Vind hier de beste klimrekken van 2024

Wie houdt er nou niet van een klimrek. En dan is dat niet eens alleen voor kinderen. Ook ouderen en volwassen vinden het moeilijk om de neiging om erin te klimmen te weerstaan wanneer ze een klimrek zien. En de klimrekken van tegenwoordig zijn steeds leuker, spannender, interessanter en kleurrijker.

Klimmen en spelen op een klimtoestel is ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het is een complete work out voor het lichaam, ze trainen het evenwicht en de balans en ze krijgen inzicht in onder meer hoogtes. En die inschattingen leren maken, helpt ze de rest van hun leven.

Uit wetenschappelijk onderzoek is dan ook gebleken dat kinderen die veel klimmen en klauteren zich niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk en emotioneel veel beter ontwikkelen.

Speeltoestellen hebben tegenwoordig allerhande vormen en zijn uitgerust met andere speelonderdelen. Denk dan bijvoorbeeld aan een glijbaan, ringen of een touwladder. Hierdoor is er voor ieder kindje, en ook voor elke tuin een passend speeltoestel met klimrek te vinden.

De mogelijkheden zijn eindeloos en er is zoveel te krijgen, dat het lastig kiezen kan zijn. Niet alle klimrekken zijn even handig, veilig of zelfs leuk. En jij wil wel dat jouw kindjes op een veilige en leuke manier in de tuin kunnen spelen.


De best verkochte klimrekken van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Geïnspireerd door de Montessori onderwijsmethoden biedt dit speelrek een onschatbare hulp voor ouders.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Veelzijdigheid

2e beste keuze

Met de Skye & Scott Pikler Driehoek combineer je urenlang speelplezier met zelfontwikkeling voor je kindje. 

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Veelzijdigheid

3e beste keuze

Het is de natuur van je kindje om overal op te klimmen - stoelen, tafels, de bank, de kast. Soms is dat iets te gevaarlijk. 

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Veelzijdigheid

Op deze pagina:

Onze top 5 beste klimrekken

Of je nou kiest voor een jungle gym of een stijlvol object, met een klimrek in de achtertuin maak je elk kind blij. Speeltoestellen vind je normaal alleen in de speeltuin en voor kinderen heeft het dan ook iets magisch om een eigen klimrek in de tuin te hebben. Met de Top 5 Spannendste Klimrekken van 2024, weet jij zeker dat je altijd een grote glimlach scoort bij jouw kindjes.

#1
W&H houten speeltoestel voor kinderen

Met dit klimrek kan je alle kanten op. Het klimrek bestaat uit drie verschillende delen die met elkaar verbonden kunnen worden, waardoor het een groot klimrek wordt. De basiskleur is zwart en de details zijn gemaakt in mooie kleuren. Het klimtoestel is gemaakt van hoogwaardig gepolijst berkenmultiplex. Het is sterk en flexibel hout en kan tegen een stootje. Er is alleen ecologische verf gebruikt. De klimwand is 99 cm hoog en 38 cm breed, de klimboog 47 cm hoog en 97 cm breed, en de 81 cm hoog en 87,5 cm breed.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Veelzijdigheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Skye & Scott Pikler Triangle Driehoek

Dit stijlvolle klimrek is gemaakt van degelijk berkenhout. Dit speeltoestel is in korte tijd opgezet met de bijgeleverde gereedschappen. Het Lock-systeem zorgt voor een stabiel en veilig klimrek waar kleintjes naar hartelust in kunnen spelen. Het is inklapbaar waardoor het ook makkelijk op te bergen is. Het klimrek is 61 cm hoog x 50 cm breed x 71 cm diep. Het speeltoestel kan al gebruikt worden vanaf 9 maanden en je kan het binnen en buiten gebruiken. Dankzij het compacte formaat is het niet alleen heel veilig en stabiel, maar past het ook in iedere tuin of in een speelkamer. Het klimrek kan niet in de regen buiten blijven staan.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Veelzijdigheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Ette Tete Houten klimrek MOPITRI met glijbaan

Dit leuke en stijlvolle klimrek kan heel makkelijk van vorm veranderen. Er zit een plank bij met tredes en als je die omdraait, heb je een glijbaan. Alles is gemaakt met veiligheid als hoogste prioriteit. Het geheel is eenvoudig in elkaar te zetten en snel te veranderen. De hoogste driehoek is 60 cm hoog en elk deel is 37,4 cm lang. De driehoek is 80 cm breed. Kindjes vanaf 12 maanden kunnen al veilig op dit klimtoestel spelen. Met de riempjes zet je de glijbaan of de loopplank snel en stevig vast.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Veelzijdigheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Ette Tete - Houten Klimrek & Mopitri

Dit fantastische speeltoestel kan je meerdere vormen geven. En jouw kleintje klautert er makkelijk overheen. Je kan er een driehoek van maken, maar ook een huisje of een heel plat klimrek, om jouw kleintje eraan te laten wennen. Het formaat is handzaam en inklapbaar en het geheel is heel eenvoudig in elkaar te zetten, maar ook op te bergen. Er worden voorbeelden bijgeleverd, zodat je een idee krijgt van de vormen die je kan maken, waardoor kleuters iedere keer een ander speeltoestel hebben om in te klimmen.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Veelzijdigheid
Beste prijs op BOL.com

#5
HyperMotion voor buiten buitenspeelgoed klimrek

Een klimrek dat eruit ziet als een halve koepel of een dome. Dat prikkelt de fantasie van kindjes meteen. Ze kunnen klimmen en spelen op een veilige manier. De stabiele gegalvaniseerde buis heeft een draagkracht van 350 kilo, dus jouw kleintje kan er alleen en samen met veel plezier mee spelen. Plaats het klimrek op gras of op rubberen tegels. Het speeltoestel hoeft, dankzij de vorm, niet verankerd te worden, en je kan het gewoon plaatsen, zonder extra versteviging. De handgrepen zijn gemaakt van duurzaam plastic. Kindjes vanaf 3 jaar kunnen veilig op dit speeltoestel klimmen.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Veelzijdigheid
Beste prijs op BOL.com

Voor kinderen zijn klimrekken, en hoort het ook, vooral spannend. Lekker klimmen en overal overheen, tussendoor, hoger, opzij, ergens doorheen, of vanaf. Het kan allemaal en kinderen voelen zich net kleine aapjes. Hoe leuker en interessanter het klimrek of het speeltoestel uitziet, des te sneller en langer ze er ook op spelen.

Onze lijst met de beste klimrekken helpen jou met het kiezen. Je weet zeker dat jouw kleintje helemaal onder de indruk zal zijn. Of het nou een heel uitgebreid speeltoestel voor een grote tuin is, of juist een kleiner model voor kleinere tuinen.

Het ene klimrek heeft ook nog een glijbaan of juist een klimwand. Er kan een ladder bij zitten, maar ook een touwladder. Vaak kan je ook een basis speeltoestel aanschaffen en deze later uitbreiden. Dat ligt natuurlijk ook aan het formaat van jouw tuin. Er zijn in ieder geval voldoende accessoires te krijgen.

Je kan klimrekken krijgen gemaakt van allerhande materialen. Je kan kiezen voor een houten klimrek, een klimnet, met een glijbaan erbij zodat jouw kindjes kunnen klimmen en glijden.

Klimrek kopen? Houd hier rekening mee

Een klimrek is geweldig leuk, maar het moet wel passen in de ruimte, of dat nou buiten of binnen is. Je wil namelijk rondom het klimrek ook voldoende ruimte hebben. Zodat jouw kindje niet tegen schuttingen aan kan vallen en kan klimmen zonder dat het onveilig wordt.

Het is ook aan te raden om voor een zachte ondergrond te zorgen. Denk dan onder meer aan rubberen tegels of gras. Je weet dan zeker dat jouw kleintje zacht terecht komt.

Kijk ook naar het materiaal. Een houten klimrek gaat misschien langer mee en is fijner om op te spelen in de zomer, maar plastic speeltoestellen zijn weer makkelijker te onderhouden. Let er op dat ijzeren onderdelen bij speeltoestellen in de zomer erg heet kunnen worden.

Hoeveel ruimte hebben klimrekken nodig?

Speeltoestellen nemen natuurlijk zelf al ruimte in, maar daarbuiten heb je ook nog ruimte nodig. Dan maakt het niet uit of er nog een glijbaan of een klimwand bij zit. Rondom de speeltoestellen wil je minimaal anderhalve meter ruimte vrij houden. Want hoeveel behendigheid jouw kindje ook heeft, vallen kan altijd gebeuren.

Zorg dus dat je altijd genoeg ruimte rondom speeltoestellen hebt, en dat er een zachte ondergrond is om op te vallen. Kijk ook dat er geen tafels en stoelen in de buurt staan, of dit nu buiten of binnen is.

Voordelen van een klimrek

Een klimrek is hartstikke goed voor het algemeen ontwikkelen van jouw kleintje. Niet alleen lichamelijk, maar het is bijvoorbeeld ook goed voor de ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht, ze bewegen er lekker veel door, het vormt een uitdaging, het maakt ze creatief, ze trainen hun balans en evenwicht, en het is goed voor hun zelfvertrouwen.

Een klimrek is eigenlijk onmisbaar voor opgroeiende kinderen. Ze leren dat ze doelen kunnen stellen en die kunnen halen. Het is niet voor niks dat menige school en elke speeltuin vol staat met speeltoestellen en dat daar altijd klimrekken bij zitten.

Kinderen ontwikkelen ook een coginitieve vaardigheden en ze ontwikkelen een kritisch denkvermogen. De fysieke kracht en de grove motoriek worden flink gestimuleerd en daar hebben ze niet alleen nu, maar de rest van hun leven plezier van.

In wat voor materialen worden klimrekken gemaakt?

Klimrekken kunnen gemaakt worden van alle mogelijke materialen. Het een is fijner om te spelen, terwijl een ander materiaal juist prettiger in het onderhoud is. Er zijn houten klimrekken, klimrekken van roestvrijstaal en van kunststof.

Het ligt er maar net aan wat bij jou en jouw tuin past, maar bijvoorbeeld ook hoe en waar je het gaat gebruiken. Veel speeltoestellen worden tegenwoordig ook binnen gebruikt, en je wil dan bijvoorbeeld niet dat metaal of staal jouw meubilair of vloer beschadigt.

Houdt er ook rekening mee dat niet al het materiaal met weer en wind buiten kan blijven staan, of even eenvoudig op te bergen is. Kijk dus goed naar de manieren waarop je het klimrek wil gebruiken, waar je het wil gebruiken en of je het gaat opbergen tijdens bepaalde seizoenen.

Is een klimrek veilig?

Speeltoestellen moeten natuurlijk aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. En je kan er eigenlijk vanuit dat een klimrek dat in Nederland wordt verkocht, ook als dat online gebeurt, dat deze voldoet aan de wettelijke eisen. Dat kan je natuurlijk ook altijd eventjes nakijken.

In de meeste gevallen moet een klimrek ook verankerd worden, maar dit is zeker niet bij alle speeltoestellen het geval. Je wil in ieder geval vermijden dat het klimrek te dicht op andere voorwerpen of bomen staat.

Van een klimrek kan een kindje afvallen. Daarom is het altijd aan te raden om te zorgen voor een zachte ondergrond. Heb ook een beetje vertrouwen in jouw kindje. Juist doordat ze kunnen vallen, worden ze voorzichtig en krijgen ze inzicht en leren ze inschattingen te maken.

Onze favoriet

Geïnspireerd door de Montessori onderwijsmethoden biedt dit speelrek een onschatbare hulp voor ouders.

Beste prijs op BOL.com