Hamertje Tik: Vind hier de beste Hamertje Tik sets van 2024

Hamertje Tik lijkt een simpele bezigheid voor kleine kindjes. Het is echter heel veel meer dan alleen maar met een hamertje tikken. Het wordt niet voor niks als lesmateriaal gebruikt. Zeker voor kleuters is het een essentieel en onmisbaar onderdeel van het leer- en ontwikkelingsproces. Het stimuleert om te beginnen de fijne motoriek.

Het tikken is toch een werkje waarbij je precies moet mikken, maar ook de verschillende vormen en figuurtjes op de juiste plekken krijgen, helpt hier erg bij. Kinderen kunnen er ook heerlijk creatief mee aan de slag. Er zijn voorbeeldkaarten te krijgen die kinderen kunnen inspireren tot het maken van de mooiste eigen creaties en die het makkelijker maken om te beginnen.

Zo leren ze ook de verschillende vormen, maten en kleuren kennen en daarmee ontwikkelen ze onbewust ook het rekenen en het denkvermogen.

De best verkochte hamertje tiks van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De klassieker van SES is nu ook beschikbaar voor de allerkleinsten. Sla de kunststof vormpjes in het legbord en maak de mooiste figuren! Lekker veilig, hameren zonder spijkers. 

 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
 • Speelplezier

2e beste keuze

Magical crafting fun with a hammer and bullen nails! Equipped with a cork board, a hammer, nails and various wooden elements, children can create all sorts of motifs with this game. 

 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
 • Speelplezier

3e beste keuze

Ga aan de slag met dit hamerspel op de boerderij. Het spel zit verpakt in een doos en bestaat uit: - 1 hamer - 1 kurken plank - 50 figuren - 40 spijkers.

 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
 • Speelplezier

Op deze pagina:

Onze top 5 Hamertje Tik sets

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende hamertje tik sets iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
SES - My First - Hamertje Tik - original - originele set met basis vormen - inclusief hamer

Deze uitvoering van Hamertje Tik van SES is er voor de allerkleinste kinderen. De spijkers zijn weggelaten en het plastic legbord is zo gemaakt dat jouw kindje de vormpjes erin vast kan tikken. Allemaal heel veilig dus.

 

 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#2
small foot - Hammer Game Unicorn

Maak het klassieke Hamertje Tik een heel stuk interessanter en magischer met de hamertje tik eenhoorn set. De set bestaat uit maar liefst 152 onderdelen. Dit zijn verschillend gekleurde houten stukjes, voorbeeldkaarten, en vormen zoals prinsessen, eenhoorns, sprookjeskastelen en prinsen.

 

 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#3
Goki | Hamertje Tik - Stad (52-delig)

Voor kinderen is Hamertje Tik al een leuk spel, maar met deze Stad set van Goki, is er nog meer plezier en inspiratie om allerhande figuren en vormen te maken. In de set zitten een hamer, een kurken plank, 50 figuren en 40 spijkers.

 

 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#4
Wickie de Viking Spel Hammertime - Bouwpakket

Wie anders dan Wickie de Viking zou er met een hamer aan de slag gaan? Hij kan alleen best wel wat hulp gebruiken. Er zijn allemaal houten ontwerpjes in de set te vinden. Wanneer jouw kindje ze op de juiste plekken vast tikt met het hamertje dan kan zomaar de Drakkar, de totem en allemaal andere voorwerpen waar Wickie de Viking mee te maken krijgt, nagemaakt worden.

 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#5
small foot - Hammer Game Fairy

De betoverende feeën helpen jouw kindje om binnen een paar handelingen al een magisch tafereel neer te tikken. Met een schattig paddenstoelenhuisje, een mooie regenboog of een van de andere vormpjes waar je mooie bloemen of andere voorwerpen mee kan maken, maakt jouw kindje zo een heel fantasieverhaal.

 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

Hamertje Tik bestaat normaal gezien uit een werkplaat, een hamertje, verschillend gekleurde vormpjes en veilige spijkertjes met een bolle kop. Deze speciale spijkertjes blijven niet naar boven liggen wanneer ze vallen. Vaak hebben de sets ook nog voorbeelden erbij zodat het makkelijker voor kinderen is om ermee te beginnen. Hamertje Tik is dus hartstikke veilig, zelfs voor de aller kleinste kinderen, afhankelijk van de set die je kiest natuurlijk. Er zijn diverse sets te krijgen voor verschillende leeftijden. Dit leerzame spel bestaat al heel lang en bijna iedereen heeft er als kind ook mee gespeeld. Op scholen wordt Hamertje Tik veel gebruikt in de kleuterklas, vooral omdat het belangrijk ondersteunend gereedschap bij de ontwikkeling van kinderen is.

Wanneer je op zoek bent naar Hamertje Tik voor jouw kindje, dan dien je naar de leeftijden te kijken die dit klassieke spel kunnen gebruiken, maar ook naar de materialen. Zo zijn er niet alleen maar kurkplaten sets met veilige spijkers te krijgen, maar ook volledig plastic sets waarbij geen nagels gebruikt worden. Deze zijn vooral geschikt voor de aller kleinste kindjes. Online kan je ook nog meer voorbeeldkaarten vinden die jouw kindje ter inspiratie kan gebruiken. Op die manier leren ze steeds beter hoe vormen en kleuren samenwerken en zullen ze sneller hun eigen creaties maken.

Wil jij ook een setje Hamertje Tik voor jouw kind halen? Kijk dan hieronder verder naar de Top 5 Hamertje Tik.

Wat is hamertje tik eigenlijk?

Hamertje Tik is een spel waarbij kinderen allerhande figuren samen op een onderbord kunnen vast tikken en zo allerhande creatieve ontwerpen kunnen maken. Hamertje Tik bestaat meestal uit een hamertje, spijkers, een kurken onderbord en voorbeeldkaarten. De vormen en figuurtjes kunnen met het hamertje en de nagels op het kurken onderbord gehamerd of getikt worden.

Wat kunnen kinderen hiervan leren?

Hamertje Tik is ontzettend goed voor de ontwikkeling van jouw kindje. Het stimuleert de fijne motoriek, kinderen leren over vormen en kleuren, vinden makkelijker een rustmomentje, en het maakt rekenen makkelijker. Het is niet voor niks dat op veel basisscholen, in de kleuterklas, hamertje tik een standaard gereedschap is voor de kindjes en het leerproces.

Voor welke leeftijden is hamertje tik geschikt?

Er zijn al Hamertje Tik sets te krijgen voor kinderen vanaf 1 jaar. Hierbij zitten dan bijvoorbeeld geen spijkers of kurk die opgegeten kunnen worden. Bij de sets staat duidelijk voor welke leeftijd het spel geschikt is. Het is aan te raden om je hieraan te houden. Per leeftijd maakt het ook uit wat de kinderen al kunnen. Een ouder kindje kan veel fijner werken dan een heel jong kindje.

Waar is hamertje tik te koop?

De meeste speelgoedwinkels hebben Hamertje Tik in het assortiment zitten. Het aanbod is dan alleen beperkt en het kan dat ze het spel alleen voor kinderen van een bepaalde leeftijd hebben. Online is een veel groter aanbod en dus veel meer keuze. Je vindt dan hele uitgebreide sets, hele simpele sets, sets in een specifiek thema en dat voor alle mogelijke leeftijden, tot aan volwassenen aan toe.

Bol.com

Bol.com heeft veruit het meest uitgebreide assortiment en je kan ook nog eens zoeken op leeftijd. Er zijn sets voor kinderen vanaf 1 jaar. De thema’s lopen uiteen van stad en voertuigen tot magische eenhoorn en Wicky de Viking, en nog heel veel meer. Je vindt dus altijd een hamertje tik die perfect is voor jouw kindje.

Little Dutch

Zoals met al het speelgoed van Little Dutch is ook het Hamertje Tik spel ontzettend stijlvol, vrolijk, verantwoord en duurzaam en dat allemaal voor een hele goede prijs. Wanneer je op zoek bent naar een hamertje tik en je bent erg stijlvol en je staat bewust in het leven, dan is het zeker de moeite waard om Hamertje Tik van Little Dutch niet over te slaan en mee te nemen in de overweging bij jouw keuze.

Intertoys / Bart Smit

Bij Intertoys kan je online en in de winkel ook verschillende hamertje tik sets vinden. Er zijn ook geregeld aanbiedingen. Wanneer je op zoek bent naar een hamertje tik set voor jouw kindje dan is het zeker de moeite waard om even bij Intertoys te kijken of er een aanbieding is die bij jouw wensen past.

Veelgestelde vragen

Hoe lang bestaat hamertje tik al?

Hoe oud Hamertje Tik nou eigenlijk precies is, dat is onbekend. Dat het al heel lang bestaat, dat is wel een feit. In het eerste foldertje van Jumbospellen is wel ook al Hamertje Tik te vinden. Dit foldertje werd in 1947 uitgegeven.

Is hamertje tik veilig?

Hamertje Tik is heel veilig, als je ook op de aangegeven leeftijd let, jouw kindje goed uitlegt wat wel en wat niet de bedoeling is en een oogje in het zeil houdt. Het is natuurlijk niet veilig als een kindje met een hamer rond staat te zwaaien of overal op begint te tikken. De Hamertje Tik sets zijn wel allemaal zo veilig mogelijk gemaakt en bij juist gebruik levert het dan ook geen gevaar op voor kinderen.

Onze favoriet

De klassieker van SES is nu ook beschikbaar voor de allerkleinsten. Sla de kunststof vormpjes in het legbord en maak de mooiste figuren! Lekker veilig, hameren zonder spijkers. 

Beste prijs op BOL.com