Buiten spelen

Weer of geen weer, voor kinderen is het heerlijk om lekker buiten te spelen. In de frisse lucht en open ruimte kunnen ze hun energie goed kwijt. Na een hele dag in de schoolbanken is het geen overbodige luxe. Het is wetenschappelijk bewezen dat buiten spelen gezond is voor kinderen, gelukkig zijn er genoeg manieren om je kind naar buiten te krijgen.

Voetballen

Het enige wat je nodig hebt is een voetbal en eventueel een grasveldje. Vooral in de regen is het heerlijk om door het gras te glijden. Wat voor kinderen erg leuk is om te doen is flesje voetbal. Je vult  flesjes met water en elk kind krijgt een vol flesje bij zich staan. Degene met de voetbal probeert het flesje met wat om te schoppen, iedereen mag het om de beurt proberen, het kind met het meest volle flesje water heeft gewonnen. Vooral in de regen is dit een leuk spelletje omdat het dan niet erg om nat te worden, dat ben je toch al. Ook de papa kan komen kijken met zijn tenson regenpak aan zodat die niet nat wordt. Ouders vinden nat worden vaak minder prettig dan kinderen. En als hij er geen heeft kan hij beter snel naar de winkel om een regenjas kopen heren zodat hij toch gezellig mee kan doen met het spelletje flesje voetbal.

Magneetvissen

Magneetvissen kan altijd, het maakt niet uit het nu regent of prachtig weer is. Langs het water met een sterke magneet allerlei ijzerwaren uit het water trekken. Superspannend want je weet nooit wat je uit het water haalt. Vaak zijn het fietsbellen, blikjes of andere zaken die mensen weggooien maar soms wordt er wat waardevols uit het water gehaald. Een duur horloge of bril die iemand kwijt is geraakt tijdens het varen kan je zomaar tegenkomen. Maar kinderen hebben ook weleens een handgranaat uit de tweede wereldoorlog uit het water gevist. Het is verstandig om dan de politie te bellen.

Hutten bouwen

Een aanrader voor alle kinderen hutten bouwen. Hoe gaaf is om zelf een bouwwerk te maken in de bosjes waar je je kan verstoppen tijdens een spelletje blikspuit. Ook kan je in de hut schuilen als het gaat regenen of je neemt je broodje mee en gaat picknicken met je vriendjes en vriendinnetjes. Je hebt niet veel nodig om een hut te bouwen, vaak heb je al genoeg aan wat stokken, bladeren en touw en je kan een heel eind komen.

Ga lekker naar buiten

Binnen is tegenwoordig genoeg om mee te spelen waardoor kinderen nog weleens vergeten om naar buiten te gaan maar kinderen horen buiten te spelen. De hele dag op een scherm helpt niet mee in de ontwikkeling. Het is aan de ouders om ervoor te zorgen dat kinderen leren dat buiten spelen leuk is en het zorgt voor de ontwikkeling van je kind. Niet alleen wordt de creativiteit gestimuleerd, het helpt een kind ook om een sociaal leven op te bouwen buiten school om. Dus hup, naar buiten met de kinderen!