Praktisch speelgoed voor tijdens een lange autorit

Als je een lange autorit voor de boeg hebt, bijvoorbeeld omdat jullie met het gezin op vakantie gaan of een dagje uit met je kinderen op de planning hebben staan, dan is het vaak een hele uitdaging om de kinderen te laten vermaken. Het is daarom dus ook allereerst slim om ‘s avonds te vertrekken, zodat de kinderen, als het goed is, de nodige uurtjes kunnen slapen. Omdat er ook een moment komt waarop ze wakker worden, is het handig om ook wat speelgoed mee te nemen, zodat ze zich het laatste deel van de rit goed kunnen vermaken. Helemaal wanneer je naar het zuiden van Frankrijk of het Gardameer in Italië rijdt, dan is het wel fijn dat de kinderen zich kunnen vermaken. Omdat we ons ook kunnen voorstellen dat je het wat lastig vindt om ervoor te zorgen dat de kids zich niet vervelen, hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee je niet bang hoeft te zijn dat ze zich vervelen.

Magnetisch bouwen

Met magnetisch speelgoed kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en hebben ze tegelijkertijd ook de nodige afleiding. Zo zijn er allerlei verschillende soorten speelgoed waarmee ze zich vaak uren kunnen vermaken. Het leuke is namelijk dat werkelijk alles aan elkaar blijft ‘plakken’ en de kinderen iedere keer weer iets nieuws kunnen verzinnen. Omdat het allemaal magnetisch is, hoef je niet bang te zijn dat ze bijvoorbeeld iets vies kunnen maken. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is of er kleine onderdeeltjes bij zitten, voor het geval je nog kleine kinderen hebt.

Tekenen en kleuren

Tekenen en kleur blijft bij veel kinderen toch echt wel een favoriet. Het is daarom dus ook verstandig om standaard een kleurboek en wat stiften in de auto te hebben liggen. Helemaal wanneer de kinderen nog jonger zijn en je met het gezin naar een speeltuin in de buurt gaat, dan bestaat de kans dat de spanningsboog van de kleinsten korter is dan de rit naar de speeltuin. Om te voorkomen dat ze dan vervelend beginnen te worden, kun je ze het beste even laten kleuren. Zo zijn ze lekker even bezig en zijn ze voor ze het doorhebben op de plaats van bestemming. Wel is het aan te raden om de kleintjes geen stiften, maar potloden te geven, zodat je straks niet de hele auto onder de strepen hebt zitten.

Klassieke reisspelletjes

Niets verslaat de klassieke reisspellen als het gaat om vermaak onderweg. Hoe leuk is het om een potje te gaan schaken of een potje mens erger je niet te spelen met elkaar. Het voordeel van deze spellen, is dat ze niet alleen compact zijn qua formaat, maar vaak ook qua spelregels een verkorte versie zijn van het origineel. Waar je met het normale mens erger je niet spel moet zorgen dat je 4 pionnen in het vakje krijgt, is dit met de reisvariant de helft. Daarbij komt ook dat jullie onderling interactie met elkaar hebben, waardoor het al snel een gezellige bedoening wordt in de auto.