Pijl en Boog

Pijl en Boog

Vind hier de beste pijl en boog voor kinderen

De pijl en boog wordt al sinds eeuwen gebruikt. Nog langer zelfs. Er zijn archeologische vondsten gedaan die aanduiden dat de pijl en boog al 70.000 jaar geleden werd gebruikt. In eerste instantie voor de jacht, maar uiteindelijk ook om op elkaar te schieten. Er wordt gedacht dat de eerste pijl en boog in Afrika werd gebruikt. Tegenwoordig wordt de pijl en boog meer als sport gebruikt. Dit noemt men de handboogsport. Hierbij worden 4 verschillende bogen gebruikt. De longbow, de barebow, de recurveboog en de compoundboog. Voor kinderen is een pijl en boog natuurlijk ook heel interessant en het is ook nog eens goed voor hun ontwikkeling. Hieronder vind je de 5 beste pijl en bogen van 2022, om jou te helpen een keuze te maken uit de vele pijl en bogen die te krijgen zijn.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5

Pijl en boog XW sports fiber pro

Met deze stoere pijl en boog heb jij een geweldig cadeau voor jouw kind, en deze pijl en boog is ook geschikt voor volwassenen. Er zitten drie pijlen bij, waarmee je afstanden tot 30 meter kan bereiken. De Fiber Bow Pro is makkelijk in elkaar te zetten en eenvoudig in gebruik. Het is een lichtgewicht boog, dus je kan deze ook makkelijk met je meenemen. Er zit ook een pijlenhouder bij die je aan de boog kan vastmaken. Het touw kan losser of strakker gespannen worden, naar gelang de behoefte van de gebruiker. De pijlen hebben punten van foam, en zijn dus veilig om te gebruiken.

Voordelen:

Pijlen hebben een punt van foam

Met pijlenhouder die aan de boog bevestigd kan worden

Geschikt voor kinderen en volwassenen

Nummer 1

Pijl en boog XW sports fiber

Voor kinderen wil je natuurlijk een veilige pijl en boog hebben en dankzij de zuignappen op de pijlen, in plaats van een punt, waardoor kinderen er veilig mee kunnen spelen. De boog is makkelijk in elkaar te zetten en je kan het touw zo strak spannen als je wil, waardoor het voor kinderen makkelijk is om het touw te spannen en het een uitdaging blijft, wanneer je deze na een tijd weer strakker spant. Je hoeft de pijlenkoker niet te gebruiken, want je kan de pijlen ook aan de boog vastklikken. Je kan tot wel 15 meter ver schieten. Deze pijl en boog is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Voordelen:

Geen pijlpunten - maar zuignappen voor extra veiligheid

De pijlen kunnen aan de boog vastgeklikt worden

Het touw kan zo strak gespannen worden als fijn is voor jouw kindje

Nummer 2

Babyfi multifunctionele pijl en boog set met ledlampjes

Voor de aller kleinste kindjes is er deze Babyfi pijl en boog. De pijlpunten zijn vervangen door zuignappen. Er zitten 6 pijlen, een schietschijf, een pijlkoker en een doelwit bij de set. De boog heeft ingebouwde ledlichten, waardoor je er zelfs in avond mee kan spelen en waardoor de boog leuke lichteffecten heeft. Er zijn drie verschillende standen. Het materiaal is degelijk ABS, waardoor het lang meegaat en niet snel zal breken. Het doelwit is makkelijk op te hangen, zowel binnen aan de muur of buiten aan een boom. Je kan met deze pijl en boog ongeveer 10 meter ver schieten en het is geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar.

Voordelen:

Geen pijlpunten - maar zuignappen voor extra veiligheid

Inclusief 6 pijlen

Er zit ook een doelwit bij de set.

Nummer 3

Kruisboog uit eikenhout met 3 kurken

Deze kruisboog is helemaal gemaakt van hout en in plaats van pijlen gebruik je kurken. Er zitten 3 kurken bij de set. De kruisboog is gemaakt van duurzaam eikenhout en heeft een prachtig en stijlvol design. De kurken hebben een mooie kroon als print, zodat je ze goed kan herkennen en je kan ze makkelijk meenemen en opbergen in de speciale gaten aan de onderzijde van de kruisboog. Het touw span je in een inkeping en met een houten drukmechanisme schiet je de kurken af. De afmeting is 28 centimeter bij 11 centimeter bij 27 centimeter en het kan gebruikt worden door kinderen vanaf 14 jaar.

Voordelen:

Met drie afschietbare kurken

Opbergruimte aan de onderkant van de boog voor de kurken

Eenvoudig

maar stijlvol ontwerp

Nummer 4

Base toys houten kruisboog

Een houten kruisboog, waarmee je pijlen met zuignappen kan afschieten op een doelwit met punten. De houten kruisboog is eenvoudig in elkaar te zetten en ziet er stijlvol uit. Jouw kleintje zal zich meteen een echte Robin Hood voelen. Let wel op, want de pijlen worden harder afgeschoten dan je zou verwachten en je kan er ongeveer 10 meter ver mee schieten. Bij de set zitten de kruisboog, het doelwit en 3 pijlen. Het doelwit heeft punten en je kan dus leuke spelletjes ermee spelen. De afmeting van de kruisboog is 52 centimeter bij 55 centimeter en kindjes vanaf 4 jaar kunnen ermee spelen.

Voordelen:

Het doelwit heeft punten

De pijlen hebben zuignapjes in plaats van punten

Ideaal voor kleine kindjes

Nummer 5

Pijl en boog kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer je gaat kiezen voor een pijl en boog dan is het doel van het gebruik ook belangrijk. Als kindjes ermee op elkaar willen schieten, dan kies je voor pijlen met foam aan de punten. Wil je dat jouw kindje ermee op een doel leert schieten, dan kies je voor zuignappen in plaats van punten. Het is ook wel handig als je zelf kan bepalen hoe strak de boog gespannen staat. Dit maakt het makkelijker voor jouw kindje om ermee te leren schieten. Minder spanning betekent ook dat er minder kracht nodig is en het is prettig als je dit gaandeweg kan aanpassen. Let ook goed op de aangegeven leeftijd. Je wilt dat het veilig is, en ook dat het niet te moeilijk of te groot is.

Kinder pijl en boog

Kinderen vinden het steeds leuker om met pijl en boog te schieten. Je kan dan niet dezelfde boog gebruiken als voor ouderen. Zeker niet wanneer jouw kind er zonder toezicht mee gaat spelen. Het formaat van de boog is dan belangrijk, zodat het ook fijn voor jouw kindje is om ermee te schieten en jouw kindje moet niet te veel trekkracht nodig hebben om te kunnen schieten. Eigenlijk wil je kinderen altijd onder toezicht met pijl en boog laten schieten. Ook als de punten van foam of zuignappen zijn.

Pijl en boog voor jongeren

Een pijl en boog voor jongeren kan al wat groter zijn en ze kunnen waarschijnlijk ook zonder toezicht ermee schieten. Je dient dan wel ook de treklengte van de boog te bepalen, welk oog dominant is, of ze links of rechts schieten en je wil de trekkracht of het trekgewicht berekenen. Hoe beter je hier rekening mee houdt, des te langer zullen jongeren plezier hebben van de pijl en boog. Geef ze altijd duidelijke veiligheidsinstructies mee.

Waarom een Pijl en Boog kopen

Bij het schieten met pijl en boog gebruikt jouw kindje het hele lichaam. Het is dus echt een fysieke sport, waarbij heel veel trainen gespierd worden. Het is ook heel goed voor de concentratie, en dat kan een hele inspanning zijn. Daarnaast moet je ook nog eens je evenwicht goed bewaren. Je zintuigen komen op scherp te staan. Schieten met pijl en boog is dus goed voor lichaam en geest, en dan is het ook nog eens een hele leuke bezigheid om met het gezin te doen. Kwaliteitstijd samen, dat is alleen maar goed voor jullie band.