Houten Poppenhuis: Ontdek hier de 5 beste houten poppenhuizen van 2024!

Met een houten poppenhuis geef jij jouw kindje een cadeau waar jarenlang mee gespeeld kan worden. Je kan het huis eerst opbouwen en daar leukste bijpassende poppetjes bij zoeken. Je kan kijken naar de poppen die jouw kindje al heeft en daar een houten versie bij zoeken, denk dan bijvoorbeeld aan een houten barbiehuis. En je kijkt natuurlijk naar de leeftijd van jouw kindje. Een huis voor peuters zal anders zijn dan een poppenhuis voor kleuters. Er is dus genoeg om op te letten als je rondkijkt voor een houten huis voor poppen voor jouw kindje.

Wil jij meer weten over houten poppenhuizen? Hier vind je niet alleen de 5 beste houten poppenhuizen van 2024, maar ook nog meer informatie die jou kan helpen bij het maken van een keuze.

De best verkochte poppenhuizen van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Het Robotime Cathy's Flower House modelbouw miniatuur bouwpakket is een prachtige combinatie van hout, papier en kunststof.

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid

2e beste keuze

Het Robotime DIY modelbouw pakket Emily's bloemenwinkel met verlichting (DG145) is een geweldig bouwpakket dat zowel kinderen als volwassenen zal bekoren.

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid

3e beste keuze

Het Robotime Sam's Study modelbouw miniatuur bouwpakket is een prachtig bouwpakket dat zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken.

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid

Op deze pagina:

Onze top 5 houten poppenhuizen:

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende poppenhuizen  van hout iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Robotime modelbouw Miniatuur bouwpakket Cathy's Flower House hout/papier/kunststof - 195mm hoog x 175mm breed x 175mm diep - met lampje

Het Robotime Cathy's Flower House modelbouw miniatuur bouwpakket is een prachtige combinatie van hout, papier en kunststof en heeft een afmeting van 195mm hoog x 175mm breed x 175mm diep. Het pakket bevat alle benodigde materialen en gereedschappen om dit prachtige model te bouwen, inclusief een lampje om het huis te verlichten en een gedetailleerde handleiding voor de montage.

Dit miniatuurhuisje is ontworpen in een romantische stijl en heeft een mooi bloemendecor. Het huisje is gedetailleerd en realistisch ontworpen, met meubels, accessoires en decoraties die bijdragen aan de charme van het huisje. Het pakket is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, en is een perfect cadeau voor modelbouwers en hobbyisten.

Het bouwen van dit modelbouw miniatuur bouwpakket is een uitstekende manier om je creativiteit te uiten en om te ontspannen na een lange dag. Het proces van het in elkaar zetten van dit prachtige huisje is bovendien zeer leerzaam en bevredigend. Bestel nu dit unieke en charmante Robotime Cathy's Flower House miniatuur bouwpakket en ervaar het plezier van het bouwen van je eigen kleine wereld!

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid
Beste prijs op BOL.com

#2
Robotime DIY modelbouw pakket Emily's bloemenwinkel met verlichting (DG145) 172 x 195 184 mm

Het Robotime DIY modelbouw pakket Emily's bloemenwinkel met verlichting (DG145) is een geweldig bouwpakket dat zowel kinderen als volwassenen zal bekoren. Het pakket bevat alles wat nodig is om een charmante en gedetailleerde bloemenwinkel te bouwen, inclusief een verlichtingssysteem om het model te laten oplichten en tot leven te brengen.

Dit modelbouw pakket is ontworpen met oog voor detail en heeft afmetingen van 172 x 195 x 184 mm. De bloemenwinkel bevat een uitgebreide set accessoires zoals vazen, bloemen, tafels en stoelen, waardoor het een realistische en aantrekkelijke uitstraling krijgt. Het bouwpakket is geschikt voor zowel beginners als ervaren bouwers en wordt geleverd met een gedetailleerde handleiding voor een probleemloze montage.

Het bouwen van de bloemenwinkel is niet alleen leuk en uitdagend, maar biedt ook een uitstekende gelegenheid om praktische vaardigheden en creativiteit te ontwikkelen. Of het nu als decoratie in huis of als cadeau voor vrienden en familie wordt gebruikt, het Robotime DIY modelbouw pakket Emily's bloemenwinkel met verlichting (DG145) is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een leuke en creatieve activiteit.

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid
Beste prijs op BOL.com

#3
Robotime modelbouw Miniatuur bouwpakket Sam's Study hout/papier/kunststof - 190mm hoog x 225mm breed x 185mm diep - met lampje

Het Robotime Sam's Study modelbouw miniatuur bouwpakket is een prachtig bouwpakket dat zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken. Het pakket bevat alle materialen en gereedschappen die nodig zijn om een ??gedetailleerde en realistische studieruimte te bouwen, inclusief een lampje om het huisje te verlichten.

Dit miniatuurhuisje is ontworpen met oog voor detail en heeft een afmeting van 190mm hoog x 225mm breed x 185mm diep. Het pakket bevat hout, papier en kunststof en bevat alle meubels en accessoires die nodig zijn om een gezellige en sfeervolle studieruimte te creëren.

Het bouwen van dit modelbouw miniatuur bouwpakket is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en te ontspannen na een lange dag. Het proces van het bouwen van dit prachtige huisje is ook zeer leerzaam en bevredigend. Het pakket is geschikt voor zowel beginners als ervaren modelbouwers en wordt geleverd met een duidelijke handleiding die de montage gemakkelijk maakt.

Al met al is het Robotime Sam's Study modelbouw miniatuur bouwpakket een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een leuke en uitdagende activiteit. Bestel nu en geniet van het plezier van het bouwen van je eigen prachtige studieruimte.

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid
Beste prijs op BOL.com

#4
Robotime Magisch Café DS004 - Houten modelbouw - Poppenhuis - DIY

Het Robotime Magisch Café DS004 is een prachtig houten modelbouw pakket dat urenlang plezier biedt aan zowel kinderen als volwassenen. Het pakket bevat alle materialen en gereedschappen die nodig zijn om een betoverende, magische café te bouwen en is perfect voor DIY-projecten.

Dit poppenhuis modelbouw pakket bevat tal van details, waardoor het café eruit ziet als een echte magische café uit een sprookje. Het heeft een afmeting van 207 x 184 x 190 mm, en is gemaakt van hoogwaardig hout en andere materialen om een ??duurzaam en stevig bouwwerk te garanderen.

Het bouwpakket is gemakkelijk te monteren met de meegeleverde handleiding en biedt een leuke en uitdagende ervaring voor alle leeftijden. Het is een perfect cadeau voor kinderen, maar ook voor volwassenen die houden van modelbouw of DIY-projecten.

Het Robotime Magisch Café DS004 is een prachtig en creatief modelbouw pakket dat niet alleen leuk is om te bouwen, maar ook perfect is als decoratie voor in huis. Bestel nu en ervaar het plezier en de voldoening van het bouwen van je eigen magische café!

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid
Beste prijs op BOL.com

#5
Poppenhuis Meubeltjes - BIGJIGS - Hout - Meubels Poppen - 26-Delig

De Poppenhuis Meubeltjes set van BIGJIGS is een prachtige set van 26 houten meubelstukken die perfect zijn om elke poppenhuiskamer compleet te maken. De set bevat alles wat nodig is om een ??poppenhuis woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer te inrichten, met onder andere bedden, stoelen, tafels en accessoires.

De meubels zijn met de hand gemaakt en hebben een realistisch ontwerp en afmetingen, waardoor ze perfect zijn voor poppen tot 10 cm hoog. Gemaakt van hoogwaardig hout, zijn deze meubels sterk en duurzaam, waardoor ze jarenlang meegaan.

De set is perfect voor kinderen vanaf 3 jaar oud en is ideaal voor het stimuleren van creativiteit en verbeeldingskracht, terwijl ze tegelijkertijd fijne motorische vaardigheden ontwikkelen. De meubels zijn gemakkelijk te hanteren en hebben geen scherpe randen, waardoor ze veilig zijn om mee te spelen.

Kortom, de Poppenhuis Meubeltjes set van BIGJIGS is een prachtige toevoeging aan elke poppenhuiscollectie en biedt urenlang speelplezier voor kinderen van alle leeftijden. Bestel nu en laat je kinderen genieten van het inrichten van hun eigen poppenhuis!

 • Materiaal
 • Speelplezier
 • Licht en Geluid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een houten poppenhuis?

Het woord zegt het eigenlijk al, het is een poppenhuis gemaakt van hout. Dat is een beetje te kort door de bocht, want een houten poppenhuis is ook duurzaam en soms zelf goedkoper, groter en uitgebreider dan bijvoorbeeld een houten barbiehuis. Je kan ook zelf een houten huis maken of de poppenhuis poppetjes waarmee jouw kindje in het houten poppenhuis kan spelen. Hout gaat meestal langer mee dan plastic, maar voelt voor veel kindjes gewoon ook prettiger aan en hout staat meestal ook veel mooier in een interieur dan een felgekleurd plastic ding.

Waarom je beter een poppenhuis van hout kan kopen?

Het lijkt bijna een cliché, maar het telt behoorlijk voor veel mensen. Hout is natuurlijk en ecologisch verantwoord. Daarnaast is hout gelabeld als FSC-hout ook nog met respect voor bossen geproduceerd. Hout past sneller bij een interieur dan plastic en aangezien het best een prominente plaats kan innemen, is dat wel iets om naar te kijken. In de meeste gevallen is een houten poppenhuis zwaarder en steviger dan plastic uitvoeringen. Het is dus veel duurzamer en gaat langer mee. Hout heeft meestal ook een zachtere uitstraling en is daarom veel prettiger om mee te spelen. Het voelt voor de meeste kindjes ook veel prettiger aan.

Poppenhuis van hout kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer je een poppenhuis van hout wil kopen, dan zijn er wel enkele punten om op te letten. Als eerste moet het huis bij jouw kindje passen en bij de wensen en eisen die jij aan het poppenhuis stelt. Daarnaast zijn er nog enkele aandachtspunten deze lees je hieronder:

Het merk

Er bestaan verschillende soorten merken voor poppenhuizen. Echter is niet elk merk even goed. In onze top 5 vind je de beste merken zoals: Poppenhuizen van Kidkraft, Bandits & angels en Little Dutch.

Welke poppen voor in het poppenhuis?

Een poppenhuis is geweldig, maar als de poppen van jouw kindje te groot zijn voor het huis, dan is de lol er snel vanaf. Heeft jouw kindje al poppen? Of wil je hiervoor speciale poppetjes aanschaffen? Je kan beter hebben dat het huis wat groot uitvalt voor de poppen, dan dat het te klein is en de poppen er niet eens inpassen.

Het formaat van het poppenhuis

Het formaat van het poppenhuis is niet alleen van belang om het formaat van de poppen, maar het gebouw dient ook in de ruimte te passen waar jij deze wil plaatsen en bij het formaat van jouw kindje te passen. Als het object veel te groot is, dan kan dit tot frustraties leiden en als het veel te klein is, dan kan het ook snel saai worden. Waar je het poppenhuis plaatst dient niet alleen voldoende ruimte te zijn voor het huis zelf, maar ook voor jouw kleintje om voor en rondom het poppenhuis te kunnen spelen, afhankelijk van de indeling.

Het gewicht

Een stevig en zwaar poppenhuis kan heel fijn zijn. Het valt dan niet snel om en jouw kindje kan ermee spelen zonder bang te zijn om iets kapot te maken. Dat is alleen ook heel onhandig als jij het makkelijk wil kunnen verplaatsen. Heb je geen vaste plek voor het huis voor de poppen, dan wil je een licht, maar stevig huis. Gelukkig zijn de meeste houten poppenhuizen degelijk en stevig.

Welke accessoires zitten erbij

Je kan jouw keuze voor een poppenhuis ook baseren op de accessoires die erbij zitten. Niet alle houten poppenhuizen hebben ook meubilair en accessoires. Het kan niet alleen heel erg prijzig zijn wanneer je dit apart aan dient te schaffen, maar je moet dan ook extra goed opletten dat het wel allemaal past. Jouw kindje kan dan ook niet meteen beginnen met spelen. Let er dus op of er meubels en accessoires bij het houten poppenhuis van jouw keuze zitten, en als dat niet het geval is, welke meubelsets er dan in zouden passen.

Houdt altijd rekeningen met het formaat wanneer je kijkt voor accessoires. Het is zonde wanneer de apart aangeschafte meubels en poppen niet in het poppenhuis passen. Kijk ook naar welke poppen en accessoires jouw kindje al heeft. Het is natuurlijk extra leuk als alles gecombineerd kan worden en er geen poppetjes of andere speelfiguren buitengesloten hoeven te worden.

Veelgestelde vragen

Is het houten poppenhuis van Lidl goed?

Het houten poppenhuis van Lidle is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en dus op een verantwoorde manier tot stand gekomen. Dit betekent ook dat je kijkt naar een degelijke kwaliteit poppenhuis. Het poppenhuis heeft meubels, accessoires en poppetjes in de set zitten. Lidl heeft ook een uitbreidingsset met allerhande toebehoren waaronder nog meer poppetjes, tuinspullen, een speeltuin en andere extraatjes

Onze favoriet

Het Robotime Cathy's Flower House modelbouw miniatuur bouwpakket is een prachtige combinatie van hout, papier en kunststof.

Beste prijs op BOL.com