Vind hier de beste camera's voor kinderen

Kinderen kijken op een hele andere manier naar de wereld, natuurlijk ook letterlijk, doordat ze een stuk kleiner zijn dan volwassenen, maar ook omdat kinderen nou eenmaal anders denken. Ze kunnen een voorwerp of een dier zien en daar vanuit een heel nieuw perspectief naar kijken.

Kinderen vinden het dan ook geweldig om foto's te maken en dan is een kindercamera wel prettig. Die zijn namelijk speciaal voor kinderen gemaakt, waardoor ze veiliger in gebruik zijn, minder snel beschadigen en handzamer voor kindjes zijn. Dankzij de camera's op telefoons, ontdekken ze ook veel sneller dat ze het leuk vinden om te doen.

Met een eigen camera biedt jij kindjes een hele nieuwe wereld. Ze gaan opeens alles door de lens bekijken en dat is natuurlijk een hele andere blik dan wanneer je gewoon ergens naar kijkt. Ze gaan nadenken over foto's die ze willen maken, en gaandeweg over fotografie in z'n geheel.

Doordat het steeds normaler is dat kinderen een camera hebben, worden er ook steeds meer kindercamera's op de markt gebracht. En dat is prettig, want dan heb jij meer keuze, maar juist zoveel keus hebben, kan het ook lastig maken om de perfecte camera voor jouw kindje te vinden.

Het houdt tegenwoordig ook niet op bij fotografie. Er moeten video's mee opgenomen kunnen worden, en daarvoor horen er ook weer video effecten op de camera te zitten. Een simpele bediening is wenselijk, maar er moeten wel ook veel opties op zitten. Het is naast het kunnen maken van de coolste vlogs ook wenselijk dat ze muziek luisteren met de kindercamera.

De best verkochte kindercamera's

Het is lastig om te bepalen wat de beste kindercamera is. Er zijn zoveel mogelijkheden en extra opties, dat het ook heel persoonlijk is. De wensen die jij en jouw kindje hebben, bepalen wat de beste kindercamera voor jullie is. Het is dan wel fijn als je op voorhand weet wat er allemaal mogelijk is.

Je wilt natuurlijk ook een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het zal niemand verrassen, dat een gewone camera, in kleine kinderhandjes, sneller kapot gaat. De ideale kindercamera voorkomt dat natuurlijk en zo'n kindercamera beschikt over extraatjes waardoor jonge kinderen spannende avonturen kunnen beleven en deze helemaal vast kunnen leggen, zonder dat er iets kapot gaat.

In de Top 5 Beste Kindercamera's vind je een goed overzicht van wat er te krijgen is. Geschikt voor de jongste fotografen, veilig in gebruik, met allerhande mogelijke opties en mogelijkheden. En natuurlijk ook voor verschillende budgetten.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Deze Silvergear Digitale Kindercamera is de perfecte camera voor de jongste fotografen! 

 • Camerakwaliteit
 • Filters
 • Batterijduur

2e beste keuze

Dit is de VTech KidiZoom Action Cam HD Camera. 

 • Camerakwaliteit
 • Filters
 • Batterijduur

3e beste keuze

Maak coole selfies met de ingebouwde 2 megapixel camera aan de achterkant.

 • Camerakwaliteit
 • Filters
 • Batterijduur

Op deze pagina:

Onze top 5

Eigenlijk wil jij gewoon de beste kindercamera voor jouw kleintje, met alles erop en eraan. Een camera vinden die perfect bij jullie past, is nu heel eenvoudig. In de Top 5 vind jij de beste kindercamera's voor de beste prijs. Je kan in een oogopslag alle informatie zien die jij nodig hebt om een keuze te maken.

Je weet dan altijd zeker dat je een goede kindercamera hebt, tegen de beste prijs, en dat jouw kindje er ontzettend veel plezier mee gaat beleven. Of dat nu is om eenvoudig selfies te maken, om andere leuke foto's te maken, om mooie momenten vast te leggen op video, en die daarna te verwerken, of door gewoon de favoriete muziek te kunnen luisteren.

#1
Digitale Kindercamera - Blauw

Deze compacte, kleine kindercamera is ideaal voor kleine kinderhandjes. Er zitten eenvoudige knopjes op en het toestel is makkelijk om te bedienen. De foto's en video's zijn van een goede kwaliteit en kunnen bekeken worden op een 1.5 inch kleuren lcd scherm. De foto's kunnen ook overgezet worden met een USB-kabel of USB-stick. De kindercamera is eenvoudig uitgevoerd en er zitten 42 stickers bij, zodat jouw kindje de kindercamera helemaal naar eigen smaak en inzicht kan beplakken en op kan fleuren. Deze 5 Megapixel camera beschikt over een accu die 5 tot 6 uur meegaat. Er zitten speciale filters op voor foto's en de camera schakelt vanzelf uit als deze niet gebruikt wordt.

 • Camerakwaliteit
 • Filters
 • Batterijduur
Beste prijs op BOL.com

#2
VTech KidiZoom Action Cam HD Camera

Kinderen zijn actief en beleven allerhande avonturen en met deze VTech Kidizoom Action Cam HD camera kunnen al die avonturen vastgelegd worden. Je kan er zelfs mee het water in, dankzij de waterdichte behuizing en de drijvende handgreep. Op het kleurenscherm kan je de gemaakte video's versneld, vertraagd en achterstevoren afspelen. Er zijn effecten, kaders en filters om te gebruiken, er kunnen stop-motion filmpjes mee gemaakt worden en interval foto's. Er zitten ook nog eens 3 spelletjes op en er zitten 9 accessoires bij, waaronder een groothoeklens. Het intern geheugen kan uitgebreid worden tot 32GB en dankzij de ingebouwde accu gaat de camera een flinke tijd mee.

 • Camerakwaliteit
 • Filters
 • Batterijduur
Beste prijs op BOL.com

#3
VTech KidiZoom Duo DX Camera

Deze VTech Kidizoom Duo DX camera heeft maar liefst 10 functies in 1. Het is een 5 megapixel camera, met 4 keer digitale zoom, een camera aan de voorkant en een camera aan de achterkant daarmee kan je selfies maken. Er zitten 5 spellen op, waarvan 3 augmented reality spellen. Je kan geluid opnemen en er zit een stemvervormer op. Je kan tot 1500 foto's maken en 8 minuten aan filmpjes opnemen. Het intern geheugen kan uitgebreid worden tot 32 GB. Er zit een koptelefoon bij, een polsbandje en een USB-kabel. Je kan ook je eigen muziek luisteren. En er zitten ook nog eens allerhande effecten en filters op om de video's te bewerken op het kleurenscherm.

 • Camerakwaliteit
 • Filters
 • Batterijduur
Beste prijs op BOL.com

#4
Lifell Digitale Speelgoed Kindercamera Roze HD

Deze super schattige kindercamera beschikt over alles wat jouw kindje zich maar kan wensen. De kindercamera is schok- en stootbestendig, maakt foto's en video's, je kan foto's en video's bewerken, heeft 12 megapixels en 1080p resolutie, voor en achter een camera, automatische functie en een aftelfunctie. Er zitten 3 spelletjes op en jouw kindje kan de eigen muziek afspelen. Het is een compact formaat, ideaal voor kinderhandjes, en makkelijk om mee te nemen. Het heeft een 2 inch IPS scherm dat de ogen beschermt. De kindercamera heeft een USB oplaadbare accu en er zit een 32GB geheugenkaart bij. De bediening is eenvoudig en duidelijk.

 • Camerakwaliteit
 • Filters
 • Batterijduur
Beste prijs op BOL.com

#5
Sanbo T31 Pro Kindercamera

De Sanbo T31 Pro Kindercamera is een leuke en kleurrijke camera waarmee kinderen op een speelse manier de wereld om hen heen kunnen vastleggen. Met een 12 megapixel camera en een 2-inch LCD-scherm kunnen kinderen gemakkelijk foto's en video's maken. De camera wordt geleverd met een 32 GB SD-kaart en een kaartlezer, waardoor kinderen genoeg ruimte hebben om al hun creaties op te slaan en te delen met vrienden en familie.

De camera is gemaakt van stevig materiaal en heeft een compact formaat waardoor hij makkelijk mee te nemen is. De Sanbo T31 Pro heeft verschillende ingebouwde effecten en filters waarmee kinderen hun foto's en video's kunnen bewerken. Daarnaast heeft de camera een leuke en gebruiksvriendelijke interface, zodat kinderen zelfstandig met de camera aan de slag kunnen gaan.

Met de Sanbo T31 Pro Kindercamera kunnen kinderen niet alleen foto's en video's maken, maar ook spelletjes spelen en muziek luisteren. Het is een ideale manier om kinderen op een creatieve en speelse manier kennis te laten maken met de wereld van fotografie.

 • Camerakwaliteit
 • Filters
 • Batterijduur
Beste prijs op BOL.com

Wat is een Kindercamera?

Het is een beetje kort door de bocht om te zeggen dat een kindercamera een camera is geschikt voor kinderen. Natuurlijk is dat zo. Ze zijn speciaal ontworpen en gebouwd voor kinderhandjes, ze zijn makkelijk te begrijpen en hebben vaak meerdere functies. Een kindercamera is echt helemaal aangepast op kindjes.

Kindercamera's zijn wel anders als camera's voor volwassenen. Dat zit vooral in de vormgeving en het gebruik. Kindercamera's hebben vaak leuke kleuren, vrolijke thema's en grappige vormen. Dit komt onder meer door de behuizing, vaak een siliconen beschermhoes, die de camera beschermt tegen water, stoten, vallen en andere ongemakken, die nou eenmaal voorkomen wanneer kinderen een camera gebruiken.

Met een gewone camera kan je foto's en video's maken. Dat is met een kindercamera meestal ook het geval. Daarnaast zitten er vaak filters, kaders, stickers en andere mogelijkheden op, om foto's en video's te bewerken. Meestal zitten er ook twee camera's op. Een aan de voorkant en een aan de achterkant, zodat selfies maken ook een eitje is.

Foto's en video's bekijken en bewerken, kan in de meeste gevallen op een LCD-scherm, welke dan vaak ook nog de ogen beschermen, bijvoorbeeld tegen te veel blauw licht. In veel gevallen zitten er dan ook nog spelletjes op die gespeeld kunnen worden. Dat zie je op een gewone camera ook niet snel.

Kindercamera's zijn vaak ook klein en compact met grote knoppen. Dan past het niet alleen goed in de handjes, maar kan het ook makkelijk overal mee naartoe genomen worden. Vaak zelfs mee het water in, dankzij een waterdichte behuizing. Kinderen kunnen zo al hun avonturen vastleggen.

Verschil kindercamera met een normale camera

Een fotocamera is een fotocamera en het basisprincipe is eigenlijk voor een kindercamera hetzelfde als voor een normale camera. Maar een normale camera is gevoelig en kan eigenlijk niet tegen een stootje. Vaak zijn de instelmogelijkheden ook veel te ingewikkeld en uitgebreid voor kinderen.

Aan de andere kant zitten er vaak meer opties en functies op. Denk dan bijvoorbeeld aan (augmented reality) spelletjes, een meegeleverde koptelefoon, een ingebouwde luidspreker, extra mogelijkheden voor het maken van leuke selfies, een groot kleurenscherm, en stemopname mogelijkheden of het afspelen van muziek.

Wat is de minimumleeftijd om een kindercamera te gebruiken?

Er is niet echt een minimumleeftijd voor kindjes om een kindercamera te gebruiken. Natuurlijk staat er bij de kindercamera wel een leeftijd die aangeraden wordt. En het is ook zeker de bedoeling dat jij je daar aan houdt. Er kunnen namelijk kleine onderdelen bij zitten of het is anders te ingewikkeld om te gebruiken.

Maar verder is het vooral belangrijk dat jouw kleintje snapt dat het een kindercamera is, dat de kindercamera vastgehouden kan worden en dat het duidelijk is op welke knopjes er gedrukt kan worden. Als je denkt dat een camera leuk is voor jouw kindje, dan kan je het beste met een eenvoudig model beginnen en als jouw kleintje wat ouder en behendiger is, een uitgebreidere variant kiezen.

Waarom een Kindercamera kopen?

Kindjes vinden het al heel jong geweldig om foto's te maken. Kijk maar hoe vaak dat ze naar jouw smartphone grijpen om een foto te maken. Het is goed voor hun creativiteit en ze leren op een andere manier naar de wereld te kijken.

Met een kindercamera kan jouw kindje op een veilige en prettige manier zelf foto's en video's maken. Er zijn veel verschillende kindercamera's te krijgen, en die ook weer in verschillende varianten, die allemaal de mooiste foto's maken. Fotografie is uiteindelijk goed voor de ontwikkeling van jouw kindje en een mooie hobby om te stimuleren.

Kindercamera kopen? Houd hier rekening mee

Het is lastig om 1 kindercamera aan te wijzen als de beste kindercamera. Je wil gewoon een camera die bij jouw kind past en er zijn zoveel camera's met zoveel opties, dat de specifieke kindercamera voor jou en jouw kindje er ook zeker tussen zit.

Bij kinderen gaat het niet alleen om fotografie, maar ook om video's om te vloggen, geluid om op te nemen en af te spelen, en zelfs om spelletjes te kunnen doen. Daarnaast wil je ook een robuuste en stevige camera die tegen een stootje kan, en misschien zelfs waterdicht is. Kinderen gebruiken een camera nu eenmaal anders.

Het is fijn als een kindercamera niet te groot is, maar fijn in de handjes past. Ook dienen de knoppen eenvoudig en duidelijk te zijn. Het is fijn als het geheugen uitgebreid kan worden en als er een digitale zoom op zit. Wil je dat jouw kindje de foto's en video's zelf kan bewerken, kijk dan voor camera met een LCD-scherm en filters, kaders en stickers.

Hoe leuker de camera er uitziet, des te meer zal jouw kindje er gebruik van maken. De beschermhoes hoeft niet alleen degelijk, sterk en beschermend te zijn, maar kan ook een leuke, aantrekkelijke vormgeving hebben.

In de Top 5 Beste kindercamera's vind je altijd een camera die perfect bij jouw kindje past. Je hoeft dan geen uren door kindercamera's te spitten en je weet zeker dat jullie kwaliteit krijgen, voor een goede prijs. Er is een kindercamera voor elk budget te vinden.

Onze favoriet

Deze Silvergear Digitale Kindercamera is de perfecte camera voor de jongste fotografen! 

Beste prijs op BOL.com