Vergrootglas: Vind hier de 12 beste vergrootglazen voor kinderen

Met een vergrootglas kan je de kleine dingen net wat beter zien. Ouderen gebruiken het vaak om te lezen, maar kinderen juist om nieuwe dingen te onderzoeken. Insecten, planten, stofjes, en nog heel veel meer. Je steekt een loep makkelijk in je tas of rugzak en kan zo overal en altijd alles wat groter bekijken. Een fantastische manier om de nieuwsgierigheid van kinderen te stimuleren. Wanneer kinderen eenmaal ontdekken wat een vergrootglas doet, dan krijgen ze er doorgaans geen genoeg van om alles door de loep te bekijken.

De best verkochte vergrootglazen

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Het Mobstore Vergrootglas is een handige en handzame loep met LED-verlichting.

 • Vergrotingsfactor
 • Grootte
 • Kwaliteit

2e beste keuze

De Vergrootglas Insectenloep is een tool voor het observeren en bestuderen.

 • Vergrotingsfactor
 • Grootte
 • Kwaliteit

3e beste keuze

Deze 84mm loep is een hulpmiddel voor een breed scala aan toepassingen.

 • Vergrotingsfactor
 • Grootte
 • Kwaliteit

Op deze pagina:

Onze top 5 vergrootglazen voor kinderen!

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende vergrootglazen iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Mobstore Vergrootglas

Het Mobstore Vergrootglas is een handige en handzame loep met LED-verlichting. Met dit vergrootglas kun je kleine details en tekst gemakkelijk vergroten en beter bekijken. Het vergrootglas heeft twee verschillende vergrotingssterktes: 3x en 45x.

Het vergrootglas is ideaal voor een breed scala aan toepassingen, waaronder het lezen van kleine lettertjes in boeken, tijdschriften en kranten, het bekijken van kleine details in schilderijen, tekeningen en foto's, en het uitvoeren van precisiewerk zoals diamond painting en ministek.

De LED-verlichting maakt het gebruik van het vergrootglas gemakkelijker en effectiever, vooral bij weinig licht. Het vergrootglas heeft een handige schakelaar om de LED-verlichting aan en uit te zetten. De handgreep is ergonomisch ontworpen voor comfortabel gebruik, zelfs voor langere tijd.

Het Mobstore Vergrootglas is ook een handige tool voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen. Het vergrootglas helpt hen om kleine letters en details beter te kunnen zien en te lezen.

Kortom, het Mobstore Vergrootglas is een handige en praktische tool voor een breed scala aan toepassingen. Met zijn twee verschillende vergrotingssterktes, LED-verlichting en ergonomische handgreep is het vergrootglas ideaal voor het bekijken van kleine details en het uitvoeren van precisiewerk. Het is ook een geweldige tool voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen.

 • Vergrotingsfactor
 • Grootte
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
Vergrootglas Insectenloep

De Vergrootglas Insectenloep is een handige tool voor het observeren en bestuderen van insecten en andere kleine voorwerpen. Met een diameter van 65 mm en een vergroting van 5x kun je kleine details en kenmerken van insecten duidelijker zien en beter begrijpen.

De insectenloep is ideaal voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de natuur en graag willen leren over insecten en andere kleine organismen. Het vergrootglas is ook handig voor wetenschappers en onderzoekers die deze kleine wezens willen bestuderen en onderzoeken.

De insectenloep heeft een handige plastic handgreep waardoor het gemakkelijk vast te houden is en comfortabel in gebruik. Het vergrootglas is ook lichtgewicht en draagbaar, zodat je het gemakkelijk kunt meenemen tijdens buitenactiviteiten zoals wandelen, kamperen en natuurverkenning.

De Vergrootglas Insectenloep is een geweldige tool om kinderen te inspireren om meer te leren over de natuur en hun nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen te vergroten. Het vergrootglas is ook een handige tool voor wetenschappers en onderzoekers om de natuur te bestuderen en te begrijpen.

Kortom, de Vergrootglas Insectenloep is een handige en praktische tool voor het observeren en bestuderen van insecten en andere kleine voorwerpen. Met zijn 65 mm diameter en 5x vergroting, is het vergrootglas ideaal voor kinderen en wetenschappers die de natuur willen verkennen en begrijpen. Het is een geweldige aanvulling op elke natuurliefhebber's toolkit en een leuke en educatieve tool voor kinderen om de wereld om hen heen te ontdekken.

 • Vergrotingsfactor
 • Grootte
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
Loepen - 84MM 30X Vergrootglazen Loep

Deze 84mm loep met 30x vergroting en 12 LED verlichting is een handig en praktisch hulpmiddel voor een breed scala aan toepassingen, waaronder inspectie, hobby's, ambachten en lezen. Met een helder, scherp beeld en duidelijke vergroting kun je kleine details en teksten gemakkelijk zien en lezen.

De loep heeft een handige en ergonomisch ontworpen handgreep voor comfortabel gebruik en een stabiele grip. Met de 12 LED lampjes kun je het object dat je bekijkt gemakkelijk verlichten, zodat je het object duidelijk kunt zien, zelfs bij weinig licht. De verlichting kan eenvoudig worden in- en uitgeschakeld met een knop op de handgreep.

De loep is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een duurzame constructie, zodat je er jarenlang gebruik van kunt maken. Met zijn compacte formaat is de loep gemakkelijk mee te nemen en op te bergen.

De 84mm loep met 30x vergroting en 12 LED verlichting is een handige tool voor een breed scala aan toepassingen. Het is ideaal voor het inspecteren van kleine voorwerpen, zoals sieraden en munten, het lezen van kleine lettertjes en het uitvoeren van hobby's en ambachten. Het is ook handig voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen.

Kortom, deze loep is een handige en praktische tool voor iedereen die kleine details en teksten beter wil kunnen zien en lezen. De loep is duurzaam, handig en gemakkelijk te gebruiken, waardoor het een waardevolle aanvulling is op elke gereedschapskist, leeshulp of inspectie-kit.

 • Vergrotingsfactor
 • Grootte
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Loeplamp met LED Verlichting

Deze zwarte loeplamp met LED verlichting is een handige tool voor mensen die precisiewerk doen, zoals borduren, diamantschilderen, knutselen en andere hobby's. Met zijn vergrootglas van 3x en 28 LED-lampjes zorgt deze loeplamp voor een helder en duidelijk beeld van je werk, zodat je kleine details gemakkelijk kunt zien en beter kunt werken.

De loeplamp heeft een flexibele arm en draaibare kop, zodat je hem gemakkelijk kunt aanpassen aan de gewenste positie. De lamp heeft ook een stevige basis, waardoor hij stabiel op je werktafel staat en niet gemakkelijk omvalt.

De LED-lampjes zijn energiezuinig en hebben een lange levensduur, zodat je de loeplamp jarenlang kunt gebruiken zonder de lampjes te vervangen. De lamp wordt geleverd met een voedingskabel en een schakelaar, zodat je hem gemakkelijk kunt in- en uitschakelen.

De loeplamp met LED verlichting is een handige tool voor iedereen die precisiewerk doet. Het is ideaal voor borduren, diamantschilderen, knutselen, lezen en andere hobby's. Het is ook handig voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen, omdat de vergrootglazen kleine details vergroten en de LED-verlichting het beeld helderder maken.

Kortom, de loeplamp met LED-verlichting is een handige en praktische tool voor mensen die precisiewerk doen. Met zijn vergrootglas van 3x en 28 LED-lampjes, flexibele arm en draaibare kop, is deze loeplamp ideaal voor borduren, diamantschilderen, knutselen, lezen en andere hobby's. Het is een waardevolle aanvulling op elke werkruimte, omdat het je werk comfortabeler en gemakkelijker maakt.

 • Vergrotingsfactor
 • Grootte
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
Loepbril Vergrotende Opzet-Bril

Deze loepbril is een handig en praktisch hulpmiddel voor iedereen die een extra vergroting nodig heeft bij het lezen of uitvoeren van fijn werk. De bril is ontworpen om op je eigen bril te klemmen, waardoor het gemakkelijk is om te dragen en te gebruiken.

Met een vergroting van 200% biedt deze loepbril een duidelijke en scherpe vergroting van de objecten die je bekijkt, waardoor je kleine details en tekst beter kunt zien en lezen. De bril heeft een hoogwaardige optische lens die het beeld helder en scherp maakt.

De loepbril is geschikt voor zowel dames als heren en kan gemakkelijk worden bevestigd aan bijna elke bril. De klemmen zijn gemaakt van duurzaam materiaal en zijn ontworpen om stevig vast te blijven zitten zonder je bril te beschadigen.

De loepbril is lichtgewicht en gemakkelijk te dragen en op te bergen, waardoor het een handige tool is om altijd bij je te hebben. Het is ideaal voor het lezen van kleine lettertjes, het bekijken van foto's en documenten, en voor het uitvoeren van fijn werk, zoals sieraden maken, modelbouw en elektronica reparatie.

Kortom, deze loepbril is een handig en praktisch hulpmiddel voor iedereen die extra vergroting nodig heeft bij het lezen of uitvoeren van fijn werk. Het biedt een duidelijke en scherpe vergroting van objecten, kan gemakkelijk worden bevestigd aan bijna elke bril en is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Het is een waardevolle aanvulling op elke gereedschapskist of leeshulp.

 • Vergrotingsfactor
 • Grootte
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Je kan met een loep nog heel veel meer dan alleen maar alles groter bekijken. Je kan er ook hele leuke experimenten mee doen. Natuurlijk wel onder toezicht van een oudere, want het kan ook gevaarlijk worden. Je kan met een loep en de zon vuur maken. Dat is voor de meeste kinderen misschien iets te veel, maar stel je eens voor hoe je met een loep en de zon een tekening op papier kan maken. Of je nou wilt experimenteren met een loep of gewoon alles wat groter wilt bekijken, wanneer je samen met je kind op pad gaat en een loep mee neemt, dan krijg je opeens de mogelijkheid om echte kwaliteitstijd met je kind door te brengen.

Samen op onderzoek uit, vragen stellen, nieuwe dingen ontdekken, verbaasd en verwonderd zijn over alles wat er in de kleine wereld bestaat. Details die voor het blote oog niet zichtbaar zijn, kan je nu opeens bewonderen. Het is altijd belangrijk om een kind uit te leggen dat ze voorzichtig dienen te zijn met een vergrootglas. Je geeft ze daarmee ook verantwoordelijkheid. Iets wat voor de ontwikkeling van kinderen heel erg goed is. Een loep stimuleert dus niet alleen de leergierigheid en nieuwsgierigheid van jouw kind, maar ook het zelfvertrouwen en de algemene ontwikkeling.

Hoe werkt een vergrootglas?

Een vergrootglas vergroot objecten zodat jij ze beter kan zien. Het glas van een loep is gewoonlijk dikker in het midden dan aan de rand. Dit zorgt ervoor dat het licht dat het glas raakt van richting verandert. Door deze bolling gaan de lichtstralen dus van de oorspronkelijke richting af en dit zorgt voor een vergroting.

Waar moet je op letten bij een vergrootglas?

Wanneer je een vergrootglas wilt kopen, is het slim om eerst te bedenken waarvoor je de loep precies wilt gebruiken. Niet alleen zodat je een werkbare vergroting kiest, maar ook zodat het lekker in de hand ligt en of je er eventueel verlichting bij nodig zal hebben. Ook is het fijn als het glas niet heel breekbaar is, verhard glas of kunststof is dus ook aan te raden. Hoe meer jij wilt vergroten, des te kleiner de diameter dient te zijn. Vraag je ook af of je de loep makkelijk met je mee wilt kunnen nemen, of dat je het alleen thuis zal gebruiken. Ook dit bepaalt wat voor een vergrootglas geschikt is voor jou. In de reviews van Top5Getest kan je precies zien welke loep bij jouw kind past.

Wat is een goede loep?

Een goede loep is om te beginnen ook geschikt waarvoor jij het vergrootglas wilt gebruiken. Dit bepaalt namelijk ook de vergroting die je nodig hebt en het formaat dat voor jou werkbaar is. Denk ook goed na over de vergroting. Je kan denken dat je een zo hoog mogelijke vergroting wilt, maar dit is echt niet bij alles even handig. Hoe sterker de vergroting, des te kleiner het gedeelte van de lens dat je kan gebruiken. Je kan ook nog kijken of je verlichting nodig hebt voor wat je wilt doen en of je de loep in de hand wilt kunnen houden of juist liever op je neus zet of op een statief. Wat een goede loep is, is dus geheel afhankelijk van jouw wensen.

Vergrootglazen met verlichting

Een vergrootglas met verlichting kan handig zijn om vele redenen. Bijvoorbeeld omdat jij in de schemering of het donker ook gebruik wilt kunne maken van de loep, maar ook omdat het veel meer rust aan je ogen geeft waardoor jij je beter kan concentreren. De meeste loeplampen met verlichting werken op batterijen, je kan deze dus heel makkelijk met je meenemen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel keer vergroot een loep?

Hoeveel keer een loep vergroot ligt aan de keuze die jij maakt. Er zijn loepen die maar minimaal vergroten en er zijn loepen die heel veel vergroten. Bij de reviews kan je goed zien hoeveel het vergrootglas in kwestie vergroot. Houd er rekening mee dat hoe hoger de vergroting is, des te kleiner het vergrootglas is.

Hoe kan je zelf een vergrootglas maken?

Voor kinderen kan het super leuk zijn om zelf een vergrootglas te maken en het is helemaal niet moeilijk. Je hebt natuurlijk iets kleins nodig om te bekijken, plastic folie, een stuk karton, een schaar, een rietje en wat water. Je knipt een rond gat van ongeveer 10 centimeter in het karton en daarover heen leg je een stuk plastic. Het is aan te raden om dit vast te plakken. Leg dit stuk karton nu boven het voorwerp dat je wilt bekijken. Neem het rietje en houd je duim op het uiteinde van het rietje. Er blijft dan wat water in het rietje zitten. Dit water druppel je vervolgens op het plastic folie. En hoppa, je hebt zelf een vergrootglas gemaakt!

Wat is een goed lees vergrootglas?

Een vergrootglas heeft iets magisch voor kinderen, maar het is ook heel handig om het te gebruiken om te lezen. Het is niet altijd handig om dan een vergrootglas met een hele hoge vergroting te kiezen. Om beter te kunnen lezen is een versterking van 4 tot 5 keer ideaal.

Onze favoriet

Het Mobstore Vergrootglas is een handige en handzame loep met LED-verlichting.

Beste prijs op BOL.com