Skippybal

Skippybal

Vind hier de leukste skippyballen van 2022!

Iedereen kent de skippybal wel. De meeste mensen hebben ook vast wel eens met een skippybal gespeeld. Het wordt ook wel een kangaroebal genoemd. Het is een stevige plastiek bal met een grote diameter, meestal rond de 50 centimeter doorsnede. Aan de bovenkant zit een handvat. Je gaat op de skippybal zitten en springt door je voeten tegen de grond af te zetten. Je stuitert dan als het ware rond. Er zijn tegenwoordig zelfs kampioenschappen Skippybal in Nederland. Voor volwassenen worden er ook nog speciale, nog grotere skippyballen gemaakt met een doorsnede van wel 120 centimeter. Deze worden dan bijvoorbeeld ingezet bij skippybalraces, maar ook voor fitnessoefeningen, fysiotherapie, zwangerschap of om de skippybal, bijvoorbeeld op kantoor, als zitbal te gebruiken.

In enkele steden in Nederland, zoals bijvoorbeeld Nijmegen en Den Bosch, zijn er zelfs hele skippybalroutes met opdrachten en puzzels. En in Noorwegen is er zelfs een basisschool waar kinderen niet op een stoel, maar op een skippybal zitten.

De best verkochte skippyballen

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 skippyballen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende skippyballen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Skippybal Rainbow

De kleuren van deze skippybal zijn werkelijk geweldig gedaan. De kleuren lopen mooi over en vormen samen de regenboogkleuren. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen spelen met deze skippybal. Kinderen leren hiermee op een leuke en speelse manier hun balans te vinden en trainen er ondertussen ook nog hun spieren mee.

Voordelen:

Mooie vrolijke regenboogkleuren

Degelijke kwaliteit/prijs verhouding

Met 50 centimeter zeer geschikt voor kleine en grote kinderen

Nummer 1

Skippydier Koe Playfun

Deze vrolijke skippy koe is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Je kan er binnen en buiten mee rond stuiteren. De skippybal weegt net geen 1,6 kilo en is dus stabiel, maar wel nog goed te verplaatsen. Het gebruikte PVC is echt van een hoogwaardige kwaliteit en kan dus tegen een stootje.

Voordelen:

Superleuke en uitnodigende skippybal in koevorm

Heel makkelijk op te blazen

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 2

Skippy bal 60 CM 2 Assorti Alert

Het is een verrassing of je een rode of gele skippybal krijgt wanneer je deze lekker grote skippyballen van wel 60 centimeter doorsnede bestelt. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen er al mee spelen en ze gaan dankzij het grotere formaat ook lekker lang mee.

Voordelen:

Verrasing welke kleur je krijgt

Ook leuk voor oudere kinderen dankzij de flinke doorsnede

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 3

Skippybal - Speelgoed - Kinderen - 45 cm - BLAUW

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen met deze vrolijke skippybal spelen en vinden dat vast en zeker geweldig. Het vrolijke, gekke gezicht nodigt gewoon uit om gekke toeren uit te halen en lekker rond te stuiteren. Dankzij de diameter van 45 centimeter kunnen ook de kleinere kindjes makkelijk rondhuppen.

Voordelen:

Stevige skippybal met guitig gezicht

Klein formaat van 45 centimeter doorsnede dus ook mogelijke voor de kleinere kindjes

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 4

Jobber Playground Skippybal

Deze skippybal van Jobber Playground hebben het ideale formaat om lekker hoog mee te stuiteren en te springen. Dankzij de twee handvaten, in plaats van een enkel handvat, maakt het voor kinderen ook makkelijker om hun balans te leren houden. Deze felgekleurde skippybal is sowieso heel uitnodigend.

Voordelen:

Verbetert de motoriek en coördinatie

Ook voor de kleinere kindjes

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 5

Je traint namelijk niet alleen je spieren en balans met een skippybal. Kinderen kunnen zich veel beter concentreren en letten, al rond stuiterend, veel beter op. Hun houding wordt er ook beter van, wat de algehele gezondheid ook ten goede komt. Tussen de lessen door, kunnen er ook spelletjes met de skippyballen gedaan worden, waardoor er een positieve afleiding is, die er weer voor zorgt dat kinderen zich daarna ook weer beter kunnen concentreren. Dankzij een skippybal leren kinderen hun lichaam ook beter kennen. Ze voelen opeens hun spieren op plekken die normaal niet getraind werden. Ook doordat ze er een betere houding van krijgen, zijn ze zich bewuster van hun lichaam en hun houding. Er zijn allemaal verschillende maten skippyballen te krijgen, dus iedereen kan op deze manier bewust bezig zijn met de gezondheid. Er zijn zo ook kantoren waar medewerkers ervoor kunnen kiezen om op een skippybal te zitten.

Wil jij weten welke skippyballen geschikt zijn voor jouw kind? De beste skippyballen vind je hier onder.

Skippyballen voor volwassenen

Voor volwassenen zijn er allerhande redenen om een skippybal aan te schaffen. Je zou denken dat het alleen voor kinderen is, maar niets is minder waar. Natuurlijk gebruiken de meeste volwassenen de skippybal op een hele andere manier dan kinderen. Skippyballen worden gebruikt voor het fitnessen, fysiotherapie en ook om bijvoorbeeld op te zitten op kantoor. Het grappige aan sporten met een skippybal is dat het veel lichter en makkelijker aanvoelt, maar het is zwaarder voor je lichaam dan trainen zonder bal. Je moet namelijk de hele tijd ook met je balans bezig zijn. Dat klinkt misschien lastig, maar niets in minder waar. Fitness skippyballen zijn niet hetzelfde als skippyballen, want ze hebben bijvoorbeeld geen handvat, maar je kan het evengoed wel ook met een gewone skippybal doen. Je moet dan gewoon wat beter opletten waar het handvat zit.

Volwassenen gebruiken skippyballen tegenwoordig ook als zitballen. Zo stimuleren deze ballen jou om jouw houding goed te houden, waardoor je weer vrijer beweegt, bijvoorbeeld doordat je muziek hoort. Dit is ontzettend goed voor je lichaam en gestel. Je spieren worden er ook sterker van en dus zal je minder last van je rug hebben. Het kan even wennen zijn, maar zodra je lichaam eraan gewend is, zal het alleen nog maar voordelen opleveren.

Waar kan je een skippybal kopen?

Skippyballen kan je op alle gangbare plekken zoals speelgoedwinkels en grote warenhuizen kopen. Dit zijn vaak wel maar beperkte collecties. Online vind je veel meer mogelijkheden. Je hoeft er in ieder geval niet heel veel moeite voor te doen om een skippybal die bij jouw wensen of die van jouw kindje past, te vinden.

Online (Bol.com)

Bol.com heeft misschien wel de grootste online collectie skippyballen. Ze hebben er namelijk meer dan 260. Gelukkig kan je makkelijk filteren op onder meer de leeftijd, op kleur, functie en je kan de top 10, best beoordeelde en meest bewaarde skippyballen zien. Op die manier filter je makkelijk door de honderden kangaroeballen heen en vind je snel de perfecte skippybal voor jou.

Bart Smit

Bart Smit is overgenomen door Intertoys en wanneer je dus een skippybal van Bart Smit zoekt, dien je gewoon even bij de Intertoys te kijken.

Blokker

Bij Blokker vind je behoorlijk wat skippyballen in alle mogelijke kleuren, maten, vormen en thema’s. Ze hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding en je hoeft niet te wachten tot ze geleverd worden, maar kan ze meteen uit de winkel mee nemen. Op de website van Blokker is de collectie nog groter. Of je nu een leuke skippyauto, een skippydier, een skippybal met of zonder opdruk zoekt, op de website van Blokker vind je het allemaal.

Intertoys

Bij Intertoys is de selectie skippyballen beperkt. Het zijn simpele, maar guitige en functionele ballen voor een goede prijs en van een degelijke kwaliteit. Als je nog niet weet of jouw kindje wel veel met de skippybal zal spelen, dan is dit een goed begin. Ze zien er uitnodigend uit en zijn in diverse maten te krijgen, zodat je altijd een passende skippybal voor jouw kindje vindt.

Kruidvat

Ook bij Kruidvat kan je geregeld skippyballen krijgen. Ze zitten echter niet in het standaard assortiment. Houd hiervoor de reclameblaadjes in de gaten en kijk er geregeld even binnen. Deze skippyballen zijn meestal heel gunstig geprijsd en hebben een redelijk tot goede kwaliteit. Ideaal dus als eerste skippybal of als cadeautje tussendoor.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Er zijn verschillende manieren om een skippybal op te pompen en dat is vooral afhankelijk van de skippybal en welk ventiel gebruikt is. Er zijn skippyballen die je gewoon zelf op kan blazen, maar voor sommige skippyballen heb je een compressor nodig of kan je een hand- of voetpomp gebruiken. Het is wel aan te raden hier even naar te kijken voor je de bal koopt, anders kan het vervelend zijn wanneer je deze op wilt blazen, maar je hebt niet de juiste materialen thuis. De meeste skippyballen kan je niet meteen tot hun volle formaat oppompen. Dit komt omdat het gebruikte materiaal, vaak PVC, nog erg stug is en soepel is, wanneer de bal een tijdje in gebruik is, zal je merken dat je deze nog wat groter kan oppompen.

In principe zijn er skippyballen te krijgen voor kinderen vanaf 2 jaar. Het zal je verbazen hoe goed zij al rond kunnen stuiteren zonder te vallen. Je dient er dan evengoed wel bij te blijven. Er zijn verschillende maten skippyballen en de leeftijd, of hoe groot ze dan zijn, speelt dan wel ook een rol. Een beetje globaal kan je er van uit gaan dat kinderen van 2 tot 4 jaar op een skippybal van 40 centimeter doorsnede passen. Kinderen van 3 tot 6 jaar passen goed op een skippybal met een doorsnede van 50 centimeter. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen vooruit met een skippybal van 60 centimeter doorsnede en vanaf 9 jaar kan je het beste een skippybal van 70 centimeter doorsnede kiezen.