Vergrootglas

Vergrootglas

Vind hier de 12 beste vergrootglazen voor kinderen

Met een vergrootglas kan je de kleine dingen net wat beter zien. Ouderen gebruiken het vaak om te lezen, maar kinderen juist om nieuwe dingen te onderzoeken. Insecten, planten, stofjes, en nog heel veel meer. Je steekt een loep makkelijk in je tas of rugzak en kan zo overal en altijd alles wat groter bekijken. Een fantastische manier om de nieuwsgierigheid van kinderen te stimuleren. Wanneer kinderen eenmaal ontdekken wat een vergrootglas doet, dan krijgen ze er doorgaans geen genoeg van om alles door de loep te bekijken.

De best verkochte vergrootglazen

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 vergrootglazen voor kinderen!

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende vergrootglazen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

Mobstore Vergrootglas / Loep met LED verlichting

Voor een mega vergroting kies je dit vergrootglas van Mobstore dat maar liefst 45 keer vergroot. Het heeft ook nog eens LED-verlichting waardoor alles nog beter zichtbaar wordt en dat is ook rustiger voor je ogen. Dankzij het lichtgewicht ontwerp ligt het makkelijk in de hand en kan he get ook heel makkelijk met je meenemen.

Voordelen:

2 lenzen waardoor je nog beter alles kan bekijken

LED-verlichting waardoor je ook in de schemering of het donker alles goed kan zien

Ergonomisch handvat dus ligt fijn in de hand wat concentreren nog makkelijker maakt

Nummer 1

CALMENTA® Vergrootglas met Verlichting

Om alles heel goed wat groter te bekijken, is het handig als je wat extra licht hebt. Zo kan je niet alleen overdag alles goed zien, maar ook als het schemert of in het donker. De loeplamp geeft helder licht en dat is dankzij 2 ingebouwde LED-lampjes. Deze zijn energiezuinig en voorkomen ook nog eens dat je ogen vermoeid raken. Ideaal voor nieuwsgierige kinderen.

Voordelen:

Dankzij de LED-lanpjes is alles nog beter zichtbaar

De rechthoekige vorm zorgt ervoor dat je de loep niet steeds hoeft te bewegen

Lichtgewicht maar stevig en daardoor makkelijk vast te houden en met je mee te nemen

Nummer 2

Handloep Leeslamp Met LED Verlichting

Een loep is leuk en handig voor overdag, maar je hebt er in de schemering of het donker weinig aan. Terwijl juist dan ook allerhande interessante insecten te voorschijn komen. Met deze handige handloep kan je ook dan alles goed bekijken dankzij de ingebouwde LED-verlichting.

Voordelen:

Ergonomisch verantwoord dus ligt makkelijk in de hand en bevordert de concentratie

Alles is ook zichtbaar in de schemering en het donker dankzij de LED-lampjes

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Nummer 3

Vergrootglas Insectenloep 65mm met 5x vergroting

Deze lichtgewicht, maar stevige loep is ideaal om mee op pad te nemen. Het handige vergrootglas past makkelijk in je tas of rugzak. Onderweg kan je alles bekijken. Insecten in het bos, een spinnenweb tegen een gevel of een mier in het park.

Voordelen:

Handig formaat dus makkelijk mee te nemen

Ligt stevig in de hand

Duurzaam materiaal dus gaat lang mee en kan tegen een stootje

Nummer 4

Jaww vergrootglas bril - Vergrootglas

Een loep of vergrootglas is super interessant en vaak handig, maar je hebt wel je handen nodig om het te gebruiken, wat weer erg onhandig kan zijn. Met deze vergrootglas bril van Jaww heb je daar geen last meer van.

Voordelen:

Gemaakt van gehard en geslepen kunststof dus het kan tegen een stootje en is veilig

Je hebt allebei je handen vrij om iets te onderzoeken

De universele pasvorm is geschikt voor iedereen

Nummer 5

Je kan met een loep nog heel veel meer dan alleen maar alles groter bekijken. Je kan er ook hele leuke experimenten mee doen. Natuurlijk wel onder toezicht van een oudere, want het kan ook gevaarlijk worden. Je kan met een loep en de zon vuur maken. Dat is voor de meeste kinderen misschien iets te veel, maar stel je eens voor hoe je met een loep en de zon een tekening op papier kan maken. Of je nou wilt experimenteren met een loep of gewoon alles wat groter wilt bekijken, wanneer je samen met je kind op pad gaat en een loep mee neemt, dan krijg je opeens de mogelijkheid om echte kwaliteitstijd met je kind door te brengen.

Samen op onderzoek uit, vragen stellen, nieuwe dingen ontdekken, verbaasd en verwonderd zijn over alles wat er in de kleine wereld bestaat. Details die voor het blote oog niet zichtbaar zijn, kan je nu opeens bewonderen. Het is altijd belangrijk om een kind uit te leggen dat ze voorzichtig dienen te zijn met een vergrootglas. Je geeft ze daarmee ook verantwoordelijkheid. Iets wat voor de ontwikkeling van kinderen heel erg goed is. Een loep stimuleert dus niet alleen de leergierigheid en nieuwsgierigheid van jouw kind, maar ook het zelfvertrouwen en de algemene ontwikkeling.

Hoe werkt een vergrootglas?

Een vergrootglas vergroot objecten zodat jij ze beter kan zien. Het glas van een loep is gewoonlijk dikker in het midden dan aan de rand. Dit zorgt ervoor dat het licht dat het glas raakt van richting verandert. Door deze bolling gaan de lichtstralen dus van de oorspronkelijke richting af en dit zorgt voor een vergroting.

Waar moet je op letten bij een vergrootglas?

Wanneer je een vergrootglas wilt kopen, is het slim om eerst te bedenken waarvoor je de loep precies wilt gebruiken. Niet alleen zodat je een werkbare vergroting kiest, maar ook zodat het lekker in de hand ligt en of je er eventueel verlichting bij nodig zal hebben. Ook is het fijn als het glas niet heel breekbaar is, verhard glas of kunststof is dus ook aan te raden. Hoe meer jij wilt vergroten, des te kleiner de diameter dient te zijn. Vraag je ook af of je de loep makkelijk met je mee wilt kunnen nemen, of dat je het alleen thuis zal gebruiken. Ook dit bepaalt wat voor een vergrootglas geschikt is voor jou. In de reviews van Top5Getest kan je precies zien welke loep bij jouw kind past.

Wat is een goede loep?

Een goede loep is om te beginnen ook geschikt waarvoor jij het vergrootglas wilt gebruiken. Dit bepaalt namelijk ook de vergroting die je nodig hebt en het formaat dat voor jou werkbaar is. Denk ook goed na over de vergroting. Je kan denken dat je een zo hoog mogelijke vergroting wilt, maar dit is echt niet bij alles even handig. Hoe sterker de vergroting, des te kleiner het gedeelte van de lens dat je kan gebruiken. Je kan ook nog kijken of je verlichting nodig hebt voor wat je wilt doen en of je de loep in de hand wilt kunnen houden of juist liever op je neus zet of op een statief. Wat een goede loep is, is dus geheel afhankelijk van jouw wensen.

Vergrootglazen met verlichting

Een vergrootglas met verlichting kan handig zijn om vele redenen. Bijvoorbeeld omdat jij in de schemering of het donker ook gebruik wilt kunne maken van de loep, maar ook omdat het veel meer rust aan je ogen geeft waardoor jij je beter kan concentreren. De meeste loeplampen met verlichting werken op batterijen, je kan deze dus heel makkelijk met je meenemen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hoeveel keer een loep vergroot ligt aan de keuze die jij maakt. Er zijn loepen die maar minimaal vergroten en er zijn loepen die heel veel vergroten. Bij de reviews kan je goed zien hoeveel het vergrootglas in kwestie vergroot. Houd er rekening mee dat hoe hoger de vergroting is, des te kleiner het vergrootglas is.

Voor kinderen kan het super leuk zijn om zelf een vergrootglas te maken en het is helemaal niet moeilijk. Je hebt natuurlijk iets kleins nodig om te bekijken, plastic folie, een stuk karton, een schaar, een rietje en wat water. Je knipt een rond gat van ongeveer 10 centimeter in het karton en daarover heen leg je een stuk plastic. Het is aan te raden om dit vast te plakken. Leg dit stuk karton nu boven het voorwerp dat je wilt bekijken. Neem het rietje en houd je duim op het uiteinde van het rietje. Er blijft dan wat water in het rietje zitten. Dit water druppel je vervolgens op het plastic folie. En hoppa, je hebt zelf een vergrootglas gemaakt!

Een vergrootglas heeft iets magisch voor kinderen, maar het is ook heel handig om het te gebruiken om te lezen. Het is niet altijd handig om dan een vergrootglas met een hele hoge vergroting te kiezen. Om beter te kunnen lezen is een versterking van 4 tot 5 keer ideaal.