Slijm kopen? Ontdek hier de 5 slijmerigste slijmen!

Een kleverige massa die door je handen glibbert, die je in allerhande vormen kan trekken en vouwen en rollen, in allerhande mooie kleuren. Kinderen vinden het zalig om met slijm te spelen en er zijn dan mogelijkheden zat van heel goedkoop, zelf gemaakt slijm tot uitgebreide sets met allerhande vormen, attributen en andere speelmogelijkheden die de creativiteit en motoriek bevorderen. Er is zelfs eetbaar slijm en magnetisch slijm voor kinderen. Speelgoed slijm wordt ook vaak Putty slijm genoemd

Met de kleintjes die je evengoed wel op te letten. Niet alle slijm is geschikt om op te eten en het is natuurlijk heel verleidelijk om dat slijmerige goedje in de mondjes te stoppen. Voor kinderen is het dan ook een hele belevenis en verschillende sensoren worden voor hen geprikkeld. Hoe het aanvoelt, ruikt, smaakt, wat je er mee kan doen, en ga zo nog maar even door.

Wil jij slijm kopen? Je vindt hieronder niet alleen de slijmerigste slijm, maar ook veilige en creatieve slijm.

De best verkochte slijm pakketten van 2024!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Het JustForYou2 Speelslijm Blauw pakket is een fantastische keuze voor kinderen die van slijm houden.

 • Veiligheid
 • Textuur
 • Geur en kleur

2e beste keuze

De Elmer's Starterkit voor Lijmslijm is een geweldige keuze voor kinderen die van knutselen houden.

 • Veiligheid
 • Textuur
 • Geur en kleur

3e beste keuze

Het SES Slime Lab - Mix it pakket is een geweldige manier voor kinderen om hun eigen slijm te maken en hun creativiteit te uiten.

 • Veiligheid
 • Textuur
 • Geur en kleur

Op deze pagina:

Onze top 5 Slijmen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende Slijmen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Speelslijm Blauw - JustForYou2 Slijm pakket - 1,7KG/108+stuks

Het JustForYou2 Speelslijm Blauw pakket is een fantastische keuze voor kinderen die van slijm houden. Dit slijm pakket bevat 1,7 kg speelslijm in een prachtige blauwe kleur en meer dan 108 stuks accessoires en tools om het spelen nog leuker te maken.

Het slijm is van hoge kwaliteit en heeft een zachte textuur die perfect is om mee te kneden, te strekken en te laten druppelen. Het pakket bevat verschillende soorten accessoires zoals glitter, schuimballen, parels, en gereedschap zoals spatels en mengkommen, zodat kinderen hun eigen creaties kunnen maken en hun verbeelding kunnen laten spreken.

Met het JustForYou2 Speelslijm Blauw pakket hebben kinderen uren speelplezier, terwijl ze ook hun fijne motoriek en creativiteit ontwikkelen. Het is ook een geweldig cadeau-idee voor kinderen die van slijm houden en hun eigen creaties willen maken. Kortom, het JustForYou2 Speelslijm Blauw pakket is een geweldige manier voor kinderen om hun verbeelding en creativiteit te laten spreken terwijl ze plezier hebben met vrienden en familie.

 • Veiligheid
 • Textuur
 • Geur en kleur
Beste prijs op BOL.com

#2
Elmers starterkit voor lijmslijm

De Elmer's Starterkit voor Lijmslijm is een geweldige keuze voor kinderen die van knutselen houden en geïnteresseerd zijn in het maken van hun eigen slijm. Dit pakket bevat alles wat kinderen nodig hebben om hun eigen slijm te maken, waaronder Elmer's School Glue, Elmer's Magical Liquid Activator en verschillende kleuren glitterlijm.

De School Glue is van hoge kwaliteit en kan worden gebruikt om de slijmbasis te maken, terwijl de Magical Liquid Activator ervoor zorgt dat de lijm verandert in een zachte en kneedbare textuur. Het pakket bevat ook kleurrijke glitterlijm die kan worden gebruikt om extra textuur en schittering toe te voegen aan het slijm.

De Elmer's Starterkit voor Lijmslijm is gemakkelijk te gebruiken en bevat gedetailleerde instructies om kinderen te helpen bij het maken van hun eigen slijm. Het is een geweldige manier voor kinderen om hun creativiteit te uiten en hun fijne motoriek te ontwikkelen terwijl ze plezier hebben.

Kortom, de Elmer's Starterkit voor Lijmslijm is een geweldige keuze voor kinderen die geïnteresseerd zijn in het maken van hun eigen slijm en hun creativiteit willen uiten. Met alles wat ze nodig hebben in één pakket, kunnen kinderen direct aan de slag en plezier hebben met het maken van verschillende soorten slijm.

 • Veiligheid
 • Textuur
 • Geur en kleur
Beste prijs op BOL.com

#3
SES - Slime lab - Mix it

Het SES Slime Lab - Mix it pakket is een geweldige manier voor kinderen om hun eigen slijm te maken en hun creativiteit te uiten. Het pakket bevat drie kleuren slijm en alles wat nodig is om het slijm te maken, inclusief activator en kleurstof.

Het maken van het slijm is eenvoudig en leuk, en het pakket bevat gedetailleerde instructies om kinderen te helpen bij het maken van verschillende soorten slijm. Kinderen kunnen hun eigen kleuren en texturen creëren, en hun verbeelding de vrije loop laten terwijl ze experimenteren met het maken van verschillende soorten slijm.

Het SES Slime Lab - Mix it pakket is ook een geweldige manier voor kinderen om hun fijne motoriek te ontwikkelen en hun hand-oog coördinatie te verbeteren terwijl ze plezier hebben met vrienden en familie. Het is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die van knutselen houden en graag experimenteren met verschillende soorten slijm.

Kortom, het SES Slime Lab - Mix it pakket is een leuke, creatieve en educatieve manier voor kinderen om plezier te hebben terwijl ze hun eigen slijm maken en hun verbeelding de vrije loop laten. Met alles wat nodig is in één pakket, kunnen kinderen direct aan de slag en genieten van uren speelplezier.

 • Veiligheid
 • Textuur
 • Geur en kleur
Beste prijs op BOL.com

#4
Unicorn Poo Slijm - Roze - 50g

Het Unicorn Poo Slijm in de kleur roze is een geweldige keuze voor kinderen die geïnteresseerd zijn in het spelen met slijm en het ontdekken van nieuwe texturen. Dit slijm is gemaakt met een zachte, kneedbare textuur die kinderen helpt om te ontspannen en plezier te hebben terwijl ze spelen.

Het Unicorn Poo Slijm in de kleur roze is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd in een handige verpakking van 50g. Het is ideaal voor kinderen om mee te spelen en hun verbeelding de vrije loop te laten terwijl ze genieten van de zachte en kneedbare textuur.

Dit slijm is perfect voor kinderen die van unicorns en roze kleuren houden, en het is een geweldig cadeau-idee voor verjaardagen, feestjes en andere speciale gelegenheden. Kortom, het Unicorn Poo Slijm in de kleur roze is een fantastische keuze voor kinderen die op zoek zijn naar een nieuwe en leuke manier om te spelen en te ontspannen.

 • Veiligheid
 • Textuur
 • Geur en kleur
Beste prijs op BOL.com

#5
Eenhoorn slijm

Het Eenhoorn Slijm pakket bevat twee verschillende soorten slijm, namelijk Unicorn Slime en Unicorn Putty. Dit pakket is een geweldige keuze voor kinderen die van eenhoorns, regenboogkleuren en glitters houden.

Het Unicorn Slime is een zachte en kneedbare textuur die bekend staat om zijn unieke textuur en regenboogkleuren. Het is gemakkelijk te gebruiken en kan worden uitgerekt, gekneed en gespannen voor extra plezier. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en kan worden opgeborgen in een handige container.

De Unicorn Putty heeft een iets andere textuur en is steviger dan het Unicorn Slime. Het heeft ook een mooie regenboogkleur en bevat glitterdeeltjes om het nog meer op te laten vallen. De putty kan worden gebruikt om verschillende vormen te maken en kan worden uitgerekt, gebogen en gekneed.

Het Eenhoorn Slijm pakket is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die van knutselen en slijm houden. Met zijn unieke textuur en regenboogkleuren, kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en hun eigen creaties maken. Kortom, het Eenhoorn Slijm pakket is een fantastische keuze voor kinderen die op zoek zijn naar een leuke en creatieve manier om te spelen en te ontspannen.

 • Veiligheid
 • Textuur
 • Geur en kleur
Beste prijs op BOL.com

Wat is slijm eigenlijk?

Kinderen zijn dol op speelgoed slijm. Je kan dit in alle mogelijke kleuren en diktes krijgen. Putty slijm kan glitters bevatten, maar ook parelkralen of andere extraatjes die weer een heel ander gevoel en sensatie aan de slijm geven. Meestal zit de slijm in een potje. Er zijn sets waarbij je de slijm kant en klaar krijgt, maar er zijn ook sets waar je zelf de slijm nog kan maken.

Waar is slijm van gemaakt?

Er zijn verschillende soorten manieren om speelgoed slijm te maken. De slijm die je koop bestaat vaak uit de kleverige stof die uit ze zaden van de guarplant wordt gehaald, polysaccharide guargom. Om het slijm dikker te maken, wordt ook wel eens natriumtetraboraat toegevoegd. De bekende Putty slijm of Putty slime wordt gemaakt van polymeren. Dit is vergelijkbaar met PVC-plastic. Voor de kleuren worden natuurlijk kleurstoffen gebruikt.

Wanneer je zelf slijm wil maken, dan is dit helemaal niet moeilijk en waarschijnlijk heb je de ingrediënten al in huis. Kijk daar mee uit. Zo is er een recept waarbij lenzenvloeistof gebruikt wordt. In lenzenvloeistof zit Borax. Wanneer er een kleine hoeveelheid Borax wordt gebruikt, dan is het veilig voor kinderen, maar een grotere hoeveelheid Borax, kan schadelijk zijn.

Waarom Putty Slijm kopen?

Speelgoed slijm is echt niet alleen maar leuk voor kinderen om mee te spelen. Het is speelgoed dat de sensoren stimuleert en de mentale perceptie van jouw kindje ontwikkelt. Zowel de tastzin als de motorische vaardigheden worden met slijm ondersteund. De verbeeldingskracht en de creativiteit zal steeds uitgebreider worden. Putty slijm ondersteunt de algehele ontwikkeling van kinderen.

Waar moet je op letten bij het kopen van slijm?

Voor slijm zijn er niet echt keurmerken. Het speelgoed slijm dient wel te voldoen aan de Europese wetgeving en richtlijnen, je kan dus stellen dat alle slijm ook veilig is voor kinderen om mee te spelen. Wanneer je online Putty slijm wil kopen, dan is het aan te raden om dat via een website te doen uit Nederland of Europa en niet van buiten Europa. Je weet dan immers niet of er voldaan wordt aan de veiligheidseisen.

Voor welke leeftijd is de slijm

Er is slijm voor kinderen van verschillende leeftijden. Dit staat op de verpakking en je doet er goed aan je hieraan te houden. Je kan zelf ook slijm maken. Zelfs eetbare slijm van bijvoorbeeld gummi beertjes. Je hoeft je dan niet druk te maken dan jouw kindje de slijm misschien opeet.

Hoe maak je zelf slijm thuis?

Zelf slijm maken is heel makkelijk, ontzettend leuk voor kinderen om te doen en je kan allerhande soorten slijm zelf maken. Eetbare slijm, magnetische slijm, fluffy slijm, slijm met een geurtje. Online zijn allerhande recepten te vinden. Niet alle ingrediënten die gebruikt worden, zijn ook even veilig voor kinderen. Grote hoeveelheden natriumtetraboraat is in grote hoeveelheden ongezond voor kinderen.

Waarschijnlijk heb je de meeste producten die je nodig hebt om de verschillende soorten slijm te maken, allemaal in huis. Zo kan je slijm maken van borax en lijm, van lenzenvloeistof en lijm, van wasmiddel en lijm, van shampoo en maïzena, van snoep, van maïzena en water, en van tandpasta. Je kan ook glow in the dark slijm, galaxy slijm en magnetisch slijm zelf maken. De verschillende combinaties geven allemaal net een ander effect. Je kan dus steeds een ander wetenschappelijk experiment met jouw kindje doen, waar ze dan niet alleen van leren, maar ook nog heel veel plezier mee hebben.