Speelgoed stofzuiger

Speelgoed stofzuiger

Vind hier de beste stofzuigers voor kinderen!

Kleine kinderen vinden het geweldig om in huis te helpen. Niet allemaal natuurlijk, maar toch wel redelijk veel. Op die manier kan je samen een leuke tijd maken, van vervelende klusjes. Een kinderstofzuiger geeft jouw kind een verantwoordelijkheidsgevoel en daarnaast zal hij of zij erg trots zijn om een eigen stofzuiger te hebben.

Met een speelgoed stofzuiger leer je een kind ook de routine van huishoudelijke taken. Iets wat belangrijk is, voor jongens en voor meisjes. Het belangrijkste is natuurlijk dat ze er ontzettend veel plezier mee zullen hebben.

De best verkochte speelgoed stofzuigers van 2022!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Top 5 speelgoed stofzuigers

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende beste speelgoed stofzuigers iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Casdon Dyson Snoerloze Speelgoedstofzuiger

Een echte stofzuiger in een klein formaat voor de allerkleinste helpers in huis. Deze snoerloze stofzuiger doet precies wat je er van verwacht en is tot in details nagemaakt. Jouw kindje zal niet alleen het gevoel hebben dat hij of zij echt helpt, maar dat ook daadwerkelijk doen.

Voordelen:

Werkt net als een echte stofzuiger

Stevige kwaliteit en kan tegen een stootje

Het geluid is niet storend in tegenstelling tot vele andere speelgoedstofzuigers

Nummer 1

Klein Miele Stofzuiger

Met de Miele mini stofzuiger kan jouw kleintje helpen met de huishoudelijke klusjes. De stofzuiger heeft realistische geluiden en draait makkelijk helemaal rond. Het is dus net alsof je echt aan het schoonmaken bent.

Voordelen:

Krast niet over de vloer dus geen beschadigingen

Je kan het geluid uitzetten wanneer het je teveel wordt

Is handzaam voor een klein kind

Nummer 2

Henry Desk Stofzuiger

Wie kent Henry de stofzuiger niet? Henry heeft nu een klein minibroertje die je helpt je computer en je bureau schoon te houden. Deze stofzuiger is ook ontzettend leuk voor kinderen, door de vrolijke en blije uitstraling.

Voordelen:

Vrolijke aanwinst op je bureau

Makkelijk op te bergen stofzuigerslang en mondstuk

Houd je bureau en computer kruimelvrij

Nummer 3

Smoby Stofzuiger

Kinderen willen papa en mama helpen en dingen samen doen. Ook in het huishouden. Met de kinderstofzuiger van Smoby doen ze echt met je mee. Deze compacte en ook ruimtebesparende stofzuiger heeft zelfs een echt stofzuiger en vacuüm geluid. Het werkt op 3 LR44 batterijen en deze zitten er meteen bij.

Voordelen:

Handzaam door het formaat en het gewicht

Leuke vrolijke kleuren en grote knoppen

Met echt stofzuigergeluid

Nummer 4

Vileda Speelgoed Stofzuiger

Speelgoedstofzuigers zijn leuk voor de echte kleintjes, maar een kleuter wilt papa en mama natuurlijk echt helpen met allerhande klusjes. Met deze speelgoed stofzuiger van Vileda is dat mogelijk. Deze stofzuiger maakt niet alleen maar geluid, maar je kan er ook nog echt vuil mee opzuigen.

Voordelen:

Jouw kindje kan er echt mee stofzuigen

Transparante top laat het opgezuigde vuil zien

Eindeloos speelplezier

Nummer 5

Huisje spelen

Huisje spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Niet alleen om te leren, maar ook om informatie en activiteiten te verwerken. Voor sommige kinderen helpt het ook echt om bepaalde angsten te overwinnen. Het kan zijn dat ze het geluid van de stofzuiger eng vinden, maar ook dat er iets gebeurd is tijdens het stofzuigen waar ze van geschrokken zijn. Door te spelen kunnen ze op een ontspannen manier oplossingen bedenken voor dingen die in het dagelijkse leven gebeuren en die op dat moment misschien teveel stres opleveren om goed na te kunnen denken. Uit zichzelf spelen ze leuke en vervelende situaties na om deze te verwerken.

Huisje spelen is ook erg goed om bepaalde routines te leren, om te snappen wat je in het huishouden allemaal moet doen om alles op orde te houden en zo voorkom je ook dat gewone dagelijkse taken vervelend worden voor kinderen. Ze associëren het namelijk met spelen. En dat maakt het meteen leuk.

Kinderen willen ook alles nadoen wat papa en mama doen en het liefste met zoveel mogelijk helpen. Het is leuk om samen bezig te zijn. Met huisje spelen kunnen ze helpen met taakjes die ze in het gewone leven misschien nog niet echt kunnen doen. Ze worden er zelfverzekerd door en hebben het gevoel dat ze een verantwoordelijkheid krijgen. Dat maakt ze ontzettend trots.

Het is voor kinderen ontzettend goed om dagelijkse activiteiten op een spelende manier te doen om allerhande redenen. Een kinderstofzuiger draagt dus op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van jouw kind.

De leukste speelgoed stofzuigers voor je kind om mee te spelen

De leukste speelgoed stofzuigers zijn natuurlijk zo realistisch mogelijk. Niet alleen in hoe ze er uit zien, maar ook hoe ze werken. Het is echter niet alle leeftijden handig om een heel goed werkende stofzuiger te hebben en als ouder wordt je er ook niet vrolijk van als jouw kindje de hele dan luidruchtig aan het stofzuigen is. Hoe leuk een stofzuiger is, ligt dus voornamelijk aan jouw wensen en hoe jouw kindje er mee omgaat. In de lijst met reviews van Top5Getest zie je verschillende kinderstofzuigers die allemaal hun voor- en nadelen hebben. De een zuigt echt, maar is wat aan de grote kant voor hele kleine kindjes en een andere zuigt niet echt en is dus veilig, maar maakt wel veel geluid bij het rondgaan. Hoe echter het uit ziet, hoe leuker het is, maar een vrolijke kleur is voor kinderen toch weer aantrekkelijker dan een heel saaie kleur. Jij weet het beste waar je vrolijk van wordt en waar jouw kindje speelplezier aan beleeft. In de reviews van Top5Getest zie je voor ieder wat wils en daar kan jij heel makkelijk de leukste, en beste, stofzuiger voor jouw kindje uitzoeken.

De veiligheid van het speelgoed

In Nederland is de veiligheid van speelgoed geregeld in een Wetboek en volgens de richtlijnen van de Europese Unie. Alle lidstaten van de Europese Unie zijn verplicht zich aan deze richtlijnen te houden. Daarin staan besluiten die de veiligheid van speelgoed moeten garanderen. Onder meer over de veiligheid van het speelgoed zelf, maar ook over het op de markt brengen van het speelgoed. Het is daarom onder meer heel erg belangrijk als ouder om te kijken naar de aanbevolen leeftijd. Als er staat dat een speelgoedstofzuiger voor een kind van 5 jaar is, dan betekent dit dat de stofzuiger niet veilig is voor een kind van 2 jaar. Bijvoorbeeld omdat er te kleine onderdelen bij zitten of omdat er teveel zuigkracht is.