Slimme oplossingen: hoe je speelgoed kunt opbergen zonder rommel

Je kent het als ouder, oom, tante, opa of oma maar al te goed. Op het moment dat er opgroeiende kids in het huis rondlopen, neemt de collectie speelgoed in de loop van de tijd alleen maar meer toe. En om te voorkomen dat het huis één groot speelparadijs lijkt te worden, is het een goed idee om daar op tijd de nodige maatregelen voor te nemen. Heb je er daarom al eens een keer over nagedacht om de spullen netjes op te bergen? Hoe je dat het beste aan kunt gaan pakken, lees je in dit blog.

Investeer altijd in een aantal handige dozen voor een opgeruimd gevoel

Een van de beste investeringen die je maar kunt doen, is het kopen van een aantal erg handige dozen. Een opbergbox is daar een erg goed voorbeeld van. Je kunt vast en zeker wel een plek in huis vrijmaken waar deze boxen komen te staan. In een mum van tijd is al het speelgoed netjes opgeruimd en je weet ook erg makkelijk het speelgoed weer terug te vinden. Maak bijvoorbeeld een box vrij voor iedere leeftijd of sorteer het houten speelgoed, bijvoorbeeld apart van speelgoed van plastic. Zo kan het overzicht meteen veel beter behouden worden.

Is het de hoogste tijd om een keer te gaan ontspullen in huis?

En heb je al eens een keer kritisch gekeken naar de collectie speelgoed die in de loop van de tijd op is gebouwd? Het kan namelijk zomaar zo zijn dat er eigenlijk een hoop items niet of nauwelijks worden gebruikt. In dat geval is het de hoogste tijd om te onthullen. Geef het speelgoed aan een goed doel of geef het een tweede leven door het online te verkopen. Door een deel van het speelgoed weg te doen, zorg je meteen weer voor veel meer rust in huis. En dat schept ook weer meer rust in je hoofd. Wel zo fijn, toch?

Ga voor rust en eenheid door het opbergen overal in huis op dezelfde manier aan te pakken

Sta je te popelen om meer rust in huis te creëren en aan de slag te gaan met het opbergen? Zorg er altijd voor dat je opbergboxen in hetzelfde formaat, dezelfde kleur of hetzelfde materiaal in huis haalt. Hierdoor oogt een kast - of een andere plek in huis waar de dozen komen te staan - ineens veel rustiger en meer geordend. Voeg een aantal handige labels toe en schrijf er vervolgens op wat de inhoud van de opbergboxen is. Dat scheelt weer aardig wat uitzoekwerk. En pas je deze slimme techniek van opbergen in een vroeg stadium van de opvoeding van de kids toe? Dan kun je de wijze les van het opbergen na het spelen meteen meegeven, dus ook nog eens erg educatief.