Hoverboard

Hoverboard

Vind hier de beste Hoverboards van 2022!

Wie wil er nou geen hoverboard? Dit stoere transportmiddel is niet alleen geweldig voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich er op een geweldige manier mee verplaatsen er trucjes mee leren.

Op een hoverboard leert jouw kind vooral een hele goede balans ontwikkelen op een superleuke manier. Een hoverboard bestaat eigenlijk uit een plank, twee wielen en een motor. Je stuurt door je gewicht te verplaatsen en met je voeten en tenen. Je kan ermee vooruit, achteruit en ronddraaien. Het idee is natuurlijk gebaseerd op het skateboard van Back to the future en heeft daarom ook de naam hoverboard. Voor kinderen bijna magisch, en altijd super stoer.

Wil je meer weten over hoverbaords? Of weten wat de beste hoverboards op de markt zijn? Lees dan snel verder!

De best verkochte hoverboards van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 hoverboards

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende hoverboards iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Evercross Hoverboard + Hoverkart Roze

Deze roze hoverboard met hoverkart is een rijdende disco voor kinderen. Met de drie sets LED lichten in rood, groen en blauw, die je makkelijk kan afwisselen om een multi-color effect te creëren en de bluetooth speaker, is jouw kind een flitsende verschijning op straat. Jouw kind kan met maximaal 12 tot 15 kilometer per uur toeren en dankzij het ingebouwde balanssysteem is het geheel hartstikke stabiel. Dankzij de LED lichten aan de voorkant is het ook nog eens veiliger in de schemering of het donker.

Voordelen:

Engine veiligheid controlesysteem voor extra veiligheid

Ingebouwde overbelastingbeveiliging

Slimme sensors om beweging te registreren

Een Rijdend feestje

Denver HBO-6620 Black Hoverboard

Zoek jij eerst een hoverboard waar je later makkelijk een hoverkart aan kan toevoegen? Dan begin je met de hoverboard van Denver. Met een maximale snelheid van 12 kilometer per uur ga je behoorlijk snel en er kan maximaal 90 kilo opstaan. Niet alleen leuk voor jouw kind, maar je kan er zelf waarschijnlijk ook gebruik van maken.

Voordelen:

Stevig en robuust en kan tegen een stootje

Automatisch balanssysteem waardoor je altijd stabiel staat

Maximale draagkracht is 90 kilo waardoor het niet alleen geschikt is voor kinderen

Nummer 1

Denver DBO-6530 Groen Balans Scooter

Met dit stoere hoverboard kan jouw kind zich op een makkelijke manier snel verplaatsen. Het Denver hoverboard kan tot 15 kilometer per uur rijden en bij 12 kilometer per uur krijg je een waarschuwing. Je kan er ongeveer 5 tot 8 kilometer mee rijden en het opladen duurt ongeveer 4 uur.

Voordelen:

Ingebouwd balanssysteem voor stabiliteit

ABS omhulsel en rubberen wielen voor veilig rijden

Waarschuwingspiep bij 12 kilometer per uur

Nummer 2

Denver HBO-6620 Black Plus Kar-1550

Deze combi-set geeft jouw kind de perfecte kart. Je krijgt de Denver HBO-6620 Oxboard Hoverboard met balanssysteem waardoor je altijd stabiel staat en waarmee je 360 graden kan draaien op de plaats. Je kan hiermee maximaal 14 kilometer per uur gaan en het heeft een ABS omhulsel met aluminium velgen.

Voordelen:

Stoer en degelijk design

Hard ABS omhulsel waardoor het tegen een stootje kan

Automatisch balansfunctie die werkt zodra je de hoverboard aan zet

Nummer 3

Evercross Hoverboard + Hoverkart Blauw

Dit flitsende hoverboard met hoverkart van Evercross is meer dan alleen maar een manier om je te verplaatsen. Je hebt hier bijna een rijdende disco mee dankzij de flits LED lichten en de bluetooth speaker. De maximale snelheid is 15 kilometer per uur en er kan maximaal 120 kilo op.

Voordelen:

Dankzij de bluetooth speaker en LED verlichting een rijdende disco

Lange accutijd bij rustig gebruik

Makkelijk te monteren

Nummer 4

Wil jij jouw hoverboard nog handiger en stoerder maken? Dan is een hoverkart de gadget die jij zoekt. Je kan hiermee jouw hoverboard veranderen in een kart. Je hebt dan een zitje met 2 hendels aan de zijkanten. Hiermee kan je gas geven of remmen. Het is  makkelijk te monteren en je kan meteen overal naartoe cruisen. Dat is niet alles. Je kan ook allerhande trucjes met een hoverkart uithalen. Die moet je wel goed oefenen natuurlijk. Voor kinderen is dit een geweldige gadget waarmee ze nog meer mogelijkheden hebben en die een hoverboard no stoerder maken.

De hoverboard is sinds 2015 op de markt en is eigenlijk een Segway zonder stang. Het is een eenpersoons transportmiddel en wordt aangedreven door elektromotoren. Het bestaat uit 2, vaak plastic, planken met wieltjes aan de zijkanten en een ingebouwde accu. Je bestuurt een hoverboard met je gewicht en je voeten. Door je lichaam een bepaalde kant op te verplaatsen, gaat de hoverboard die richting uit.

Hoe werkt het?

Een hoverboard bestaat onder meer uit een accu, infrarood sensors, een printplaat, wielen en plastic planken. De sensoren registreren hoe ver jij een bepaalde kant op of naar voren leunt. De snelheid wordt bepaald door jouw houding. Leun je ver naar voren, dan ga je ook sneller. Hierom moet je dus ook altijd naar achteren afstappen. Je neemt bochten door je gewicht meer een kant op te leunen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hoverboard?

Het belangrijkste onderdeel van een hoverboard is het moederbordsysteem. De beste maker van de originele hoverboard moederbordsystemen is Taotao. Deze herken je aan de groene kleur. Dit systeem bestaat ui een moederbord en de twee sensoren die links en rechts onder het rubberen drukpad zitten waar jij met je voeten op staat. Hiermee wordt de hoverboard bestuurd. Er zijn natuurlijk ook namaak moederbordsystemen en zelfs hoverboards zonder moederbordsysteem. Deze zijn niet aan te raden.

Daarnaast dien je ook nog te letten op de motor en de batterij, de banden of de pendaal kwaliteit en de afstand die je kan afleggen. Deze zaken bepalen mede hoeveel en hoe lang jij achter elkaar met jouw hoverboard kan rijden.

Motor / batterij

Er zijn hoverboards met 10 cellen Lithium-ion accus en er zijn er met 20 cellen. Dit bepaalt vooral hoe snel je jouw hoverboard weer moet opladen. Er zijn verschillende merken lithium-ion accu's. Het is wel belangrijk om een goede kwaliteit batterij te hebben. Dit is een groot deel van het plezier wat je er aan gaat hebben. Hoe meer cellen, hoe langer je achter elkaar kan rijden en het merk bepaalt toch wel de levensduur van de batterij. De accu's  van Samsung en LG komen als best geteste uit de onderzoeken.

Band / pendaal kwaliteit

Je wilt natuurlijk anti-slip rubberen banden hebben. Dat ligt fijner op de weg en is ook veel veiliger. Maar je wilt ook krijgen naar hoeveel watt er per wiel verbruikt wordt. Er zijn wielen met 350 watt per wiel en uitvoeringen met 250 watt per wiel. Hoe hoger het aantal watt, des te meer kracht en dus kan je er bijvoorbeeld ook makkelijker heuvels mee op.

Afstand

De afstand die een hoverboard kan afleggen is afhankelijk van meerdere factoren. Er zijn hoverboards die tot wel 20 kilometer af kunnen leggen, er zijn fabrikanten die het hebben over ongeveer 10 kilometer. Je dient echt bij de hoverboard van jouw keuze kijken wat de producent daarover zegt. Dat gezegd, er zijn een aantal factoren die de afstand bepalen die niks met de hoverboard te maken hebben. Denk dan aan het gewicht van de gebruiker, de wind, of je een helling op of af gaat, de ondergrond en de temperatuur. Er zijn hoverboards waarbij je de batterij kan wisselen, dan kan je natuurlijk verder reizen. Neem je dan ook nog een powerbank mee om de extra batterij op te laten, dan kan je nog verder rijden.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Wat de beste hoverboard is, ligt vooral aan jouw wensen en ook aan jouw budget. Daarnaast is het moederbord erg belangrijk, welke batterij er in zit en van welk materiaal de hoverboard gemaakt is. Kijk in de lijst met reviews van ons om de beste voor jou te vinden.

In sommige landen ben je verplicht om een helm te dragen op je hoverboard. In Nederland is dat niet het geval. Het is wel altijd aan te raden. De snelheid lijkt niet hard, maar je kan er toch behoorlijk hard mee vallen. Wij raden dus altijd aan om een helm te dragen op je hoverboard.

Om te beginnen is het in Nederland bij wet verboden om met een hoverboard de openbare weg op te gaan. Je mag dus alleen op eigen terrein ermee rijden. Je kan met een hoverboard goed rijden op allerhande terreinen. Bedenk wel dat hoe meer weerstand er is, des te korter de accu het volhoudt en je zal deze dan sneller moeten opladen en natuurlijk gaat het dan ook allemaal wat minder snel. Je moet ook uitkijken voor waterschade. Het beste is het om op een gladde ondergrond te rijden. Dan gaan jouw accu en hoverboard veel langer mee.

Gemiddeld doen mensen er 30 minuten over om op een hoverboard te leren rijden. Neem hier hoe dan ook de tijd voor zodat je geen ongelukken maakt.

Je krijgt bij de hoverboard een oplader. Die steek je in de hoverboard en in het stopcontact. Houd de lampjes in de gaten om te weten wanneer je hoverboard opgeladen is. Rood betekent dat je hoverboard leeg is. Oranje dat je hoverboard aan het laden is. Groen betekent dat jouw hoverboard opgeladen is. Je kan een hoverboard goed opladen wanneer deze pas half leeg is, je hoeft dus niet te wachten tot de batterij helemaal ontladen is.

Bij een hoverboard wordt er niet gekeken naar hoe lang je er mee kan rijden, maar hoe ver je ermee kan rijden. Hoe lang kan je dan berekenen aan de hand van hoe hard jij gaat en hoeveel kilometer jij hebt afgelegd. Gemiddeld kan je ongeveer 12 tot 15 kilometer met een hoverboard afleggen en dit kan met ongeveer 12 kilometer per uur. Maar je rijdt natuurlijk niet de hele tijd 12 kilometer per uur.

Het verschilt heel erg hoeveel gewicht een board maximaal kan dragen. Er zijn hoverboards die een maximaal gewicht van 60 kilo hebben, maar er zijn ook boards die een maximaal gewicht van 120 kilo hebben. Dit kan je altijd teruglezen in de product specificaties. Wij nemen dit altijd op in de reviews.

De meeste hoverboards gaan maximaal tussen de 12 en 15 kilometer per uur. Er zijn ook boards die sneller gaan. De daadwerkelijke snelheid is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt jouw gewicht een rol, de wind, de ondergrond, of je hellingen op of af gaat en de temperatuur is dan ook van belang.