Speelgoed Keuken: Vind hier de beste speelkeukens van 2024!

Wat papa en mama doen, dat willen de kindjes nadoen. En dat geldt zeker voor het dagelijkse koken. De meeste kindjes willen op een bepaalde leeftijd helpen en meedoen, maar dat is voor de meeste aller kleinste kinderen gevaarlijk. Je kan ze moeilijk met messen laten snijden of met vuur of hete pannen aan de gang laten. Een speelgoed keuken is dan ook een ontzettend leuk cadeau voor deze kindjes. Ze kunnen precies nadoen wat papa en mama ook doen. Dit is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel leerzaam. Zo bevordert het de motoriek en kan het rollenspellen bevorderen.

Iets wat heel belangrijk is voor de ontwikkeling van jouw kindje. Het is een manier om de wereld weer beter te leren begrijpen.

De best verkochte speelgoed keukens van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De Little Dutch Speelgoed Houten Keuken in Mint is een fantastisch speelgoed voor kinderen die graag spelen met keukens en eten.

 • Maat
 • Materiaal
 • Functies

2e beste keuze

De Theo Klein - Miele Houten Speelkeuken is een geweldig speelgoed voor kinderen die graag spelen met keukens en eten.

 • Maat
 • Materiaal
 • Functies

3e beste keuze

De New Classic Toys Houten Speelkeuken Wit is een prachtige speelkeuken voor kinderen die graag spelen met keukens en eten.

 • Maat
 • Materiaal
 • Functies

Op deze pagina:

Onze Top 5 speelgoed keukens

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende speelgoed keukentjes iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Little Dutch Speelgoed Houten Keuken

De Little Dutch Speelgoed Houten Keuken in Mint is een fantastisch speelgoed voor kinderen die graag spelen met keukens en eten. Het is een mooie, stevige houten keuken die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen fantasierijke speelkeukens te maken.

De keuken is gemaakt van duurzaam hout en heeft een mooie mintgroene kleur die perfect past in de meeste kinderkamers. Het heeft verschillende functies en accessoires die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen creaties te maken, zoals een oven, een kookplaat, een gootsteen en verschillende kastjes en planken om spullen op te bergen.

De Little Dutch Speelgoed Houten Keuken is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun fantasie en creativiteit. Het is een geweldige manier om kinderen te leren over koken en eten, en om hen aan te moedigen om hun eigen creatieve speelkeukens te maken. Het kan ook helpen bij de ontwikkeling van hun fijne motoriek en hand-oogcoördinatie.

De keuken is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder en wordt geleverd met verschillende accessoires, zoals pannen, bestek, keukengerei en zelfs een zout- en peperstel. Het is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die graag spelen met keukens en biedt hen eindeloos speelplezier en leermogelijkheden.

Kortom, de Little Dutch Speelgoed Houten Keuken in Mint is een fantastisch speelgoed voor kinderen die graag spelen met keukens en eten. Met zijn mooie mintgroene kleur, stevige constructie en verschillende functies en accessoires biedt het kinderen eindeloos speelplezier en helpt het hen bij het ontwikkelen van hun fantasie, creativiteit en fijne motoriek.

 • Maat
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#2
Theo Klein - Miele Houten Speelkeuken

De Theo Klein - Miele Houten Speelkeuken is een geweldig speelgoed voor kinderen die graag spelen met keukens en eten. Het is een mooie, stevige houten keuken die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen fantasierijke speelkeukens te maken.

De keuken is gemaakt van hoogwaardig hout en heeft een mooie witte en zilveren kleur die perfect past in de meeste kinderkamers. Het heeft verschillende functies en accessoires die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen creaties te maken, zoals een oven, een kookplaat, een gootsteen en verschillende kastjes en planken om spullen op te bergen.

De Theo Klein - Miele Houten Speelkeuken is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun fantasie en creativiteit. Het is een geweldige manier om kinderen te leren over koken en eten, en om hen aan te moedigen om hun eigen creatieve speelkeukens te maken. Het kan ook helpen bij de ontwikkeling van hun fijne motoriek en hand-oogcoördinatie.

De keuken wordt geleverd met verschillende accessoires, zoals pannen, bestek, keukengerei en zelfs een zout- en peperstel, waardoor het nog realistischer wordt voor kinderen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder en biedt hen eindeloos speelplezier en leermogelijkheden.

Kortom, de Theo Klein - Miele Houten Speelkeuken is een fantastisch speelgoed voor kinderen die graag spelen met keukens en eten. Met zijn mooie kleur, stevige constructie en verschillende functies en accessoires biedt het kinderen eindeloos speelplezier en helpt het hen bij het ontwikkelen van hun fantasie, creativiteit en fijne motoriek. Het is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die graag spelen met keukens en biedt hen de kans om hun eigen creaties te maken.

 • Maat
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#3
New Classic Toys Houten Speelkeuken Wit

De New Classic Toys Houten Speelkeuken Wit is een prachtige speelkeuken voor kinderen die graag spelen met keukens en eten. Het is een mooie, stevige houten keuken die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen fantasierijke speelkeukens te maken.

De keuken heeft een prachtig wit ontwerp en is voorzien van verschillende functies die het spelen realistischer maken. Zo heeft het een kookplaat die licht geeft en kookgeluiden maakt, waardoor kinderen het gevoel krijgen dat ze echt aan het koken zijn. Bovendien is er aan de zijkant van de keuken een krijtbord, waar kinderen hun eigen menu's of boodschappenlijstjes kunnen schrijven.

De New Classic Toys Houten Speelkeuken is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun fantasie en creativiteit. Het is een geweldige manier om kinderen te leren over koken en eten, en om hen aan te moedigen om hun eigen creatieve speelkeukens te maken. Het kan ook helpen bij de ontwikkeling van hun fijne motoriek en hand-oogcoördinatie.

De keuken wordt geleverd met verschillende accessoires, zoals pannen, bestek en keukengerei, waardoor het nog realistischer wordt voor kinderen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder en biedt hen eindeloos speelplezier en leermogelijkheden.

Kortom, de New Classic Toys Houten Speelkeuken Wit is een fantastisch speelgoed voor kinderen die graag spelen met keukens en eten. Met zijn mooie witte ontwerp, stevige constructie en verschillende functies en accessoires biedt het kinderen eindeloos speelplezier en helpt het hen bij het ontwikkelen van hun fantasie, creativiteit en fijne motoriek. Het is een geweldig cadeau-idee voor kinderen die graag spelen met keukens en biedt hen de kans om hun eigen creaties te maken.

 • Maat
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#4
Little Dutch Mini Keuken FSC

Om een grote chef te worden, moet je klein beginnen. Hoe doe je dat beter dan met jouw eigen Little Dutch Mini keuken FSC?! Deze keuken bevat een wasbak met spoelkraan, een kookplaat met 2 pitten en een aantal keukenbenodigdheden om de lekkerste maaltijden te bereiden. Het voordeel van een kleine keuken, is dat je deze makkelijk met je meeneemt. Dat wordt dus ook smakelijk ontbijten op de camping of wanneer je uit logeren gaat. Heeft jouw keukenprins(es) het kokkerellen al aardig te pakken? Breid de mini keuken uit met ander Little Dutch keukenbenodigdheden of neem eens een kijkje in de complete keuken van Little Dutch. Kenmerken leeftijd: 3+ jaar materiaal: FSC hout enkel afnemen met een vochtige doek
 • Maat
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#5
KidKraft Moderne Retro Speelkeuken

De super uitgebreide retro speelkeuken van KidKraft is een toevoeging aan de speelbeleving van ieder kind. De speelkeuken bevat alles wat de keuken die papa en mama gebruiken ook heeft.

 • Maat
 • Materiaal
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

Neem een situatie waarin jouw kindje bijvoorbeeld iets niet wil eten omdat het niet lekker is. Heeft jouw kindje vervolgens iets gemaakt in het speelgoed keukentje, dan kan jij ook zeggen dat je het niet lekker vindt. Op die manier leert jouw kindje iets van twee kanten te bekijken en begrip voor een ander te krijgen. Op die manier kan jij veel situaties naspelen, maar kan jouw kind dat ook. Wanneer hij of zij ergens meezit of iets niet begrijpt, dan is de kans groot dat ze het na gaan spelen. Op die manier weet jij ook wat er in het hoofdje van jouw kind allemaal omgaat. Onthoud daarbij wel ook dat kinderen heel veel fantasie hebben en dat de kans dus groot is dat ze er van alles bij verzinnen en spelen. En heel basic leren ze er ook mee om met de verschillende dingen in de keuken om te gaan, hoe ze de keuken gebruiken en welke producten er allemaal in de keuken gebruikt worden. Zowel wat betreft apparaten, materialen, maar zeker ook het eten en drinken.

Een speelgoed keuken bevordert dus niet alleen het samen spelen, het oefenen en de ontwikkeling, maar het is ook nog eens een ontzettend leuk. Er zijn allerhande accessoires te krijgen die het spelen nog realistischer en leuker maken. Denk dan bijvoorbeeld aan speelgoed eten. Dit is verkrijgbaar in allerhande vormen en uitvoeringen. Zo is er eten wat je doormidden kan snijden of uit elkaar kan halen. Dit bevordert niet alleen de motoriek, maar maakt het spel ook leuker, ze leren erdoor met het verschillende eten om te gaan en ook nog eens wat het precies allemaal is.

Zie jij ook het plezier en de leerzame voordelen van een speelgoed keuken in en denk jij erover om een speelgoed keuken voor jouw kindje aan te schaffen? Dan lees je hieronder welke speel keukens het beste voor jouw kindje is.

Wat voor een soorten speelkeukens zijn er?

Speelkeukens voor kinderen worden gemaakt van allerhande soorten materialen en in verschillende uitvoeringen. Je hebt hele uitgebreide speelkeukens met alle apparaten die je in de gewone keuken ook hebt. Denk dan bijvoorbeeld aan een afzuigkap, koelkast en meer van dat soort apparaten, vaak ook met bijvoorbeeld licht en geluid. Je hebt ook hele eenvoudige uitvoeringen met een oventje en een kookplaat. Je kan er eigenlijk alle kanten mee op en het zal vooral liggen aan de ruimte die je hebt om de speelgoed keuken te plaatsen en jouw budget, welke keuken het beste bij de speelwensen van jouw kindje past.

Houten Speelgoed Keuken

Houten speelgoed keukens zijn duurzaam, stevig en zien er stijlvol uit. De houten speelgoed keukens zijn verkrijgbaar in alle soorten uitvoeringen. Het is natuurlijk helemaal af als je ook nog allerhande pannetjes en ander kookgerei en snijbare groente en fruit in hout erbij haalt. Hout ziet er mooi uit en past meestal bij elk interieur of iedere kinderkamer. Met een houten speelgoed keuken geef jij jouw kindje een heerlijk plekje om te spelen, van degelijk en duurzaam materiaal, dat makkelijk overal mee gecombineerd kan worden.

Speelgoed Keuken van Kunststof

Een speelgoed keuken van kunststof is veel makkelijker schoon te houden dan een houten tafel. Je kan makkelijker ontsmettingsmiddelen gebruiken, zonder het materiaal te beschadigen. Dat is niet het enige voordeel van een kunststof keuken. Daarnaast hoeven kunststof keukens meestal niet gemonteerd te worden of dat is heel erg makkelijk om te doen. Ze zijn vaak ook lichter en makkelijker te verplaatsen.

Wat zijn de top merken

Bijna ieder merk dat speelgoed maakt, heeft ook speelgoed keukens in het assortiment. Het ene merk is natuurlijk beter, mooier, stijlvoller en duurzamer dan het andere merk en je wilt ook nog eens een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. Hieronder vind je de topmerken voor speelgoed keukens.

Little Dutch

Little Dutch is een echt Nederlands speelgoed merk met ook hele stijlvolle speelgoed keukens in het assortiment. Little Dutch staat voor duurzaam en stijlvol. Alles wordt op een kindvriendelijke en verantwoorde manier geproduceerd en de gebruikte materialen voldoen aan alle veiligheidseisen voor kinderen. De ontwerpen zijn stijlvol en tijdloos en passen dan ook in de meeste moderne interieurs. Little Dutch is een verantwoord speelgoedmerk met speelgoed van hoge kwaliteit voor een goede, degelijke prijs.

KidKraft

Het Duitse KidKraft staat voor de welbekende Duitse degelijkheid. Het speelgoed van KidKraft stelt nooit teleur en is van hoge kwaliteit waardoor het jaren meegaat en duurzaam is. KidKraft heeft ook veel leerzaam speelgoed. De speelgoed keukens zijn dan ook van een degelijke kwaliteit en altijd leerzaam. Je weet met een speelgoed keuken van KidKraft dat jouw kindje er nog jaren plezier van heeft en dat het ook nog doorgegeven kan worden aan jongere broertjes of zusjes.

Miele

De Miele speelgoed keukens zijn modern en hebben een apart ontwerp. Hierdoor lijkt het veel meer op de keukens die tegenwoordig ook te krijgen zijn en dat maakt het gehele spelen voor jouw kindje nog realistischer en magischer. De prijs/kwaliteitverhouding is uitmuntend en je kan er dan ook nog vele jaren mee vooruit. Er is een speelgoed keuken van Miele voor elk budget en voor iedere ruimte. Kijk bijvoorbeeld bij Bol.com voor de verschillende uitvoeringen en je zal zien dat er zeker een model tussen zit dat perfect is voor jou en jouw kindje.

Smoby

De speelgoed keukens van Smoby zijn, zoals je van dit bekende speelgoed merk mag verwachten, kleurrijk, modern en ontzettend uitgebreid. Er zijn een paar verschillende modellen te krijgen en je kan ook nog eens kiezen voor bijvoorbeeld een kinderbarbecue set of zelfs een complete food court. De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend en je weet dan ook zeker dat jouw kindje nog jaren speelplezier heeft wanneer je kiest voor een speelgoed keuken van Smoby.

Waar kan ik een speelgoed keuken kopen?

Je kan in de meeste speelgoedwinkels een speelgoed keuken kopen en natuurlijk zijn er ontzettend veel websites die speelgoed keukens aanprijzen. Zoek jij een uitgebreid aanbod waardoor jij alle keuze hebt en goed kan vergelijken, dan kijk je even bij Bol.com. Hier vind je niet alleen het meest uitgebreide aanbod, maar krijg je ook nog eens de beste service van Bol.com.

Wat zijn leuke accessoires voor de speelgoed keuken?

Een speelgoed keuken is leuk en ziet er mooi uit, maar je hebt er weinig aan als je niet ook nog andere leuke accessoires hebt. Je kan niet koken zonder pannetjes en ander keukengerei of schort en je kan het eten ook niet opdienen zonder servies. Veel speelgoed keukens hebben wel standaard een paar accessoires erbij zitten, maar dat is dan nog redelijk beperkt. Voor de ultieme speelervaring kan je niet zonder servies, snijgroenten en fruit, pannensets en andere keukensets voor de speelgoed keuken van jouw kindje.

Servies

Er is echt ontzettend veel keuze in speelgoed servies. Het kan zelfs wat overweldigend zijn. Je kan losse onderdelen kopen en sparen, maar je kan ook mooie sets krijgen waarbij alles dan op elkaar is afgestemd. Er is speelgoed servies van hout, maar ook van plastic te krijgen en dat in alle mogelijke vrolijke kleuren en uitvoeringen. Het hoeft dan ook niet lastig te zijn om mooie sets te vinden die bij het speelgoed keukentje van jouw kindje passen.

Snijgroenten en fruit

Snijgroenten en fruit is speelgoed eten dat jouw kindje kan snijden. Het is zo gemaakt dat het makkelijk door te snijden is met een nepmesje en weer in elkaar te zetten is, meestal met klittenband. Dit is goed om de fijne motoriek te oefenen, de verschillende soorten groente en fruit te leren kennen en de kindjes kunnen ook nog eens precies nakoken wat papa en mama ook in de keuken bereiden. Voor een volledige speelervaring zijn snijgroenten en fruit eigenlijk onmisbaar in de speelgoed keuken.

Pannensets

Bij een behoorlijk aantal speelgoed keukens krijg je ook pannetjes erbij, maar lang niet allemaal en jouw kindje wil natuurlijk dezelfde pannetjes als papa en mama gebruiken. Er zijn allerhande pannensets te krijgen. Gemaakt van hout, metaal of plastic. Je kan kijken voor een set die leuk bij het keukentje past. Jouw kindje kan dan precies nadoen wat papa en mama in de keuken doen en leren zo ook welke pannen je voor welke gerechten gebruikt. Op die manier leren kinderen veel makkelijker en hebben ze er ook veel meer plezier aan.

Onze favoriet

De Little Dutch Speelgoed Houten Keuken in Mint is een fantastisch speelgoed voor kinderen die graag spelen met keukens en eten.

Beste prijs op BOL.com