Dit zijn de leukste houten puzzels voor kinderen van 1 & 2 jaar

Puzzelen is goed voor iedereen. Voor kleine kinderen, voor oudere kinderen, voor tieners, voor ouderen. En het is niet alleen goed voor je, maar ook ontzettend leuk om te doen. Of het nou een hele ingewikkelde puzzel is of juist een hele eenvoudige. Je krijgt puzzels voor kinderen van alle leeftijden. Het is goed om al heel jong met puzzelen te beginnen. Het is goed voor de algehele ontwikkeling van jouw kleintje en het is ook nog eens een leuke en vooral ook rustige manier om te spelen. Bijvoorbeeld wanneer jouw kindje een hele drukke dag heeft gehad, dan kan een puzzel helpen om tot rust te komen, zonder dat jouw kindje meteen een dutje moet doen, wat de meeste kindjes niet graag doen.

Voor kleine kindjes is het goed om te beginnen met houten puzzels. Die zijn wat dikker en steviger en daardoor veel makkelijk vast te houden en te plaatsen. De afbeeldingen zijn meestal ook groter en het zijn geen traditionele puzzelstukken, maar de stukjes hebben andere vormen, bijvoorbeeld van een dier. Hieronder vind je de top 5 beste houten puzzels, die jou helpen om een betere keuze te maken, zonder honderden puzzels te moeten bekijken voor je iets hebt gevonden wat bij jouw kleintje past.

Dit zijn de best verkochte baby puzzels

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Knopjespuzzel met vogelverschrikker, boerderij en dieren - 8-delig.

 • Materiaal
 • Leerzaamheid
 • Kindvriendelijkheid

2e beste keuze

Goki houten puzzel Dierenbaby's is super leuk en leerzaam om te maken. 

 • Materiaal
 • Leerzaamheid
 • Kindvriendelijkheid

3e beste keuze

Een mooie houten chunky puzzel met als thema ''bosdieren''. 

 • Materiaal
 • Leerzaamheid
 • Kindvriendelijkheid

Op deze pagina:

Onze top 5 beste houten puzzels

#1
Goki Knopjespuzzel Met Vogelverschrikker,boerderij En Dieren

Deze houten puzzel van Goki is gemaakt in het thema van de boerderij. De puzzelstukken zijn in de vorm van de boerderijdieren, de boerderij, de tractor, een appelboom, en een vogelverschrikker. Op de boerderij heb je verschillende dieren, zoals een koe, een schaap, een paard, een varken en een kip. In totaal zijn er 9 puzzelstukken. De puzzelstukken hebben handige noppen, zodat jouw kleintje ze makkelijk uit het houten bord kan halen. Het puzzelbord is 30 centimeter bij 21 centimeter en de puzzelstukken passen precies in de gaten. Deze houten puzzel is geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar.

 • Materiaal
 • Leerzaamheid
 • Kindvriendelijkheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Goki Dierenbaby's puzzel 10 stukjes

Voor jouw kleintje zijn dierenbaby's natuurlijk hartstikke herkenbaar en schattig om mee te spelen. Deze houten puzzel met 10 dierenbaby puzzelstukjes is dan ook uitermate geschikt voor jouw kleintje. De puzzelstukjes hebben nopjes en passen precies op hun plek op het puzzelbord. Er is een olifant, een beer, een leeuw, een konijntje en een eendje, nijlpaard en varkentje, en nog drie andere schattige babydieren. Dankzij de nopjes zijn de puzzelstukjes makkelijk vast te pakken met kleine handjes. De puzzel is geschikt voor kindjes vanaf 1,5 jaar. Hoe meer jouw kleintje ermee speelt, des te makkelijker het gaat. Je kan de dieren benoemen en de dierengeluiden nadoen.

 • Materiaal
 • Leerzaamheid
 • Kindvriendelijkheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Janod Chunky Puzzel Bosdieren

Deze houten puzzel van Janod in het thema bosdieren is niet alleen heel erg leuk als puzzel, maar je kan ook nog eens los met de dieren spelen. De puzzelstukken zijn namelijk wat dikker, zodat de dieren ook zo rechtop kunnen staan. Er zitten zeven dieren in de puzzel. Een uil, een beer, een vogel, een hertje, een vosje, een eekhoorn en een konijntje. Allemaal in een hele schattige uitvoering. De kleuren zijn zacht en rustgevend. De afmeting is 30 centimeter bij 21 centimeter en de dikte van de puzzelstukjes is 2,1 centimeter.

 • Materiaal
 • Leerzaamheid
 • Kindvriendelijkheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Janod Chunky Puzzel de Dierentuin

De dierentuin is een magische plek voor kinderen, met al die exotische dieren. Met deze houten puzzel in het thema dierentuin haal jij die spannende dieren in huis. De puzzelstukken zijn extra dik en zijn niet alleen makkelijk vast te houden, maar er kan ook los mee gespeeld worden. Ze kunnen namelijk gewoon rechtop staan. Er zijn 7 verschillende dieren. De leeuw en de giraffe, de aap en de kangoeroe, een ijsbeer, een krokodil en een olifant. De puzzelstukken passen precies in het puzzelbord en het puzzelbord zelf heeft ook kleurrijke afbeeldingen. Deze houten puzzel is geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar.

 • Materiaal
 • Leerzaamheid
 • Kindvriendelijkheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Janod Chunky Puzzel Huisdieren

Kinderen zijn dol op huisdieren en willen ze het liefste allemaal wel in huis hebben. Dit is niet altijd mogelijk, maar met deze puzzel krijgen ze alle huisdieren binnen handbereik. De puzzelstukken zijn dik en jouw kindje kan dus ook met de losse puzzelstukken spelen. Ze passen precies in het puzzelbord, dat ook zo vrolijke, maar rustige kleuren heeft. De dieren puzzelstukken zijn een kat, een vis, een papegaai, een konijntje, een hondje, een cavia en een schildpad. Allemaal typische huisdieren. De afmeting is 30 centimeter bij 21 centimeter en de puzzelstukken zijn 2,1 centimeter dik. Deze puzzel is geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar.

 • Materiaal
 • Leerzaamheid
 • Kindvriendelijkheid
Beste prijs op BOL.com

Waarom puzzels leuk en goed zijn voor uw kind

Een puzzel is meer dan alleen maar leuk tijdverdrijf. Het is ook nog eens goed voor de concentratie en kinderen worden er rustig van. Het is dus heel goed om jouw kleintje met een puzzel te laten spelen als hij of zij een rustmomentje kan gebruiken. Het traint de hersenen, maar ook de motoriek en de oog hand coördinatie. Het vergroot ook het visueel ruimtelijk inzicht van jouw kleintje. Dat heb je weer nodig bij lezen, tekenen en rekenen. Het is dus een goede voorbereiding op het leren.

Puzzelen helpt ook bij het probleemoplossend denken en het creatief denken. En niet onbelangrijk het is goed voor hun zelfvertrouwen. Ze moeten veel oefenen om de puzzelstukjes te laten passen en het is dan een hele overwinning als het zelf lukt.

Houten puzzel kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn veel houten puzzels te krijgen en het is dan ook aan te raden om een thema te kiezen dat jouw kleintje zeker leuk zal vinden. Probeer ook altijd een puzzel te nemen die past bij de leeftijd van jouw kindje. Wanneer een puzzel te moeilijk is, dan kan dat heel frustrerend werken, maar is een puzzel te makkelijk, dan gaat het snel vervelen.

Onze favoriet

Knopjespuzzel met vogelverschrikker, boerderij en dieren - 8-delig.

Beste prijs op BOL.com