Vind hier de leukste strijkkralen sets van 2024!

Met strijkkralen kunnen kinderen de meest prachtige creaties maken. Ware kunstwerkjes die ze overnemen van een patroon of die ze zelf verzinnen. Omdat je alle mogelijke patronen kan maken is het leuk voor jongens en voor meisjes. Er zijn heel veel soorten sets te krijgen, met allerhande thema's. Je kan naar de patronen kijken en naar de kleuren die gebruikt worden.

Als je eenmaal een startersset hebt, dan heb je alles in huis om naar hartenlust met strijkkralen te maken en wanneer de kralen op zijn, hoef je alleen maar de kralen opnieuw bij te halen.

De best verkochte strijkkralen sets

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Met deze Hama strijkkralen in ton met 3 grondplaten heb je eindeloos plezier! 

 • Aantal kleuren
 • Mogelijkheden
 • Materiaal

2e beste keuze

met strijkkralen kan je eindeloos veel creaties maken in allerlei vormen, formaten en kleuren. 

 • Aantal kleuren
 • Mogelijkheden
 • Materiaal

3e beste keuze

Met deze strijkkralen heeft je kind eindeloos plezier. In de ton zitten circa 13000 kralen.

 • Aantal kleuren
 • Mogelijkheden
 • Materiaal

Op deze pagina:

Onze top 5 strijkkralen sets

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende strijkkralen sets iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Hama Strijkkralen in een Ton met 3 Grondplaten - Roze

Bij deze navulset met strijkkralen krijg je ook drie grondplaten in verschillende vormen en kleuren. Er zitten maar liefst 4.000 kralen in de ton en jouw kindje kan dus weer uren doorgaan met het creëren van de aller mooiste kunstwerkjes in leukste figuren.

 • Aantal kleuren
 • Mogelijkheden
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#2
SES Beedz - eenhoorns en prinsessen - unicorn

Houd jouw kind van prinsesjes en eenhoorns? Dan wil jij deze strijkkralen set zeker hebben. Je kan de voorbeelden op de doos gebruiken of je eigen ontwerpen verzinnen. In de kleurencombinaties die jij het mooiste vindt. Er wordt geen PVC gebruikt bij de kralen van SES Beedz, dus het is hartstikke veilig om mee te spelen.

 

 • Aantal kleuren
 • Mogelijkheden
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#3
Hama Strijkkralen in een Ton

Als je alle spulletjes al hebt om met strijkkralen te werken en jouw kindje speelt er heel veel mee, dan gaan de kralen ook snel op. Sommige kinderen gebruiken ook graag een bepaalde kleur veel en dan kan je nog wel kralen hebben, maar als de lievelingskleur op is, dan gaat het plezier er ook snel vanaf.

 • Aantal kleuren
 • Mogelijkheden
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#4
SES Beedz - zeemeermin - met glitters

Als jouw kind dol is op zeemeerminnen dan is dit de strijkkralen set waarmee je jouw kind het aller gelukkigste zal maken. Er zit een roze plaat in de vorm van een zeemeermin bij en ook nog eens glitter strijkkralen. De strijkkralen zijn vrij van PVC en dus hartstikke veilig.

 • Aantal kleuren
 • Mogelijkheden
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#5
SES Beedz - fantasie paard - unicorn

Deze magische set van SES Beedz heeft niet alleen een fantasie paard, die je alle mogelijke kleuren kan geven, maar de kralen lichten ook nog eens op in het donker. In de set zitten normale kleuren en de donkere, zwarte kralen zijn de lichtgevende strijkkralen.

 • Aantal kleuren
 • Mogelijkheden
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

Strijkkralen werken heel simpel. Je hebt een plaat waar de kralen inpassen en daaronder leg je een patroon. Als het werkje klaar is, dan hoef je er alleen maar met bakpapier en een strijkijzer over heen te gaan en de kralen blijven dan aan elkaar plakken door de hitte. Je kan zo mooie kunstwerkjes maken om op te hangen, maar je kan er ook sleutelhangers, sieraden of magneten van maken. Het is ook super leuk om iets te maken met strijkkralen en dit dan cadeau te doen. Er zit tijd en energie en creativiteit in. Jouw kind zal super trots zijn om opa of oma zo’n mooi cadeau te geven met hun verjaardag. Let wel op, want het strijkijzer moet heet zijn. Kleine kinderen kunnen daar beter bij geholpen worden.

Wat zijn strijkkralen eigenlijk?

Strijkkralen zijn dikke, hoge ringen van plastic. Je plaatst ze op een onderplaat met kleine pinnetjes. Op ieder pinnetje past eens strijkkraal en zo kan je een patroon volgen of een eigen ontwerp maken. Als het ontwerp klaar is, dan leg je een stuk bakpapier over de kralen en leg je er kort het strijkijzer op. De strijkkralen plakken dan aan elkaar.

Leuke ideeën voor strijkkralen patronen

Online vind je ontelbare ideetjes voor patronen die je kan gebruiken met je strijkkralen. Niet alleen hele leuke patronen om te maken, maar ook om te gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan een boekenlegger, versieringen voor in de kerstboom, sleutelhangers, koelkastmagneten, onderzetters en nog heel veel meer mogelijkheden. Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of je kan het maken met strijkkralen. Heel goed voor de creativiteit.

De patronen zijn er ook in allerhande afbeeldingen. Van bekende tekenfilmfiguren tot sprookjes en alledaagse dingen. Ook daarmee geldt, dat bijna alles mogelijk is. Dat is extra leuk als je ergens fan van bent of als je iemand een origineel en zelfgemaakt cadeau wilt geven. Spaart jouw tante allemaal flamingo’s? Dan kan je helemaal zelf een flamingo sleutelhanger voor haar maken. Heeft jouw leraar op school een volkswagen busje? Dan maak je een setje volkswagen onderzetters. Er zijn heel veel websites met ideetjes. Je hoeft het maar bij een zoekmachine in te tikken en je krijgt zoveel voorbeelden dat je niet meer weet waar je moet beginnen.

Lees tipCreatief speelgoed

De strijkkralen van Hama

Hama is een hobby merk dat onder meer strijkkralen op de markt brengt. Waarschijnlijk kan jouw oma zich dit merk nog herinneren, zo oud is het al. De kralen zijn van de beste kwaliteit en PVC-vrij, dus hartstikke veilig. Hama heeft een hele serie met strijkkralen op de markt gebracht en er is dus altijd wel een set te vinden die jouw kind aanspreekt. Natuurlijk krijg je niet alleen de strijkkralen van Hama, maar ze maken ook alle andere attributen die je nodig kan hebben om de leukste strijkkralen kunstwerkjes te maken. Denk dan onder meer aan grondplaten in allerhande vormen en kleuren, gewone strijkkralen, glitter strijkkralen, glow in the dark strijkkralen, voorbeeldboekjes, opbergboxen en nog heel veel meer.

Veelgestelde vragen

Hoe groot zijn strijkkralen?

Er zijn verschillende maten strijkkralen. Om precies te zijn drie soorten. Van 2,5 millimeter doorsnede, deze zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. 5 millimeter doorsnede, deze zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. En 10 millimeter doorsnede, deze zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Wat heb je nodig voor strijkkralen?

Je hebt helemaal niet veel nodig om met strijkkralen aan de slag te kunnen. Om te beginnen heb je een onderplaat met pinnetjes nodig om de kralen op te kunnen plaatsen. Je hebt natuurlijk de strijkkralen zelf nodig. Je kan eventueel een patroon gebruiken, maar je kan ook je eigen fantasie gebruiken. Dan heb je nog wat strijkpapier of bakpapier nodig om op de strijkkralen te leggen wanneer je ze gaat strijken en je hebt een strijkijzer nodig.

Waar worden strijkkralen van gemaakt?

Strijkkralen worden gemaakt van plastic. Daardoor kunnen ze ook aan elkaar blijven plakken wanneer je ze verwarmt met een strijkijzer. De beste strijkkralen zijn wel ook PVC-vrij en daardoor niet schadelijk.

Onze favoriet

Met deze Hama strijkkralen in ton met 3 grondplaten heb je eindeloos plezier! 

Beste prijs op BOL.com