Kindertablet

Kindertablet

Vind hier de beste kindertablets van 2022!

Voor kleine kinderen, peuters en kleuters en zelfs ook wat ouder dan dat, is een tablet geweldig. Ze kunnen er spelletjes op spelen en leuke filmpjes kijken, nieuwe dingen leren en van alles ontdekken. Maar een gewone tablet bevat ook veel ongepaste mogelijkheden voor kleine kinderen. Daarom kan je veel beter kiezen voor een kindertablet. Deze zorgen er voor dat jouw kind een veilige gebruikerservaring heeft. Bepaalde apps worden geblokkeerd en je kan een leeftijdslimiet instellen. Vaak zijn deze kindertablets ook veel robuuster zodat ze tegen een stootje kunnen.

De best verkochte tablets voor kinderen

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

De beste tablets voor kinderen

  • Beste kindertablet - Samsung Galaxy tab 7

  • Beste kindertablet onder de 100 euro - Kurio Tab Lite - 7 inch

  • Beste tablet voor peuters - DEPLAY Kids Tablet

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Samsung Galaxy tab 7 de beste kindertablet is. Deze tablet is makkelijk te gebruiken, is super snel, en heeft een goede accuduur. Op deze tablet zijn nagenoeg alle spelletjes te downloaden, films kijken is geen probleem, en door de snelle processor kan deze tablet ook perfect ingezet worden voor educatieve doeleinden. Kortom, voor de beste prijs kwaliteit verhouding kies je voor een Samsung Galaxy tab 7. 

 

Samsung Galaxy Tab A7

Deze tablet van Samsung is niet meteen een kindertablet, maar die kan wel zo ingesteld worden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw kindje met de verkeerde zaken in contact komt. Daarnaast kan je met de autohouder en speciale kinderhoes er voor zorgen dat de tablet toch niet snel kapot gaat en dus wel ook voor kinderen geschikt is.

Voordelen:

Door de robuuste metalen behuizing ook geschikt voor kleine kinderen

Inclusief kindermodus waardoor jij je niet druk hoeft te maken over wat jouw kindje met de tablet doet

Ruim beeldscherm en grote opslagcapaciteit

De beste koop

Kurio Tab Lite Kindertablet

Deze kindertablet van Kurio is ideaal wanneer je samen met je kind de tablet wilt gebruiken. Je kan namelijk een eigen omgeving maken die je zelf gebruikt en een omgeving voor jouw kind maken. Het Kurio Genius filtersysteem filters bepaalde apps en websites en je kan er een tijdslimiet mee instellen

Voordelen:

Als ouder heb je volledige controle dankzij het Kurio Genius Filtersysteem waardoor jij jouw kind ook ongestoord alleen kan laten

De beschermende bumper is te krijgen in roze/blauw of groen en zorgt er voor dat de tablet tegen een stootje kan

Je kan een tijdslimiet instellen waardoor jouw kind niet opeens heel lang achter de tablet zit

Nummer 2

Kurio Tab XL Kindertablet

De Kurio Tab XL Kindertablet is extra veilig voor kinderen dankzij de speciale Kurio Genius kinderomgeving. De stevige en robuuste hoes beschermt de tablet tegen vallen en stoten en het extra grote 10 inch scherm maakt spelletjes spelen en filmpjes kijken niet alleen fijner en leuker, maar het is ook nog eens beter voor hun ogen.

Voordelen:

Extra groot scherm wat rustiger is voor de ogen

Stevige hoes en robuuste dikke randen

Kurio Genius programma waardoor jij precies bepaalt en in de gaten kan houden wat jouw kindje doet

Nummer 3

Kurio Tab Ultra Studio Veilige Kindertablet

Wanneer je echt een tablet speciaal voor kinderen zoekt, dan is de Kurio Tab Ultra Studio Veilige Kindertablet de beste keuze. Je kan je kinderen, zonder je druk te hoeven maken, op een veilige manier kennis laten maken met de digitale wereld en de technische gemakken van onze moderne tijd.

Voordelen:

Speciaal ontwikkeld voor kinderen

Met beschermende bumper en spatwaterdicht

In te stellen tijdslimieten en stemcontrole

Nummer 4

Kurio Tab Connect Studio 100 Kindertablet

Wanneer je een fijne, veilige en leuke kindertablet zoekt, dan is de Kurio Tab Connect Studio 100 ideaal voor jou. Het is een handzaam formaat van 7 inch en een geheugen van 16GB. Je kan dus heel wat foto's, filmpjes en spelletjes voor je kind opslaan.

Voordelen:

De tablet is uiterst veilig voor kinderen zeer gebruiksvriendelijk en snel te installeren

Handzaam formaat en zeer robuust hoesje waardoor de tablet tegen een stootje kan

De Kurio Tab Connect app zorgt dat je met je kind kan communiceren en bepaalt hoe de tablet gebruikt wordt

Nummer 5

Tot 2 jaar is het beter om jouw kindje geen tablet in de handen te geven, maar daarna kan beperkt gebruik van de ontwikkeling van jouw kind stimuleren. Niet alleen door het spel- en leerplezier, maar ook omdat op jonge leeftijd kennis maken met de digitale wereld, het in de toekomst veel makkelijker is om met de moderne techniek mee te gaan. Iets wat in deze wereld bijna een must is. Het is wel aan te raden om dat beleid te doen. Zo is het belangrijk dat een kindje niet te lang naar het beeldscherm staart en aangeleerd krijgt om geregeld in de verte te kijken, om te voorkomen dat er bijziendheid ontstaat.

Een kindertablet is dus een toevoeging voor de ontwikkeling van je kind en kan een ondersteunende bijdrage leven in het leerproces, maar alles dient wel met begeleiding en beleid te gebeuren. Duidelijke afspraken als ouders met elkaar en met je kind zijn dan belangrijk. Over het gebruik, de duur van het gebruik en of dit wel of niet onder begeleiding gebeurt of niet. Het blauwe licht dat van een tablet komt, kan slecht zijn voor ieder mens en dus ook voor kinderen. Het is dus sowieso aan te raden een app te downloaden die dit licht filtert. Wanneer je op een verantwoorde manier met een kindertablet omgaat, dan zal jouw kindje er alleen maar voordelen van ondervinden en dan is het een uitstekende manier om de ontwikkeling en het spel- en leerplezier van jouw kindje te stimuleren.

Welke soorten kindertablets zijn er?

Er zijn tablets voor baby's en peuters, al zijn deze tablets niet echt aan te raden, aangezien er uit onderzoek is gebleken dat het voor kinderen tot 2 jaar niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling om tijd met een tablet door te brengen. Er zijn ook tablets voor kleuters en basisschool kinderen. Voor deze kinderen is het wel bevorderlijk om een beperkte tijd met een tablet door te brengen. Het leert ze omgaan met de digitale wereld en het is leuk om leerzame spelletjes te doen die het leerproces ondersteunen. Dan zijn er ook nog familietablets. Op deze tablets kan je een aparte omgeving voor jouw kind maken waardoor hij of zij niet in aanraking komt met content die niet geschikt is voor kinderen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kindertablet?

Er zijn diverse punten waar je op kan letten wanneer je een kindertablet wilt kopen. Zo kan het formaat van belang zijn. Je wilt natuurlijk niet dat de tablet moeilijk vast te houden is door de afmeting van het scherm of door het gewicht. De stevigheid is natuurlijk ook erg belangrijk. Een kindertablet moet tegen een stootje kunnen, want kinderen kunnen nu eenmaal onhandig zijn. Je wilt ook dat de tablet makkelijk te bedienen is voor een kind. Een goedkope tablet kan wel eens wat langer de tijd nemen om op te starten. Met een ongeduldig kind, kan dit tot veel frustratie leiden. En als laatste wil je ook kijken naar de accuduur. Wanneer je de tablet gewoon voor het dagelijkse gebruik zoekt, dan is een lange accuduur niet belangrijk, maar zoek je een tablet voor een lange autorit, dan wil je juist wel een accu die het een tijdje vol houdt.

Prijs

De prijzen van kindertablets lopen erg uiteen. Je hebt al tablets voor kinderen vanaf 50,- euro en je kan tablets krijgen van rond de 200,- euro. Het ligt er maar net aan wat jouw eisen zijn, welk merk jouw voorkeur heeft en wat je budget is.

Afmeting

De meeste kindertablets zijn zo'n 7 of 8 inch. Dit is een handzaam formaat voor kleine kinderen en het zorgt er ook voor dat het niet te zwaar is om vast te houden. Je kan ook kindertablets met 9 of 10 inch schermen. Dat is wel wat groter en zwaarder, maar vaak ook veel prettiger om naar te kijken en dus prettiger voor de ogen.

Levensduur batterij

Hoe lang een batterij van een tablet mee gaat ligt vooral aan hoe intensief je de tablet gebruikt. Hoe meer je de tablet gebruikt, des te sneller zal de accu het ook opgeven. Je kan natuurlijk wel wat dingen doen om te zorgen dat de accu langer mee gaat. Denk dan bijvoorbeeld aan het wifi gebruik, of de scherminstellingen. Dit zijn de twee zwaarste verbruikers en door hier bewust mee om te gaan kan je de levensduur van de batterij verlengen. Zo kan je de schermhelderheid laag houden en een korte vergrendeltijd van het scherm instellen. Je kan ook de wifi, GPS en bluetooth uitzetten wanneer je deze niet gebruikt. Een stilstaande, in plaats van een bewegende achtergrond, maakt ook al aardig verschil. Ook kan je de spaarstand inschakelen waardoor je de accuduur en dus ook de levensduur van de batterij verlengt. Wanneer je klaar bent met apps te gebruiken, sluit ze dan ook af. Hiermee voorkom je dat ze op de achtergrond actief blijven en daarmee je batterij belasten.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Op de meeste tablets voor kinderen kan je een tijdslimiet instellen. Dit is niet alleen handig omdat je niet op hoeft te letten hoe lang jouw kind de tablet al achter elkaar gebruikt, maar de meeste kinderen accepteren het ook beter wanneer een tablet uit gaat, dan wanneer een ouder zegt dat ze moeten stoppen.

Een kindertablet heeft specifieke instellingen die er onder meer voor zorgen dat kinderen geen toegang hebben tot bepaalde websites en apps. Er zijn kindertablets die dit al voor jou filteren en bij andere kindertablets dien je dit zelf in te stellen. Een normale tablet heeft deze mogelijkheden meestal niet, al zijn er wel tablets met een kindermodus. Op een kindertablet kan je meestal ook een gebruikstijd instellen. Hierdoor hoef jij niet op te letten hoeveel tijd een kind gebruik maakt van de tablet. Kindertablets zijn meestal ook wat kleiner van formaat waardoor ze handzamer zijn voor kinderen en kunnen in de regel wat beter tegen een stootje. Sommige kindertablets zijn ook live te volgen door ouders via de smartphone.

Een gemiddelde normale tablet gaat ongeveer drie jaar mee. Dat is in ieder geval de periode waarin gebruikers voor een nieuwe gaan kijken. Dat is dan omdat ze langzamer worden, minder snel opstarten of andere problemen krijgen. In principe geldt dat dus ook voor kindertablets, maar de meeste kinderen zijn niet heel erg voorzichtig en de kans is dus groot dat de levensduur wat korter is.

Kindertablets zijn het meest geschikt voor kleuters en schoolgaande kinderen. Het is in ieder geval af te raden om tot 2 jarige leeftijd je kind met een tablet te laten spelen. Het is niet gezond voor deze leeftijd om naar een scherm te staren. Ook voor oudere kinderen is beperkt gebruik aan te raden. Lang achter een scherm zitten kan ongezond zijn voor een kind, en het is dan ook aan te raden tijdsafspraken te maken met je kind om schade te voorkomen.