Racebaan

Racebaan

Vind hier de beste racebanen van 2022!

Een speelgoed racebaan voor thuis, wie wilt dat nou niet? Het is spannend, snel, je kan er aan bouwen en kijken wie het snelste is. Er zijn allerhande soorten racebanen met auto's te krijgen waarmee jouw kind thuis kan spelen. Een racebaan set bestaat uit verschillende onderdelen. Er zijn diverse baandelen die je aan elkaar kan verbinden. Meestal heeft het een metalen spoor waarin de raceauto's met een pinnetje vallen. Een racebaan werkt met stroom en dankzij het metaal, het pinnetje en sleepcontacten, komt die stroom ook bij de auto terecht.

De auto's bestuur je met een controller en hiermee bepaal je hoe snel de auto kan gaan. Je hebt analoge, digitale racebanen en lanceerracebanen.

De best verkochte racebanen van 2022!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Top 5 racebanen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende racebanen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Hot Wheels Action Dubbele Looping Racebaan

Voor kinderen vanaf 5 jaar is deze racebaan echt fantastisch. Deze racebaan heeft een lanceerder en wanneer je over de finish gaat, dan komt er een vlag omhoog. Het kan samen met een vriendje of alleen gespeeld worden. De baan is meer dan 3,5 meter lang en dankzij de dubbele looping een indrukwekkende en spannende racebaan.

Voordelen:

Degelijke en stevige kwaliteit

Kan 2 banen naast elkaar of 1 lange baan

Uit te breiden met andere baansets van Hot Wheels

Nummer 1

Hot Wheels Track Builder Motorised

Voor kinderen vanaf 6 jaar is dit de ultieme racebaan. Een combinatie van de klassieke racebaan en de digitale wereld zorgt er voor dat je niet alleen met auto's kan racen, maar er hele mini-games mee kan spelen. Je kan deze baan bouwen op verschillende manieren en zo krijg je iedere keer een andere racebeleving.

Voordelen:

Interactieve mogelijkheden waardoor jouw kind onder meer de prestaties kan bijhouden

Eenvoudig op te bouwen in verschillende banen

Uit te breiden met meerdere baansets

Nummer 2

Carrera GO!!! Racing Heroes Racebaan

De Carrera GO!!! Laat je rijden alsof je Max Verstappen of Louis Hamilton bent. Je zit op het Formule 1 circuit en je gaat door de bochten en de loopings alsof je in een van de raceauto's van deze racehelden zit. Je kan zien wie de meeste rondes heeft gereden dankzij de bijgeleverde rondeteller.

Voordelen:

Uit te breiden met nog meer baandelen waardoor het speelplezier eindeloos is

Je bepaalt zelf hoe je de baan opbouwt en kan dit naar wens veranderen

Afhankelijk van de opbouw kan dit een snelle baan zijn

Nummer 3

Carrera GO!!! DTM Master Class

Is jouw kind een echte racefanaat? Of wil je dit als ouders juist graag bij hem of haar stimuleren? Dan ga je voor de Carrera GO!!! DTM Master Class Racebaanset. Deze baan is extra lang, maar liefst 890 centimeter en dat maakt het natuurlijk ook extra spannend.

Voordelen:

Duidelijke instructies voor het opbouwen van de baan

De langste baan op de markt

Miniatuur auto's van Ekstrom en Rast

Nummer 4

Carrera First PAW Patrol Racebaan

Deze racebaan laat jouw Paw Patrol politievrienden en Paw Patrol Brandweer vrienden tegen elkaar racen. De baan is 2,4 meter lang en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze racebaan is geweldig leuk, maar je moet er wel voorzichtig mee omgaan.

Voordelen:

Door de bekende figuren van PAW Patrol is deze racebaan nog leuker voor kinderen

Kinderen leren plezier en beleid te combineren en kunnen zo nog meer plezier beleven

Het is goed te besturen voor de allerkleinste kinderen

Nummer 5

Een digitale racebaan heeft geen spanning op de baandelen gezet, maar wordt er gewerkt met een code. Je kan met een controller aan de code doorgeven of je auto harder moet rijden of juist langzamer. Dankzij de digitale code kan je met meerdere auto’s tegelijk racen. Met een analoge racebaan kan dat maar met twee auto’s tegelijk. Met teveel auto’s heb je ook meer kans op botsingen en dat is niet altijd even handig. Digitale banen kunnen ook gebruik maken van wissels, waardoor je van baan kan verwisselen en er kan een pitstop ingebouwd zijn. Negeer je de pitstop dan lig je uit de race. Op die manier wordt het racen nog echter gemaakt.

Voor kinderen zijn er al racebanen te krijgen vanaf drie jaar. Dit is meestal in een leuk en herkenbaar thema. Voor kinderen van 5 en 6 jaar wordt het al interessanter doordat er bijvoorbeeld loopings in verwerkt worden. Hou ouder kinderen worden, des te meer mogelijkheden zijn er ook. Denk dan bijvoorbeeld aan een race app, grotere auto’s, zwaardere banen en je kan ook met steeds meer auto’s tegelijk racen.

Wat zijn de beste speelgoed racebanen?

Het is heel lastig om te zeggen wat nou de beste speelgoed racebanen zijn. Dat ligt aan meerdere factoren. Voor welke leeftijd is de racebaan? Wat zijn de exacte wensen voor het gebruik van de racebaan? Wat is je budget? Wil je een analoge, een digitale of een lanceer racebaan? Wil je de baan op verschillende manieren kunnen opbouwen? Wanneer je een racebaan aan wilt schaffen, is het slim om naar al die factoren te kijken. Bij een racebaan is de kwaliteit in ieder geval wel belangrijk. Je wilt niet dat de sleepcontacten snel beschadigen, of dat de baandelen opeens niet meer goed in elkaar passen. Goedkoop is in dit geval vaak ook duurkoop. Je kan dus het beste naar een degelijk merk kijken. Speelgoedadviseur.nl heeft de beste racebanen in diverse categorieën en voor verschillende leeftijden voor jou getest. Wil je weten welke de beste racebaan voor jou en jouw kind is? Kijk dan bij de reviews!

Waar moet je op letten bij het kopen van een racebaan?

Bij het kopen van een racebaan zijn er enkele aandachtspunten. Zo is de leeftijd heel belangrijk. Hele kleine kinderen kunnen moeilijker met controllers omgaan en zijn minder precies. Het is dus handig om dan voor een simpele racebaan te kijken. Een lanceer racebaan of een speelbaan is dan aan te raden. Vanaf een jaar of 8 is de hand / oog coördinatie veel beter en dus kunnen ze ook beter de auto’s besturen met een controller en begrijpen ze ook dat als je op sommige stukken te snel gaat, dat de racebaan dan kapot kan gaan. Je kan dan ook al kijken of je voor een analoge of een digitale racebaan kiest.

Speelt een kind heel veel met de racebaan of maar af en toe? Wanneer een kind niet veel met de racebaan speelt, dan is een goedkopere analoge baan aan te raden. Voor kinderen die het echt heel erg leuk vinden en er dus vaak mee spelen is een digitale baan aan te raden.

De ruimte die je in huis hebt, is ook belangrijk. Wanneer je maar een kleine ruimte hebt om de baan op te zetten, dan is een hele lange baan onwerkbaar. Heb je veel ruimte, dan kan je zelfs kijken voor sets die uit te breiden zijn.

Voor alle bovenstaande zaken speelt de prijs ook een rol. Wat is je budget? En is het dat waard? Als je niet veel ruimte hebt, dan heeft veel geld uitgeven aan een dure baan weinig zin.

Een racebaan van Carrera

Carrera is niet zomaar een racebaan maker, maar een heuse specialist. Het bedrijf omschrijft zich als  de “motorsport voor thuis”. Carrera werkt samen met de auto-industrie en internationale raceteams. En dat is precies de reden waarom jij de beste race ervaring thuis krijgt. Plezier, spanning en kwaliteit. Ze houden daarbij rekening met verschillende leeftijden en wensen. Techniek is daarbij heel erg belangrijk en Carrera is dan ook continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe racemogelijkheden op een innovatieve manier.

De racebanen van Hot Wheels

Hot Wheels is een soort van icoon wanneer het gaat om speelgoed auto’s. En dus ook als het gaat om racebanen. Door de jarenlange ervaring weet het bedrijf niet alleen hoe ze leuke en degelijke speelgoedauto’s moeten maken, maar ook hoe ze de spannendste racebanen moeten ontwerpen. Het is een sterk bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Ze maken verschillende soorten racebanen voor alle leeftijden en staan garant voor uren speelplezier!

Veel gestelde vragen (FAQ)

Voor kinderen van 4 jaar is het handig om een hele simpele racebaan te kopen. Een lanceerbaan is bijvoorbeeld ideaal voor die leeftijd. Ze hoeven dan geen controller te bedienen en de hand / oog coördinatie kan op die manier geoefend worden, zonder dat het tot frustraties leidt. Kijk bij de reviews van Top5Getest voor de beste racebaan voor een 4-jarige.

Buiten de lanceer racebanen, die vooral voor hele kleine kinderen zijn, en waarbij geen batterijen of elektriciteit nodig is, zijn er analoge en digitale racebanen. Een analoge racebaan krijgt spanning / stroom op de sporen van de baan via een transformator. De sleepcontacten onder de auto leiden die stroom naar de auto. Er kan 1 auto per spoor rijden en er kunnen dus maximaal 2 auto's per baan rijden. Bij een digitale racebaan gaat er geen stroom via de baan en de sleepkabels, maar wordt er gewerkt met een code. Per auto wordt er een code gebruikt. De code bepaalt ook of je harder gaat, langzamer gaat of stil staat. Dit bepaal jij met de controller. Op de baandelen staat permanente spanning en de auto haalt meer of minder spanning van de baan naar gelang jij dit aan de code doorgeeft met de controller. Je kan dus met meerdere auto's (maximaal 6) racen, zelfs van baan wisselen en er kunnen pitstops ingevoerd worden.