Sjoelbak

Sjoelbak

Vind hier de beste sjoelbakken van 2022

Sjoelen is echt een Oud-Hollands spel. Het is niet alleen een spel, het is een heuse sport. Het doel is om 30 schijven, in 3 rondes, door 4 gleuven te schuiven. De eerste ronde wordt met alle schijven geschoven. De volgende twee rondes schuif je alleen met de schijven die nog niet in een gleuf terecht zijn gekomen.

De vakjes of gleuven hebben punten. De puntentelling wordt bepaalt door de gleuven waarin jouw schijven terecht zijn gekomen. Doordat het een erkende sport is, zijn er strikte regels. Zo moet een schijf echt helemaal in een vakje liggen en een schijf die buiten de bak terecht is gekomen, mag de opvolgende ronde niet gebruikt worden.

Een sjoelbak is leuk voor het hele gezin. Voor vriendjes en vriendinnetjes, familie en anderen die bij jullie thuis komen. Iedere leeftijd vindt het leuk om te doen en het doet het ook altijd goed op evenementen en andere gelegenheden. Met een sjoelbak haal je sociaal Oud-Hollandse gezelligheid en plezier in huis.

De best verkochte sjoelbakken van dit moment

Er zijn heel wat sjoelbakken te krijgen. Je kan gaan voor een klassieke of een moderne uitvoering, een houten of een plastic sjoelbak, of een sjoelbak speciaal voor kinderen. Je kan kiezen voor topkwaliteit sjoelbakken, voor een inklapbare sjoelbak en voor een mini sjoelbak.

Om jou te helpen in het maken van een keuze, zodat jij een goede kwaliteit sjoelbak hebt, voor een goede prijs, waar jij, en iedereen om jou heen, heel veel speelplezier mee zal hebben.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5

Er is voor iedereen een goede sjoelbak te vinden. Er is zoveel keuze dat het soms lastig kan zijn en daarom is hier de Top 5 Beste Sjoelbakken van 2022. Je krijgt dan een goed idee van wat er op de markt is, en wat je ervoor krijgt. Je hoeft dan niet onnodig allerhande websites te bekijken, maar je hebt het zo thuis.

Znoet Sjoelbak Inklapbaar Inclusief Stenen

Deze moderne sjoelbak ziet er niet alleen super schattig uit voor de aller kleinste kindjes, maar biedt ook nog eens meer dan alleen maar sjoelen. Kinderen maken spelenderwijs kennis met vormen, dieren, en tellen. Het is een inklapbare sjoelbak, uitgeklapt 80 centimeter lang en 26,5 centimeter breed. Er zijn drie dierenvakjes met gleuven om de schijven met dierenopdruk in te schuiven. Dit exclusieve design is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout. Er zit ook een grote opbergzak bij. Je kan het dus ook makkelijk met je meenemen. In totaal zijn er 12 dierenschijven. Vier van een konijn, 4 van een leeuw en vier van een hondje. Deze staan ook op de vakjes.

Voordelen:

Inklapbaar en makkelijk mee te nemen

Leren over dieren tellen en vormen

Uniek en exclusief design

Onze nummer 1 Sjoelbak!

Schilte Sjoelbak Wedstrijd 200x41 cm Inclusief Stenen

Dit is de enige echte officiële wedstrijd sjoelbak. Dit specifieke merk en type. De Schilte S240. Deze hoogwaardige wedstrijd sjoelbak is goedgekeurd door de Algemene Nederlandse Sjoelbond. De sjoelbak heeft dan ook de officiële speellengte van 200 centimeter bij 400 centimeter bij 65 millimeter. Er zitten 30 holgedraaide, voor de wedstrijd geschikte, sjoelschijven bij de set. De sjoelbak weegt 6.2 kilo en is dus erg stevig, maar kan wel nog makkelijk vervoerd of verplaatst worden. Een Oud-Hollands spel verdient Oerhollands vakmanschap. Het puntenaantal staan aangegeven met pinnetjes.

Voordelen:

Officiele wedstrijd sjoelbak

Inclusief 30 holgedraaide schijven

Stevige kwaliteit

Onze nummer 2!

Sjoelbak Buffalo Allure

De sjoelbak heeft niet alleen de officiele afmetingen, maar ook nog een inklapbaar onderstel. Je kan deze sjoelbak kan je dus overal en altijd neerzetten, op de juiste hoogte. Het onderstel met de sjoelbak zijn 78 centimeter hoog. De sjoelbak is 2 meter lang, 41 centimeter breed en 4,5 centimeter hoog. De 30 bijgeleverde schijven zijn van gepolijst beukenhout. In het midden van de score vakken kan een schuifdeksel gebruikt worden, zodat de schijven goed opgeborgen kunnen worden wanneer je de sjoelbak niet gebruikt of verplaatst. Wanneer je het onderstel niet uitklapt, kan je de sjoelbak ook zo gebruiken, bijvoorbeeld op een eettafel.

Voordelen:

Altijd de juiste stahoogte van 78 centimeter

Onderstel kan inklappen

Heeft de afmetingen van sjoelbakken die bij wedstrijden gebruikt worden

Nummer 3

Sjoelbak Buffalo Big Numbers

Deze sjoelbak maakt het ook voor kinderen, slechtzienden en ouderen leuker om te sjoelen. In plaats van de pinnetjes staan de cijfers aangegeven met grote nummers. Het is dan in een oogopslag veel duidelijker wanneer iemand bijvoorbeeld slecht ziet of de cijfers nog moet leren kennen. De sjoelbak heeft de officiele speellengte van 2 meter. De 30 schijven die bij de sjoelbak zitten zijn van gepolijst beukenhout. In het midden van de score vakken zit een schuifdeksel, waarin de schijven bewaard kunnen worden. Dat is makkelijk als er niet mee gespeeld wordt of als de sjoelbak vervoerd of verplaatst moet worden. Je kan er dus overal mee spelen en het is een aanvulling op iedere gelegenheid.

Nummer 4

Sjoelbak Buffalo Fun

Met deze sjoelbak Buffalo Fun heb jij een mooie, stijlvolle sjoelbak, van een degelijke kwaliteit, met de afmetingen die op wedstrijden gebruikt worden. De getallen van de vakjes staan aangegeven met pinnetjes. Er zitten 30 schijven van gepolijst beukenhout bij de set. Op de dwarsbalk zit een mooie Buffalo opdruk. De sjoelbak is 2 meter lang en 41 centimeter breed. Je kan deze sjoelbak makkelijk op een eettafel of behangtafel kwijt. Je kan deze sjoelbak makkelijk verplaatsen, mede dankzij de schuifdeksel op de middelste score vakjes, waarin je de stenen in kan bewaren. Met de sjoelbak Buffalo Fun haal je veel plezier en gezelligheid in huis.

Voordelen:

Mooie

stijlvolle sjoelbak

Inclusief 30 stenen

Handige schuifdeksel voor het opbergen van de schijven

Nummer 5

Hoe lang bestaat Sjoelen al? En waar komt het vandaan?

Er is discussie over waar het sjoelen nou precies vandaan komt. Dit komt ook doordat er eerdere, andere versies van het spel waren, die op meerdere locaties gespeeld. Er wordt vanuit gegaan dat het of uit Engeland komt, of uit Nederland, namelijk uit Friesland of Zeeuws-Vlaanderen.

Het is waarschijnlijk en aannemelijk dat het spel via de zeevaart verspreidde, waardoor de herkomst onduidelijk is. Op schepen werd er namelijk een soort van Shuffle gespeeld, waarbij munten zo dicht mogelijk bij een lijn met vakjes gegooid moest worden.

Het kwam al voor in een stuk van Shakespear, namelijk 'Merry Wives of Windsor' uit 1602. Het bestaat dus al zeker sinds die tijd.

Waarom een Sjoelbak kopen?

 Sjoelen is gewoon hartstikke leuk voor jong en oud. Kinderen en volwassenen kunnen samen sjoelen. Iedereen heeft meerdere beurten en het is makkelijk om de punten bij te houden. Voor de kleintjes leuk om te leren tellen. Daarnaast stimuleert het ook de oog/hand coordinatie. Het biedt gezelligheid en je hebt kwaliteitstijd met de mensen om jou heen.

Een Sjoelbak kopen? Houd hier rekening mee

Op een sjoelbak glijden schijfjes en als de sjoelbak glad is, dan glijden de schijfjes beter. De kwaliteit van het hout is dus medebepalend voor hoe goed jullie met de sjoelbak kunnen sjoelen. Er zal dan ook minder snel slijtage optreden, wat wel fijn is, aangezien een sjoelbak meestal intensief gebruikt wordt, wanneer deze tevoorschijn wordt gehaald.

Je hebt ook de ruimte nodig voor de sjoelbak. Niet alleen om die te plaatsen, maar ook om dan nog te kunnen spelen. Naast de lengte van de sjoelbak heb je nog 50 tot 70 centimeter nodig om fijn te kunnen spelen.

Wil je een sjoelbak met een inklapbare poten of onderstel, zodat je altijd en overal kan sjoelen. Of misschien zelfs een sjoelbak die je kan inklappen, zodat het makkelijker is voor het opbergen en vervoeren. Dan is dat ook allemaal te krijgen. Houd er dan wel rekening mee dat er een naad zit in een sjoelbak die je kan inklappen.

De schijfjes spelen een grote rol in het sjoelen. Bij een wedstrijd worden uitgeholde schijfjes gebruikt, omdat die beter glijden. Bij gewone sjoelbakken zitten meestal gepolijste beukenhouten schijfjes.

Hoe houd ik een Sjoelbak schoon en zo goed als nieuw?

Bij een Oud-Hollands spel horen natuurlijk Oma's wijze trucjes. Het is belangrijk dat een sjoelbak schoon en glad is. Je wil de sjoelbak dus geregeld weer schoon en glad maken. Dat is heel eenvoudig. Gebruik een wollen doek, dat kan ook een trui zijn of zelfs oude wollen sokken, en boen de sjoelbak hier flink mee.

Strooi vervolgens aardappelzetmeel, zonder toegevoegde olie of vetten, over de sjoelbak en sjoel een potje. Veeg de sjoelbak daarna weer schoon. Je zal merken dat de sjoelbak schoon en glad is, en dat je weer veel fijner kan sjoelen.