Vind hier de beste springstokken van 2024

Een springstok wordt ook wel een pogo stick genoemd. Een fantastisch stukje speelgoed, waarmee jouw kind als een kangoeroe rond kan springen. Springstok springen is al behoorlijk oud en werd voor de eerste keer in 1919 gepatenteerd.

Het is een stok met voetsteunen, het heeft een veer en een T-vormige handgreep. Je gaat op de voetsteunen staan en begint te springen. Dat klinkt heel eenvoudig, maar er is toch enige oefening voor nodig om het onder de knie te krijgen.

Tegenwoordig is de springstok wat gemoderniseerd en wordt er in veel gevallen gebruik gemaakt van luchtdruk, in plaats van een veer, maar van de klassieke versie zijn ook nog aardig wat modellen te vinden.

Hoewel de springstok nooit helemaal weg is geweest, is het de laatste tijd weer een behoorlijk populair stuk speelgoed. Dit komt niet alleen doordat het zo'n leuk speelgoed is, maar het is spannend en, als je het veilig doet, ook nog eens ontzettend goed voor de lichamelijke ontwikkeling van jouw kind.

De best verkochte springstokken

De moderne springstokken worden ook wel gezien als sporttoestellen. Dat is ook niet zo vreemd. Je hebt er behendigheid en skills voor nodig, je moet je evenwicht goed kunnen bewaren en je traint jouw lichaam ermee.

Ze zien er flits, stoer en stijlvol uit. In allerhande felle kleuren, met extraatjes en snufjes. En ze zijn in allerhande prijsklassen te krijgen. Het is een geweldig cadeau om te krijgen, voor jong en oud. Het rondspringen en stuiteren blijft leuk, ongeacht hoe oud je bent.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Maak grote sprongen met deze springstok! De stok beschikt over inklapbare voetsteunen en inklapbare handvatten. 

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Kwaliteit

2e beste keuze

QU-AX staat bekend om zijn kwaliteitsproducten. Het zijn springstokken met een zelfsmerend systeem.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Kwaliteit

3e beste keuze

MGP Pogostick / springstok groen - 40kg - 80kg De pogo stick van MGP is een uitstekende instapper springstok. 

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Kwaliteit

Op deze pagina:

Onze top 5

Er is best wel wat keuze als je op zoek bent naar een springstok en dat kan het lastig maken om te kiezen. Waar moet je op letten en welke uitvoering is perfect voor jou of jouw kind? Als je een goede springstok hebt, en er goed mee om kan gaan, dan zou je zomaar een record kunnen breken.

Dat gebeurde voor het laatst in 2016. Toen sprong een 22-jarige jongen 3,35 meter hoog met zijn pogo stick. Er zijn nog meer wereldrecords die je met een springstok kan breken. Van hele indrukwekkende tot best wel grappige wereldrecords. Dat kan ook niet anders met zo'n speelgoed of sporttoestel.

Het meest achtereenvolgende sprongen op een springstok is 186.152 stuks. Dat zijn er nogal wat. De snelste mijl op een springstok werd in 12 minuten en 16 seconde afgelegd. Een mijl is ongeveer 1,6 kilometer. De minste sprongen in een minuut, is 39 sprongen. Dat is minder makkelijk dan je denkt.

Je hoeft natuurlijk niet met een extreem goede springstok te beginnen. Je kan beter eerst kijken hoe leuk je het vindt en hoe behendig je er mee wordt. Daarvoor moet je veel oefenen. Er zijn behoorlijk wat springstokken die perfect zijn om mee te beginnen.

#1
Small foot Pogo stick met vlammen

Deze stoere springstok is zwart en heeft geel met oranje vlammen. De handvaten en voetsteunnen kan je inklappen, dat maakt het heel wat makkelijker om te vervoeren of om op te bergen. De pogo stick is gemaakt van stevig metaal en de handvaten zijn gemaakt van sponsrubber, voor een betere grip. De afmeting is 26 centimeter bij 6 centimeter bij 88 centimeter, en is geschikt voor kinderen tussen de 5 en de 12 jaar.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
Qu-Ax Pogostick

Deze springstok ziet er strak en stijlvol uit. Het heeft een zelfsmerend systeem, waardoor het onderhoudsvrij is. De behuizing is van staal en de springstok heeft een dubbel veersysteem, met elastische demping. De springdiepte is 14 centimeter en het stalen frame is stevig, met gelaste handgrepen en voetsteunen. Het is geschikt voor een gewicht tot 50 kilo.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
MGP Pogostick Green

Deze innovatieve pogostick van InnovaGoods is eigenlijk een pogo-springkussen. Deze springstok is gemaakt voor binnen en buiten. De steunvoet is stevig en flexibel. Iedere sprong ontsnapt er een pieptoon uit het kussen. De handvaten hebben een stevige grip. De voetsteun en handgrepen zijn antislip. Er kan maximaal 70 kilo gedragen worden. Deze speciale springstok is geschikt voor kinderen en volwassenen.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Tactic Pogostick Junior

Deze Tactic Pogostick Junior is gemaakt van foam en daardoor geschikt voor binnen en buiten. In plaats van voetsteunen zit er een rubberen voetkussen om op te staan. De handgrepen en voetsteun zijn antislip. Deze springstok is compact van formaat en lichtgewicht en kan heel makkelijk meegenomen of opgeborgen worden. Geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. In verschillende vrolijke kleuren verkrijgbaar.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
Wahu Zoingo Boingo - Spingstok

De Wahu Zoingo Boingo is een springstok/pogostick met een elastisch koord waarmee kinderen zich kunnen uitleven en hun coördinatie en balans kunnen verbeteren. De Zoingo Boingo is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Door het unieke ontwerp en het elastische koord kunnen kinderen allerlei trucs en sprongen maken. De Zoingo Boingo is licht van gewicht en kan gemakkelijk worden opgeborgen.

 • Belastbaar gewicht
 • Veiligheid
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Springstok kopen? Houd hier rekening mee

Een springstok is leuk voor kinderen en volwassenen. Maar niet iedere pogo stick is ook voor allebei geschikt. Kijk dus goed naar de leeftijd die bij de springstok staat aangegeven. Meestal staat er ook het aantal kilo's dat de springstok kan dragen. Dat is belangrijker dan de leeftijd.

Als de springstok het gewicht niet kan dragen, dan zal de bounce minimaal zijn. Als je te licht bent voor de springstok dan kan het lastig zijn om je evenwicht te bewaren en te hoog springen, zodat het onveilig wordt. Als je te zwaar bent, dan kunnen de veren en de stok ook makkelijk kapot gaan.

Het formaat van de springstok is daarbij ook belangrijk. Je moet je goed vast kunnen houden. Daarnaast is het ook wel fijn als je de springstok makkelijk met je mee kan nemen. Als je denkt dat vaak te doen, dan kijk je of de handgrepen en voetsteunen inklapbaar zijn. Met inklapbare handvatten en inklapbare voetsteunen neemt de pogo stick veel minder ruimte in beslag.

Ook een springstok heeft onderhoud nodig, maar er zijn ook pogo sticks met een zelfsmerendsysteem. Hier heb je eigenlijk geen onderhoud aan. Die hoef je alleen maar schoon en droog te houden.

Zeker wannee je een springstok voor kinderen wil kopen, is het aan te raden om een verstelbaar exemplaar te kiezen. Deze groeit dan met jouw kind mee en je hoeft dan niet na een tijdje weer een nieuwe te halen. Kinderen groeien namelijk snel en de lengte maakt bij een springstok wel uit.

Een springstok is speelgoed wat redelijk wat te verduren krijgt. Het is dan ook fijn als je goed en duurzaam materiaal kiest. Staal en metaal zijn dan het sterkste, kunststof is minder sterk, maar dat is niet het enige om naar te kijken. Hoe zijn de voetsteunen en handgrepen bevestigd? Van welk materiaal zijn die gemaakt? En is er antislipmateriaal gebruikt.

Je kan springstokken krijgen die werken met een veersysteem, een dubbel veersysteem en een luchtdruksysteem. Het is aan te raden om even uit te proberen wat je prettig vindt. De een kiest voor de klassieke veren en een ander vindt een pogo stick met luchtdruk fijner.

Er zijn allerhande soorten springstokken, in diverse uitvoeringen en modellen te krijgen. Er is voor bijna ieder budget ook wel een pogo stick te krijgen. En je vindt dan ook altijd wel een springstok die bij jou past.

Voordelen van een springstok

Met een springstok springen is goed voor jouw lichaam. Je traint er spieren mee, werkt aan jouw evenwicht en balans, en het is goed voor jouw uithoudingsvermogen. Het is dan ook niet voor niks dat mensen het als een sport doen en niet alleen maar om grote sprongen te maken.

Jouw kindje kan samen met vriendjes rondspringen en daardoor is het ook goed voor de communicatieve en sociale vaardigheden. Ze kunnen wedstrijdjes houden, kijken wie het hoogste kan springen of wie de minste sprongen in een bepaalde tijd kan maken. Er zit dus ook een competitieve kant aan het springstok springen.

Een springstok is leuk voor jongens en meisjes. Voor jongere kinderen en voor kinderen die ouder zijn. Je kan het samen met vrienden doen, of alleen springen. Een springstok staat gewoon garant voor heel veel plezier.

Welke springstok past bij mij kind?

Om te beginnen moet jouw kind natuurlijk goed zijn in het bewaren van de balans en ook al goed kunnen staan. Voor een kind van 3 jaar koop je een andere springstok dan voor een kind van 8 jaar. De leeftijd is dus heel belangrijk. Zo zijn er voor de hele kleintjes springstokken die helemaal van kunststof en rubber zijn gemaakt.

Naast de leeftijd, kijk je ook naar het gewicht dat de springstok kan dragen en naar het formaat. Voor kinderen is het wel handig als je de springstok kan verstellen. Dan groeit de pogostick gewoon met jouw kind mee. Toys zijn leuk, maar ze moeten ook veilig zijn. Dat een springstok het juiste formaat heeft is dus heel belangrijk.

Het is ook wel fijn als er antislip handvaten en voetsteunen op zitten. Ze hebben dan een veel betere grip en kunnen minder snel vallen.

Er zijn echt heel veel soorten springstokken te krijgen, met stoere opdrukken, lieve prints en andere afbeeldingen. Het is voor jouw kind wel zo leuk als dat ook bij hun interesses past. Voor een meisje is een roze, prinsessen springstok leuk, en voor een jongen is een springstok met vlammen heel stoer.

Veiligheid

Het is altijd aan te raden om lichaamsbescherming te dragen. Denk dan aan een helm, kniebeschermers en elleboogbescherming. Je kan ook nog polsbescherming dragen. Zeker in het begin kan je snel vallen, tot je het onder de knie hebt. En als je het onder de knie hebt, dan ga je hoger springen en meer stunts uithalen.

Het is ook echt heel belangrijk voor de veiligheid dat het toegestane gewicht en het formaat van de pogostick past bij jouw kindje. Kinderen moeten zich goed vast kunnen houden en niet te snel ervan afglijden. Antislip handgrepen en voetsteunen zijn dan ook belangrijk.

Wanneer je kijkt naar de verschillende pogosticks, dan staat er altijd de leeftijd en het toegestane gewicht bij. Voor kinderen zijn de pogosticks vaak van kunststof gemaakt. Zeker als jouw kind nog geen ervaring heeft, kijk dan voor een beginners pogostick. Bijvoorbeeld eentje die gemaakt is van rubber en foam, met 1 brede voetsteun. Deze zijn veel veiliger om te leren pogostick springen, dan een echte springstok.

Onze favoriet

Maak grote sprongen met deze springstok! De stok beschikt over inklapbare voetsteunen en inklapbare handvatten. 

Beste prijs op BOL.com