BERG Skelter

BERG Skelter

Ontdek hier de 10 beste skelters van de BERG

Voor kinderen is een skelter al fantastisch, maar met een BERG skelter geef je ze niet alleen hun grootste droom cadeau, maar ook nog eens de beste kwaliteit, specifiek gericht op de wensen van jouw kindje. BERG heeft een enorm uitgebreid assortiment skelters en er zit dan ook altijd een skelter tussen die perfect is voor jouw kleine. Het zijn mooie en veilige skelters, gemaakt van de beste kwaliteit materialen en met de grootste zorg voor degelijkheid en veiligheid.

Er zijn al skelters voor kinderen vanaf 10 maanden tot 12 jaar oud. Daarnaast kan je ook nog eens kiezen uit verschillende frames die geschikt zijn voor diverse doeleinden. Wil jouw kindje vooral tegen vriendjes en vriendinnetjes racen, of wordt er mee op de boerderij rondgereden? Kies je voor een basic uitvoering om te beginnen of wil jouw kindje er toch vooral offroad mee kunnen gaan? Wil je liever een custom uitvoering of ga jij voor de Street-X urban freestyler versie? Zoek jij een wendbare straatracer of wil jouw kind er vooral zelf op uit kunnen gaan?

Ben jij op zoek naar de allerbeste BERG Skelter voor jouw kindje? Hieronder vind je de 5 beste uitvoeringen en nog meer bruikbare informatie, die je kan helpen kiezen uit de ontelbaar aantal BERG Skelters die er te krijgen zijn.

De best verkochte BERG Skelters van 2022!

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5 BERG Skelters

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende BERG Skelters iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

BERG SKelter Buddy B-Orange

Dankzij het robuuste frame en et verstelbare stoeltje, heeft jouw kleintje jarenlang plezier van deze skelter van BERG. Dankzij de schommelas heeft jouw kind altijd de perfecte wegligging. De voorste wielen kunnen schommelen en vangen zo oneffenheden op de weg op. Dankzij de luchtbanden kan jouw kleine nog makkelijker en sneller rijden.

Voordelen:

Het bekende BFR-systeem van BERG

Tot 50 kilo belastbaar

Robuust frame en extra stabiliteit door de luchtbanden en schommelas

Jarenlang plezier

BERG Buddy Blue

De BERG Buddy Blue skelter is geschikt voor kinderen tussen de 3 en de 8 jaar. Dankzij het BFR-systeem kan jouw kindje trappen, remmen en achteruit rijden met de pedalen. De stoel en het stuur zijn verstelbaar. De zithoogte is 33 centimeter en de skelter is maximaal belastbaar met 50 kilo en er zitten degelijke luchtbanden onder.

Voordelen:

Trappen

remmen en achteruit rijden met de pedalen

Verstelbare stoel en stuur

Degelijke luchtbanden voor een goede wegligging

Nummer 1

BERG Skelter Buzzy Galaxy Zwart/Oranje

Deze BERG skelter is ook meteen een duwauto. Je kan met jouw kleintje dus makkelijk en veilig op pad. Er zijn twee standen voor de pedalen. Je kan ze uitschakelen wanneer je de skelter duwt. Dankzij het stuurslot bepaal jij waar jullie naartoe gaan. De duwstang kan in 3 hoogtes versteld worden en er zit een handrem op voor extra veiligheid. De banden zijn gemaakt van high-tech schuim.

Voordelen:

Skelter en duwauto in 1

Trappers en stuur kunnen uitgeschakeld worden

Verstelbare stuurstang

Nummer 2

BERG Buddy Lime Skelter

De BERG Buddy Lime Skelter is geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar. De skelter is uitgerust met het beroemde BFR-systeem (Break, Forward, Reverse), waardoor het niet alleen heel robuust is, maar ook nog hartstikke veilig, het rijden gaat moeiteloos en is daardoor veel leuker. De sportbanden zijn van hoge kwaliteit en de stoel is aanpasbaar.

Voordelen:

Veilige luchtwielen rijden snel en veilig door krappe bochten

Eenvoudig aanpasbare stoel

Veilig BFR-systeem

Nummer 3

BERG Skelter Reppy BMW Wit Met Soundbox

Deze skelter is uitgevoerd met een lage kuipstoel en een stoer sportstuur. De skelter is licht en compact en kan makkelijk opgetild worden door volwassenen aan het framehandvat. Met de draaiknop in de stoel kan je de stoel makkelijk verstellen. Het stoer zit altijd goed dankzij de lage zitpositie. De banden zijn gemaakt van high-tech schuim. Ook zit er een vaste verbinding tussen de voorste trapas en de achterste as. Hierdoor wordt de beweging van de benen meteen omgezet in beweging van de achterwielen.

Voordelen:

Lage

verstelbare kuipstoel

Vaste verbinding tussen voorste trapas en de achterste as

Altijd passend stuur door lage zitpositie

Nummer 4

Wat is een BERG Skelter?

BERG ontwikkelt, produceert en verkoopt actief buitenspeelgoed. Dit doen ze al sinds 1985. De BERG skelters zijn ontwikkeld door een ervaren team van ontwerpers en ingenieurs. Dagelijks wordt er gewerkt aan de vernieuwing en verbetering van de gebruikte technieken. Daarbij staan techniek, veiligheid, kwaliteit, gebruiksgemak en design.

BERG is een kwaliteitsmerk uit Nederland dat hoge eisen stelt aan de veiligheid en kwaliteit van hun producten. Met een BERG skelter heeft jouw kleintje dan ook jaren plezier.

De verschillende aandrijvingen

BERG heeft verschillende aandrijvingen voor de skelters. Welke aandrijving het beste voor jouw kindje is, ligt vooral aan het gebruik.

 • BFR
  Break, Freewheel, Reverse, oftewel Rem, Vrijloop, Achteruit. Het BFR-systeem zorgt ervoor dat er met de pedalen geremd kan worden, maar direct na stilstand kan er ook achteruit gereden worden. De vrijloop zorgt ervoor dat de trappers stilstaan, terwijl de wielen draaien.
 • BFR-3
  Dit aandrijvingssysteem is gelijk aan BFR, maar heeft ook nog eens 3 versnellingen. Er kan dus makkelijk opgetrokken worden, een heuvel is vanaf nu een eitje en er kan heel hard gereden worden wanneer de wind mee staat.
 • Skelters met trapondersteuning – E-BFR
  Deze skelters hebben een E-Motor. Hoe harder er getrapt wordt, des te meer ondersteuning de E-Motor biedt. Et is een 250W motor en er zijn 4 verschillende levels van ondersteuning, namelijk ECO, TOUR, SPORT en TURBO.
 • XXL-BFR
  Het frame van XXL-BFR is vooral handig voor langere mensen. Er zijn maar liefst 8 stoelposities en de skelter is 10 centimeter langer. Het frame is extra verstevigd en voorzien van luchtbanden, het BFR-systeem en schommelas.

 

Waarom een BERG Skelter kopen?

Als ouder is waarschijnlijk de prijs/kwaliteit verhouding het meest aantrekkelijk. De BERG skelters zijn niet alleen robuust en van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen gemaakt, maar ook nog eens superveilig. De ontwerpen zijn stoer, speels, innovatief en een lust voor het oog. Voor iedere leeftijd en elk gebruik, is er een passende skelter te vinden. BERG heeft maar liefst 13 verschillende series skelters.

 • BERG GO2
  Een stijlvolle skelter die jouw kindje helpt bij de eerste stapjes en trapjes en die de algehele ontwikkeling van jouw kleine stimuleert. Vanaf 10 maanden tot 30 maanden. 70 tot 100 centimeter. Ride & Pedal. Leren lopen en fietsen in een. Dankzij de inklapbare pedalen kan deze skelter gebruikt worden als loopauto en als trapfiets. De skelter heeft 4 wielen en is daardoor stevig en stabiel. De speciale textuur van het zadel zorgt ervoor dat jouw kleintje verder naar achteren kan gaan zitten, maar er niet vanaf glijdt.

 

 • BERG Buzzy 2-in-1
  In plaats van een driewieler kiezen ouders liever voor een vierwieler. Deze skelters van BERG komen met een duwstang waardoor het ook gebruikt kan worden als duwauto. Er is een push/pedal modus waarmee jouw kleine in de pedal stand zelf kan rondrijden en trappen, maar in de push stand zijn de pedalen uitgeschakeld en kan jij de skelter duwen, zonder dat de trappers draaien. Ook het gemakkelijke stuurslot kan ingeschakeld worden wanneer jij de skelter wil duwen. Het stuur kan dan niet gebruikt worden door jouw kleintje. De duwstang heeft 3 standen en kan makkelijk verwijderd worden. Er is een handrem voor extra veiligheid en de rubberen en slijtvaste banden kunnen niet lek raken.

 

 • BERG Buzzy
  Jouw kleintje kan elk terrein berijden met de BERG Buzzy dankzij de 4 offroad wielen en de schommelas. Je kan het zadel verstellen, waardoor de skelter geschikt is voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Er zit een Direct Drive systeem op, wat het makkelijk maakt om door plassen te scheuren, over zandvlaktes te ploegen en in de bossen te rijden. De BERG Buzzy kan elke ondergrond aan.

 

 • BERG Reppy
  De BERG Reppy heeft een cool ontwerp, een lage kuipstoel en zelfs een professioneel sportstuur. Dankzij het Direct Drive systeem ga je net zo makkelijk vooruit als achteruit, dankzij de extra soepele aandrijving. De Reppy is licht en compact, makkelijk op te bergen, maar ook mee te nemen. De kuipstoel is verstelbaar dankzij een draaiknop in de stoel. Er zitten high-tech schuim banden onder, die slijtvast zijn en niet lek raken. De BERG Reppy is voor kindjes van 2,5 tot 6 jaar.

 

 • BERG Buddy
  Dit is het meest populaire model van BERG. Er zijn verschillende uitvoeringen van dit model te krijgen. Er zitten nu opvallende velgen op de nieuwe luchtbanden, de kuipstoel is nog comfortabeler en het stuur heeft een optimale grip en is voorbereid op de BERG Soundbox. De BERG Buddy heeft het BFR-systeem en de stoel is verstelbaar in 3 verschillende standen. Dankzij de schommelas kunnen de voorste wielen op en neer schommelen. Hierdoor worden oneffenheden in de weg opgevangen. De BERG Buddy is voor kinderen van 3 tot 8 jaar

 

 • BERG Rally
  Deze wendbare straatracer is ideaal om mee te rallyen. Dankzij het BFR-systeem kan er met de pedalen geremd worden, maar kan er na stilstand ook meteen mee achteruit gereden worden. Het stoeltje en het stuur zijn verstelbaar en de skelter is stabiel en veilig dankzij de 4 wielen, met extra comfortabele luchtbanden en de schommelas. De BERG Rally Force heeft zelfs speciale all-terrain banden.

 

 • BERG Street-X
  Deze race skelter op drie wielen bestuur je door met je lichaam te balanceren. Je kan de scherpste bochten maken en de stoerste manoeuvres uithalen. Er zijn twee uitvoeringen. Venom en Vibes. Kinderen vanaf 6 tot 12 jaar kunnen hiermee de stoerste stunts uithalen. Deze skelter heeft een comfortabele ligstoel en er zijn makkelijke handvaten, met speciale handbeschermers waaraan jouw kleintje zich kan vasthouden.

 

 • BERG Specials
  De BERG Specials zijn geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Dit komt door het grote frame en de verstelbare stoel. Ook deze skelter is uitgerust met het BF/BFR systeem. Je kan kiezen voor de Chopper, waar jouw kleintje alleen op kan rijden, of je kiest voor de Duo Chopper, die je kan gebruiken voor 2 personen. Deze skelter heeft een extreem kleine draaicirkel waardoor je alle bochten extra scherp kan nemen.

 

 • BERG Basic
  De BERG Basic is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en zelfs volwassenen kunnen erop rijden. Jouw kind heeft dus lang plezier van deze skelter. Bij deze skelter kan je zelf kiezen welk aandrijfsysteem jij wil. Je kan kiezen uit BFR-3, E-BFR, E-BFR-3 en XXL-BFR. De BERG Basic is ook uitgerust met de schommelas die ervoor zorgt dat de voorwielen op en neer kunnen schommelen.

 

 • BERG Offroad
  Je kan jouw eigen aandrijfsysteem kiezen en dankzij het grote frame is deze skelter niet alleen geschikt voor jouw kind, vanaf 5 jaar, maar kan je er zelf ook nog eens een toertje op maken. De stoel is ook verstelbaar, zodat het altijd comfortabel en veilig past. De stevige luchtbanden zijn gemaakt voor elke ondergrond en bij de skelter zitten reserveonderdelen zoals een extra wiel en een roll bar. Dankzij de 4 wielen en de schommelas heeft deze skelter een stabiele en veilige wegligging.

 

 • BERG Race
  Ook bij de BERG Race kan jij jouw eigen aandrijfsysteem kiezen. De verstelbare stoel en het extra grote frame zorgen ervoor dat deze skelter geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar en dat zelfs volwassenen erop kunnen racen. De luchtbanden hebben een raceprofiel en daardoor kan er sneller mee gereden worden en kunnen er scherpere bochten gemaakt worden. Bij deze skelter zitten extra accessoires zoals side skirts. Dankzij de schommelas ligt de skelter veilig en stabiel op de weg. De BERG Race is ook verkrijgbaar als E-Skelter.

 

 • BERG Farm
  Het leukste aan deze serie is toch wel dat BERG samenwerkt met grote tractormerken. Jij kan dus jouw favoriete tractormerk rijden. De skelter heeft ook tractor luchtbanden en rijdt gemakkelijk door de modder. Er zitten accessoires bij zoals een uitlaat en een roll bar. Ook bij deze skelter kan je kiezen voor je eigen aandrijfsysteem en is het frame extra groot, met een verstelbare stoel, waardoor deze skelter ook geschikt is voor volwassenen.

 

 • E-BFR / E-BFR-3 Series
  Deze serie bestaat uit gemotoriseerde skelters, met en zonder versnellingen. Hoe harder er getrapt wordt, des te meer ondersteuning de E-Motor geeft. Daarnaast is het XXL-frame 10 centimeter langer en is de stoel verstelbaar. Je kan ook zelf een thema kiezen voor jouw E-Frame. Je kan bijna elk thema-pakket kiezen.

 

BERG Skelter kopen? Houd hier rekening mee

De BERG Skelters worden ontworpen voor een bepaalde omgeving, een specifiek gebruik en voor allerhande leeftijden. Er is voor ieder kind, en elke volwassene, een skelter te vinden die perfect past.

Leeftijd

Er zijn al BERG skelters te krijgen voor kinderen vanaf 10 maanden, de BERG GO2. De BERG Buzzy serie is voor kinderen vanaf 2 tot en met 5 jaar. De BERG Buddy is er voor kinderen vanaf 3 tot en met 8 jaar. De BERG Rally is ideaal voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar. De grote skelters zijn voor kinderen vanaf 5 jaar tot volwassenen.

Formaat

De verschillende skelters zijn voor kinderen van verschillende groottes. De leeftijd is een indicatie, maar de afmeting is bepalend of jouw kleintje ook comfortabel en veilig kan rijden.

 • BERG GO2: 70 tot 100 centimeter
 • BERG Buzzy 2-in-1: 85 tot 115 centimeter
 • BERG Buzzy: 85 tot 115 centimeter
 • BERG Reppy: 95 tot 125 centimeter
 • BERG Buddy: 100 tot 130 centimeter
 • BERG Rally: 110 tot 150 centimeter
 • BERG Street-X: 125 tot 170 centimeter
 • BERG Specials: 125 tot 190 centimeter
 • BERG Basic: 125 tot 190 centimeter
 • BERG Offroad: 125 tot 190 centimeter
 • BERG Race: 125 tot 190 centimeter
 • BERG Farm: 125 tot 190 centimeter
 • E-BFR / E-BFR-3 Series: 125 tot 190 centimeter

 

Aandrijvingssysteem

Het BFR-systeem heeft verschillende mogelijkheden. Standaard, met versnellingen, gemotoriseerd en XXL. Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat jouw kleintje niet alleen veilig, maar ook nog eens snel en makkelijk op de skelter kan toeren.