Vind hier de beste wipwappen voor in de tuin

Een Wipwap wordt ook wel een wipplank of gewoon een wip genoemd. Iedereen kent de wipwap van de speeltuin, maar tegenwoordig kan je ook heel makkelijk een wipwap voor thuis vinden. Voor binnen of voor in de tuin.

Er zijn allerhande uitvoeringen, modellen en thema's te vinden en je vindt dan ook altijd een wipwap die past bij jou, jouw kindje en waar je de wipwap wil gebruiken.

Dit zijn de beste verkochte wipwappen van dit moment

Er zijn zoveel mogelijkheden en opties, dat het lastig kan zijn om de leukste wipwap te vinden, die ook nog eens perfect bij jou en jouw kindje past. In de Top 10 vind jij de leukste Wipwaps, voor verschillende leeftijden, in diverse uitvoeringen, en voor de meeste budgetten.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Even lekker wippen op de Little Tikes Walvis Wip Blauw. 

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Afmeting

2e beste keuze

De Paradiso Toys schommelwip is een next level hobbelpaard in de vorm van een krokodil. 

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Afmeting

3e beste keuze

De plum ronddraaiende wip biedt kinderen het hele jaar door uren buiten plezier. 

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Afmeting

Op deze pagina:

Onze top 5

Met de Top 5 Leukste Wipwappen van 2024 zie jij meteen wat voor een wip het is, wat je er mee kan, en of deze geschikt is voor jouw kindje. Je ziet de voordelen in een oogopslag en je kan meteen kiezen voor de beste wipwap voor jullie.

#1
Little Tikes Walvis Blauw

Op deze superleuke Walvis wip kunnen maar liefst 3 kindjes tegelijk wippen. Op elk uiteinde kan een kindje zitten en in het midden is er ook nog plaats. De 4 handgrepen hebben een goede grip, en de kindjes kunnen zich stevig vasthouden. De wipwap is 105 cm lang en is geschikt voor binnen en buiten. Er zitten ingebouwde voetensteunen in de walvis wip, zodat kindjes er goed en veilig op kunnen zitten. Deze wip met een walvis gezicht is geschikt voor kindjes vanaf 1,5 tot 5 jaar en kan tot 23 kilo dragen. De kunststof wipwap is stevig, duurzaam en valt niet snel om. De wip weegt 6,3 kilo.

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Afmeting
Beste prijs op BOL.com

#2
Paradiso Toys schommelwip Crocodile

Eigenlijk is deze wipwap gewoon een hobbelpaard, maar dan in de vorm van een krokodil, en er passen maar liefst 3 kindjes tegelijk op de wip. Allebei de kanten zijn krokodillenhoofden, waar een kindje kan zitten en in het midden is er ook nog plek voor een kindje. Rondom de krokodil wip wap zit een rand waar de voeten in geplaatst worden. De krokodil is geschikt voor kindjes vanaf 10 maanden en kan in totaal 3 x 50 kilo dragen. De afmeting is 101 cm bij 46 cm bij 33 cm en je kan deze wip binnen en buiten gebruiken. De schommelwip is gemaakt van degelijk kunststof en is makkelijk schoon te houden. Schommelen of wippen, het is voor jouw kindje allebei hartstikke leuk.

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Afmeting
Beste prijs op BOL.com

#3
Plum Ronddraaiende wip

Een wip die niet alleen op en neer gaat, maar die ook nog eens rond kan draaien. Dit fantastische speeltoestel kan het allemaal. Het speeltoestel is gemaakt van roestvrijstaal, in de vrolijke kleuren paars en blauw. De zitjes zijn van plastic, dat is toch wat prettiger aan blote beentjes. De handvaten zijn anti-slip, zodat kindjes zich goed vast kunnen houden. Er kunnen 2 kindjes tegelijk op de wip. Het geheel is eenvoudig te monteren en wordt geleverd met grondankers. De afmeting is 193 cm bij 66 cm bij 83 cm en kan maximaal 80 kilo dragen. Het is geschikt voor kindjes tussen de 3 en de 8 jaar.

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Afmeting
Beste prijs op BOL.com

#4
EXIT Spinner ronddraaiende wipwap

De EXIT Spinner is een geweldig speeltoestel voor kinderen die houden van actie en plezier in de tuin. De Spinner is een kleurrijke ronddraaiende wipwap die kinderen uitnodigt om te spelen en hun evenwicht te bewaren.

Het speeltoestel is ontworpen met hoogwaardige en duurzame materialen, waardoor het bestand is tegen intensief gebruik en verschillende weersomstandigheden. De Spinner is voorzien van twee handgrepen, waardoor kinderen zich veilig en stabiel kunnen vasthouden terwijl ze spelen.

De Spinner is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en kan maximaal twee kinderen tegelijkertijd dragen, met een maximumgewicht van 50 kg per kind. Het speeltoestel kan gemakkelijk in de grond worden bevestigd met de meegeleverde ankers, zodat het veilig en stevig blijft staan.

Kortom, de EXIT Spinner is een geweldig speeltoestel voor kinderen die houden van actie en plezier in de tuin. Het is een veilige en duurzame optie die kinderen uitnodigt om actief te spelen en hun evenwicht te bewaren. Met de EXIT Spinner kunnen kinderen urenlang genieten van speelplezier in de buitenlucht.

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Afmeting
Beste prijs op BOL.com

#5
Wipwap Jolly Ollie Mint

De Jolly Ollie Mint Wipwap is een geweldig cadeau voor jongens en meisjes tussen 1 en 2 jaar oud. Deze kleurrijke en vrolijke wipwap is geschikt voor gebruik zowel binnen als buiten en biedt urenlang speelplezier.

De wipwap is ontworpen met hoogwaardige en duurzame materialen, waardoor het bestand is tegen intensief gebruik en verschillende weersomstandigheden. Het heeft een ergonomisch ontwerp dat de juiste ondersteuning biedt voor jonge kinderen en hen helpt bij het ontwikkelen van hun evenwicht en coördinatie.

De Jolly Ollie Mint Wipwap heeft een comfortabele zitting en handvatten aan de zijkanten, waardoor kinderen zich veilig en geborgen voelen tijdens het spelen. Het is gemakkelijk te monteren en te demonteren, zodat het gemakkelijk kan worden opgeborgen wanneer het niet in gebruik is.

De Jolly Ollie Mint Wipwap is een geweldig cadeau voor Sinterklaas, Kerst of een verjaardag. Het is een geweldige manier om jonge kinderen aan te moedigen om actief te spelen en hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Kortom, de Jolly Ollie Mint Wipwap is een perfect cadeau voor jonge kinderen die houden van spelen en ontdekken.

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Afmeting
Beste prijs op BOL.com

Wat is een Wipwap?

Een wipwap is een andere naam voor een wip, al heeft het ook vaak wat weg van een hobbelpaard. Het is meestal een combinatie van de twee. Het valt dus onder de speeltoestellen. Kinderen kunnen heerlijk spelen op een wipkip, samen met een broertje of zusje of vriendjes en vriendinnetjes.

 Waarom een Wipwap kopen?

Wippen doe je samen en een wipwap geeft veel speelgelegenheid. Op een wipwap kan je ook vaak alleen spelen, maar niet altijd. Het is goed voor de algehele ontwikkeling van jouw kindje. Het vinden van balans, het op en neer bewegen, niet te hard gaan, samen spelen. Op allerhande vlakken ondersteunt het jouw kleintje in de groei en ontwikkeling.

 Een Wipwap kopen? Houd hier rekening mee

Een wipwap dient vooral veilig te zijn. Het moet dus passen bij de leeftijd van jouw kindje. Dat staat er altijd bij aangegeven. Het moet ook passen in de ruimte waar jij de wipwap wil plaatsen, binnen of buiten. Wipwaps worden gemaakt van allerhande materialen, kijk welke het beste bij jou, jouw kindje en de ruimte waar je de wipwap wil plaatsen past.

In welke matrialen worden Wipwappen gemaakt?

Wippen worden gemaakt van alle mogelijke materialen. Er zijn houten wipwappen, metalen wipwappen en kunststof wippen. Met het ene materiaal kan je bijvoorbeeld ook nog ronddraaien en een ander materiaal heeft leuke vormen.

Onze favoriet

Even lekker wippen op de Little Tikes Walvis Wip Blauw. 

Beste prijs op BOL.com