Ontdek hier de 5 beste waterpistolen!

Waterpistolen zijn geliefd bij de meeste kinderen. Wat is er nou leuker dan spelen met water en elkaar natspuiten, achter elkaar aanrennen en het uitgieren en brullen wanneer ze nat worden. Een waterpistool heeft meestal de vorm van een pistool, maar daar wordt heel fantasierijk mee omgegaan, zodat het wel echt duidelijk is dat het om speelgoed gaat. Grote vormen en felle kleuren, zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar maken ook duidelijk dat het om te spelen is. Een waterpistool is gemaakt van kunststof en bevat een voorraadtank en een pompje. Er zijn allerhande soorten pompsystemen waarmee meer of minder waterdruk opgebouwd kan worden. Hierdoor kan een waterpistool verder schieten.

Zoek jij het leukste en beste waterpistool voor jouw kleine? Lees dan verder voor de top 5 waterpistolen en nog meer aankoopinformatie.

De best verkochte Waterpistolen van 2024!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goed komen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Met het Waterpistool van Brandweerman Sam kan je dolle pret mee beleven! 

 • Druk
 • Schietafstand
 • Kwaliteit

2e beste keuze

Doorweek je tegenstanders met een gigantische waterhoos.

 • Druk
 • Schietafstand
 • Kwaliteit

3e beste keuze

Cyclones Space Wars watergeweer 50cm wit of zwart.

 • Druk
 • Schietafstand
 • Kwaliteit

Op deze pagina:

Wat zijn de beste waterpistolen? 

#1
FIREMAN SAM - WATERGUN (17CM)

Jouw kleine is een echte brandweerman of –vrouw met de Fireman Sam Watergun. De volle straal is sterk, maar niet te krachtig, waardoor het leuk spelen blijft. Dit waterpistool is 17 centimeter lang, weegt iets meer dan 204 gram en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De vrolijke kleuren doen denken aan een brandweeralarm.

 • Druk
 • Schietafstand
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
NERF Super Soaker Soakzooka

Deze supersoaker heeft een watertank van maar liefst 1,6 liter. De hendel beweegt naar voren en naar achteren, waardoor het water uit het pistool spuit. De straal is krachtig en reikt tot wel 15 meter ver. Deze uitvoering is blauw/wit met oranje accenten. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deze Super Soaker gebruiken.

 • Druk
 • Schietafstand
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
Toi-toys Watergeweer Cyclones

Het Toi-Toys Watergeweer Cyclones is een superleuk waterpistool waarmee je zeker de strijd kunt winnen tijdens watergevechten met vrienden en familie op een warme zomerdag. Het waterpistool heeft een coole witte en zwarte kleur en heeft een lengte van 50 cm, wat het gemakkelijk maakt om te hanteren en te richten.

Met een groot waterreservoir en een bereik van maximaal 8 meter kun je lang en effectief schieten zonder dat je steeds hoeft bij te vullen. Het waterpistool heeft een slimme pompfunctie waarmee je het snel kunt bijvullen, waardoor je in no-time weer in actie kunt komen.

Het Toi-Toys Watergeweer Cyclones is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is een geweldige manier om de zomer door te brengen en verkoeling te zoeken tijdens warme dagen. Het is ook een perfect cadeau voor kinderen die van buitenspelen houden en graag met water spelen.

 • Druk
 • Schietafstand
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Spyra - Spyra LX Rood

Het Spyra LX Pump Action Waterpistool is de perfecte keuze voor watergevechten op een warme zomerdag. Het waterpistool is eenvoudig te vullen en te gebruiken dankzij het handige pompsysteem. Met een inhoud van 1 liter heb je genoeg water om je vrienden nat te maken en de strijd te winnen.

Het Spyra LX Waterpistool heeft een bereik van maximaal 12 meter, wat betekent dat je van een veilige afstand kunt schieten. Het waterpistool heeft een stoere rode kleur en een gestroomlijnd ontwerp, wat het gemakkelijk maakt om te hanteren en te richten. Het Spyra LX Waterpistool is perfect voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen die op zoek zijn naar een leuke en verfrissende manier om de zomer door te brengen.

 • Druk
 • Schietafstand
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
Toy Story Buzz Lightyear Waterpistool Rugzak

Met de Toy Story Buzz Lightyear Waterpistool Rugzak kunnen kinderen de wereld van Toy Story in hun eigen achtertuin brengen. De rugzak heeft het iconische ontwerp van Buzz Lightyear, de populaire ruimteheld uit de Toy Story films. Maar het is niet alleen een rugzak - het heeft ook een waterpistool functie waarmee kinderen hun vrienden kunnen natspuiten.

De waterpistool rugzak is eenvoudig te gebruiken: vul het reservoir met water, trek de hendel naar achteren en laat los om een krachtige straal water af te vuren. Met een waterreservoir van 1,5 liter kunnen kinderen zich lang vermaken zonder dat ze steeds water hoeven bij te vullen.

De rugzak is verstelbaar en past bijna elke kindermaat, waardoor het gemakkelijk is voor kinderen om hem mee te dragen terwijl ze rondrennen en spelen. De Toy Story Buzz Lightyear Waterpistool Rugzak is een geweldig speeltje voor buitenspelen op warme dagen en zal kinderen urenlang vermaak bieden tijdens watergevechten met vrienden en familie.

 • Druk
 • Schietafstand
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Wat is een waterpistool?

Een waterpistool is speelgoed waarmee je water kan schieten. Voor kinderen is het fantastisch om met een waterpistool te spelen. Ze kunnen elkaar natspuiten, achter elkaar aan rennen en heerlijk afkoelen met warmer weer. Waterpistolen zijn meestal gemaakt van plastic en komen in alle mogelijke uitvoeringen en maten.

Waarom een waterpistool kopen?

Een waterpistool is gewoon ontzettend leuk en staat garant voor heel veel plezier. Het stimuleert de hand/oog coördinatie en helpt kinderen bij hun sociale ontwikkeling. Het is geweldig om iemand nat te spuiten, maar kan een kind er ook tegen om natgespoten te worden? Zal jouw kindje het waterpistool ook delen wanneer een ander kindje geen waterpistool heeft om mee te doen?

Waterpistool kopen? Houd hier rekening mee

Bij het kopen van een waterpistool is de leeftijd van jouw kindje het belangrijkste. Het moet wel veilig zijn om mee te spelen. Het waterpistool moet ook niet te groot of te zwaar zijn. Een grote wateropslag is leuk, maar is het ook handelbaar voor jouw kleintje? Voor kinderen is het natuurlijk ook belangrijk dat het water pistool ver schiet, maar zelf kan je dat wat minder handig vinden. Bijvoorbeeld als jouw tuin niet zo heel groot is en jouw kleine dan gewoon naar binnen kan schieten. Verder dien je natuurlijk ook rekening te houden met jouw budget. Er zijn hele goedkope waterpistolen en hele dure waterpistolen. Dit kan een verschil in kwaliteit aanduiden, maar bijvoorbeeld ook de inhoud van de wateropslag of hoe ver het waterpistool kan schieten.

Veelgestelde vragen

Welk waterpistool spuit het verste?

Vooral de NERF Super Soakers staan erom bekend dat ze ver schieten. Hoe ver een waterpistool kan schieten, wordt meestal aangegeven bij het product. Er zijn waterpistolen die wel tot 12 of 15 meter ver schieten.

Hoe ver schiet een super soaker?

De Super Soaker Blasters kunnen tussen de 10 en 15 meter ver schieten.

Hoe werkt een waterpistool?

Er zijn allerhande soorten systemen voor waterpistolen, waarvan de meeste wel met een pomp werken. Meestal is dit een handpomp, waarbij je een handmatige actie moet uitvoeren om het waterpistool water te laten spuiten.

Onze favoriet

Met het Waterpistool van Brandweerman Sam kan je dolle pret mee beleven! 

Beste prijs op BOL.com