Kegelen

Kegelen

Vind hier de beste kegelsets voor kinderen

Kegelen is een populair balspel. Er zijn 9 kegels die omgegooid dienen te worden met een bal. Dat gebeurt meestal op een houten of kunststof baan, maar het kan ook gewoon in het gras of in de woonkamer. Het wordt ook wel eens verward met bowling, maar dat is toch net een beetje anders.

Het is het mooiste, en dan krijg je ook de meeste punten, als de kegels allemaal in één keer omvallen. Maar als ze niet in één keer omvallen, dan mag je niet nog een keer gooien. Het kegelspel heeft wel vaste regels, waar iedereen zich aan dient te houden. Het is een sport waarbij concentratie nodig is, en kinderen kunnen dat met een kegelspel spelenderwijs oefenen.

De best verkochte kegelsets van dit moment

Er zijn allerlei soorten kegelsets te krijgen. Dit gaat meestal om het formaat, maar ook om het thema. Er zijn kegels met opdrukken van bekende personages en dat maakt het natuurlijk nog leuker voor jouw kleintje om ermee te spelen. Bij verschillende leeftijden, horen ook verschillende kegels en ballen.

In de Top 10 vind jij altijd een kegel set die perfect bij jou en jouw kleintje past en waarmee jullie vele uren speelplezier zullen beleven. Je krijgt daarnaast ook een goed idee van de mogelijkheden, wat het weer een heel stuk makkelijker maakt om kegels voor jullie te kiezen.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 kegelsets

Met een kegel set doe jij het hele gezin en ook vrienden, bekenden en de familie een groot plezier. Het is voor kinderen dan ook altijd een leuk cadeau. Je wil jouw kindje natuurlijk superblij maken met de kegel set.

In de Top 5 Kegel set vind jij altijd kegels met een bal die perfect bij jou en jouw kindje past, en waarmee jullie samen kunnen spelen.

BS Toys Skittles Bowling Kegelspel Hout Speelgoed Set Kinderen vanaf 4 jaar

Deze vrolijk gekleurde kegels, met verschillende schattige gezichtjes, zijn een feest om mee te spelen. Niet alleen de kegels zijn gemaakt van hout, maar er zit ook een blauwe, houten bal om mee te gooien. De 6 kegels zijn 18 cm hoog en kindjes vanaf 3 jaar kunnen veilig met deze kegels en de bal kegelen. Er zit ook een handige katoenen tas bij om de houten kegels en de houten bal te bewaren, en je kan de kegel set ook makkelijk met je meenemen. Er kunnen 1 of meer personen tegelijk spelen, zowel kinderen, als volwassenen. Je kan met deze kegels en bal binnen en buiten kegelen.

Voordelen:

Vrolijke houten kegels en bal

Handige katoenen bewaartas

6 kegels van 18 cm

De Beste Kegel set!

BS Toys Bowling Kegelspel Hout Speelgoed Set Kinderen vanaf 4 jaar Rood Wit 10 Kegels

Dit klassiek gekleurde kegelspel ziet er niet alleen heel erg stijlvol uit, maar is ook nog eens hartstikke leuk om mee te spelen. Er zitten 10 kegels bij dit spel. Er zijn 9 kegels wit met rode strepen, en 1 speciale rode kegel met witte strepen. Er zijn ook 2 rode ballen, zodat je meteen kan gooien als het jouw beurt is. De kegels en de ballen zijn gemaakt van hout en er zit een katoenen opbergtas bij de kegel set. De pins zijn 18 cm hoog, en het geheel is makkelijk mee te nemen. Kindjes vanaf 4 jaar kunnen kegelen, maar het is ook hartstikke leuk voor volwassenen. Je kan met deze set binnen en buiten kegelen.

Voordelen:

9 kegels en 1 extra speciale kegel

2 rode ballen

Handige katoenen opbergtas

De nummer 2!

Paw Patrol Bowlingset Kinderen Bowlen Spel vanaf 3 jaar

Kegelen met de helden van Paw Patrol, welk kind wil dat nou niet? Er zitten 6 kegels bij de set, met verschillende opdrukken van de Paw Patrol helden en een rode bal. De hele set is gemaakt van kunststof. De kegelset is licht en makkelijk mee te nemen. Je kan er binnen en buiten mee spelen. De kegels zijn geschikt voor kindjes vanaf 4 jaar, en het spel is leuk voor jong en oud. Het is de ideale manier samen te spelen, veel plezier te beleven en ook nog eens de hand/oog coordinatie te trainen, het gooien te oefenen, en zo minimaal een aantal kegels om te gooien. Dat vereist concentratie en het is dan ook een fijne focus training.

Voordelen:

Kegelen met Paw Patrol

Gemaakt van duurzaam kunststof en lichtgewicht

6 verschillende opdrukken van de Paw Patrol helden

Nummer 3

Simply For Kids Kegelspel Piraten

Deze stoere, maar ook schattige en grappige piraten staan helemaal klaar om omver geworpen te worden. De 6 piraten zien er allemaal anders uit en hebben verschillende gezichtjes. Ze zijn 8 cm hoog en 3 cm doorsnede. Je kan alle piraten 1 punt geven, of ervoor kiezen om bijvoorbeeld de kapitein meer punten te geven. Deze piraten kegelset is helemaal gemaakt van hout, dus ook de blauwe bal met print. De set is klein en handzaam en kan dus ook makkelijk meegenomen worden. Je kan met deze piraten binnen en buiten kegelen. Je kan deze houten, beschilderde figuurtjes het beste op een zachte ondergrond spelen, zoals gras of een vloerkleed.

Voordelen:

6 verschillende piraten

1 houten bal met print

Klein en handig formaat

makkelijk om mee te nemen

Nummer 4

Peppa Pig Bowlingset Spel Spelletjes Bowlingspel Bowlen

Wie wil er nou niet kegelen met Peppa Pig en haar vriendjes en vriendinnetjes. Bij deze kegelset zitten 6 kegels met allemaal een verschillende Peppa Pig opdruk. De blauwe bal heeft inkepingen, zoals een bowlingbal op die plekken gaten heeft. De kegels hebben verschillende kleuren en kunnen makkelijk onderscheiden worden. Kindjes vanaf 3 jaar kunnen kegelen met deze vrolijke Peppa Pig kegelset. De set is gemaakt van kunststof en is dus lichtgewicht en makkelijk schoon te houden. Je kan de kegelset binnen en buiten gebruiken, buiten op windstille dagen, en de set is ook makkelijk om mee te nemen. Deze set is leuk voor kinderen en volwassenen om samen te spelen.

Voordelen:

6 verschillende opdrukken van Peppa Pig

Bal met inkepingen

Kunststof set dus lichtgewicht en makkelijk mee te nemen

Nummer 5

Wat is het verschil tussen bowlen en kegelen

Eigenlijk worden bowling en kegelen vaak als hetzelfde gezien, maar er zitten toch echt verschillen tussen. Een bowlingbal heeft 3 gaten en een kegelbal heeft maar 1 gat. Bij kinderkegel sets zitten er meestal niet eens gaten in de ballen.

Bij bowlen mag je maar liefst 3 keer gooien en bij kegelen maar 1 keer. Ook de opstelling van de kegels is anders. Bij bowlen is dat in een driehoek en bij kegelen in een ruit. De regels kan je natuurlijk aanpassen om het spel leuker te maken. Zo kan je het makkelijker maken, bijvoorbeeld door vaker te mogen gooien, maar ook moeilijker om het interessant te houden.

Hoe word Kegelen gespeeld en zijn de spelregels anders?

De spelregels van kegelen zijn wel iets anders dan van bowlen, en dus wordt het spel ook iets anders gespeeld. Je mag bijvoorbeeld maar 1 keer gooien bij kegelen. Stel de kegels op in een ruit en neem 20 meter afstand. Officieel wordt het natuurlijk op een kegelbaan gespeeld. Deze is doorgaans smaller dan een bowlingbaan.

Als 20 meter te ver is voor jouw kindje of als je geen 20 meter hebt, dan kan je gewoon een kortere afstand afspreken. Meestal heb je thuis of ergens onderweg ook geen baan om op te spelen. Maak wel duidelijke afspraken over de regels voor je gaat spelen. Je mag 1 keer gooien en degene die de meeste kegels omgooit, heeft gewonnen.

Voordelen van het kopen van een Kegel set

Kegelen doe je samen en dat biedt een goede optie om tijd met jouw kindje door te brengen. et is spannend en gezellig en ook nog eens goed voor de ontwikkeling van jouw kindje. Het ondersteunt de motoriek en de hand/oog coordinatie. Jouw kindje leert ook om te gaan met verliezen en winnen.

En het leukste aan kegelen is toch wel dat je het met kindjes en volwassenen samen kan spelen.