Racebaan: Vind hier de beste racebanen van 2024!

Een speelgoed racebaan voor thuis, wie wilt dat nou niet? Het is spannend, snel, je kan er aan bouwen en kijken wie het snelste is. Er zijn allerhande soorten racebanen met auto's te krijgen waarmee jouw kind thuis kan spelen. Een racebaan set bestaat uit verschillende onderdelen. Er zijn diverse baandelen die je aan elkaar kan verbinden. Meestal heeft het een metalen spoor waarin de raceauto's met een pinnetje vallen. Een racebaan werkt met stroom en dankzij het metaal, het pinnetje en sleepcontacten, komt die stroom ook bij de auto terecht.

De auto's bestuur je met een controller en hiermee bepaal je hoe snel de auto kan gaan. Je hebt analoge, digitale racebanen en lanceerracebanen.

De best verkochte racebanen van 2024!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De Carrera First PAW Patrol On the Track Racebaan is een geweldige racebaan van 2,4 meter lang.

 • Afmetingen
 • Materiaal
 • Functies

2e beste keuze

De Hot Wheels Action Roll out Raceway Racebaanset is een spannende en snelle racebaanset.

 • Afmetingen
 • Materiaal
 • Functies

3e beste keuze

De Hot Wheels Track Builder Infinity Loop Kit is een spannende speelset voor kinderen vanaf 6 jaar oud.

 • Afmetingen
 • Materiaal
 • Functies

Op deze pagina:

Top 5 racebanen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende racebanen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Carrera First PAW Patrol On the Track - Racebaan 2,4 m

De Carrera First PAW Patrol On the Track Racebaan is een geweldige racebaan van 2,4 meter lang met een leuke en kleurrijke PAW Patrol-thema. De racebaan bevat twee voertuigen van de populaire tekenfilmserie, Chase en Marshall, en een eenvoudig te bedienen handmatige controller waarmee kinderen de auto's kunnen besturen. De auto's zijn gemaakt van stevig plastic en zijn perfect geschikt voor kleine kinderhandjes.

De racebaan heeft een eenvoudige en stabiele constructie die gemakkelijk in elkaar te zetten is. De baan heeft een looping, een fly-over en een brug, waardoor kinderen verschillende uitdagende routes kunnen creëren. De racebaan is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en kan worden gebruikt om hun fijne motoriek en oog-handcoördinatie te ontwikkelen, evenals hun probleemoplossend vermogen. De Carrera First PAW Patrol On the Track Racebaan is een geweldig cadeau voor elke fan van PAW Patrol en een fantastische manier om kinderen te laten spelen en ontdekken.

 • Afmetingen
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#2
Hot Wheels Action Roll out Raceway - Racebaanset

De Hot Wheels Action Roll out Raceway Racebaanset is een spannende en snelle racebaanset waarmee kinderen vanaf 4 jaar hun eigen races kunnen creëren en de sensatie van het racen kunnen ervaren. De racebaanset is eenvoudig in elkaar te zetten en heeft een baan van 3 meter lang met meerdere banen waarop verschillende auto's tegelijk kunnen racen.

De racebaanset bevat twee Hot Wheels-auto's en een lanceersysteem waarmee kinderen hun auto's met hoge snelheid kunnen lanceren. De racebaan is ontworpen met talloze hindernissen en uitdagende bochten, waardoor kinderen hun vaardigheden op de proef kunnen stellen en hun verbeeldingskracht kunnen gebruiken om spannende races te creëren.

De Hot Wheels Action Roll out Raceway Racebaanset is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook educatief. Kinderen kunnen hun probleemoplossend vermogen en hand-oog coördinatie ontwikkelen terwijl ze hun auto's op de baan besturen. Bovendien kunnen kinderen leren om te delen en samen te spelen, terwijl ze hun eigen races bedenken en beleven. Kortom, deze racebaanset is een geweldig cadeau voor elke fan van auto's en races en biedt eindeloos speelplezier voor kinderen van alle leeftijden.

 • Afmetingen
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#3
Hot Wheels Track Builder Infinity Loop Kit - Speelset

De Hot Wheels Track Builder Infinity Loop Kit is een spannende speelset voor kinderen vanaf 6 jaar oud waarmee ze hun eigen racebaan kunnen bouwen en hun vaardigheden kunnen testen. De set bevat meer dan 7 meter aan baanstukken en accessoires, waaronder een loopingsstuk en een jump-stuk, die kinderen kunnen combineren en aanpassen om hun eigen unieke racebaan te bouwen.

De speelset bevat ook een lanceersysteem, een Hot Wheels-auto en verschillende stuntclips waarmee kinderen hun eigen stunts kunnen creëren en hun verbeeldingskracht kunnen gebruiken om de meest epische races te bedenken. De baanstukken en accessoires zijn eenvoudig te monteren en kunnen worden aangepast en opnieuw geconfigureerd om verschillende uitdagende racebanen te bouwen.

Met de Hot Wheels Track Builder Infinity Loop Kit kunnen kinderen hun probleemoplossende en creatieve vaardigheden ontwikkelen terwijl ze zichzelf uitdagen om steeds hogere, snellere en gekkere stunts uit te voeren. De speelset is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook educatief en kan bijdragen aan de ontwikkeling van de fijne motoriek en hand-oog coördinatie van kinderen. Kortom, deze speelset is een geweldig cadeau voor elke fan van Hot Wheels en biedt eindeloze mogelijkheden voor avontuur en verbeeldingskracht.

 • Afmetingen
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#4
Carrera First Mario Kart 2,4 meter - Racebaan

De Carrera First Mario Kart 2,4 meter Racebaan is een geweldige racebaan voor kinderen vanaf 3 jaar oud, met een leuk Mario Kart-thema dat kinderen aanspreekt. De racebaan heeft een lengte van 2,4 meter en bevat twee iconische Mario Kart-voertuigen, Mario en Yoshi, die met een eenvoudig te bedienen handmatige controller kunnen worden bestuurd.

De racebaan heeft een eenvoudige en stabiele constructie die gemakkelijk in elkaar te zetten is. De baan heeft bochten en rechte stukken, waardoor kinderen verschillende uitdagende routes kunnen creëren. De racebaan is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook educatief. Het racen op de baan kan bijdragen aan de ontwikkeling van de fijne motoriek en hand-oog coördinatie van kinderen, evenals hun probleemoplossend vermogen.

Met de Carrera First Mario Kart 2,4 meter Racebaan kunnen kinderen hun eigen races creëren en hun verbeeldingskracht de vrije loop laten. De racebaan is een geweldig cadeau voor elke fan van Mario Kart en biedt eindeloos speelplezier en avontuur voor kinderen van alle leeftijden. Kortom, deze racebaan is een geweldige aanvulling op de speelgoedcollectie van elk kind.

 • Afmetingen
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#5
Allerion Dino Racebaan - 228-delig - Dinosaurussen en Auto - Met veel Attributen

De Allerion Dino Racebaan is een prachtige racebaanset met een prehistorisch thema. De set bestaat uit 228 delen, waaronder dinosaurussen, auto's en talloze baanstukken en accessoires die kinderen kunnen combineren en aanpassen om hun eigen unieke racebaan te bouwen.

De racebaan heeft bochten, hellingen, bruggen en tunnels, waardoor kinderen een uitdagende en opwindende racebaan kunnen bouwen. De set bevat ook een lanceersysteem, twee auto's en verschillende dinosaurussen en attributen, waardoor kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan en hun eigen races kunnen creëren.

De Allerion Dino Racebaan is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook educatief. Het bouwen van de baan kan bijdragen aan de ontwikkeling van de fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden van kinderen, terwijl het racen op de baan bijdraagt aan hun hand-oog coördinatie en reactievermogen. Kinderen leren ook over dinosaurussen en de prehistorische tijd terwijl ze spelen.

Kortom, de Allerion Dino Racebaan is een geweldig cadeau voor kinderen die van dinosaurussen en racen houden. De racebaanset biedt eindeloze mogelijkheden voor verbeeldingskracht, creativiteit en avontuur en is een geweldige aanvulling op de speelgoedcollectie van elk kind.

 • Afmetingen
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

Een digitale racebaan heeft geen spanning op de baandelen gezet, maar wordt er gewerkt met een code. Je kan met een controller aan de code doorgeven of je auto harder moet rijden of juist langzamer. Dankzij de digitale code kan je met meerdere auto’s tegelijk racen. Met een analoge racebaan kan dat maar met twee auto’s tegelijk. Met teveel auto’s heb je ook meer kans op botsingen en dat is niet altijd even handig. Digitale banen kunnen ook gebruik maken van wissels, waardoor je van baan kan verwisselen en er kan een pitstop ingebouwd zijn. Negeer je de pitstop dan lig je uit de race. Op die manier wordt het racen nog echter gemaakt.

Voor kinderen zijn er al racebanen te krijgen vanaf drie jaar. Dit is meestal in een leuk en herkenbaar thema. Voor kinderen van 5 en 6 jaar wordt het al interessanter doordat er bijvoorbeeld loopings in verwerkt worden. Hou ouder kinderen worden, des te meer mogelijkheden zijn er ook. Denk dan bijvoorbeeld aan een race app, grotere auto’s, zwaardere banen en je kan ook met steeds meer auto’s tegelijk racen.

Wat zijn de beste speelgoed racebanen?

Het is heel lastig om te zeggen wat nou de beste speelgoed racebanen zijn. Dat ligt aan meerdere factoren. Voor welke leeftijd is de racebaan? Wat zijn de exacte wensen voor het gebruik van de racebaan? Wat is je budget? Wil je een analoge, een digitale of een lanceer racebaan? Wil je de baan op verschillende manieren kunnen opbouwen? Wanneer je een racebaan aan wilt schaffen, is het slim om naar al die factoren te kijken. Bij een racebaan is de kwaliteit in ieder geval wel belangrijk. Je wilt niet dat de sleepcontacten snel beschadigen, of dat de baandelen opeens niet meer goed in elkaar passen. Goedkoop is in dit geval vaak ook duurkoop. Je kan dus het beste naar een degelijk merk kijken. Speelgoedadviseur.nl heeft de beste racebanen in diverse categorieën en voor verschillende leeftijden voor jou getest. Wil je weten welke de beste racebaan voor jou en jouw kind is? Kijk dan bij de reviews!

Waar moet je op letten bij het kopen van een racebaan?

Bij het kopen van een racebaan zijn er enkele aandachtspunten. Zo is de leeftijd heel belangrijk. Hele kleine kinderen kunnen moeilijker met controllers omgaan en zijn minder precies. Het is dus handig om dan voor een simpele racebaan te kijken. Een lanceer racebaan of een speelbaan is dan aan te raden. Vanaf een jaar of 8 is de hand / oog coördinatie veel beter en dus kunnen ze ook beter de auto’s besturen met een controller en begrijpen ze ook dat als je op sommige stukken te snel gaat, dat de racebaan dan kapot kan gaan. Je kan dan ook al kijken of je voor een analoge of een digitale racebaan kiest.

Speelt een kind heel veel met de racebaan of maar af en toe? Wanneer een kind niet veel met de racebaan speelt, dan is een goedkopere analoge baan aan te raden. Voor kinderen die het echt heel erg leuk vinden en er dus vaak mee spelen is een digitale baan aan te raden.

De ruimte die je in huis hebt, is ook belangrijk. Wanneer je maar een kleine ruimte hebt om de baan op te zetten, dan is een hele lange baan onwerkbaar. Heb je veel ruimte, dan kan je zelfs kijken voor sets die uit te breiden zijn.

Voor alle bovenstaande zaken speelt de prijs ook een rol. Wat is je budget? En is het dat waard? Als je niet veel ruimte hebt, dan heeft veel geld uitgeven aan een dure baan weinig zin.

Een racebaan van Carrera

Carrera is niet zomaar een racebaan maker, maar een heuse specialist. Het bedrijf omschrijft zich als  de “motorsport voor thuis”. Carrera werkt samen met de auto-industrie en internationale raceteams. En dat is precies de reden waarom jij de beste race ervaring thuis krijgt. Plezier, spanning en kwaliteit. Ze houden daarbij rekening met verschillende leeftijden en wensen. Techniek is daarbij heel erg belangrijk en Carrera is dan ook continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe racemogelijkheden op een innovatieve manier.

De racebanen van Hot Wheels

Hot Wheels is een soort van icoon wanneer het gaat om speelgoed auto’s. En dus ook als het gaat om racebanen. Door de jarenlange ervaring weet het bedrijf niet alleen hoe ze leuke en degelijke speelgoedauto’s moeten maken, maar ook hoe ze de spannendste racebanen moeten ontwerpen. Het is een sterk bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Ze maken verschillende soorten racebanen voor alle leeftijden en staan garant voor uren speelplezier!

Veelgestelde vragen

Welke racebaan voor een 4-jarige?

Voor kinderen van 4 jaar is het handig om een hele simpele racebaan te kopen. Een lanceerbaan is bijvoorbeeld ideaal voor die leeftijd. Ze hoeven dan geen controller te bedienen en de hand / oog coördinatie kan op die manier geoefend worden, zonder dat het tot frustraties leidt. Kijk bij de reviews van Top5Getest voor de beste racebaan voor een 4-jarige.

Welke soort racebanen zijn er?

Buiten de lanceer racebanen, die vooral voor hele kleine kinderen zijn, en waarbij geen batterijen of elektriciteit nodig is, zijn er analoge en digitale racebanen. Een analoge racebaan krijgt spanning / stroom op de sporen van de baan via een transformator. De sleepcontacten onder de auto leiden die stroom naar de auto. Er kan 1 auto per spoor rijden en er kunnen dus maximaal 2 auto's per baan rijden. Bij een digitale racebaan gaat er geen stroom via de baan en de sleepkabels, maar wordt er gewerkt met een code. Per auto wordt er een code gebruikt. De code bepaalt ook of je harder gaat, langzamer gaat of stil staat. Dit bepaal jij met de controller. Op de baandelen staat permanente spanning en de auto haalt meer of minder spanning van de baan naar gelang jij dit aan de code doorgeeft met de controller. Je kan dus met meerdere auto's (maximaal 6) racen, zelfs van baan wisselen en er kunnen pitstops ingevoerd worden.

Onze favoriet

De Carrera First PAW Patrol On the Track Racebaan is een geweldige racebaan van 2,4 meter lang.

Beste prijs op BOL.com