Lego sets: De leukste sets van LEGO wat elk kind MOET hebben

Iedereen houdt van Lego. Het is niet leeftijdsgebonden, het is voor jongens en meisjes, je kan er samen of alleen mee spelen. Lego en ook Lego Duplo zijn gewoon ontzettend populair. Het is een verantwoord cadeau en je weet zeker dat iemand er uren speelplezier aan beleeft.

Er zijn Lego sets in allerhande thema's te krijgen. Het maakt niet uit waar jouw kleintje fan van is, er is vast Lego van te krijgen. Het speelgoed is er in allerhande uitvoeringen en er is voor iedere voorkeur en elk budget een Lego set te vinden.

De best verkochte lego sets van dit moment

Er zijn zoveel Lego sets te krijgen, dat het heel erg lastig kan zijn om te kiezen. Zeker als het een cadeautje betreft. Deze Top 5 van Gaafste Lego Sets helpt jou om die keuze wat eenvoudiger te maken. Ieder kind, en veel volwassenen, zullen blij zijn met een van deze Lego sets en jij komt altijd met een goed cadeautje aanzetten.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De LEGO Technic McLaren Formule 1 Racewagen - 42141 is een indrukwekkende bouwset voor Formule 1-liefhebbers.

 • Leeftijdsdoelgroep
 • Thema
 • Bouwervaring

2e beste keuze

De LEGO Harry Potter Zweinstein Geheime Kamer - 76389 is een fantastische bouwset voor Harry Potter fans van 9 jaar en ouder.

 • Leeftijdsdoelgroep
 • Thema
 • Bouwervaring

3e beste keuze

De LEGO Disney Encanto Het Huis van de Familie Madrigal - 43202 is een prachtige bouwset voor kinderen vanaf 8 jaar.

 • Leeftijdsdoelgroep
 • Thema
 • Bouwervaring

Op deze pagina:

Onze top 5

Wil jij de gaafste Lego set zo kiezen? Dan zit je hier goed. Je ziet meteen wat de voordelen zijn en wat de Lego set zo geweldig maakt. Je kan in een klik doorgaan met bestellen en je hoeft er maar 5 verschillende sets voor te bekijken.

Er zit voor iedere smaak en elk budget een Lego set in de Top 5 van de Gaafste Lego Sets van 2024.

#1
LEGO Technic McLaren Formule 1 Racewagen - 42141

De LEGO Technic McLaren Formule 1 Racewagen - 42141 is een indrukwekkende bouwset voor Formule 1-liefhebbers en LEGO-fans van 10 jaar en ouder. Deze set bevat 830 onderdelen en biedt een boeiende bouwervaring voor iedereen die houdt van uitdagende bouwprojecten. De replica van de McLaren Formule 1-wagen ziet er verbluffend realistisch uit en bevat een groot aantal realistische functies en details. Zo heeft de racewagen een V8-motor met bewegende zuigers, werkende stuurinrichting, onafhankelijke wielophanging en echte spoilers voor aerodynamica. Het gedetailleerde interieur van de cockpit biedt ook plaats aan een minifiguur van de bestuurder, compleet met stuur en racehelm. Na het bouwen van de set kan de Formule 1-wagen worden getoond of gebruikt om er fantastische races mee te houden. Deze set is het perfecte cadeau voor iedereen die houdt van Formule 1, auto's en LEGO-bouwprojecten.

 • Leeftijdsdoelgroep
 • Thema
 • Bouwervaring
Beste prijs op BOL.com

#2
LEGO Harry Potter Zweinstein Geheime Kamer - 76389

De LEGO Harry Potter Zweinstein Geheime Kamer - 76389 is een fantastische bouwset voor Harry Potter fans van 9 jaar en ouder. Deze set bevat 1176 onderdelen en biedt een uitdagende en boeiende bouwervaring. Met deze set kun je de beroemde geheime kamer van Zweinstein tot leven brengen, waar Harry en zijn vrienden Hermelien en Ron op zoek gaan naar de basilisk. De set bevat minifiguren van Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel, samen met andere bekende personages zoals Haast Onthoofde Henk en de basilisk zelf. Er zijn ook tal van leuke functies om te ontdekken, zoals een verborgen kamer met een spiegel en een boekenkast die open kan om een geheime trap te onthullen. De set bevat ook de karakteristieke decoraties en details die fans van de Harry Potter-serie zullen waarderen. Met deze set kun je urenlang magische avonturen beleven en de magie van Harry Potter tot leven brengen in je eigen kamer.

 • Leeftijdsdoelgroep
 • Thema
 • Bouwervaring
Beste prijs op BOL.com

#3
LEGO Disney Encanto Het Huis van de Familie Madrigal - 43202

De LEGO Disney Encanto Het Huis van de Familie Madrigal - 43202 is een prachtige bouwset voor kinderen vanaf 8 jaar. Met 1.296 onderdelen biedt deze set een boeiende bouwervaring en biedt het een kans om de magie van de Disney Encanto-film tot leven te brengen. De set bevat het kleurrijke en levendige huis van de familie Madrigal, met een scala aan leuke functies en accessoires om te ontdekken. Het huis heeft 3 verdiepingen en is volledig ingericht met een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Er zijn ook enkele verborgen kamers om te ontdekken en leuke accessoires zoals bloemen, boeken en een gitaar. De set bevat ook minifiguren van alle leden van de familie Madrigal, evenals enkele andere personages uit de film. Met deze set kunnen kinderen hun eigen avonturen bedenken en hun fantasie de vrije loop laten. Het is een geweldig cadeau voor elke fan van de Disney Encanto-film.

 • Leeftijdsdoelgroep
 • Thema
 • Bouwervaring
Beste prijs op BOL.com

#4
LEGO Minecraft Het Pandaverblijf - 21158

De LEGO Minecraft Het Pandaverblijf - 21158 is een leuke en avontuurlijke bouwset voor kinderen vanaf 7 jaar. Met 204 onderdelen biedt deze set een uitdagende bouwervaring en biedt het een kans om de wereld van Minecraft tot leven te brengen. De set bevat het iconische pandaverblijf, met verschillende leuke functies en accessoires om te ontdekken. Het verblijf heeft een leuke boomhut, een brug over een stromende rivier en een pandaverblijf met verschillende kamers. Er zijn ook enkele verborgen kamers om te ontdekken en leuke accessoires zoals bloemen, een visserij en een pan. De set bevat ook minifiguren van verschillende Minecraft-personages, zoals Alex, Steve en een schattige baby-panda. Met deze set kunnen kinderen hun eigen Minecraft-avonturen beleven en hun creativiteit de vrije loop laten. Het is een geweldig cadeau voor elke fan van Minecraft en biedt talloze uren aan bouw- en speelplezier.

 • Leeftijdsdoelgroep
 • Thema
 • Bouwervaring
Beste prijs op BOL.com

#5
LEGO Jurassic World Quetzalcoatlus Vliegtuighinderlaag - 76947

De LEGO Jurassic World Quetzalcoatlus Vliegtuighinderlaag - 76947 is een spannende bouwset voor Jurassic World fans van 8 jaar en ouder. Met 432 onderdelen biedt deze set een leuke bouwervaring en biedt het een kans om de actie uit de Jurassic World-films na te spelen. De set bevat een Quetzalcoatlus-figuur die kan vliegen en zijn vleugels kan uitspreiden om een indrukwekkende spanwijdte te tonen. Ook inbegrepen is een helikopter met een piloot minifiguur, een netwerper om de Quetzalcoatlus te vangen, en verschillende accessoires zoals een camera en een zakje stenen. Kinderen kunnen hun eigen avonturen bedenken terwijl ze proberen de Quetzalcoatlus te vangen en de helikopter veilig te laten landen. Met deze set kunnen kinderen hun creativiteit en verbeelding de vrije loop laten en de spannende wereld van Jurassic World ontdekken. Het is een geweldig cadeau voor elke fan van dinosaurussen en Jurassic World.

 • Leeftijdsdoelgroep
 • Thema
 • Bouwervaring
Beste prijs op BOL.com

Wat zijn Lego Sets ?

 Lego sets zijn Lego pakketten, vaak in een specifiek thema. Denk dan onder meer aan een samenwerking tussen Lego en Disney, waarbij er Lego Disney sets te krijgen zijn, of zoals Lego Ninjago. De Lego Classic sets kan je aanschaffen als basis of als aanvulling op bestaande sets.

In een Lego set zit alles wat jij nodig hebt om iets in een bepaald thema te bouwen. Dat kan een kasteel zijn of een brandweerkazerne, en zo zijn er nog ontelbaar veel soorten en uitvoeringen van verschillende thema's.

Waarom Lego Sets kopen?

Lego is vooral heel erg leuk, maar het ondersteunt ook de algehele ontwikkeling van jouw kindje. Denk dan aan ruimtelijk inzicht, de motoriek, het probleemoplossend denken en natuurlijk de creativiteit.

Kinderen kunnen bestaande thema's nabouwen of hele nieuwe fantasie constructies bedenken. Met Lego sets kan jouw kindje alle kanten op en het staat dan ook garant voor uren speelplezier.

Lego Sets kopen? Houd hier rekening mee

Lego is ontzettend populair en er zijn allerhande sets te krijgen. Let er wel op dat de Lego set van jouw keuze ook bij de leeftijd van jouw kindje past. Je wil natuurlijk wel dat jouw kleintje er veilig mee kan spelen.

Daarnaast zijn er ook een hoop namaak Lego sets te krijgen. Dit zijn niet de bouwstenen van Lego of Lego Duplo. Ze zijn vaak van mindere kwaliteit, maar wat nog vervelender is, je kan ze meestal ook niet met andere bouwstenen sets combineren. Jouw kleintje wordt dan beperkt in de mogelijkheden en dat is zonde van het speelgoed.

Onze favoriet

De LEGO Technic McLaren Formule 1 Racewagen - 42141 is een indrukwekkende bouwset voor Formule 1-liefhebbers.

Beste prijs op BOL.com