Driewieler: Vind hier de beste driewielers van 2024!

Voor peuters is een driewieler ideaal om de eerste stappen naar het fietsen te zetten. Ze kunnen al wennen aan de bewegingen, maar jij hoeft je niet druk te maken dat ze nog geen balans hebben. Daarnaast gaat het ook nog sneller als lopen, wat soms toch wel heel handig kan zijn, leren ze sturen en dus ook dat als ze ergens naartoe willen hoe dat werkt en het is gewoon hartstikke leuk. Jullie kunnen er samen met de fiets op uit en dat is voor een kind geweldig. Het geeft ze zelfvertrouwen.

De best verkochte driewielers

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

Deze schaalbare driewieler is ideaal om mee te beginnen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 15 maanden tot 3 jaar.

 • Leeftijdscategorie
 • Veiligheid
 • Comfort

2e beste keuze

Deze robuuste 4-in-1 driewieler is perfect voor de allerkleinste kinderen om de eerste stappen te zetten op weg naar het fietsen.

 • Leeftijdscategorie
 • Veiligheid
 • Comfort

3e beste keuze

De 2Cycle 2 in 1 Loopfiets/Driewieler is een fantastisch speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar oud.

 • Leeftijdscategorie
 • Veiligheid
 • Comfort

Op deze pagina:

Onze top 5 driewielers

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende driewielers iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Smoby Be Move Roze - Driewieler met duwstang

Deze schaalbare driewieler is ideaal om mee te beginnen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 15 maanden tot 3 jaar. De driewieler heeft stille EVA-wielen en een kiepbak. Ze kunnen er dus ook heel makkelijk binnen op rond rijden en wat met zich mee nemen als ze op pad gaan. De driewieler heeft een metalen frame en een veiligheidsgordel.

 • Leeftijdscategorie
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#2
Topmark 4 in1 Driewieler - Loopfiets - Balance Bike - Kaya - Groen

Deze robuuste 4-in-1 driewieler is perfect voor de allerkleinste kinderen om de eerste stappen te zetten op weg naar het fietsen. Met een druk op de knop verander je deze driewieler in een loopfietsje of een balansfiets. De pedalen zijn afneembaar en kunnen makkelijk onder het zadel bewaard worden.

 • Leeftijdscategorie
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#3
2Cycle 2 in 1 Loopfiets/Driewieler - Hout - Jongens en Meisjes - 1 Jaar - Speelgoed - Roze

De 2Cycle 2 in 1 Loopfiets/Driewieler is een fantastisch speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar oud. Deze loopfiets/driewieler kan gemakkelijk worden omgezet van een driewieler naar een loopfiets, zodat jouw kind kan groeien en meegroeit met het speelgoed.

De loopfiets/driewieler is gemaakt van hoogwaardig hout en heeft een prachtige roze kleur. Het zadel is in hoogte verstelbaar en de driewieler heeft een stevig frame dat maximale stabiliteit biedt. De loopfiets/driewieler is geschikt voor zowel jongens als meisjes en biedt hen een leuke en veilige manier om te spelen en hun motorische vaardigheden te ontwikkelen.

De 2Cycle 2 in 1 Loopfiets/Driewieler is gemakkelijk te monteren en kan binnen en buiten worden gebruikt. Het is een geweldig speelgoed voor kinderen die plezier willen hebben en tegelijkertijd hun evenwicht en coördinatie willen verbeteren.

Kortom, de 2Cycle 2 in 1 Loopfiets/Driewieler is een geweldig speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar oud. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen, is gemakkelijk te gebruiken en biedt kinderen een veilige en leuke manier om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. De roze kleur maakt het ook een stijlvolle toevoeging aan de speelkamer.

 • Leeftijdscategorie
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#4
Smoby Be Move Confort Roze - Driewieler met duwstang

De Smoby Be Move Confort Roze is een veelzijdige en comfortabele driewieler die geschikt is voor kinderen vanaf 10 maanden oud. Deze driewieler heeft een verstelbare duwstang waarmee ouders de driewieler gemakkelijk kunnen besturen. Daarnaast kan de duwstang worden verwijderd, zodat het kind zelfstandig kan rijden.

De Smoby Be Move Confort Roze heeft een stevig frame en is voorzien van een veiligheidsgordel, een verstelbare zitting en voetensteunen, en een afneembare luifel die het kind beschermt tegen de zon. De driewieler heeft ook een opbergruimte aan de achterzijde, waarin ouders spullen kunnen opbergen.

De Smoby Be Move Confort Roze is gemakkelijk te monteren en kan binnen en buiten worden gebruikt. Het is een geweldig speelgoed voor kinderen die plezier willen hebben en tegelijkertijd hun evenwicht en coördinatie willen verbeteren. De roze kleur geeft de driewieler een vrolijke en stijlvolle uitstraling.

Kortom, de Smoby Be Move Confort Roze is een geweldige driewieler voor jonge kinderen die comfort, veiligheid en gemak willen tijdens het spelen. Het is een duurzaam en functioneel speelgoed dat geschikt is voor binnen- en buitengebruik. De verstelbare duwstang en andere functies maken het een handige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een driewieler voor hun kinderen.

 • Leeftijdscategorie
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#5
Smoby Be Fun - Driewieler met duwstang - vanaf 15 maanden - blauw

Deze Be Fun driewieler van Smoby is ontzettend sterk en handig. Het is gemaakt van metaal en kunststof en de 3 grote wielen zorgen voor een goede wegligging. Het zitje is in hoogte verstelbaar en daardoor heeft jouw peuter altijd een goede zithouding. Dankzij de veiligheidsriem en de antislip pedalen kan er niks mis gaan.

 • Leeftijdscategorie
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

Een driewieler is heel simpel een fietsje met drie wielen. In de meeste gevallen zit er 1 wiel aan de voorkant en 2 wielen aan de achterkant. Ze kunnen het op- en afstappen oefenen en hoeven hun evenwicht niet te bewaren. De motorische vaardigheden worden gestimuleerd, omdat ze moeten trappen en sturen tegelijk. Wanneer het dan tijd is voor een echte fiets, zullen ze dat ook veel sneller onder de knie krijgen. Kinderen kunnen over het algemeen vanaf een jaar of twee gebruik maken van een driewieler. Het is ook goed voor de kracht in de benen, de oog-handcoördinatie en de samenwerking tussen de armen en de benen.

Er zijn allerhande soorten driewielers op de markt en het ligt vooral aan jouw wensen en waar jouw kindje aan toe is, wat bij jou past. Je hebt een standaard driewieler, een driewieler met een duwstang, soms afneembaar, soms niet, driewielers met een bakje erachter waardoor ze spulletjes mee kunnen nemen, driewielers die niet echt fietsen, maar die wel al de bewegingen nabootsen, en er zijn kinderfietsen met zijwieltjes, die hebben eigenlijk vier wielen, maar worden toch benoemd als driewieler.

Het is voor een peuter natuurlijk hartstikke leuk om op een driewieler rond te gaan. Of jij nu duwt of dat ze zelf de trappers gebruiken. Maar het is vooral ook een hele goede ondersteuning in de ontwikkeling. Een peuter leert zo al de bewegingen maken die bij het fietsen hoor. Oefent de grove motoriek, de benen moet trappen en de armen moeten sturen en ze leren hoe het op- en afstappen werkt. Hierdoor is het straks veel makkelijker om te leren fietsen. Het is ook goed voor hun zelfvertrouwen. Als fietsen op de driewieler lukt, dan is dat een hele stap voor kinderen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een driewieler?

Er zijn allerhande soorten driewielers te krijgen en wat echt geschikt is voor jouw kindje is afhankelijk van enkele factoren. Hoe oud is jouw kindje? Gebruik je de driewieler in het begin om te duwen of kan jouw kindje er meteen zelfstandig op rond rijden? Een verstelbaar zitje is ook handig, zo groeit de driewieler mee met jouw kind en hoef je niet steeds een nieuwe aan te schaffen. Als je de duwstrang nog wilt gebruiken dan is het wel fijn als je die ook eraf kan halen. Je wilt dan ook dat er een stuur- en pedaalvergrendeling op zit. Op die manier bepaal jij ook daadwerkelijk de richting en het is minder gevaarlijk.

Je hebt gewone driewielers, maar ook driewielers die meegroeien. Daar kan je dan een balansfiets of een loopfiets van maken. Die zijn vaker wat duurder in de aanschaf, maar je doet er veel langer mee en je kan tussendoor makkelijk uitproberen of jouw kindje al klaar is voor de volgende stap.

Leeftijd kind

Vanaf ongeveer 9 maanden kan jij jouw kindje al in een driewieler zetten. Dit is er natuurlijk eentje met duwstand. Er zijn dan wel trappers, maar die doen verder niet veel en jij bepaalt met de duwstang welke richting je opgaat. Er zijn dan meestal ook voetensteuntjes in plaats van trappers.

Vanaf ongeveer 12 maanden kan je de voetensteuntjes vervangen voor trappers. Met de duwstang kan je toch nog controle uitoefenen en bepalen welke richting de driewieler op gaat.

Vanaf ongeveer 18 maanden kunnen kinderen zelf trappen. Ze kunnen dan ook al zelf bepalen welke richting ze uit gaan en leren zo te trappen en te sturen tegelijk. Dankzij de duwstang kan je evengoed nog controle uitvoeren wanneer dit nodig is.

Vanaf ongeveer 2 jaar kunnen kinderen ook echt zelfstandig fietsen met een driewieler.

Veiligheid

Je wilt natuurlijk een driewieler die veilig is voor jouw kind. Het belangrijkste is dan de stuur- en pedaalvergrendeling. Je wilt niet dat als jij de duwstang gebruikt, dat de trappers rondgaan of dat jouw kindje de richting bepaald. Een goed en comfortabel zitje is ook belangrijk. Zodat jouw kindje er niet makkelijk uitvalt of voorover kiept.

Afmetingen

Bij een driewieler wordt eerder aangegeven voor welke leeftijd de driewieler geschikt is dan de maten. Dit komt omdat jouw kindje er op zit. Dat is toch anders als de houding die je op een fiets hebt. Mocht de afmetingen niet passen voor jouw kindje, dan kan je de driewieler altijd terug sturen!

Veelgestelde vragen

Op welke leeftijd begin ik met een driewieler?

Je kan al vanaf 9 maanden beginnen met een driewieler. Er zijn verschillende driewielers voor verschillende leeftijden. Er zijn ook driewielers op de markt die meegroeien. Je hoeft dan niet iedere keer dat jouw kind toe is aan de volgende fase een nieuwe driewieler te kopen.

Welke driewieler voor peuters?

Voor kinderen vanaf 3 jaar, of peuters, kan je ook kiezen voor een gewoon fietsje met zijwieltjes. Dan heb je dezelfde stabiliteit als bij een driewieler, maar heeft jouw kind toch al een echt fietsje. Wanneer jouw kindje het onder de knie heeft, kan je de zijwieltjes verwijderen en dan kunnen ze zelf fietsen op het fietsje. Met een driewieler kan je dan de duwstang verwijderen. Dit geeft ze nog een extra tussenstap, waardoor ze meer zelfvertrouwen zullen hebben.

Onze favoriet

Deze schaalbare driewieler is ideaal om mee te beginnen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 15 maanden tot 3 jaar.

Beste prijs op BOL.com