Houten Poppenhuis

Houten Poppenhuis

Ontdek hier de 14 beste houten poppenhuizen van 2022!

Met een houten poppenhuis geef jij jouw kindje een cadeau waar jarenlang mee gespeeld kan worden. Je kan het huis eerst opbouwen en daar leukste bijpassende poppetjes bij zoeken. Je kan kijken naar de poppen die jouw kindje al heeft en daar een houten versie bij zoeken, denk dan bijvoorbeeld aan een houten barbiehuis. En je kijkt natuurlijk naar de leeftijd van jouw kindje. Een huis voor peuters zal anders zijn dan een poppenhuis voor kleuters. Er is dus genoeg om op te letten als je rondkijkt voor een houten huis voor poppen voor jouw kindje.

Wil jij meer weten over houten poppenhuizen? Hier vind je niet alleen de 5 beste houten poppenhuizen van 2021, maar ook nog meer informatie die jou kan helpen bij het maken van een keuze.

De best verkochte poppenhuizen van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 houten poppenhuizen:

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende poppenhuizen  van hout iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Houten Poppenhuis

Dit fantastische houten poppenhuis heeft maar liefst drie verdiepingen, 5 kamers en een terras. Het staat vol met mooie houten meubels, waaronder een schattig hobbelpaardje. Dit houten huis dien je zelf te monteren. Het geheel is 60 bij 24 bij 70 centimeter hoog. Het houten poppenhuis heeft rustige, zachte kleuren in een minimalistische stijl.

Voordelen:

Goede kwaliteit

Leuk ontwerp Mooie houten meubels

Makkelijk te monteren

Beste All-around Poppenhuis

Little Dutch Houten Poppenhuis

Dit schattige poppenhuis van Little Dutch heeft een stevig houten frame en luiken die open en dicht gaan en een dak dat afneembaar is, waardoor de tweede verdieping tevoorschijn komt. Bij het poppenhuis zitten 25 meubels en accessoires, waaronder een stikkerset om het huis mooi te decoreren. Er zijn uitbreidingssets te krijgen.

Voordelen:

Goede kwaliteit Stevig

Mooi ontwerp gemaakt van hout en naar eigen wens te stickeren

Inclusief meubels en accessoires

Nummer 1

KidKraft Poppenhuis Poppy

Dit KidKraft poppenhuis is maar liefst 120 centimeter hoog en heeft drie verdiepingen met 4 kamers om in te spelen. Er zit een 11-delige meubel- en accessoireset bij dit poppenhuis en jouw kindje kan dus meteen aan de slag. Het is geschikt voor poppen tot 30 centimeter. De voordeur en raamluiken bewegen.

Voordelen:

Goede kwaliteit

Leuk ontwerp met bewegende raamluiken en deuren

ook geschikt als houten barbiehuis

Inclusief meubels en accessoires

Nummer 2

KidKraft Grand View Mansion Poppenhuis

Een droom van een poppenhuis. Dat is wat jij voor jouw kindje aanschaft met dit grote en uitgebreide poppenhuis van KidKraft. Er zitten maar liefst 34 meubelstukken en accessoires bij de set, die in 8 verschillende kamers passen. Jouw kleintje kan met poppen tot 30 centimeter in dit poppenhuis spelen.

Voordelen:

Goede kwaliteit Groot en stevig poppenhuis

Leuk ontwerp 8 verschillende kamers schuiflift en Inclusief 34 meubels en accessoires

Eindeloos speelplezier

Nummer 3

Bandits & Angels House of Angels Poppenhuis

Met dit complete houten poppenhuis kan jouw kindje meteen spelen. Er zitten 17 meubels bij het poppenhuis die op een van de drie etages geplaatst kunnen worden. Er is ook een grote centrale trap en een fijn, groot balkon. De afmeting is 59 bij 33 bij 90 centimeter en weegt net iets meer dan 10 kilo.

Voordelen:

Goede kwaliteit Groot stevig en robuust

Leuk ontwerp Inclusief meubels

Eindeloos speelplezier

Nummer 4

Wat is een houten poppenhuis?

Het woord zegt het eigenlijk al, het is een poppenhuis gemaakt van hout. Dat is een beetje te kort door de bocht, want een houten poppenhuis is ook duurzaam en soms zelf goedkoper, groter en uitgebreider dan bijvoorbeeld een houten barbiehuis. Je kan ook zelf een houten huis maken of de poppenhuis poppetjes waarmee jouw kindje in het houten poppenhuis kan spelen. Hout gaat meestal langer mee dan plastic, maar voelt voor veel kindjes gewoon ook prettiger aan en hout staat meestal ook veel mooier in een interieur dan een felgekleurd plastic ding.

Waarom je beter een poppenhuis van hout kan kopen?

Het lijkt bijna een cliché, maar het telt behoorlijk voor veel mensen. Hout is natuurlijk en ecologisch verantwoord. Daarnaast is hout gelabeld als FSC-hout ook nog met respect voor bossen geproduceerd. Hout past sneller bij een interieur dan plastic en aangezien het best een prominente plaats kan innemen, is dat wel iets om naar te kijken. In de meeste gevallen is een houten poppenhuis zwaarder en steviger dan plastic uitvoeringen. Het is dus veel duurzamer en gaat langer mee. Hout heeft meestal ook een zachtere uitstraling en is daarom veel prettiger om mee te spelen. Het voelt voor de meeste kindjes ook veel prettiger aan.

Poppenhuis van hout kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer je een poppenhuis van hout wil kopen, dan zijn er wel enkele punten om op te letten. Als eerste moet het huis bij jouw kindje passen en bij de wensen en eisen die jij aan het poppenhuis stelt. Daarnaast zijn er nog enkele aandachtspunten deze lees je hieronder:

Het merk

Er bestaan verschillende soorten merken voor poppenhuizen. Echter is niet elk merk even goed. In onze top 5 vind je de beste merken zoals: Poppenhuizen van Kidkraft, Bandits & angels en Little Dutch.

Welke poppen voor in het poppenhuis?

Een poppenhuis is geweldig, maar als de poppen van jouw kindje te groot zijn voor het huis, dan is de lol er snel vanaf. Heeft jouw kindje al poppen? Of wil je hiervoor speciale poppetjes aanschaffen? Je kan beter hebben dat het huis wat groot uitvalt voor de poppen, dan dat het te klein is en de poppen er niet eens inpassen.

Het formaat van het poppenhuis

Het formaat van het poppenhuis is niet alleen van belang om het formaat van de poppen, maar het gebouw dient ook in de ruimte te passen waar jij deze wil plaatsen en bij het formaat van jouw kindje te passen. Als het object veel te groot is, dan kan dit tot frustraties leiden en als het veel te klein is, dan kan het ook snel saai worden. Waar je het poppenhuis plaatst dient niet alleen voldoende ruimte te zijn voor het huis zelf, maar ook voor jouw kleintje om voor en rondom het poppenhuis te kunnen spelen, afhankelijk van de indeling.

Het gewicht

Een stevig en zwaar poppenhuis kan heel fijn zijn. Het valt dan niet snel om en jouw kindje kan ermee spelen zonder bang te zijn om iets kapot te maken. Dat is alleen ook heel onhandig als jij het makkelijk wil kunnen verplaatsen. Heb je geen vaste plek voor het huis voor de poppen, dan wil je een licht, maar stevig huis. Gelukkig zijn de meeste houten poppenhuizen degelijk en stevig.

Welke accessoires zitten erbij

Je kan jouw keuze voor een poppenhuis ook baseren op de accessoires die erbij zitten. Niet alle houten poppenhuizen hebben ook meubilair en accessoires. Het kan niet alleen heel erg prijzig zijn wanneer je dit apart aan dient te schaffen, maar je moet dan ook extra goed opletten dat het wel allemaal past. Jouw kindje kan dan ook niet meteen beginnen met spelen. Let er dus op of er meubels en accessoires bij het houten poppenhuis van jouw keuze zitten, en als dat niet het geval is, welke meubelsets er dan in zouden passen.

Houdt altijd rekeningen met het formaat wanneer je kijkt voor accessoires. Het is zonde wanneer de apart aangeschafte meubels en poppen niet in het poppenhuis passen. Kijk ook naar welke poppen en accessoires jouw kindje al heeft. Het is natuurlijk extra leuk als alles gecombineerd kan worden en er geen poppetjes of andere speelfiguren buitengesloten hoeven te worden.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Het houten poppenhuis van Lidle is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en dus op een verantwoorde manier tot stand gekomen. Dit betekent ook dat je kijkt naar een degelijke kwaliteit poppenhuis. Het poppenhuis heeft meubels, accessoires en poppetjes in de set zitten. Lidl heeft ook een uitbreidingsset met allerhande toebehoren waaronder nog meer poppetjes, tuinspullen, een speeltuin en andere extraatjes