Hoverkart

Hoverkart

Vind hier de best geteste hoverkart van 2022

Met een hoverkart maak je een soort van kart van je hoverboard. Het wordt wel een accessoire genoemd, maar eigenlijk je van je hoverboard opeens een ander voertuig. Je kan er comfortabel op zitten en het is zeker voor kleine kinderen een vele veiligere manier om met het hoverboard aan de gang te kunnen. Het frame van de kart monteer je heel snel en makkelijk op de drukpads aan beide kanten van het hoverboard. Je hebt dan aan beide kanten hendels die je omhoog en omlaag kan bewegen. Deze gebruik je in plaats van je voeten op het hoverboard. Naar voren is gas, naar achteren is remmen of stoppen. Wil je een rondje van 360 graden draaien, dan doe je een hendel naar voren en een naar achteren. Zo kun je dus met de hoverkart hetzelfde als dat je met je hoverboard alleen kan.

De best verkochte hoverkarts op dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Top 5 Hoverkarts

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende hoverkart sets iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

FOXSPORT Premium Universal Hoverkart voor alle typen Hoverboard

De stoel van deze hoverkart is ontzettend comfortabel en past op bijna alle hoverboards. Je board wordt beschermd tegen krassen. Het sluitsysteem heeft stevige, lange riemen die geschikt zijn voor elk soort hoverboard. Dankzij een innoverend ontwerp kan je met deze hoverkart onmiddellijk remmen en toch je balans houden.

Voordelen:

Makkelijk te monteren en demonteren

Compatibel met bijna alle hoverboards

Geschikt voor volwassenen en kinderen

Nummer 1

RiDD Hoverboard Seat - Hoverkart

Wil jij jouw hoverboard graag omtoveren naar een stoere kart? Dan is dit de ideale hoverboard seat voor jou. Deze hoverkart van RiDD is makkelijk te bevestigen op je board en je kan er vervolgens mee rijden, remmen en draaien, net zoals met je hoverboard, maar dan een beetje anders.

Voordelen:

Past op bijna alle hoverboards

Lichtgewicht maar stevig

Goede kwaliteit/prijs verhouding

Nummer 2

I-CiGo Hoverkart voor Hoverboard,GO Kart off road

Deze innovatieve hoverkart is net wat steviger en wat beter dan andere modellen. De off road hoverkart heeft schokdempers, een stevige dubbele stang en een extra groot lucht zwenk voorwiel.

Voordelen:

Extra stevige kart met schokdempers dubbele stang en luchtband

Geschikt voor off road

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 3

Hoverkart - Hoverseat voor Hoverboard – Zwart

Deze stoere en stijlvolle hoverkart is geschikt voor een hoverboard van 6,5 of 8 inch. De hoverkart maakt perfect gebruik van de balancing technologie die al in je hoverboard zit en je kan er dus mee rijden, remmen, schakelen en allerhande trucjes, net zoals je dat met je boad alleen kan doen.

Voordelen:

Monteren en demonteren in een handomdraai

Lichtgewicht dus robuust maar wendbaar en snel

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 4

Denver KAR-1550 | Hoverkarts | Hoverkart voor hoverboard | Uitschuifbaar | Zwart

Heb jij een Denver hoverboard en zoek je een bijpassende hoverkart dan heb je deze gevonden. Het duurzame metalen frame is niet alleen lichtgewicht, maar ook makkelijk te monteren. De hoverkart weegt in totaal 6 kilo en is 98 centimeter lang, 68 centimeter breed en 35 centimeter hoog.

Voordelen:

Past op bijna alle modellen van Denver

Verstelbare stang

Zeer snel te monteren en demonteren

Nummer 5

Er zijn hoverkarts die specifiek voor een type hoverboard gemaakt zijn, maar er zijn ook universele hoverkarts die verstelbaar zijn en dus op meerdere boards passen. Het is wel aan te raden om daar op te letten wanneer je al een hoverboard hebt en voor een hoverkart erbij wilt kijken. Je kan ook sets krijgen, die zijn vaak wat gunstiger geprijsd. Je hebt dan een hoverboard en een skelter. Als je een skelter los moet kopen zijn ze erg duur, maar nu kan je ook al zittend racen met vriendjes die in een skelter rijden. Je wilt natuurlijk wel een degelijke kart aanschaffen. In verband met de veiligheid, maar ook zodat het leuk blijft voor de kinderen. Wanneer de karts moeilijk sturen of andere gebreken vertonen, dan zullen ze er niet mee spelen.

Een hoverkart kan, net als een hoverboard een bepaalde maximum snelheid. Het heeft dan weinig zin om een hoverkart die 20 kilometer per uur kan gaan, aan te schaffen met een hoverboard die maar 15 kilometer per uur gaat. Zeker wanneer je al een hoverboard hebt, is het aan te raden om naar de specificaties en mogelijkheden te kijken voor je een hoverkart kiest. Als je weet wat jouw hoverboard wel en niet kan, denk dan bijvoorbeeld aan door een plas water rijden, dan kan je een hoverkart kiezen die daar bij past.

Ben jij op zoek naar een hoverkart? Lees hieronder dan verder welke top 5 als beste uit de bus komt.

Wat is een hoverkart?

Na het zien van bovenstaande producten, kan het zijn dat je al een keuze gemaakt hebt. Mocht dit niet zo zijn, bekijk dan hieronder onze eigen top 5. Deze producten hebben wij geselecteerd op basis van reviews & ervaringen van gebruikers.

Een hoverkart wordt ook een wel een accessoire of een gadget voor bij een hoverboard genoemd, maar eigenlijk komt dat niet in de buurt bij wat het is. Met een hoverkart maak jij van jouw hoverboard namelijk een heel nieuw voertuig. Je hebt opeens een stoere kart waarmee je kan rijden, remmen, draaien en stunten, net zoals met je hoverboard, maar dan al zittend. In plaats van met je voeten, werk je nu met de hendels. De hoverkart monteer je heel snel en makkelijk op je hoverboard en je kan er meteen op weg rijden.

De hoverkart monteer je op de drukpads van het hoverboard. De hendels kan je omhoog en omlaag bewegen en daarmee ga je sneller, rem je of maak je wendingen. Eigenlijk hetzelfde als je met je voeten doet wanneer je op de hoverboard staat. Er zijn hoverkarts die universeel zijn en op bijna alle hoverboards passen, en er zijn ook hoverkarts die speciaal voor specifieke hoverboards gemaakt zijn.

Een hoverboard is dus een voertuig waar je op staat en waarmee jij je voortbeweegt, en een hoverkart monteer je op een hoverboard zodat je in plaats van te staan, kan zitten.

Hoe werkt een hoverkart?

Een hoverkart is een frame met een stoeltje, hendels en een stang met een wiel. Je monteert dit op je hoverboard en je hebt opeens een elektrische kart. Het gebruik is vrij simpel. In plaats van je voeten gebruik je nu de 2 hendels om te bewegen en te sturen. Je gaat op de kart zitten en houdt beide hendels horizontaal terwijl je jouw board aanzet. Wil je vooruitgaan, dan druk je de hendels naar voren. Hoe harder je drukt, des te sneller de kart gaat, maar als je te hard drukt, dan kan je ook kantelen. Het is dus even oefenen hoe hard je precies moet drukken. Wil je juist achteruitgaan, dan til je de hendels weer op. Om te draaien of sturen houd je de ene hendel omhoog en de andere hendel druk je omlaag. Wil je linksaf gaan, dan druk je de rechterhendel naar voren. Wil je rechtaf gaan, dan druk je de linkerhendel naar voren. Om te stoppen laat je de hendels gewoon in de neutrale stand staan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hoverkart?

Een hoverkart is stoer en super leuk en je kan er lekker mee racen of stunts mee uithalen. Daarom moet het wel ook veilig zijn en kwaliteit is dus belangrijk. Het is aan te raden om niet zomaar een hoverkart aan te schaffen, maar enkele punten in het oog te houden. Het is belangrijk dat je een goed en stevig frame hebt. Dit is namelijk de basis van de hoverkart. Het is handig als je het frame kan verstellen zodat het bij iedere lengte precies goed past.

Veiligheid

Voor de veiligheid is een degelijk frame dus erg belangrijk, maar ook de bevestiging is dan heel belangrijk. Je wilt niet dat die opeens los schiet als je aan het karten bent. Kijk dus goed naar het bevestigingssysteem dat bij de hoverkart geleverd wordt. Daarnaast is het belangrijk om geregeld deze bevestiging even te controleren. Een hoverkart raast over alle mogelijke ondergronden en het kan zomaar zijn dat de bevestiging losgetrild is. Het draaiwiel is ook iets waar je op dient te letten. Is deze van een degelijke kwaliteit en zal deze niet snel slijten, voor welke ondergronden is het wiel geschikt en natuurlijk of het wiel ook wel soepel beweegt, anders is de lol van het rijden er ook snel vanaf.

Sturen en wegligging

Voor een goede wegligging en makkelijk sturen, is het draaiwiel dus belangrijk, maar ook de rest van het frame en het stoeltje. Hoe zit je erin? Rijdt het lekker? Blijft de kart fijn op de weg liggen of voelt het ongemakkelijk als je draait? Wanneer je kart opeens lastig stuurt dan is de kans groot dat dit aan je draaiwiel ligt, zeker als je eerder goed met je hoverboard kon bewegen. Een luchtband helpt wel met een betere wegligging, maar een massief wieltje gaat weer sneller. Het is net wat jij belangrijk vindt.

Tot welk gewicht kan de kart dragen?

Het ligt niet zozeer aan de kart, maar meer aan het hoverboard welk gewicht gedragen kan worden. Als jouw hoverkart 90 kilo kan dragen en jouw hoverboard 60 kilo, dan telt de 60 kilo van het hoverboard. Je kan er dus wel naar kijken bij de kart, maar het hangt af van jouw board. Bij de hoverkart dien je meer te letten op de lengte die er op past. Vaak kan je dit verstellen zodat de lengte goed passend gemaakt kan worden.

Past het hoverboard die ik heb op de kart?

Niet alle hoverkarts passen ook op alle hoverboards. Er zijn echter een hoop universele karts die je makkelijk kan aanpassen aan je board. Kijk of voor hetzelfde merk, daar staat dan bij voor welke versie hoverboard de kart geschikt is, of kijk voor een universele hoverkart. Let op het aantal inches van je hoverboard, 6,5/8,5/10 inch, en let dan op bij de hoverkart of deze hetzelfde aantal inches aangeeft.

Waar kan je een hoverkart kopen?

Je kan in heel veel speelgoedwinkels en op heel veel speelgoed websites een hoverkart kopen. Je wilt natuurlijk een goede service krijgen en kwaliteit kopen.

Bol.com

Bij Bol.com vind je niet alleen het grootste aanbod hoverkarts, maar krijg je ook de beste service. Bol.com heeft merk hoverkarts en universele hoverkarts en je vindt dus altijd wel een hoverkart die bij jouw wensen en bij jouw hoverboard past.

Intertoys

Intertoys heeft ook een flink aanbod hoverkarts. Je kan online kijken, maar ook naar de winkel gaan. Soms is het toch fijn om iets te kunnen uitproberen voor je het koopt. De winkels hebben echter niet alles ook op voorraad. Houd daar dus rekening mee, dan moet je het alsnog online bestellen. Wanneer een hoverkart niet naar wens is, dan kan je deze natuurlijk ook retourneren.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Er zitten meestal riemen bij de hoverkart die je kan gebruiken om de kart aan je hoverboard te bevestigen. Deze kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Het is altijd aan te raden om voor het rijden en ook tussendoor te controleren of de riemen nog goed zitten. De riemen slijten, de ene soort sneller dan de andere, en het is dan ook aan te raden om na verloop van tijd de riemen te vervangen.

De hoverkart bepaalt niet de snelheid die je kan gaan. Dat doet je hoverboard. Sommige hoverboards kunnen 10 kilometer per uur gaan en andere tot wel 20 kilometer per uur. Houd er rekening mee dat je met de kart erop bevestigd iets langzamer zal gaan, omdat het meer gewicht en een andere constructie, dus ook meer weerstand is. Dit zal niet noemenswaardig zijn.

De veiligheid van een kart ligt vooral aan het gebruik. Als jij er onveilig mee omgaat en allerhande stunts uithaalt, dan kan een hoverkart heel onveilig zijn. Neem jij voldoende voorzorgsmaatregelen, zoals beschermende kleding en het controleren van de onderdelen zoals de riemen, dan kan het veiliger zijn dan een hoverboard. Op een board sta je namelijk en je zit op een hoverkart, en dus kan er ook minder misgaan en is het lastiger om ermee te vallen.