Vind hier de leukste Play-Doh sets van 2024!

Iedereen kent wel Play Doh Klei en de meeste mensen zullen er zelfs ook mee gespeeld hebben als kind. De klei voor kinderen bestaat dan ook al sinds 1930. Het was eerst een schoonmaakmiddel voor behang en werd later aangepast zodat kinderen er mee konden kleien. In 1956 was er een demonstatie op een educatie conventie en warenhuizen zagen het potentieel. Sindsdien is het een populair product en bijna iedereen heeft als kind wel eens met Play Doh gespeeld.

Ook deze speelgoedsector maakt een flinke ontwikkeling door over de jaren en tegenwoordig zijn er hele mini-fabriekjes te krijgen.

De best verkochte Play-Doh klei

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Deze set Play-Doh-boetseerklei biedt werkelijk eindeloos veel creatieve mogelijkheden! 

 • Veiligheid
 • Aantrekkelijkheid
 • Verpakking

2e beste keuze

Combineer deze collectie met andere Play-Doh-speelsets of -sets en laat het schitteren!

 • Veiligheid
 • Aantrekkelijkheid
 • Verpakking

3e beste keuze

Blaas je creaties nieuw leven in met deze 8 potjes boetseerklei! 

 • Veiligheid
 • Aantrekkelijkheid
 • Verpakking

Op deze pagina:

Onze top 5 Play-Doh klei

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende play doh sets iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Play-Doh Super Color Pack Klei - 20 Potjes

Met deze super grote Play Doh klei set heeft jouw kindje meteen 20 verschillende kleuren om de meest geweldige creaties mee te maken. Per potje krijg je 84 gram gekleurde klei en dat is in totaal iets meer dan 2 kilo klei om naar hartenlust mee te spelen. Werkelijk alle kleuren zitten in deze set.

 • Veiligheid
 • Aantrekkelijkheid
 • Verpakking
Beste prijs op BOL.com

#2
Play-Doh Glitter Klei - 6 Potjes

Glitters zijn magisch voor kinderen. Het heeft iets betoverends en daardoor is het nog leuker om te kleien met deze potjes Glitter Klei van Play-Doh. Je krijgt 6 verschillende kleuren, allemaal met glitters. Bij deze glitterset zitten ook nog eens een vlindervormpje en een hartvormpje.

 • Veiligheid
 • Aantrekkelijkheid
 • Verpakking
Beste prijs op BOL.com

#3
Play-Doh Neon Klei - 8 Potjes

Kinderen houden van veel kleuren en van felle kleuren. Wat is dan mooier dan neon. En dan ook nog om er mee te kleien. Ze kunnen alle mogelijke creaties maken in hun favoriete neonkleuren. Er zijn verschillende kleurencombinaties en het is een verrassing welke set je precies krijgt.

 • Veiligheid
 • Aantrekkelijkheid
 • Verpakking
Beste prijs op BOL.com

#4
Play-Doh Drizzy Ice Cream

De heerlijkste en vrolijkste ijsjes maak je met de Play Doh Drizzy Ice Cream speelset. Deze ijsjes zijn natuurlijk niet om op te eten, maar je kan natuurlijk wel net doen alsof. Voor het eerst kan je nu ook met de Play Doh Drizzle klei een nepsiroop maken die verandert in een knapperige zoete topping wanneer je die over de normale Play Doh klei ijsjes sprenkelt.

 • Veiligheid
 • Aantrekkelijkheid
 • Verpakking
Beste prijs op BOL.com

#5
Play-Doh Snoepfabriek

Wie houdt er nou niet van snoepjes. Met de magische Play-Doh Snoepfabriek kan je de lekkerste, kleurrijkste en meest verrassende nepsnoepjes maken. Grappige gummibeertjes in alle kleuren of nep chocolade en zelfs namaakpindakaascups, het kan allemaal in een handomdraai.

 • Veiligheid
 • Aantrekkelijkheid
 • Verpakking
Beste prijs op BOL.com

Kleien is niet alleen heel erg leuk voor kinderen om mee bezig te zijn, maar het is ook nog eens ontzettend leerzaam en goed voor de ontwikkeling. Zo bevordert kleien onder meer de fijne motoriek. Ze leren steeds beter om iets te maken zoals ze het zich inbeelden en dus om fijner te werken. Ze oefenen hiermee de sensomotoriek. Spieren die ze anders niet gebruiken worden getraind waardoor ze bijvoorbeeld de pengreep beter onder controle krijgen. Kleien is natuurlijk ontzettend creatief. Ze kunnen iets namaken of zelf van alles verzinnen. De mogelijkheden zijn eindeloos en bijna alles kan gemaakt worden. Niet alleen de fantasie wordt dus geprikkeld, maar de creativiteit wordt nog meer gestimuleerd. Je kan klei ook heel goed gebruiken om te helpen bij de lesstof op school. Zo kan je de letters van het alfabet maken of cijfers. Maar je kan ook allerhande vormpjes maken en deze tellen of verschillende vormen bij elkaar zoeken.

Kleien werkt voor veel kinderen ook heel rustgevend. Ze dienen zich te concentreren en zijn lekker rustig. Daardoor kunnen ze wat beter tot zichzelf komen. Kinderen kunnen klei ook gebruiken om bepaalde gebeurtenissen die indruk maken te verwerken. Door bijvoorbeeld met aankomende feestdagen of gebeurtenissen met de klei bezig te zijn, kunnen zij zich er ook al beter op voorbereiden of aan het idee wennen, zoals bijvoorbeeld met een baby op komst. In principe wordt Play Doh klei iedere keer weer zacht en kan je het steeds opnieuw gebruiken. Mocht jouw kindje iets hebben gemaakt wat jij wil bewaren, dan kan je het gewoon buiten het potje op laten drogen. Play Doh is hier eigenlijk wel niet voor gemaakt en de kleuren zullen dan ook wat fletser worden.

Ben jij op zoek naar de beste aanbiedingen Play Doh Klei en Play Doh Klei sets? Dan lees je hieronder verder naar de Top 5 die speciaal voor jou is samengesteld.

Waar kan je Play Doh klei kopen?

Play Doh klei kan je bijna overal wel kopen, maar natuurlijk niet overal dezelfde sets. Je kan een paar potjes aanschaffen om eens te kijken of jouw kindje er ook mee speelt. En als dat het geval is, wat meestal wel zo is, dan is het leuk om allerhande andere potjes klei met glitters of in neonkleuren te halen. Er zijn ook allerhande sets te krijgen met mini-fabriekjes waarmee in een bepaald thema allemaal fantastische creaties gemaakt kunnen worden.

Bol.com

Bij Bol.com vind je waarschijnlijk het meest uitgebreide assortiment Play Doh klei en accessoires. Alle mogelijke kleurencombinaties, in grote en kleine hoeveelheden, met glitters of zonder, in neonkleuren of juist in de mooiste gewone kleuren. Je krijgt hier ook allemaal verschillende sets om nog mooiere creaties te kunnen maken. Denk dan aan ijsfabriekjes of snoepjesmakers. Er zijn ook allerhande vormpjes te krijgen waarmee je nog makkelijker de leukste ontwerpjes maakt en die jouw kindje nog langer zoet houden met kleien. Als je op zoek bent naar Play Doh klei, dan is Bol.com zeker een plek die je niet over kan slaan. Buiten het uitgebreide assortiment biedt Bol.com ook een uitstekende service en een snelle bezorging. Je vindt hier ook geregeld hele mooie aanbiedingen en kortingen, het is dus altijd de moeite om te checken.

Kruidvat

Het Kruidvat heeft Play-Doh klei niet standaard in het assortiment zitten, maar ze hebben wel geregeld hele mooie aanbiedingen en wanneer je op zoek bent naar Play-Doh klei dan is het wel aan te raden om hier altijd even te kijken. Je kan online heel makkelijk zien of er op dit moment een Play Doh aanbieding is.

Action

De Action heeft een heel uitgebreid speelgoed assortiment en daar zit ook Play-Doh klei tussen. Je kan online makkelijk zien welke sets en kleuren er beschikbaar zijn. Je kan er sets met kleuren potjes klei krijgen, maar ook sets met accessoires om bij de klei te gebruiken. De Action is sowieso al erg goedkoop, maar heeft ook nog eens geregeld aantrekkelijke aanbiedingen, ook voor Play-Doh klei. Dus als jij Play Doh klei voor jouw kinderen zoekt, dan is het altijd verstandig om even bij de Action in de winkel of online te kijken.

Veelgestelde vragen

Hoe maak je Play Doh klei weer zacht?

Je kan Play-Doh klei weer zacht maken met wat water. Voeg iedere keer een klein beetje water toe en kneed het geheel. Doe dit tot de klei weer fijn zacht en kneedbaar is. Let erop dat je niet te veel water in een keer gebruikt, want dan wordt het een kleverige zooi en is het lastig te kneden. Een andere manier is om de klei in een natte lap te rollen en dan in het potje te doen. Na 24 uur kan je de klei weer gewoon gebruiken.

Kan je Play Doh klei bakken?

Je kan Play Doh klei bakken. Doe dit op een lage temperatuur voor een langere tijd. Hoe groter de creatie, des te groter ook de kans dat het geheel breekt of krakt. Het is beter om de Play Doh klei gewoon 24 uur te laten drogen. Je hoeft dan niet bang te zijn dat de buitenkant verbrandt of dat het werkje stuk gaat.

Hoe bewaar je Play Doh klei?

Play Doh klei zit al in een afsluitbaar, luchtdicht potje. Dit potje is ideaal om de klei in te bewaren zodat het lekker zacht en mooi kneedbaar blijft.

Onze favoriet

Deze set Play-Doh-boetseerklei biedt werkelijk eindeloos veel creatieve mogelijkheden! 

Beste prijs op BOL.com