Vind hier alle informatie over de bouwplankjes van het merk KAPLA

Je hebt vast al eens gehoord van Kapla blokken of Kapla plankjes. Dit educatieve speelgoed voor kinderen is ontzettend goed voor de creativiteit en de ontwikkeling. De Kapla blokjes hebben allemaal dezelfde afmetingen. Hierdoor is het mogelijk om grotere constructies te bouwen.

Alle plankjes zijn 11,7 cm lang x 2,34 cm breed x 0,78 cm hoog. De verhouding is altijd exact 15:3:1. De standaard houten plankjes zijn gemaakt van grenenhout en zijn onbehandeld, maar ondertussen zijn er ook al gekleurde plankjes te krijgen.

Kapla blokjes zijn uitgevonden door een Nederlander, namelijk Tom van der Bruggen. Hij was een kunsthistoricus en antiekhandelaar. In 1985 verhuisde hij naar Frankrijk en wilde toen een kasteel op schaal nabouwen. Hiervoor zocht hij een specifieke vorm blokje.

Met de Kapla blokjes kon hij bouwwerken namaken en sindsdien is Kapla speelgoed populair bij modelbouwers. Voor kinderen is het een geweldige manier om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan, en natuurlijk om fantastische constructies te bouwen.

De best verkochte blokjes van Kalpa

Er zijn natuurlijk allerhande sets Kapla blokken te krijgen. Dan kan het lastig zijn om te kiezen. Hoe grotere constructies jij wil bouwen en hoe meer bouwwerken jij wil maken, des te meer Kapla blokjes er nodig zijn.

Je kan dus rustig aan sparen en iedere keer voor een andere set kiezen. De Kapla sets zijn allemaal te combineren en je kan dus eeuwig doorgaan met bijzondere bouwwerken creeren. Iets wat voor kinderen natuurlijk geweldig is. Ze kunnen de Kapla voorbeelden volgen of zelf iets helemaal van nul bedenken en bouwen.

Het merk Kapla staat al voor eindeloos speelplezier en de Kapla blokjes laten dit zeker zien. Het is namelijk niet alleen geweldig voor kinderen, maar ook menig volwassenen kan zich er helemaal mee uitleven. Het houten speelgoed gaat lang mee, is duurzaam en degelijk, en dankzij de tijdloze kleuren, kan je er alle kanten mee op.

De meeste Kapla speelgoed sets bevatten een x-aantal Kapla blokjes en er zitten meestal ook Kapla voorbeelden bij. Die Kapla voorbeelden hoeven helemaal niet gevolgd te worden, maar zijn wel erg handig als leidraad en om het onder de knie te krijgen. Je zal zien dat jouw kindje hele indrukwekkende constructies kan maken. En dat met houten speelgoed de mooiste bouwwerken opeens tot leven komen.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

KAPLA Kleur doos met 100 grenenhouten plankjes van exact dezelfde ideale maatverhoudingen. 

 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
 • Opslag

2e beste keuze

KAPLA Blank doos met 280 grenenhouten plankjes van exact dezelfde ideale maatverhoudingen. 

 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
 • Opslag

3e beste keuze

KAPLA Blank doos met 200 grenenhouten plankjes van exact dezelfde ideale maatverhoudingen. 

 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
 • Opslag

Op deze pagina:

Onze top 5 Beste Kapla blokken van 2024

Kapla blokken krijg je in sets. Dat is niet gek natuurlijk. Je hebt behoorlijk wat plankjes nodig om een constructie te bouwen. Hieronder vind je de 5 beste Kapla blokken sets waarmee jouw kleintje allerhande creaties kan maken. Het is leuk voor jongere kinderen, oudere kinderen, en volwassenen.

Je ziet ook meteen de voordelen en je kan meteen door en een Kapla set bestellen. Kapla blokjes zijn een echte aanrader voor creatieve kinderen, van wie jij het logisch denken wil stimuleren.

#1
Kapla - Bouwblokjes - 100 stuks - 8 Kleuren

In deze Kapla kleuren doos vind je maar liefst 8 verschillende kleuren. Rood, blauw, geel, roze, wit, oranje, en zwart. Je kan er allerhande geweldige bouwwerken mee maken. De blokjes hebben allemaal precies dezelfde afmetingen en je kan dus met precisie te werk gaan. De plankjes zijn gemaakt van grenenhout en duurzaam, en het geheel wordt geleverd in een stevige doos met een deksel van doorzichtig glas. Je kan dus goed zien welke kleuren erin zitten en het is makkelijk en snel op te bergen.

 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
 • Opslag
Beste prijs op BOL.com

#2
KAPLA Blank

Met 280 plankjes kom je natuurlijk een heel eind. Dit Kapla speelgoed bevat niet alleen heel veel blokjes om mee te bouwen, maar ook een geweldig voorbeeldboek. Dat is handig om mee te beginnen en ter inspiratie. Je kan het dan steeds iets ingewikkelder maken. De Kapla blokken en het voorbeeldboek worden gelever in een hele mooie opbergdoos. Het deksel van de doos is het Voorbeeldboek deel 1. Het is voor bouwers met een gemiddeld bouwniveau ideaal. En je kan er nog meer ideeën mee opdoen.

 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
 • Opslag
Beste prijs op BOL.com

#3
Kapla - Bouwblokjes - 200 stuks

Deze stevige kartonnen opbergdoos met plastic deksel, met handvat, bevat maar liefst 200 Kapla set plankjes. Er zit een folder bij de Kapla set van 15 pagina's en meer dan 30 Kapla voorbeelden. Die zijn eenvoudig na te bouwen of kunnen dienen als inspiratie. Dit Kapla speelgoed biedt uren speelplezier en kinderen kunnen onbeperkt bouwen, stapelen en creeren. Kies een bouwwerk uit de voorbeelden of ga zelf aan de slag. Met deze Kapla set van 200 blokken raakt jouw kindje niet uitgespeeld, en de set is eenvoudig aan te vullen.

 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
 • Opslag
Beste prijs op BOL.com

#4
Kapla - Bouwblokjes - 1000 stuks

Als je Kapla blokken voor jouw kleintje zoekt om mee te bouwen, dan kan je met deze set geweldig uit de voeten. Maar liefst duizend Kapla planken zitten er in deze handige en stevige, houten opbergdoos, met wieltjes. Zoveel planken moeten wel ook makkelijk te verplaatsen zijn. In het bijgeleverde boekje zitten tal van voorbeelden, voor diverse niveaus. Kinderen kunnen er zo gevoel voor krijgen en inspiratie opdoen om zelf nog grotere constructies te bouwen. Door het formaat van de opbergdoos moeten de blokjes nodig op de juiste wijze erin gedaan worden, wat onder meer goed is voor de motoriek.

 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
 • Opslag
Beste prijs op BOL.com

#5
Kapla - Bouwblokjes - 100 stuks

Deze Kapla bouwblokjes zitten in een mooie houten opbergdoos. Alles is gemaakt van duurzaam materiaal. Het deksel van de opbergdoos staat vol met voorbeelden voor bouwwerken en constructies. Het speelgoed is eenvoudig na te bouwen voor jong en oud. Het blijft een uitdaging en deze Kapla speelgoed set is een goede test om te kijken of jouw kleintje er plezier aan beleeft. Je kan elke Kapla set heel makkelijk uitbreiden en zo steeds grotere bouwwerken maken. Als de blokjes goed liggen, dan is alles mogelijk, en kan jouw kleintje keer op keer een geweldig bouwwerk maken.

 • Educatieve waarde
 • Kwaliteit
 • Opslag
Beste prijs op BOL.com

Waar staat Kapla voor?

De naam Kapla komt eigenlijk van het woord kabouterplankjes. Toen de bedenker van deze bouwblokken, Tom van der Bruggen, op zoek was naar een vorm om een kasteel mee na te bouwen, had hij kleine planken nodig, zoals kabouters die zouden gebruiken.

Het eenvoudige plankje biedt zoveel mogelijkheden dat niet alleen kinderen graag ermee spelen, maar ook volwassenen zijn begonnen met de planken te bouwen. Het is dan ook mogelijk om hele ingewikkelde en bijzondere bouwwerken te maken.

Voor welke leeftijd is Kapla?

Kapla bouwblokken zijn in principe geschikt voor kids vanaf vier jaar. Het is gemaakt van duurzaam, en kinderveilig, onbewerkt grenenhout. Er zijn tegenwoordig ook verschillende kleuren te krijgen. Voor hele kleine kinderen kunnen de planken lastig vast te houden zijn, en kan het lastig zijn om ze in evenwicht te plaatsen.

Je kan best zeggen dat vanaf 4 jaar iedereen met bouwblokken kan spelen. Er zijn zoveel mogelijkheden met het bouwen van de bouwblokken, dat je het eigenlijk zo eenvoudig, of zo ingewikkeld kan maken als jij zelf wil. Het is dan ook heel erg leuk speelgoed voor kids en ouderen. Je kan er samen mee spelen, zonder dat het gaat vervelen, of dat het te ingewikkeld is.

Wat kan je allemaal doen met Kapla blokken en plankjes?

Je kan beter vragen wat je allemaal niet kan doen met deze bouwblokken en planken. Het ontiegelijk grote aantal voorbeelden van creaties die je kan maken, geven je al een goede indruk. Je kan er dieren mee maken, de eiffeltoren namaken, of andere ideeën ontwikkelen. Dat maakt het ook zo leuk. Wat jouw interesse ook is, je kan er vast iets mee bouwen met deze speciale bouwblokken.

Hoe beter je in de gaten krijgt, hoe het allemaal werkt, des te meer bouwinzicht krijg je ook, en je kan zo bezig blijven met het bedenken van nieuwe creaties. Het is niet voor niks dat dit speelgoed zo populair is op scholen. Het is namelijk erg educatief en is goed voor de algehele ontwikkeling van jouw kleintje.

Kapla blokken of plankjes kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn veel mooie merken, die allemaal fantastisch speelgoed produceren, maar het Kapla blokje is wel ect heel bijzonder. Alle blokjes hebben namelijk exact dezelfde afmeting. Hierdoor kan je er al die geweldige dingen mee bouwen.

Je wil dan ook de blokken van Kapla hebben en de Kapla voorbeelden gebruiken. Als je een ander merk gebruikt, dan kan het zomaar zo zijn dat jouw creaties niet werken. Dan moet je opeens lijm of iets anders gebruiken, om ervoor te zorgen dat het geheel intact blijft. Met echte Kapla bouwblokken is dat niet nodig.

Voordelen om uw kind met Kapla plankjes te laten spelen?

Bij Kapla bouwblokken draait het er om dat je alle blokjes op de juiste manier gebruikt. Je kan stapelen en bouwen, maar als de stapel niet goed ligt, dan bouw je voor niks. Het is dus heel goed voor de motorische vaardigheden.

Het stimuleert natuurlijk ook de creativiteit en er kan al met de Kapla bouwblokken gespeeld worden vanaf 4 jaar tot en met volwassenen. Iedereen kan ermee spelen, en het is dan ook geweldig om samen een Kapla bouwwerk te maken.

Onze favoriet

KAPLA Kleur doos met 100 grenenhouten plankjes van exact dezelfde ideale maatverhoudingen. 

Beste prijs op BOL.com