Trampolines: Vind hier de beste trampolines van 2024

Bijna ieder kind droomt van een trampoline. Het is geweldig om zo hoog te kunnen springen, veilig neer te komen en dan ook nog allerhande fratsen uit te halen. Het is ook nog eens heel gezond voor kinderen. Ze krijgen er beweging door, raken hun energie kwijt, ze zijn fijn buiten, wordt de motoriek erdoor gestimuleerd en oefenen ze hun stabiliteit.

Er zijn allerhande soorten trampolines te krijgen. Het kan wel een flinke aankoopprijs zijn, maar het is niet voor niks dat ouders er toch massaal voor kiezen om deze investering te doen. Een trampoline gaat namelijk jaren mee en kan zowel met goed, als met slecht weer gebruikt worden. Zeker als je weet dat het niet alleen goed is voor de algehele ontwikkeling van jouw kindje, maar zelfs voor de gezondheid. De conditie wordt op peil gehouden, de motoriek wordt getraind, en niet onbelangrijk, het bevordert de werking van de nieren, waardoor afvalstoffen sneller uit het lichaam afgevoerd worden.

Zelfs NASA raadt trampolinespringen aan. Ben jij ook op zoek naar een trampoline voor jouw kindje? Hieronder vind je de 5 beste exemplaren.

De best verkochte Trampolines van dit moment

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De individueel gevoerde steunpalen zorgen voor meer stabiliteit en de extra duurzame springmat maakt het springen nog leuker.

 • Veiligheid
 • Maat
 • Kwaliteit

2e beste keuze

De MaxxToys Trampoline met Veiligheidsnet is een geweldig speelgoed voor kinderen om te genieten van de frisse buitenlucht.

 • Veiligheid
 • Maat
 • Kwaliteit

3e beste keuze

De SPRING Trampoline is een geweldige manier voor kinderen om buiten te spelen en tegelijkertijd hun lichaam te bewegen.

 • Veiligheid
 • Maat
 • Kwaliteit

Op deze pagina:

Onze top 5 trampolines

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende Trampolines iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Trampoline - blauw - 183 cm - met net - tot 90 KG

De individueel gevoerde steunpalen zorgen voor meer stabiliteit en de extra duurzame en elastische springmat maakt het springen nog leuker, en zorgt ervoor dat de trampoline nog langer meegaat. De randen zijn afgedekt met een beschermend materiaal en bij de trampoline zit al het gereedschap dat je nodig hebt om het toestel te monteren.

 • Veiligheid
 • Maat
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
MaxxToys Trampoline met Veiligheidsnet

De MaxxToys Trampoline met Veiligheidsnet is een geweldig speelgoed voor kinderen om te genieten van de frisse buitenlucht en tegelijkertijd te sporten en plezier te hebben. Deze trampoline heeft een diameter van 140 cm en is ontworpen voor kinderen van 3 tot 8 jaar oud.

De trampoline heeft een stevig en duurzaam stalen frame en een veiligheidsnet rondom het springgedeelte om kinderen te beschermen tegen vallen of springen buiten de trampoline. Het heeft ook een gewatteerde rand die het frame bedekt en extra bescherming biedt voor kinderen die springen.

De MaxxToys Trampoline met Veiligheidsnet is eenvoudig te monteren en te demonteren en kan gemakkelijk worden verplaatst. Het biedt kinderen een veilige en leuke manier om buiten te spelen en te sporten, terwijl ze ook hun evenwicht, coördinatie en motorische vaardigheden ontwikkelen.

De trampoline is ook een geweldige manier om kinderen te helpen hun energie kwijt te raken en hun fysieke activiteit te verhogen, waardoor ze gezond en fit blijven. Het is een geweldig cadeau-idee voor ouders die op zoek zijn naar leuk en educatief buitenspeelgoed voor hun kinderen.

Kortom, de MaxxToys Trampoline met Veiligheidsnet is een geweldig speelgoed voor kinderen om buiten te spelen en te sporten. Met zijn stevige constructie, veiligheidsnet en gewatteerde rand biedt het kinderen eindeloos plezier en avontuur terwijl het ook hun evenwicht, coördinatie en motorische vaardigheden ontwikkelt. Het is een geweldig speelgoed dat zowel leuk als educatief is voor kinderen.

 • Veiligheid
 • Maat
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
SPRING Trampoline

De SPRING Trampoline is een geweldige manier voor kinderen om buiten te spelen en tegelijkertijd hun lichaam te bewegen. De trampoline heeft een diameter van 140 cm en wordt geleverd met een veiligheidsnet om kinderen te beschermen tegen vallen of springen buiten de trampoline.

De trampoline heeft een stevig stalen frame en een roze gewatteerde rand die het frame bedekt en extra bescherming biedt voor kinderen die springen. De roze rand geeft de trampoline een leuke en kleurrijke uitstraling, waardoor het een geweldige aanvulling is op elke tuin of buitenruimte.

De SPRING Trampoline is eenvoudig te monteren en te demonteren en kan gemakkelijk worden verplaatst. Het biedt kinderen een veilige en leuke manier om buiten te spelen en te sporten, terwijl ze ook hun evenwicht, coördinatie en motorische vaardigheden ontwikkelen.

De trampoline is ook een geweldige manier om kinderen te helpen hun energie kwijt te raken en hun fysieke activiteit te verhogen, waardoor ze gezond en fit blijven. Het is een geweldig cadeau-idee voor ouders die op zoek zijn naar leuk en educatief buitenspeelgoed voor hun kinderen.

Kortom, de SPRING Trampoline is een geweldig speelgoed voor kinderen om buiten te spelen en te sporten. Met zijn stevige constructie, veiligheidsnet en gewatteerde rand biedt het kinderen eindeloos plezier en avontuur terwijl het ook hun evenwicht, coördinatie en motorische vaardigheden ontwikkelt. De leuke roze rand geeft de trampoline een unieke uitstraling, waardoor het een geweldige aanvulling is op elke tuin of buitenruimte.

 • Veiligheid
 • Maat
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Salta Combo - Trampoline met veiligheidsnet - 214 x 153 cm - Zwart

Deze rechthoekige en zeer grote trampoline kan maar liefst tot 150 kilo dragen. Je kan dus makkelijk met jouw kleintje mee springen. Et frame is gemaakt van duurzaam, gegalvaniseerd staal en is dus bestand tegen roest. De veren zijn uitgevoerd in gegalvaniseerd goud. Deze trampoline is niet alleen superveilig, maar ook nog een hartstikke leuk en ontzetten stijlvol.

 • Veiligheid
 • Maat
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
Trampoline Cassiopée

De Cassiopée trampoline is een geweldig speelgoed voor kinderen om te genieten van de frisse buitenlucht en tegelijkertijd te sporten en plezier te hebben. Deze trampoline heeft een diameter van 180 cm en wordt geleverd met een veiligheidsnet rondom het springgedeelte om kinderen te beschermen tegen vallen of springen buiten de trampoline.

De trampoline heeft een stevig en duurzaam stalen frame en een grijze gewatteerde rand die het frame bedekt en extra bescherming biedt voor kinderen die springen. Het heeft ook een trampoline ladder die het gemakkelijk maakt voor kinderen om op en van de trampoline te komen.

De Cassiopée trampoline is eenvoudig te monteren en te demonteren en kan gemakkelijk worden verplaatst. Het biedt kinderen een veilige en leuke manier om buiten te spelen en te sporten, terwijl ze ook hun evenwicht, coördinatie en motorische vaardigheden ontwikkelen.

De trampoline is ook een geweldige manier om kinderen te helpen hun energie kwijt te raken en hun fysieke activiteit te verhogen, waardoor ze gezond en fit blijven. Het is een geweldig cadeau-idee voor ouders die op zoek zijn naar leuk en educatief buitenspeelgoed voor hun kinderen.

Kortom, de Cassiopée trampoline is een geweldig speelgoed voor kinderen om buiten te spelen en te sporten. Met zijn stevige constructie, veiligheidsnet en gewatteerde rand biedt het kinderen eindeloos plezier en avontuur terwijl het ook hun evenwicht, coördinatie en motorische vaardigheden ontwikkelt. De grijze kleur en de trampoline ladder geven de trampoline een stijlvolle en functionele uitstraling, waardoor het een geweldige aanvulling is op elke tuin of buitenruimte.

 • Veiligheid
 • Maat
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Wat is een trampoline?

Een trampoline is een strak gespannen springdoek, met veren, op poten, vaak met een veiligheidsnet eromheen waarop gesprongen kan worden en waarop capriolen uitgehaald kunnen worden. Trampolinespringen is een echte sport. Het sterk verende springdoek, in combinatie met het lichaamsgewicht van de springer, zorgen ervoor dat iemand een bepaalde hoogte bereikt. In de lucht kunnen dan allerhande sprongen, draaien en andere capriolen uitgehaald worden en ook het landen kan op verschillende manieren uitgevoerd worden.

Het trampolinespringen komt uit de circuswereld. Dat zal geen verrassing zijn. Daarna werd het onderdeel van turnen en kwamen steeds meer mensen in aanraking met het trampolinespringen. Ondertussen is het zelfs een Olympisch onderdeel.

Waarom een trampoline kopen?

Een trampoline is natuurlijk hartstikke leuk voor elk kind en voor heel veel volwassenen. Je kan er eigenlijk geen miskoop mee doen. Trampolinespringen is voor zowel kinderen, als volwassenen ontzettend gezond. Je bevindt je in de buitenlucht, bent actief, lichamelijk bezig, oefent je balans en je motoriek en het is ook nog eens goed voor de nieren. Het kan ook een grote bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen van kinderen. Je kan er immers niet echt iets fout mee doen, maar het biedt evengoed ontzettend veel plezier en humor.

Kinderen leren er ook van om samen te spelen. Bij een kleine trampoline moeten ze misschien op elkaar wachten, wat weer goed is voor het leren delen en het geduld, en wanneer ze er tegelijk op springen, dan is het belangrijk dat ze rekening met elkaar houden, anders kan het zomaar pijn doen.

Je kan een trampoline het hele jaar door gebruiken en dat maakt het voor kinderen leuk om op dagen dat het weer wat minder goed is, toch de buitenlucht in te gaan.

Trampoline kopen? Houd hier rekening mee

Zoals gezegd, zijn er een hoop soorten trampolines en het kan dan ook lastig zijn om te kiezen. Waar moet je op letten wanneer je een trampoline wil kopen? Er zijn verschillende belangrijke punten. Zo dien je er wel de ruimte voor te moeten hebben. Meet dus de plaats waar je de trampoline neer wil zetten goed op, voor je gaat kijken voor een trampoline.

Hoe groter de trampoline, betekent vaak ook hoe stabieler en hoe zwaarder het gewicht is dat de trampoline kan dragen. Hoeveel weegt jouw kindje? Wil je dat er meerdere kinderen tegelijk op kunnen springen? Of wil jij zelf ook graag mee springen? Dan is het maximale draaggewicht erg belangrijk.

Er zijn fitness trampolines, kindertrampolines en speeltrampolines. Hoe ga jij de trampoline gebruiken? Is het echt alleen voor de kinderen om erop te springen en gekke fratsen uit te halen of wil je de trampoline, al dan niet samen met je kids, gebruiken om te sporten? Je kan niet zomaar overal een trampoline plaatsen. Je dient dus ook naar de ondergrond te kijken waar je de trampoline wil plaatsen. Moet je bijvoorbeeld een deel ingraven? Is het wel allemaal waterpas?

Is een veiligheidsnet nodig? Dit is eigenlijk altijd aan te raden. De kans dat iemand er dan op een vervelende manier eraf valt, wordt daarmee behoorlijk gereduceerd. Kijk ook naar de montage en wat voor een gereedschap dat je allemaal nodig hebt. Het is vervelend als je de trampoline eindelijk in huis hebt en je kan deze dan niet monteren. Wil je de trampoline dan ook laten staan? Het hele jaar door? Zorg dan ook voor een trampoline die bewerkt is zodat deze niet gaat roesten en weerbestendig is.

Veelgestelde vragen

Hoe diep moet je een trampoline ingraven?

Niet iedere trampoline hoeft ingegraven te worden. Hoe groter de trampoline is, des te groter de kuil eronder ook dient te zijn. Een trampoline dient altijd minimaal 20 centimeter boven de grond uit te steken, zodat de lucht onder de trampoline vrij kan bewegen. Lees de gebruiksaanwijzing goed, voor je de trampoline aanschaft.

Wat kost een trampoline?

Je hebt al een trampoline tussen de 200 en de 400 euro. De prijzen kunnen oplopen tot duizenden euro's. Het ligt echt aan je eigen budget en de mogelijkheden die je hebt om de trampoline te plaatsen, hoeveel dat een trampoline werkelijk kost.

Welke maat trampoline kopen?

De juiste maat is onder meer afhankelijk van de ruimte die je hebt om de trampoline te plaatsen. Het ligt ook aan het formaat van jouw kindje. Een te kleine trampoline kan al snel onveilig worden. In principe geldt: Hoe groter, hoe veiliger. Voor kinderen onder de 6 jaar geldt dat groter dan 3,66 meter het lastig maakt om te springen. Voor kinderen ouder dan 6 jaar geldt dat kleiner dan 2,13 meter beperkingen oplevert. En voor kinderen van 10 jaar en ouder is kleiner dan 2,70 meter niet aan te raden.

Hoe lang gaat een trampoline mee?

Dit is natuurlijk heel erg afhankelijk van de kwaliteit, maar over het algemeen kan je stellen dat een trampoline tussen de 3 en de 8 jaar meegaat. Wanneer jij de trampoline goed onderhoudt, dan gaat deze natuurlijk langer mee dan wanneer je er niks aan doet.

Vanaf welke leeftijd is een trampoline raadzaam?

Rond de 4 jaar zijn de botten van kinderen sterker, hebben kinderen een betere grove motoriek en dus wordt er aangeraden om kinderen vanaf 4 jaar op een trampoline te laten spelen. Kinderen jonger dan 4 jaar kunnen ook op de trampoline spelen en dit zal hen meer bewust maken van hun eigen lichaam en hoe dat reageert op bewegingen. Dat kan door te rollen, te liggen en te kruipen.

Onze favoriet

De individueel gevoerde steunpalen zorgen voor meer stabiliteit en de extra duurzame springmat maakt het springen nog leuker.

Beste prijs op BOL.com