ook zijn of haar eigen lichaam kennen. Hoe het beweegt, hoe snel het gaat, om het evenwicht te bewaren. Allemaal heel leerzaam en dat gebeurt spelenderwijs ook nog eens onbewust. Beweging is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Jouw kindje krijgt er betere zin van. Het is ook vermoeiend en jouw kindje zal sneller in slaap vallen na een middagje buiten spelen op de glijbaan. Kinderen leren er ook oorzaak en gevolg mee begrijpen. Ze zitten bovenop de glijbaan en opeens glijden ze naar beneden. Ook dat gebeurt allemaal onbewust, maar is erg belangrijk in de ontwikkeling van jouw kleintje.

Er zijn dus heel veel goede redenen om een glijbaan te kopen. De beste reden is natuurlijk, omdat het gewoon heel erg leuk is om op een glijbaan te glijden.

Glijbaan kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer je een glijbaan voor jouw kleintje wil kopen, dan zijn er enkele punten om over na te denken. De leeftijd van jouw kindje is bijvoorbeeld erg belangrijk. Het is niet leuk als de glijbaan veel te groot is, maar als hij of zij er binnen een jaar al te groot voor is, dan is het ook zonde van jouw geld. Kijk dus goed naar voor welke leeftijd de glijbaan geschikt is.

Je wil ook genoeg ruimte hebben om te spelen. Als de glijbaan niet goed past in jouw tuin, dan kan jouw kleintje er ook niet fijn op spelen. Een zachte ondergrond is ook wel prettig. Als je die niet in jouw tuin hebt, dan kan je bijvoorbeeld rubberen tegels overwegen. Sommige glijbanen kan je heel makkelijk tussendoor wegruimen, maar bij andere glijbanen is dat een heel gedoe. Kijk dus ook of jij de glijbaan gewoon wil laten staan of dat die makkelijk weg te ruimen moet zijn.

Tegenwoordig zijn er best wel wat glijbanen die ook als waterbaan gebruikt kunnen worden. Zeker met warm weer is dat heerlijk voor jouw kleintje. Je moet er dan wel ook de juiste ondergrond voor hebben, waar het niet erg is als er water stroomt. Sommige glijbanen kan je buiten en binnen gebruiken. Als jij jouw kindje ook met slechter weer op de glijbaan wil laten spelen, dan kijk je voor een glijbaan die ook binnen te gebruiken is.

Soorten Glijbanen

Er zijn allerhande soorten glijbanen. Voor hele kleine kindjes, voor grotere kinderen, van verschillende materialen, met of zonder watermogelijkheden, vast aan een huisje, voor binnen en buiten. Je hebt dus heel veel mogelijkheden wanneer je op zoek gaat naar een glijbaan. Er is voor ieder budget ook wel een glijbaan te vinden. Welke glijbaan geschikt is voor jou en jouw kindje hangt vooral af van jullie wensen en mogelijkheden, maar je vindt altijd een glijbaan die perfect bij jullie past.

Veelgestelde vragen

Hoeveel ruimte voor een glijbaan?

Hoeveel ruimte je nodig hebt voor een glijbaan is afhankelijk van hoe groot de glijbaan is. Je wil er in ieder geval voldoende ruimte omheen hebben, zodat jouw kleintje veilig kan glijden. Er wordt normaal gezien aangeraden om 2,5 meter ruimte rondom de glijbaan vrij te houden.

Welke glijbaan voor 2-jarige?

Er zijn ontzettend veel glijbanen te vinden voor een 2-jarige. Little Trikes heeft veel leuke glijbanen voor die leeftijd en ook bij Smoby kan je glijbanen vinden die perfect geschikt zijn voor tweejarige kindjes. Natuurlijk zijn er ook nog andere merken te vinden. Je kan op een website als Bol.com heel handig zoeken op leeftijd en dan zie je meteen welke glijbanen er allemaal geschikt zijn voor kindjes van 2 jaar.

Onze favoriet

KS, een nieuwe "leuke" glijbaan. Glijlengte: 150 cm. Veilig, zijn geblazen ladder is uitgerust met brede ergonomische handgrepen + a ntislip treden. 

Beste prijs op BOL.com