Slijm kopen?

Slijm kopen?

Ontdek hier de 5 slijmerigste slijmen!

Een kleverige massa die door je handen glibbert, die je in allerhande vormen kan trekken en vouwen en rollen, in allerhande mooie kleuren. Kinderen vinden het zalig om met slijm te spelen en er zijn dan mogelijkheden zat van heel goedkoop, zelf gemaakt slijm tot uitgebreide sets met allerhande vormen, attributen en andere speelmogelijkheden die de creativiteit en motoriek bevorderen. Er is zelfs eetbaar slijm en magnetisch slijm voor kinderen. Speelgoed slijm wordt ook vaak Putty slijm genoemd

Met de kleintjes die je evengoed wel op te letten. Niet alle slijm is geschikt om op te eten en het is natuurlijk heel verleidelijk om dat slijmerige goedje in de mondjes te stoppen. Voor kinderen is het dan ook een hele belevenis en verschillende sensoren worden voor hen geprikkeld. Hoe het aanvoelt, ruikt, smaakt, wat je er mee kan doen, en ga zo nog maar even door.

Wil jij slijm kopen? Je vindt hieronder niet alleen de slijmerigste slijm, maar ook veilige en creatieve slijm.

De best verkochte slijm pakketten van 2022!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 Slijmen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende Slijmen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Meerding Line Slijm

Je eigen slijm maken in 4 verschillende kleuren, met of zonder glitters. Jouw kindje kan kiezen uit de kleuren paars, geel, roze en blauw. Je bepaalt zelf of er glitter toegevoegd wordt. Het is heel simpel. Je doet het poeder en eventueel de glitters in het potje, voegt water toe en je schudt het potje.

Voordelen:

Goede kwaliteit

Lang houdbaar wanneer je de slijm in de potjes bewaart

Leuke kleuren

met of zonder glitters

Vlekt niet

Nummer 1

Poopsie Slime Surprise Poop Pack Series

Een speciale beker in de vorm van een milkshake, schetenfles of sappakje, een eenhoornlepel en alle producten die jouw kleintje nodig heeft om zelf slijm te maken. Er zit ook een leuk figuurtje bij waarin je de slijm kan doen en die dan bijvoorbeeld aan de schooltas kan hangen.

Voordelen:

Mooi en good kwaliteit Alles wat nodig is om leuk zelf slijm te maken

Leuk ontwerp Schattig figuurtje om de slijm in te doen en aan een tas te hangen

Geurtjes toevoegen

Nummer 2

Slime – Six Pack

De meest slijmerige, maar speelbare slijm, in 6 verschillende kleuren, in diverse diktes en zelfs met glitter, holografisch en geurende slijm. Lekker glibberen, vormen maken, er mee spelen, maar wel met veilige en uitwasbare slijm.

Voordelen:

Eindeloos speelplezier Met glitter

holografisch

geurende slijm en verschillende diktes

Goed kwaliteit

Lang houdbaar in de potjes

Nummer 3

Slime lab

Je eigen slijm maken, in drie verschillende kleuren, met glitters en parelkralen en het dan ook nog overal mee naartoe kunnen nemen in het speciale eenhoorntasje. Alles wat jouw kindje nodig heeft om zelf slijm te maken zit in het pakket en er zitten ook duidelijke instructies bij. 

Voordelen:

Alles om zelf slijm te maken

Handig zipper zakje om slijm in mee te nemen

Nummer 4

Slimemixers

Mixen met slijm en de mooiste kleurencombinaties, met glitters en andere extraatjes, helemaal zelf maken. Jouw kleintje heeft 5 potjes met verschillende kleuren slijm, blauw, oranje, roze, paars en wit. Als extraatjes zijn er kralen, pompoms, confetti glitters, glitter en foam beads.

Voordelen:

Met 5 verschillende kleuren

5 verschillende extraatjes om te mengen

Nummer 5

Wat is slijm eigenlijk?

Kinderen zijn dol op speelgoed slijm. Je kan dit in alle mogelijke kleuren en diktes krijgen. Putty slijm kan glitters bevatten, maar ook parelkralen of andere extraatjes die weer een heel ander gevoel en sensatie aan de slijm geven. Meestal zit de slijm in een potje. Er zijn sets waarbij je de slijm kant en klaar krijgt, maar er zijn ook sets waar je zelf de slijm nog kan maken.

Waar is slijm van gemaakt?

Er zijn verschillende soorten manieren om speelgoed slijm te maken. De slijm die je koop bestaat vaak uit de kleverige stof die uit ze zaden van de guarplant wordt gehaald, polysaccharide guargom. Om het slijm dikker te maken, wordt ook wel eens natriumtetraboraat toegevoegd. De bekende Putty slijm of Putty slime wordt gemaakt van polymeren. Dit is vergelijkbaar met PVC-plastic. Voor de kleuren worden natuurlijk kleurstoffen gebruikt.

Wanneer je zelf slijm wil maken, dan is dit helemaal niet moeilijk en waarschijnlijk heb je de ingrediënten al in huis. Kijk daar mee uit. Zo is er een recept waarbij lenzenvloeistof gebruikt wordt. In lenzenvloeistof zit Borax. Wanneer er een kleine hoeveelheid Borax wordt gebruikt, dan is het veilig voor kinderen, maar een grotere hoeveelheid Borax, kan schadelijk zijn.

Waarom Putty Slijm kopen?

Speelgoed slijm is echt niet alleen maar leuk voor kinderen om mee te spelen. Het is speelgoed dat de sensoren stimuleert en de mentale perceptie van jouw kindje ontwikkelt. Zowel de tastzin als de motorische vaardigheden worden met slijm ondersteund. De verbeeldingskracht en de creativiteit zal steeds uitgebreider worden. Putty slijm ondersteunt de algehele ontwikkeling van kinderen.

Waar moet je op letten bij het kopen van slijm?

Voor slijm zijn er niet echt keurmerken. Het speelgoed slijm dient wel te voldoen aan de Europese wetgeving en richtlijnen, je kan dus stellen dat alle slijm ook veilig is voor kinderen om mee te spelen. Wanneer je online Putty slijm wil kopen, dan is het aan te raden om dat via een website te doen uit Nederland of Europa en niet van buiten Europa. Je weet dan immers niet of er voldaan wordt aan de veiligheidseisen.

Voor welke leeftijd is de slijm

Er is slijm voor kinderen van verschillende leeftijden. Dit staat op de verpakking en je doet er goed aan je hieraan te houden. Je kan zelf ook slijm maken. Zelfs eetbare slijm van bijvoorbeeld gummi beertjes. Je hoeft je dan niet druk te maken dan jouw kindje de slijm misschien opeet.

Hoe maak je zelf slijm thuis?

Zelf slijm maken is heel makkelijk, ontzettend leuk voor kinderen om te doen en je kan allerhande soorten slijm zelf maken. Eetbare slijm, magnetische slijm, fluffy slijm, slijm met een geurtje. Online zijn allerhande recepten te vinden. Niet alle ingrediënten die gebruikt worden, zijn ook even veilig voor kinderen. Grote hoeveelheden natriumtetraboraat is in grote hoeveelheden ongezond voor kinderen.

Waarschijnlijk heb je de meeste producten die je nodig hebt om de verschillende soorten slijm te maken, allemaal in huis. Zo kan je slijm maken van borax en lijm, van lenzenvloeistof en lijm, van wasmiddel en lijm, van shampoo en maïzena, van snoep, van maïzena en water, en van tandpasta. Je kan ook glow in the dark slijm, galaxy slijm en magnetisch slijm zelf maken. De verschillende combinaties geven allemaal net een ander effect. Je kan dus steeds een ander wetenschappelijk experiment met jouw kindje doen, waar ze dan niet alleen van leren, maar ook nog heel veel plezier mee hebben.