Vind hier de beste ballenbakken van 2024

Een ballenbak is geweldig voor kinderen om in te spelen. De ballenbak werd niet voor niets ontwikkeld om sensorische zintuigen bij minder validen te stimuleren. Voor baby's en kleine kinderen is het dan ook een geweldig feest wanneer ze in de ballenbak mogen spelen.

Meestal vind je ze in overdekte speeltuinen en bij kinderhoekjes. Grote winkelketens bieden het entertainment voor de kinderen aan, soms zelfs met een oppas. Tegenwoordig is dat een stuk minder geworden, omdat het nogal lastig is om de ballenbakken schoon te houden. Dat is thuis natuurlijk een heel ander verhaal.

Een ballenbak is niet alleen goed voor het ondersteunen van de sensorische zintuigen, maar ook voor de algehele ontwikkeling. Denk dan aan evenwicht en balans vinden tussen de ballen, de ballen vast willen grijpen, en ermee willen gooien, verstoppertje spelen, en ga zo nog maar even door.

De best verkochte ballenbakken van dit moment

Er zijn behoorlijk wat soorten en maten ballenbakken te vinden. Het kan dan lastig kiezen zijn. Je wilt goede kwaliteit, misschien wil je de ballenbak zowel binnen als buiten gebruiken, en je moet er ook genoeg plek voor hebben. En hoeveel ballenbak ballen heb je dan nodig.

Het is ook wel handig als het binnen jouw budget past. Bij de 5 gaafste ballenbakken van 2024 zit zeker een ballenbak die perfect bij jou, jouw kleintje en jullie wensen past. Je bent dan verzekerd van eindeloos speelplezier, met kleurrijke balletjes, in een baby ballenbak, een ronde ballenbak of vierkante ballenbakken.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Speciaal voor Baby's en Peuters hebben wij een sterk en zacht mini-Ballenbad ontwikkeld. 

 • Speelruimte
 • Veiligheid
 • Montagemak

2e beste keuze

Met deze 3-in-1 speelset van Let's Play kunnen ze uren zoet zijn. 

 • Speelruimte
 • Veiligheid
 • Montagemak

3e beste keuze

Prachtige ballenbak voor eindeloos speelplezier! 150 ballen, 90cm rond, 30cm hoog. 

 • Speelruimte
 • Veiligheid
 • Montagemak

Op deze pagina:

Onze top 5 gaafste Ballenbakken van 2024!

Doordat er zoveel opties zijn, is het ook lastig kiezen. Met de Top 5 Gaafste Ballenbakken van 2022, maak jij altijd een goede keuze. Je ziet wat de verschillende mogelijkheden zijn en wat er nou wel en niet bij jou past. Je hoeft niet uren te zoeken, maar kan meteen de beste ballenbak voor jou en jouw kindje kiezen.

#1
Licht grijs ballenbak met 200 ballenbakballen

Deze ballenbak is gemaakt van zacht foam. Er zitten geen scherpe randen aan en jouw kleintje kan lekker zacht, en vooral heel veilig spelen. De buitenmaat is 84 centimeter doorsnede en de binnenmaat is 74 centimeter doorsnede. De bodem is 5 centimeter dik. De buitenmaat hoogte is 40 centimeter. Er zit een afneembare en wasbare hoes om de ballenbak. Er zitten ook nog eens 200 ballen in verschillende kleuren bij deze set. De ballen zijn 70 millimeter doorsnede en komen in de kleuren transparant, blauw, geel en wit. Deze ballenbak is speciaal ontwikkeld voor baby's en peuters.

 • Speelruimte
 • Veiligheid
 • Montagemak
Beste prijs op BOL.com

#2
Let's Play - Schuim Ballenbak

Deze schuimrubberen speelmat heeft vele mogelijkheden, waardoor het interessant en leuk blijft om ermee te spelen. De speelmat bestaat uit grote puzzelstukken, die in elkaar passen, en die bedrukt zijn in diverse kleuren en met afbeeldingen van cijfers en vormen. De randen van de speelmat zijn halve, golvende tegels. Die golvende tegels kunnen plat aan de puzzelmat liggen, maar ook rechtop staan en zo een ballenbak vormen, waar de ballen natuurlijk minder snel uitrollen. De speelmat is lekker zacht en met alle puzzelstukken kan gespeeld worden. Er zitten 40 speelballen bij de ballenbak, in rood en blauw.

 • Speelruimte
 • Veiligheid
 • Montagemak
Beste prijs op BOL.com

#3
Ballenbad rond - grijs

Een heerlijk zachte baby ballenbak van dik foam en met 150 ballen in diverse kleuren. De foam is 7 centimeter dik en jouw kleintje kan dus tegen de rand aan komen, zonder zich pijn te doen. De doorsnede is 90 centimeter en de hoogte 30 centimeter. De ballen zijn geurloos en komen in de kleuren roze, wit en grijs. Bij deze ballenbak zit een handige opbergzak, waarin jij de ballenbak en de ballen makkelijk kan bewaren, en ook mee kan nemen. De hoes is afneembaar en wasbaar in de wasmachine, maar kan niet in de droger. Deze ballenbak is niet geschikt om te leren staan. De rand is niet stevig genoeg om peuters op te vangen als zij zich eraan vasthouden om te staan.

 • Speelruimte
 • Veiligheid
 • Montagemak
Beste prijs op BOL.com

#4
Relaxdays ballenbak met 100 ballen

Een zeshoekige pop up speeltent, die meteen dienstdoet als ballenbak, in de vrolijke kleuren geel en rood. Er zit een opening in 1 zijde en bovenin het dak. De rest bestaat uit doorzichtige netten. Je kan er dus gewoon doorheen kijken, maar de ballen vallen er minder snel uit. Je kan de ballen door het dak in de ballenbak gooien. Deze Pop Up Tent Ballenbak kan zowel binnen, als buiten gebruikt worden. Dat is nog meer speelplezier voor de kleine kinderen. Er zitten 100 ballen bij de ballenbad, in vijf verschillende kleuren, namelijk geel, roze, blauw, groen en rood. De ballen zijn 5 centimeter doorsnede. De ballenbak tent is 70 bij 85 bij 100 centimeter.

 • Speelruimte
 • Veiligheid
 • Montagemak
Beste prijs op BOL.com

#5
Bumba ballenbak inclusief 50 ballen

Met de Bumba ballenbak kunnen kinderen zich uren vermaken! Dit ballenbad is 73 cm in doorsnede en wordt geleverd inclusief 50 gekleurde ballen. De ballenbak heeft een vrolijk design met afbeeldingen van Bumba en zijn vriendjes. Het zachte en veilige materiaal zorgt ervoor dat kinderen comfortabel kunnen spelen en zich volledig kunnen uitleven. Dit ballenbad is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en is ideaal voor binnenshuis gebruik. De ballenbak bevordert de motorische ontwikkeling, stimuleert de fantasie en draagt bij aan urenlang speelplezier.

 

 • Speelruimte
 • Veiligheid
 • Montagemak
Beste prijs op BOL.com

Ronde of Vierkante Ballenbak?

 Of je kiest voor een ronde ballenbak of vierkante ballenbakken, dat hangt echt alleen maar af van wat past bij jouw voorkeuren en interieur, alsook de plek die je hebt om de ballenbak te plaatsen. Rondom de ballenbak wil je eigenlijk altijd voldoende ruimte hebben, zodat kleine kinderen eruit kunnen rollen, zonder zich te bezeren.

De een vindt een ronde ballenbak mooier in het interieur staan, handiger op een plek passen, of heeft er nog een andere reden voor om te kiezen voor een ronde ballenbak. Dat geldt dus ook voor een vierkante ballenbak. Daarnaast zijn er ook steeds vaker nog andere vormen ballenbakken te krijgen.

Een ballenbak wordt ook vaak een ballenbad genoemd. Voor kinderen maakt dat niet veel uit, kinderen beleven plezier aan de ballenbak, ongeacht welke vorm of kleur deze heeft. Als er maar lekker veel ballen in de ballenbak zitten.

Waarom een Ballenbak voor thuis kopen?

 Natuurlijk koop je een ballenbak voor thuis, omdat kinder ballenbakken, met heel veel ballenbak ballen, voor eindeloos speelplezier zorgen. Het is niet alleen maar heel leuk voor kinderen. Het is ook heel erg goed voor de ontwikkeling van baby's en peuters.

Een eigen ballenbak hebben, is ook nog eens hygienischer, dan een publieke ballenbak. Voor een peuter ondersteunt het de ontwikkeling balans en het evenwicht, het is goed voor de motoriek, kinderen bewegen, rollen, gooien, duiken, grijpen en spelen uren in hun eigen speelparadijs.

Met een complete ballenbak zal jouw kindje ongetwijfeld uren plezier beleven, en ondertussen ook nog leren en ontwikkelen. Ballenbakken zijn niet voor niks altijd populair en voor elk budget is er wel een complete ballenbak of speeltent met ballenbak te vinden. Ook de ballen zijn in allerhande kleuren te krijgen, zodat het precies bij de smaak van jouw kindje en de kinderkamer past.

De ballenbak thuis is ook veel makkelijker schoon te houden. In de speeltuin weet je toch niet precies welke peuter, kleuter of volwassenen iets onhygienisch hebben gedaan. De ballenbakken en ballen zijn makkelijk schoon te houden en te onderhouden.

Een ballenbak voor thuis kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn veel soorten en uitvoeringen ballenbakken te krijgen, zeker voor thuis. Waar dien je dan rekening mee te houden? De plek waar jij de ballenbak wil gebruiken, kan medebepalend zijn voor de vorm van de ballenbak. Vierkante ballenbakken en ronde ballenbakken komen het meeste vorm, maar er zijn ook andere vormen te krijgen.

Het materiaal van een ballenbak voor thuis moet niet gevaarlijk zijn. Het is dan het beste om een foam ballenbad te kiezen. Dit is lekker zacht en daardoor veel veiliger. Ze zijn ook makkelijker te bewaren en nemen snel hun vorm weer aan als ze bijvoorbeeld opgevouwen weggeborgen hebben gelegen.

Er zitten niet altijd ballen bij een ballenbak. Je dient de ballen dan apart aan te schaffen, maar dan bepaal jij ook zelf hoeveel ballen, welke kleur ballen en welk formaat ballen jij in jouw ballenbak wil. Zo wil je voor de allerkleinsten geen hele kleine ballen. Bij een complete set zitten meestal specifieke kleuren ballen.

Wettelijk is vastgelegd dat ballen voor een ballenbak die prive gebruikt wordt, minimaal 6 centimeter doorsnede dienen te zijn.

Hoe Veiligheid is een Ballenbak

Hoe veilig een ballenbak is, hangt ook af van welke ballenbak jij kiest, voor welke leeftijd. Je dient ook eigenlijk altijd toezicht te houden bij baby's, peuters en kleuters. Een foam ballenbak is zacht, maar het is ook niet sterk genoeg voor een peuter om zich aan de rand op te trekken.

Je wil ook dat de ballen groot zijn. Te groot om door te slikken. Wettelijk gezien dien je thuis ballen van minimaal 6 centimeter doorsnede in jouw ballenbak te gebruiken. Kleinere ballen worden afgeraden, en grote ballen zijn eigenlijk altijd beter, zolang jou baby, peuter of kleuter ze wel ook nog vast kan pakken.

Een ballenbak thuis kan je heel makkelijk onderhouden. Dat is met een publieke ballenbak wel anders. Het ballenbad thuis kan je gewoon wassen, je kan de hoes in de wasmachine doen, en je kan de ballen in een sopje laten weken. Ballen die kapot zijn, dien je meteen weg te gooien. Je kan altijd losse ballen bestellen, in de kleuren die jij en jouw kindje mooi vinden en die bij de kinderkamer passen.

Hoe veilig een ballenbak is, ligt vooral aan hoe jij ermee omgaat. Laat jouw kindje niet alleen spelen, maar houdt toezicht of speel mee. Dat is niet alleen leuker voor jullie allebei, maar ook wel zo veilig. Je hebt dan gewoon een speelparadijs in de kinderkamer waar jouw kleintje veilig kan spelen.

Hoe hou je een ballenbak schoon?

Hoe je een ballenbak schoon houdt, is mede afhankelijk van het materiaal. Zit er bijvoorbeeld een afneembare en wasbare hoes omheen, dan kan je die gewoon wassen. Een plastic ballenbak kan je uitzuigen en afnemen met een vochtige doek. Het is wel belangrijk om de ballenbak geregeld schoon te maken.

Kindjes stoppen graag van alles in hun mond, ook de ballen, en ze niezen en druppelen overal op los. Er komt ook weer stof op de ballen en je wil niet dat jouw kindje dat binnen krijgt. Maak dus niet alleen de ballenbak schoon, maar ook de ballen.

De ballen horen waterdicht te zijn. Dat is volgende de richtlijnen van het RIVM geregeld. Je kan ze dus goed in een sopje laten weken en wassen. Kapotte ballen dien je meteen te verwijderen. Daar kunnen dan geen rotzooitjes in gaan zitten en kinderen kunnen zich er ook geen pijn aan doen.

Die ballen kan je vervangen. Je kan gewoon losse ballen kopen. Die neem je dan in een net. Je hebt dan ook nog keuze in welke kleuren en formaten je ballen voor jullie ballenbak wil. Dit houdt het voor kinderen ook interessant om met de vele ballen te blijven spelen.

Geef kindjes ook nooit te eten of te drinken in ballenbakken. Dat kan wel handig lijken, want daar zitten ze net zo fijn in, maar de kruimels en druppels maken het onhygienisch en dan kan je alles weer eerst schoonmaken.

Je kan de ballen ook in een ballenbad gooien. Als jij jouw ballenbak en ballen goed onderhoudt, dan blijft het geheel ook langer goed en zal jouw kindje nog meer speelplezier beleven aan de ballenbak.

Onze favoriet

Speciaal voor Baby's en Peuters hebben wij een sterk en zacht mini-Ballenbad ontwikkeld. 

Beste prijs op BOL.com