Waterpistool

Waterpistool

Ontdek hier de 5 beste waterpistolen!

Waterpistolen zijn geliefd bij de meeste kinderen. Wat is er nou leuker dan spelen met water en elkaar natspuiten, achter elkaar aanrennen en het uitgieren en brullen wanneer ze nat worden. Een waterpistool heeft meestal de vorm van een pistool, maar daar wordt heel fantasierijk mee omgegaan, zodat het wel echt duidelijk is dat het om speelgoed gaat. Grote vormen en felle kleuren, zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar maken ook duidelijk dat het om te spelen is. Een waterpistool is gemaakt van kunststof en bevat een voorraadtank en een pompje. Er zijn allerhande soorten pompsystemen waarmee meer of minder waterdruk opgebouwd kan worden. Hierdoor kan een waterpistool verder schieten.

Zoek jij het leukste en beste waterpistool voor jouw kleine? Lees dan verder voor de top 5 waterpistolen en nog meer aankoopinformatie.

De best verkochte Waterpistolen van 2022!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goed komen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Wat zijn de beste waterpistolen? 

  • Beste waterpistool - NERF Super Soaker XP100 Waterpistool

  • Beste waterpistool onder de 11 euro - NERF Super Soaker Twin Tide Waterpistool

  • Sterkste waterpistool - NERF Super Soaker Soakzooka Waterpistool

  • Grootste tank - Brandweer Brandblusser Rugzak Rood

  • Sterkste waterpistool - Automatisch waterpistool | 800ml tank

Uit ons onderzoek is gebleken dat de NERF Super soaker XP100 het beste waterpistool is. Dit waterpistool heeft een reservoir inhoud van 1,26 liter en kan ver schieten. Het verbaast ons dan ook niet dat de XP100 tot de meest verkochte waterpistolen van 2022 behoort. Kortom, voor de beste prijs kwaliteit verhouding kies je voor een NERF Supersoaker XP100. 

XL Waterpistool

Dit extra grote waterpistool heeft een wateropslag van maar liefst 1200 milliliter. Het waterpistool komt met een extra schouderband en is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit plastic. Het oranje veiligheidsslot voorkomt lekken. De afmeting is 55 bij 21 bij 7 centimeter en het XL Waterpistool is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Voordelen:

Extra grote watertank van 1200 milliliter

Oranje veiligheidsslot om lekken te voorkomen

Met gratis schouderband

Nummer 1

Waterpistool Super Soaker Scatter Strike

Voor kinderen vanaf 6 jaar is de Super Soaker Scatter Strike uitermate geschikt. De watertank heeft een inhoud van ongeveer 590 milliliter en dit waterpistool schiet tot wel 10 meter ver en komt in de kleuren blauw met wit en groen. De stoere supersoaker is makkelijk te dragen en te bedienen voor de wat jongere kids.

Voordelen:

Watertank van 590 milliliter

Schiet tot wel 10 meter ver

Handelbaar voor jongere kinderen

Nummer 2

Fireman Sam – Watergun

Jouw kleine is een echte brandweerman of –vrouw met de Fireman Sam Watergun. De volle straal is sterk, maar niet te krachtig, waardoor het leuk spelen blijft. Dit waterpistool is 17 centimeter lang, weegt iets meer dan 204 gram en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De vrolijke kleuren doen denken aan een brandweeralarm.

Voordelen:

Volle veilige waterstraal

Makkelijk bij te vullen

Al geschikt voor kinderen van 3 jaar

Nummer 3

NERF Super Soaker Soakzooka

Deze supersoaker heeft een watertank van maar liefst 1,6 liter. De hendel beweegt naar voren en naar achteren, waardoor het water uit het pistool spuit. De straal is krachtig en reikt tot wel 15 meter ver. Deze uitvoering is blauw/wit met oranje accenten. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deze Super Soaker gebruiken.

Voordelen:

Extra grote watertank van 1.6 liter

Handige pomphendel

Schiet tot wel 15 meter ver

Nummer 4

NERF Super Soaker Squall Surge

Het speciale schietsysteem zorgt ervoor dat je kan blijven schieten tot de watertank, van 635 milliliter, helemaal leeg is. De straal bereikt tot wel 10,6 meter. De afmeting maakt dit waterpistool handelbaar voor kinderen vanaf 6 jaar. De afmeting is 33 bij 6 bij 25,5 centimeter en de kleuren zijn wit en blauw.

Voordelen:

Speciaal pompsysteem waardoor je kan blijven schieten

Schiet meer dan 10 meter ver

Watertank van 635 milliliter

Nummer 5

Wat is een waterpistool?

Een waterpistool is speelgoed waarmee je water kan schieten. Voor kinderen is het fantastisch om met een waterpistool te spelen. Ze kunnen elkaar natspuiten, achter elkaar aan rennen en heerlijk afkoelen met warmer weer. Waterpistolen zijn meestal gemaakt van plastic en komen in alle mogelijke uitvoeringen en maten.

Waarom een waterpistool kopen?

Een waterpistool is gewoon ontzettend leuk en staat garant voor heel veel plezier. Het stimuleert de hand/oog coördinatie en helpt kinderen bij hun sociale ontwikkeling. Het is geweldig om iemand nat te spuiten, maar kan een kind er ook tegen om natgespoten te worden? Zal jouw kindje het waterpistool ook delen wanneer een ander kindje geen waterpistool heeft om mee te doen?

Waterpistool kopen? Houd hier rekening mee

Bij het kopen van een waterpistool is de leeftijd van jouw kindje het belangrijkste. Het moet wel veilig zijn om mee te spelen. Het waterpistool moet ook niet te groot of te zwaar zijn. Een grote wateropslag is leuk, maar is het ook handelbaar voor jouw kleintje? Voor kinderen is het natuurlijk ook belangrijk dat het water pistool ver schiet, maar zelf kan je dat wat minder handig vinden. Bijvoorbeeld als jouw tuin niet zo heel groot is en jouw kleine dan gewoon naar binnen kan schieten. Verder dien je natuurlijk ook rekening te houden met jouw budget. Er zijn hele goedkope waterpistolen en hele dure waterpistolen. Dit kan een verschil in kwaliteit aanduiden, maar bijvoorbeeld ook de inhoud van de wateropslag of hoe ver het waterpistool kan schieten.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Vooral de NERF Super Soakers staan erom bekend dat ze ver schieten. Hoe ver een waterpistool kan schieten, wordt meestal aangegeven bij het product. Er zijn waterpistolen die wel tot 12 of 15 meter ver schieten.

De Super Soaker Blasters kunnen tussen de 10 en 15 meter ver schieten.

Er zijn allerhande soorten systemen voor waterpistolen, waarvan de meeste wel met een pomp werken. Meestal is dit een handpomp, waarbij je een handmatige actie moet uitvoeren om het waterpistool water te laten spuiten.