Dit zijn de 5 beste Ballenbak ballen van 2024!

In een ballenbak horen natuurlijk ballenbak ballen. Ook als je een complete set ballenbak kiest, kan aparte ballen aanschaffen evengoed handig zijn. Om er meer kleur aan te geven, om de ballenbak voller te laten zitten, of om kapotte ballen te vervangen. Die losse ballen koop je meestal in netten of tassen. Daar zitten dan een x-aantal ballen in verschillende kleuren in.

Ballenbakken hebben meestal al 100 ballen of 200 ballen wanneer je ze koopt, maar daar zit de ballenbak dan niet vol mee. Je kan in allerhande aantallen en kleurencombinaties ballenbak ballen kopen.

Wettelijk gezien is het verplicht om in jouw ballenbak thuis, bij particulier gebruik, ballen te gebruiken van minimaal 6 cm doorsnee. Houd daar dus ook rekening mee als je apart ballenbak ballen wil aanschaffen en toevoegen. Jouw peuter zal nog meer plezier hebben van de ballenbak als deze nog voller zit. Het is een speelparadijs thuis.

Ballenbak ballen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Wettelijke richtlijnen. Zo mag de diameter niet kleiner zijn dan 6 centimeter en moet het gebruikte materiaal kinderveilig zijn, dus zonder giftige stoffen. Ballenbak ballen horen ook waterdicht te zijn. Zodat je ze geregeld kan schoonmaken en er geen viezigheidjes en rotzooitjes in gaan zitten.

De Top 5 Beste Ballenbak Ballen van 2024 helpen jou bij het maken van een keuze. Je krijgt dan goede kwaliteit, met verschillende aantallen ballen, 100 ballen of meer, in verschillende kleuren. De ballenbak ballen zitten in handige opbergtassen of netjes. Je kan deze ballenbak ballen als aanvulling gebruiken op jouw complete set ballenbak.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Klaar voor een duik in de vrolijke ballenbak? Vul de ballenbak met deze 100 ballen van intex en beleef veel speelplezier. 

 • Stevigheid
 • reinigingsgemak
 • Veiligheid

2e beste keuze

Deze 100 ballen kun je makkelijk en snel opbergen in de bijgeleverde tas. De ballen zijn uitgevoerd in 4 kleuren.

 • Stevigheid
 • reinigingsgemak
 • Veiligheid

3e beste keuze

Grote ballenbak ballen 200 stuks. Ballenbak ballen 200 stuks in draagtas. Koop nu direct uit voorraad ballenbak ballen 200 stuks. 

 • Stevigheid
 • reinigingsgemak
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Onze top 5 beste Ballenbak ballen van 2024!

Ballenbak ballen zijn er in alle kleuren te krijgen. Grijs, wit, goud, lichtgroen. zilver, paars, roze, geel, rood, blauw, bedenk het maar en er bestaat een kleur ballenbak ballen van. De onderstaande sets hebben meerdere kleuren ballen. Dat is voor kinderen het allerleukste. Hoe meer ballen, hoe meer plezier.

#1
100 Intex ballenbak ballen 6.5 cm

De ballen in deze set voldoen aan de wettelijk gestelde eisen. Ze zijn 6,5 diameter en gemaakt van kinderveilige kunststof. Er zitten 6 verschillende kleuren in de handige draagtas. Geel, rood, blauw, oranje, paars en groen. Je kan deze ballenbak ballen ook in het zwembad gebruiken. Laat ze dan wel eerst goed drogen voor je ze in de draagtas opbergt.

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen veilig met deze ballen spelen. Je kan ze gebruiken om jouw complete ballenbak set aan te vullen. Vaak zitten daar niet genoeg ballen bij om de ballenbak helemaal te vullen. Deze set met 100 stuks vrolijk gekleurde ballen, is dan een geweldige aanvulling voor kleine kinderen.

 • Stevigheid
 • reinigingsgemak
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Bestway - Ballenbakballen - 100 stuks

Deze mooie ballenbak ballen zijn een goede aanvulling op iedere ballenbak. De felle kleuren maken er een mooi geheel, en een vrolijke boel van. De ballen zijn 6,5 centimeter in diameter, dus ruim wat verplicht is voor particulier gebruik. Kleine kinderen kunnen veilig met deze ballenbak ballen spelen.

Ze zijn van een uiterst sterke kwaliteit, kunnen wel ingedeukt worden maar krijgen hun vorm dan ook weer terug. Het zijn dus zachte, maar stevige ballen. Als de ballen na verloop van tijd kapot gaan, dan dienen ze vervangen te worden. Deze losse ballen kunnen schoongemaakt worden in een ballenbad met afwasmiddel.

 • Stevigheid
 • reinigingsgemak
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Ballenbak ballen 200 stuks

Deze ballenbak ballen set bestaat uit twee handige draag- en opbergtassen met ieder 100 stuks ballenbak ballen in verschillende kleuren. Blauw, rood, geel en groen. De ballen zijn 6 cm doorsnee, volgens de wettelijk bepaalde regels voor particulier gebruik. Je vult er een ballenbak meteen goed mee op en je kan deze ballenbak ballen ook in een zwembadje gebruiken.

Laat de ballenbak ballen goed drogen voor je ze opbergt in de handige draagtassen. Hiermee kan je de speelballen niet alleen makkelijk opbergen, maar ook meenemen. Voor kleine kinderen zijn deze ballen zacht en hebben een sterke kwaliteit. Ze kunnen ze fijn vastpakken en inknijpen, maar de ballen gaan niet kapot en komen terug in hun oorspronkelijke staat.

 • Stevigheid
 • reinigingsgemak
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Ballen In Tas 100 Stuks

100 ballenbak ballen in een tas, in 4 verschillende kleuren, van een sterke kwaliteit, maar zacht genoeg, zodat kleine kinderen zich geen pijn kunnen doen. Deze ballenbak ballen zijn leuk voor jongens en meisjes en ook geschikt voor een kleintje of een peuter, door het grote formaat van 6 cm doorsnee, zoals wettelijk voorgeschreven voor particulier gebruik.

In de handige opbergtas kunnen de ballenbak ballen bewaard worden en ook makkelijk meegenomen worden. Deze ballen zijn een goede aanvulling op een ballenbak. Het zijn ook veilige ballen voor de kleine baby en passen bij ieder geslacht. Deze ballen kunnen schoon gemaakt worden in een ballenbad.

 • Stevigheid
 • reinigingsgemak
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Kunststof ballenbak ballen 50x stuks 6 cm vrolijke kleurenmix

De Kunststof ballenbak ballen 50x stuks 6 cm vrolijke kleurenmix zijn een geweldige toevoeging aan elke ballenbak of speelruimte voor kinderen. De ballen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en hebben een diameter van 6 cm.

De vrolijke kleurenmix van de ballen, waaronder rood, groen, blauw, geel en oranje, zorgt voor een leuke en speelse sfeer in de speelruimte. De ballen zijn lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren door kinderen van alle leeftijden.

De Kunststof ballenbak ballen zijn niet alleen leuk om mee te spelen in een ballenbak, maar kunnen ook dienen als decoratie in de kinderkamer of als accessoire bij andere speelgoedartikelen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze lang meegaan.

De set bevat 50 ballen, wat voldoende is om een kleine ballenbak of speelruimte te vullen. De ballen zijn ook verkrijgbaar in andere aantallen en maten, afhankelijk van de grootte van de ballenbak of de gewenste hoeveelheid ballen.

 • Stevigheid
 • reinigingsgemak
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

Ballenbak ballen kopen? Houd hier rekening mee

Je denkt misschien dat ballen toch maar ballen zijn, maar dat is zeker niet waar. Het is niet voor niks dat er wettelijke eisen gesteld worden aan ballenbak ballen die voor particulier gebruik gekoch worden. Zo moeten ze van het juiste materiaal gemaakt zijn en ze moeten ook het juiste formaat hebben, namelijk 6 cm doorsnee.

Ze moeten ook waterdicht zijn. Zodat jij ze kan wassen en schoonhouden. Het is ook fijn als de ballenbak ballen stevig, maar zacht zijn. Zodat het niet pijn doet als kinderen ermee gooien.

Meestal komen ballenbak ballen in sets van 100 stuks. Hoeveel je er nodig hebt om jouw ballenbak degelijk te vullen, ligt vooral aan het formaat ballenbak dat je hebt. Meestal komen die ook met ballen, als een complete set, maar zijn dat er niet genoeg om de ballenbak te vullen.

Als je een ballenbak ballen set in een net kiest, zorg er dan voor dat je de ballenbak ballen makkelijk kan opbergen. Ze kunnen in de ballenbak blijven liggen, maar je kan ze ook in een doos of draagtas opbergen. Het is handig als je voor een ballenbak ballen set kiest waarbij je een opbergzak krijgt. Dan kan je ze altijd schoon en fijn bewaren en vliegen ze niet door de hele kinderkamer.

Zijn er verschillende soorten ballenbak ballen? 

Er zijn echt alle mogelijke soorten ballenbak ballen te krijgen. Niet alleen in verschillende kleuren, maar ook in diverse formaten en materialen. Ballenbak ballen dien wel aan bepaalde wettelijk gestelde eisen te voldoen. Daardoor weet jij zeker dat jouw kindje veilig met de ballenbak ballen kan spelen.

De gewone kleuren zijn natuurlijk leuk en aantrekkelijk voor kinderen, maar je kan allerhande sets krijgen, die misschien beter bij jouw kinderkamer passen. Je maakt er dan een heel mooi speelparadijs van. In de meeste gevallen kies je dan voor een set van kleuren. Bijvoorbeeld zilver en wit of goud en roze.

Als je cadeaus zoekt voor jongens en meisjes die al een ballenbak hebben, dan kan je het beste de standaard kleuren kiezen. Die passen dan altijd bij wat ze al hebben, en voegen altijd een vrolijk geheel toe aan de bestaande ballenbak.

Hoe hou ik en maak ik ballenbak ballen schoon?

Hoe je een ballenbak schoon houdt, dat ligt echt aan de soort ballenbak die jij hebt gekozen. Een foam ballenbak heeft meestal een hoes die je kan verwijderen en wassen. Een plastic ballenbak kan je het beste uitzuigen en met een vochtige doek afnemen.

Hoe beter jij de ballenbak onderhoudt, des te langer blijft deze ook mooi en goed. Dit geldt ook voor de ballen. Kapotte ballen dien je altijd te verwijderen en kan je vervangen. Je kan de ballen eens in de zoveel tijd in een ballenbad met afwasmiddel laten weken. Je dient ze dan wel goed te laten drogen voor je ze opbergt. Op die manier blijven de ballen schoon en langer goed.

Bewaar de ballenbak ballen in een opbergtas, een opbergdoos of de ballenbak. Als je de ballenbak ballen niet gebruikt, dan kunnen ze het beste afgesloten bewaard worden. Je kan ballenbak ballen trouwens ook in een zwembad, bad of met een ander waterfestijn gebruiken. Ook dan dienen ze niet nat opgeborgen te worden, maar eerst te drogen.

Onze favoriet

Klaar voor een duik in de vrolijke ballenbak? Vul de ballenbak met deze 100 ballen van intex en beleef veel speelplezier. 

Beste prijs op BOL.com