Vind hier de beste loopfietsjes voor kinderen van 1 jaar!

 Een loopfiets voor je kleintje is natuurlijk een hartstikke leuk idee en biedt heel veel plezier, maar het is zoveel meer dan alleen maar iets om mee te spelen. Kinderen hebben heel veel energie en met een loopfiets kunnen kinderen veel van die energie kwijt. Daarnaast oefent jouw kindje de motoriek, krijgt hij of zij er meer kracht en balans van en leren ze een fietsgevoel ontwikkelen. Allemaal hele belangrijke factoren in de ontwikkeling van kinderen.

De best verkochte loopfieten voor 1 jarige kinderen

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De Scoot and Ride Highwaykick 1 is een step en loopfiets in één. Hiermee is de Scoot and Ride uniek in zijn soort. 

 • Materiaal
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht

2e beste keuze

Het moment dat je je eerste stapjes aan de hand van papa en mama doet is een perfect moment voor je allereerste fiets. 

 • Materiaal
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht

3e beste keuze

Lena My First Scooter Op deze prachtige Lena My First Scooter loopfiets maakt je kleine spruit zijn of haar eerste meters. 

 • Materiaal
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht

Op deze pagina:

Onze top 5 loopfietsen

Nog geen keuze kunnen maken? Of wil je nog meer informatie over specifieke producten? Geen probleem! We hebben voor 5 verschillende loopfietsjes iets meer research gedaan. Voor elk van deze producten een duidelijke beschrijving gemaakt met uiteraard de positieve punten. We hopen dat dit helpt met het maken van de juiste keuze.

#1
Scoot and Ride - Highwaykick 1

Zoek jij een loopfiets die met jouw kind meegroeit? Dan is de Scoot And Ride Highwaykick de beste keuze voor jou. Deze loopfiets is namelijk met 1 druk op de knop om te toveren naar een step. Je hebt geen gereedschap nodig. De Highwaykick is voor kinderen van 1 tot 5 jaar en gaat dus jaren mee.

 • Materiaal
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht
Klik voor de beste prijs

#2
Puky Pukylino Loopfiets

Om jouw kindje de eerste loop- en fietsbewegingen te leren maken, is deze loopfiets van Puky uiterst geschikt. Het is een hele lichte loopfiets met een lage instap en een speciaal loopfietszadel wat aan de voorkant omhoog gaat zodat een kind makkelijk ertegen aan kan leunen zonder dat alles omvalt.

 • Materiaal
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht
Klik voor de beste prijs

#3
Lena My First Scooter

Kinderen vanaf 18 maanden kunnen met deze stevige en vooral ook vrolijke loopfiets op een veilige manier leren te lopen en fietsbewegingen te maken. Het is geweldig om mee te oefenen en jouw kleintje zal er veel zelfvertrouwen van krijgen.

 • Materiaal
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht
Klik voor de beste prijs

#4
Bandits & Angels houten loopfiets

Deze loopfiets voor kinderen vanaf 1 jaar in zacht, maar stoer retro groen heeft een uniek omkeerbaar frame. Hierdoor kan je de loopfiets als twee- en als driewieler gebruiken. Voor veel kinderen kan een meteen een tweewieler te lastig zijn.

 • Materiaal
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht
Klik voor de beste prijs

#5
2Cycle 2 in 1 Loopfiets/Driewieler

Deze fantastische houten loopfiets kan je heel simpel ombouwen naar een driewieler. De antilek banden zijn stevig en gaan lekker lang mee. Kindjes vanaf 1 jaar kunnen beginnen met oefenen. Is een tweewieler toch nog wat lastig, dan bouw je deze loopfiets heel makkelijk om naar een driewieler waardoor jouw kindje meer balans heeft en makkelijker kan oefenen.

 • Materiaal
 • Stabiliteit
 • Belastbaar gewicht
Klik voor de beste prijs

Door de ontwikkeling van de motoriek te stimuleren oefent jouw kindje loopbewegingen, door het stuur krijgt jouw kindje het besef dat bewegingen van de armen ook een effect hebben en de oog / hand coördinatie wordt ook nog eens gestimuleerd. Wat moet ik doen om een bepaalde richting op te gaan? Ik kijk, ik stuur, ik ga die kant op.

Door fysiek bezig te zijn wordt jouw kindje ook krachtiger in de spieren. De benen moeten afgezet worden tegen de grond met het lichaamsgewicht om vooruit te komen. De handjes moeten het stuur vasthouden en de armen moeten een richting op duwen. Allemaal krachttraining voor de spieren waardoor ze sterker worden en zich beter ontwikkelen. Daarnaast werken ze ook nog aan hun conditie.

Balans is vooral voor hele kleine kindjes lastig. Ze gaan alle kanten op en het is moeilijk om te leren wat balans gevoelsmatig nou eigenlijk is. Een loopfiets helpt daar geweldig goed bij.

Voor het zelfvertrouwen van jouw kindje is het ook super goed. Het zal allemaal wat moeilijker gaan in het begin en gaande weg leert jouw kindje steeds beter hoe het werkt. Met de juiste motivatie en beloning krijgt jouw kindje daar meer zelfvertrouwen door en dus is hij of zij ook meer zelfverzekerd. Iets wat ook ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind.

Een loopfiets laat je ook nog heel direct meer tijd met je kind doorbrengen. Je moet er immers bij blijven, uitleggen, voor doen, motiveren en stimuleren en natuurlijk belonen, of dat nu met je stem is of met iets anders.

Waar moet je op letten bij het kopen van een loopfiets?

Net zoals bij het kopen van een gewone fiets, is het belangrijk om een paar factoren in het oog te houden wanneer je een loopfiets voor een kindje wilt kopen. Een kindje gebruikt een loopfiets met het hele lichaam en dus moet de loopfiets ook bij jouw kindje passen. De lengte moet overeenkomen zodat jouw kindje niet krom hoeft te lopen of er net niet op past. Je wilt ook niet dat de voetjes onder de wieltjes kunnen komen of dat het moeilijk is om balans te houden omdat jouw kindje te zwaar is voor het fietsje.

Leeftijd kind

Kinderen ontwikkelen ongeveer op hetzelfde tempo. Qua groeien, maar ook wat betreft de ontwikkeling van onder meer de motoriek. Kijk dus altijd naar de leeftijd die bij de fiets staat aangegeven. Dat geeft een goede indicatie of de loopfiets geschikt is voor jouw kindje. Kijk daarnaast ook naar de afmetingen. De hoogte van het zadel, het stuur en de instap. Je weet dan of jouw kindje de loopfiets veilig kan gebruiken.

Gewicht van de fiets

Een stevige en robuuste fiets is natuurlijk belangrijk, maar als de fiets te zwaar is, dan kan jouw kindje de loopfiets misschien niet vooruit krijgen. Je wilt dus niet dat de fiets te zwaar is. Te licht is ook niet goed, want dan kan jouw kindje makkelijk uit balans raken. Dat kan heel goed zijn om juist de balans te oefenen, maar je wilt ook niet dat jouw kindje omvalt of voorover klapt. Bij een lichte loopfiets is het aan te raden om, zeker de eerste tijd, erbij te blijven wanneer jouw kindje de loopfiets gebruikt.

Style

De stijl van de loopfiets kan qua veiligheid onbelangrijk lijken, maar dat is het toch zeker wel. Je kan een super stijlvolle fiets kiezen, maar is deze dan ook wel ergonomisch verantwoord en veilig? Ook het materiaal waarvan de fiets gemaakt is, telt hierbij mee. Hout dient goed afgewerkt te zijn, plastic dient van een stevige soort te zijn en met metaalsoorten wil je bijvoorbeeld niet dat ze in de zon heel heet kunnen worden. De style van de fiets telt zeker mee, maar veiligheid hoort voorop te staan.

Het aantal wielen

Een loopfiets kan 2, 3 of 4 wielen hebben. Hoe meer wielen, hoe steviger en stabieler voor jouw kindje. Maar hoe meer wielen, hoe minder goed ze hun balans leren houden. Je kan daarom beginnen met 4 wielen en wanneer jouw kindje dat voldoende onder de knie heeft, werken naar het gebruik van minder wielen. Het is dan vervelend als je iedere keer een nieuw fietsje moet kopen. Gelukkig zijn er loopfietsen op de markt die dit voor zien en die je makkelijk kan ombouwen naar meer of minder wielen. Je hebt dan bijvoorbeeld een tweewieler en driewieler in een en door een simpele montage of een druk op de knop, kan je deze loopfietsen veranderen naar wat geschikt is voor jouw kindje.

Wat zijn de voordelen van een loopfiets voor kinderen?

Een loopfiets is natuurlijk hartstikke leuk speelgoed, maar het is vooral ook leerzaam en goed voor de ontwikkeling van jouw kindje. Zo trainen ze de motoriek, de hand / oogcoördinatie en de balans, oefenen ze loop en ook fietsbewegingen, trainen ze hun spieren en hun conditie, ze kunnen hun energie ermee kwijt, en het is ontzettend goed voor het zelfvertrouwen. Een loopfiets schaf je dus vooral aan om ze een hulpstuk te geven in hun ontwikkeling. Zowel fysiek, als mentaal.

Verschillende soorten loopfietsen voor kinderen.

Driewieler loopfietsen

Driewieler loopfietsen zijn ideaal voor kleine kinderen om mee te beginnen. Het biedt ze stevigheid en balans, waardoor het veel makkelijk is om te leren omgaan met een loopfiets, dan met een tweewieler. Een driewieler zal veel minder snel omvallen of voorover klappen en is dus ook veel veiliger. Het is vervelend als je dan na een relatief korte periode weer een andere loopfiets aan moet schaffen omdat jouw kindje de driewieler onder de knie heeft en klaar is voor de volgende fase. Gelukkig zijn er driewielers om de markt die je heel makkelijk kan ombouwen naar een tweewieler loopfiets. Er zijn er zelfs waarbij je maar op een knop hoeft te duwen of van een driewieler een step te maken.

Loopfietsen van Puky

Puky is een gerenommeerd bedrijf wanneer het gaat om fietsen. Met bijna 70 jaar ervaring zijn zij experts op dit gebied, en dus ook op het gebied van loopfietsen. Zij werken nauw samen met kinderartsen, kleuterscholen en basisscholen om op die manier de beste loopfietsen te ontwerpen en te ontwikkelen. Daarbij kijken ze niet alleen naar de motorische ontwikkeling van kinderen, maar zeker ook naar de mentale ontwikkeling. Een gezonde balans in beide zorgt ervoor dat zij de perfecte loopfietsen voor de allerkleinste kindjes produceren.

Loopfietsen van Little Dutch

Little Dutch houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met het ontwikkelen van speelgoed voor baby's, peuters en kleuters. Het bedrijf vindt het niet alleen belangrijk dat speelgoed leuk is, maar vooral ook dat het interessant, praktisch en verantwoord is. Het dient een verrijking te zijn voor de ontwikkeling van een kindje. De designs zijn mooi om naar te kijken, uitdagend om mee te spelen en veilig in gebruik. De loopfietsen van Little Dutch zijn daardoor niet alleen een lust voor het oog, maar ook functioneel, veilig en zo ontworpen dat ze bijdragen aan de ontwikkeling van jouw kind. Daarbij staat de kwaliteit van de loopfiets hoog in het vaandel en dat wordt gecombineerd met duurzaamheid.

Veelgestelde vragen

Hoe hoog moet een loopfiets zijn?

Bij een loopfiets voor kleine kindjes is vooral de zadelhoogte van belang. Die moet overeenkomen met de lengte van de beentjes. Wanneer de beenhoogte van jouw kindje 20 centimeter is, dan hoort de zadelhoogte ook 20 centimeter te zijn. Het zou vervelend zijn als je bij iedere centimeter die jouw kind groeit een nieuwe loopfiets moet kopen. Gelukkig zijn er loopfietsen op de markt waarbij je de zadelhoogte kan verstellen.

Wat is beter, een driewieler of een loopfiets?

Om het “fietsgevoel” te krijgen, balans te leren vinden, loopbewegingen te leren maken en om de hand / oogcoördinatie te oefenen, is het voor een kindje beter om te beginnen met een loopfiets. Er zijn ook driewieler loopfietsen die meer stabiliteit geven dan een tweewieler loopfiets, maar dat is iets heel anders als meteen al trappers te leren gebruiken. Stap voor stap, letterlijk, is altijd beter voor de ontwikkeling van jouw kindje. Dit draagt niet alleen bij aan de fysieke ontwikkeling, maar zeker ook aan de mentale ontwikkeling.

Onze favoriet

De Scoot and Ride Highwaykick 1 is een step en loopfiets in één. Hiermee is de Scoot and Ride uniek in zijn soort. 

Bekijk prijs