Zwemband

Zwemband

Vind hier de beste zwembanden voor kinderen

Dankzij een zwemband kan jouw baby, peuter of kleuter, gewoon veilig het zwembad in. Als een kindje nog niet kan zwemmen, dan is een zwemband wel zo veilig. Ze blijven dan lekker drijven en kunnen optimaal van het water genieten.

Niet alle zwembanden zijn geschikt voor iedere leeftijd. Kijk daar dus goed naar. Voor jonge kinderen is het belangrijk dat ze ook nog ouder zijn dan 3 maanden, goed groeien en gezond zijn. Anders kunnen ze gevoeliger zijn voor infecties.

Er zijn allerhande soorten zwembanden te krijgen, in verschillende uitvoeringen, modellen en thema's. Je kan kiezen voor zwembandjes, ringen, met handvaten, in de vorm van een unicorn of een flamingo. Om lekker in het zwembad te dobberen, zwemplezier in de zee te beleven, voor jongens en meisjes, baby's, peuters, kleuters en er zijn zelfs voor volwassenen zwembanden.

De best verkochte zwembanden van 2022

Voor alle leeftijden zijn er andere zwembanden te krijgen. Je wil vooral letten op de leeftijd die staat aangegeven bij de zwemband van jouw keuze. Dan weet je ook zeker dat jouw kindje er veilig mee het water in kan. Een te grote zwemband kan gevaarlijk zijn, maar een te kleine ook. Ga sowieso altijd samen met jouw kinderen het water in.

De 10 leukste zwembanden biedt jou al een hele degelijke en vooral ook leuke collectie van verschillende zwembanden. Populaire merken, met of zonder stevige handvatten, voor op het strand, in de zee of het zwembad. Het assortiment is enorm en dankzij deze top 10 wordt het iets makkeljker kiezen.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5

In deze Top 5 Leukste Zwembanden van 2022 vind jij zeker een zwemband die perfect bij jou en jouw kleintje past. Je kan dan veilig de zwembaden in en geweldig veel plezier in het water beleven. Kies iets wat bij de leeftijd van jouw kindje past, zodat het drijfvermogen en de diameter veilig zijn.

Kinderen vinden het heerlijk in het water en met de juiste zwemband voelen ze zich ook hartstikke veilig en kunnen ze heerlijk genieten en natuurlijk ook leren zwemmen.

Intex Hello Kitty Zwemring 51

Deze roze Hello Kitty zwemband met dolfijnen is niet alleen hartstikke vrolijk om te zien, maar ook nog gemaakt van een hoge kwaliteit vinyl. Binnen no time is de zwemband opgeblazen en ook weer leeg gelaten. Er zit een veiligheidsventiel op en is vrij van Ftalaten, dus helemaal veilig voor jouw kindje om te gebruiken. De zwemband van Hello Kitty is geschikt voor kinderen tussen de 3 en de 8 jaar. De binnenmaat diameter is 51 centimeter en de buitenmaat diameter is 61 centimeter. Je kan deze zwemband in het zwembad en op het strand gebruiken. Met deze Hello Kitty zwemband van Intex ga jij onbezorgd met jouw kindje het water in.

Voordelen:

Hoge kwaliteit vinyl

Veiligheidsventiel

Makkelijk opblazen en leeglaten

De leukste Zwemband van 2022!

K3 Zwemband Opblaasbare Band met Veiligheidsventiel en Herstelkit

Met de dromen van K3 heerlijk in het water dobberen met deze hele grote zwemband van K3. Er zitten schattige eenhoorns, paardjes en andere figuurtjes op de zwemband en er staat natuurlijk heel groot K3 op, in een groot roze hart met vleugels. De doorsnede van de zwemband is 108 centimeter. Er kunnen dus ook makkelijk 2 kleine kinderen mee spelen, want de zwemband kan in totaal tot 60 kilo dragen. Er zit ook een herstelkit bij de zwemband. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen veilig met deze zwemband spelen. Volwassenen tot 60 kilo kunnen de zwemband ook gebruiken. De zwemband is snel opgeblazen en leeg gelaten.

Voordelen:

Draagkracht tot 60 kilo

Doorsnede van 108 centimeter

Kinderen vanaf 3 jaar

tot 60 kilo

De nummer 2 Zwemband van 2022!

Paw Patrol Zwemband 50 cm

Zwemmen met de stoere redders van Paw Patrol. Dat voelt goed en veilig aan. Deze zwemband heeft een doorsnede van ongeveer 50 centimeter en is ongeveer 15 centimeter dik. De vriendjes van Paw Patrol staan afgedrukt op het degelijke en sterke vinyl. Jouw kindje zal zich veel veiliger voelen om het water in te gaan. Kinderen vanaf 24 maanden kunnen deze zwemband gebruiken. Er zit ook een reparatiesetje bij, maar het zal even duren voor het stevige vinyl slijt. Deze zwemband voldoet aan het keurmerk en is geschikt voor in zwembaden en in de zee. Peuters vinden het geweldig om samen met hun helden van Paw Patrol het water in te gaan.

Voordelen:

Stevige en degelijke vinyl

Inclusief reparatiesetje

Doorsnede van 50 centimeter

Nummer 3!

Opblaasbare Flamingo Zwemband 63 cm

Deze zwemband is bedoeld als speelgoed en niet als zwemhulpmiddel. De vrolijke roze flamingo steelt overal de show en jouw kindje kan er heerlijk mee dobberen in het water. De afmeting is 62 centimeter bij 57 centimeter, wanneer deze opgeblazen is. Het vinyl is stevig en degelijk en je kan er heerlijk op liggen. De achterkant van de zwemband is open en het is dus niet helemaal een zwembandring. Hierdoor is het niet geschikt voor hele jonge kinderen. Kindjes vanaf 3 jaar kunnen hier veilig mee spelen in het water, met toezicht. De roze flamingo is populair bij jongens en meisjes, en ook bij oudere kinderen en volwassenen.

Voordelen:

Roze opblaasbare flamingovogel

Stevig en degelijk vinyl

62 cm bij 57 cm

Nummer 4!

Vedes Jumbo Zwemring

Deze Jumbo Zwemband is echt heel erg groot met een doorsnede van 90 centimeter en 20 centimeter dik, wanneer deze opgeblazen is. Er kan wel tot 60 kilo op en het is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Dan kunnen ze er ook heerlijk in hangen of op zitten. Er zijn verschillende kleuren en het is een verrassing welke kleur je ontvangt. De zwemband is makkelijk op te blazen en ook weer zo leeg gelaten. Laat de zwemband drogen voor je deze opvouwt en wegruimt. Je kan deze zwemband in zwembaden gebruiken, maar ook op het strand. Volwassenen kunnen ook gebruik maken van deze zwemband, maar wel maar tot 60 kilo.

Voordelen:

Kan tot 60 kilo dragen

. Voor kinderen en volwassenen tot 60 kilo

Doorsnede van 90 centimeter

Nummer 5

Waarom een Zwemband kopen?

 Een zwemband is om te beginnen natuurlijk heel erg leuk. Er kan geweldig mee gespeeld worden door oudere kinderen en jonge kindjes kunnen er veilig mee het water in. Deze moet dan wel bij de leeftijd van jouw kindje passen.

Zwembanden zijn eigenlijk bedoeld voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Zij hebben de zwemband om hun middel, waardoor ze blijven drijven en met het hoofdje boven water blijven. Bij kleine kinderen die niet kunnen zwemmen, is het evengoed beter om bij ze in het water te blijven.

Het is ook goed om met zwembanden te leren zwemmen. Onder water kunnen al trappelende bewegingen worden gemaakt, waardoor jouw kindje door het water beweegt. Later kunnen zwemslagen geoefend worden en kan het al eens voorzichtig zonder zwemband geprobeerd worden.

Een vrolijke, leuke, uitnodigende zwemband kan jong en ouder motiveren om het water in te gaan en eraan te wennen. Er zijn heel veel varianten in een immens assortiment, kies dus een zwemring die past bij de interesses van jouw kindje en dan is hij of zij er altijd heel blij mee, wat ze nog meer motiveert om het water in te gaan en te leren zwemmen.

Een Zwemband kopen? Houd hier rekening mee

 Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden met zwembanden dat je soms niet meer weet waar je naar moet kijken. Het is wel belangrijk dat je op de veiligheid let. Daarvoor moet je als eerste naar de aanbevolen leeftijd kijken, en daarna naar het formaat en het gewicht.

Het is handig als zwembanden een veiligheidsventiel hebben, en als ze meerdere luchtkamers hebben, dan is ook dat veiliger. Veilig materiaal is stevig en voldoet aan veiligheidseisen, die kan je aflezen aan het keurmerk. Zo hebben deze zwembanden met een keurmerk stevigere naden.

Zwembanden maken het veiliger in het water, maar het is evengoed niet aan te raden om kindjes alleen in het water te laten. Ook niet als ze erin kunnen staan of zitten. Ga altijd met jouw kleintje mee het zwembad in.