Vind hier de beste kegelsets voor kinderen

Kegelen is een populair balspel. Er zijn 9 kegels die omgegooid dienen te worden met een bal. Dat gebeurt meestal op een houten of kunststof baan, maar het kan ook gewoon in het gras of in de woonkamer. Het wordt ook wel eens verward met bowling, maar dat is toch net een beetje anders.

Het is het mooiste, en dan krijg je ook de meeste punten, als de kegels allemaal in één keer omvallen. Maar als ze niet in één keer omvallen, dan mag je niet nog een keer gooien. Het kegelspel heeft wel vaste regels, waar iedereen zich aan dient te houden. Het is een sport waarbij concentratie nodig is, en kinderen kunnen dat met een kegelspel spelenderwijs oefenen.

De best verkochte kegelsets van dit moment

Er zijn allerlei soorten kegelsets te krijgen. Dit gaat meestal om het formaat, maar ook om het thema. Er zijn kegels met opdrukken van bekende personages en dat maakt het natuurlijk nog leuker voor jouw kleintje om ermee te spelen. Bij verschillende leeftijden, horen ook verschillende kegels en ballen.

In de Top 5 vind jij altijd een kegel set die perfect bij jou en jouw kleintje past en waarmee jullie vele uren speelplezier zullen beleven. Je krijgt daarnaast ook een goed idee van de mogelijkheden, wat het weer een heel stuk makkelijker maakt om kegels voor jullie te kiezen.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Dit klassieke kegelspel gaat nooit vervelen. Gooi zoveel mogelijk kegels om en win van je vrienden of vriendinnetjes. 

 • Aantal kegels
 • Materiaal
 • Speelplezier

2e beste keuze

Bowling is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 4 jaar. Een ideaal ballen gooi spel voor buiten op vakantie of thuis. 

 • Aantal kegels
 • Materiaal
 • Speelplezier

3e beste keuze

Deze zes vrolijke piraten laten zich graag omver gooien. hoogte van de piraten is 8 cm diameter is 3 cm

 • Aantal kegels
 • Materiaal
 • Speelplezier

Op deze pagina:

Onze top 5 kegelsets

Met een kegel set doe jij het hele gezin en ook vrienden, bekenden en de familie een groot plezier. Het is voor kinderen dan ook altijd een leuk cadeau. Je wil jouw kindje natuurlijk superblij maken met de kegel set.

In de Top 5 Kegel set vind jij altijd kegels met een bal die perfect bij jou en jouw kindje past, en waarmee jullie samen kunnen spelen.

#1
BS Toys Skittles Bowling Kegelspel

Deze vrolijk gekleurde kegels, met verschillende schattige gezichtjes, zijn een feest om mee te spelen. Niet alleen de kegels zijn gemaakt van hout, maar er zit ook een blauwe, houten bal om mee te gooien. De 6 kegels zijn 18 cm hoog en kindjes vanaf 3 jaar kunnen veilig met deze kegels en de bal kegelen. Er zit ook een handige katoenen tas bij om de houten kegels en de houten bal te bewaren, en je kan de kegel set ook makkelijk met je meenemen. Er kunnen 1 of meer personen tegelijk spelen, zowel kinderen, als volwassenen. Je kan met deze kegels en bal binnen en buiten kegelen.

 • Aantal kegels
 • Materiaal
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#2
BS Toys Bowling Kegelspel- 10 Kegels

Dit klassiek gekleurde kegelspel ziet er niet alleen heel erg stijlvol uit, maar is ook nog eens hartstikke leuk om mee te spelen. Er zitten 10 kegels bij dit spel. Er zijn 9 kegels wit met rode strepen, en 1 speciale rode kegel met witte strepen. Er zijn ook 2 rode ballen, zodat je meteen kan gooien als het jouw beurt is. De kegels en de ballen zijn gemaakt van hout en er zit een katoenen opbergtas bij de kegel set. De pins zijn 18 cm hoog, en het geheel is makkelijk mee te nemen. Kindjes vanaf 4 jaar kunnen kegelen, maar het is ook hartstikke leuk voor volwassenen. Je kan met deze set binnen en buiten kegelen.

 • Aantal kegels
 • Materiaal
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#3
Simply for kids mini Kegelspel piraten

Deze stoere, maar ook schattige en grappige piraten staan helemaal klaar om omver geworpen te worden. De 6 piraten zien er allemaal anders uit en hebben verschillende gezichtjes. Ze zijn 8 cm hoog en 3 cm doorsnede. Je kan alle piraten 1 punt geven, of ervoor kiezen om bijvoorbeeld de kapitein meer punten te geven. Deze piraten kegelset is helemaal gemaakt van hout, dus ook de blauwe bal met print. De set is klein en handzaam en kan dus ook makkelijk meegenomen worden. Je kan met deze piraten binnen en buiten kegelen. Je kan deze houten, beschilderde figuurtjes het beste op een zachte ondergrond spelen, zoals gras of een vloerkleed.

 • Aantal kegels
 • Materiaal
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#4
Kegelspel: MUIZEN

Het kegelspel Muizen bestaat uit negen kegels in de vorm van schattige muizen van 8 centimeter hoog. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud en wordt geleverd in een handig doosje. Het doel van het spel is om alle kegels omver te gooien met een bal. Het kegelspel is zowel binnen als buiten te spelen en zorgt voor urenlang speelplezier en ontwikkeling van de motoriek.

 • Aantal kegels
 • Materiaal
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

#5
Rubbabu - Bowling set

De Rubbabu Bowling set is een leuke en veilige manier om binnen en buiten te spelen. De set bevat zes kegels en een bal gemaakt van zacht schuimrubber en bekleed met een laagje rubber voor extra grip. Hierdoor kunnen zelfs jongere kinderen veilig spelen zonder zich zorgen te maken over scherpe randen of harde materialen. De kegels zijn 8 cm hoog en zijn gemakkelijk op te zetten en omver te werpen. De set is niet alleen leuk om mee te spelen, maar helpt ook bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden, coördinatie en oog-hand coördinatie. Kortom, de Rubbabu Bowling set is een geweldige keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een veilige en leuke activiteit voor kinderen.

 

 • Aantal kegels
 • Materiaal
 • Speelplezier
Beste prijs op BOL.com

Wat is het verschil tussen bowlen en kegelen

Eigenlijk worden bowling en kegelen vaak als hetzelfde gezien, maar er zitten toch echt verschillen tussen. Een bowlingbal heeft 3 gaten en een kegelbal heeft maar 1 gat. Bij kinderkegel sets zitten er meestal niet eens gaten in de ballen.

Bij bowlen mag je maar liefst 3 keer gooien en bij kegelen maar 1 keer. Ook de opstelling van de kegels is anders. Bij bowlen is dat in een driehoek en bij kegelen in een ruit. De regels kan je natuurlijk aanpassen om het spel leuker te maken. Zo kan je het makkelijker maken, bijvoorbeeld door vaker te mogen gooien, maar ook moeilijker om het interessant te houden.

Hoe word Kegelen gespeeld en zijn de spelregels anders?

De spelregels van kegelen zijn wel iets anders dan van bowlen, en dus wordt het spel ook iets anders gespeeld. Je mag bijvoorbeeld maar 1 keer gooien bij kegelen. Stel de kegels op in een ruit en neem 20 meter afstand. Officieel wordt het natuurlijk op een kegelbaan gespeeld. Deze is doorgaans smaller dan een bowlingbaan.

Als 20 meter te ver is voor jouw kindje of als je geen 20 meter hebt, dan kan je gewoon een kortere afstand afspreken. Meestal heb je thuis of ergens onderweg ook geen baan om op te spelen. Maak wel duidelijke afspraken over de regels voor je gaat spelen. Je mag 1 keer gooien en degene die de meeste kegels omgooit, heeft gewonnen.

Voordelen van het kopen van een Kegel set

Kegelen doe je samen en dat biedt een goede optie om tijd met jouw kindje door te brengen. et is spannend en gezellig en ook nog eens goed voor de ontwikkeling van jouw kindje. Het ondersteunt de motoriek en de hand/oog coordinatie. Jouw kindje leert ook om te gaan met verliezen en winnen.

En het leukste aan kegelen is toch wel dat je het met kindjes en volwassenen samen kan spelen.

Onze favoriet

Dit klassieke kegelspel gaat nooit vervelen. Gooi zoveel mogelijk kegels om en win van je vrienden of vriendinnetjes. 

Beste prijs op BOL.com