Ecoline brushpen

De ecoline brush pen is een hele nieuwe manier van schilderen, handlettering, het maken van kunst. De meeste mensen die van schilderen houden, hebben ook al eens gehoord van ecoline en de kans is groot dat ze ermee gewerkt hebben. Je kan mooie kleuren namelijk nog mooier laten overlopen in elkaar, de ecoline laten vervagen voor mooie fading effecten en op een geweldige manier met schaduwen werken.

Met een ecoline brush pen kan je dat ook allemaal, maar dan zonder een kwast en een potje inkt te gebruiken. Het is dus ook een vele schonere manier van werken en je kan het overal doen.

De brushpen is gevuld met ecoline inkt en heeft een flexibele punt. Hierdoor kan je hele dunne precieze lijnen maken, maar ook dikkere buitenlijnen. En je kan er hele vlakken mee inkleuren. Je kan de ecoline brush pen meteen gebruiken en de pen is geurloos.

De 5 beste Ecoline Brushpennen van 2023

Het beste merk voor ecoline brush pens is Talens ecoline. Talens ecoline brush pennen zijn er in alle mogelijke kleuren en tinten te krijgen. Je kan om te beginnen het beste een kleine set nemen. Daar kan je dan mee leren werken.

Wanneer je dat onder de knie hebt en snapt hoe de inkt en de brush pens werken, dan kan je meer brush pennen verzamelen. Er zijn behoorlijk wat verschillende sets te krijgen. Er zijn ook veel technieken die je kan leren om zo mooi mogelijke werkjes te maken. Als je begint met een kleine set, dan kan je die technieken mooi oefenen.

Onze favoriet

Met de Talens Ecoline Brush Pen set heb je alles in handen om kleurrijke creaties te maken.

 • Penseelpunt
 • Kleurvariatie
 • Inktkwaliteit

2e beste keuze

De Talens Ecoline Brush Pen set met 10 heldere kleuren is perfect voor elke kunstenaar.

 • Penseelpunt
 • Kleurvariatie
 • Inktkwaliteit

3e beste keuze

De Talens Ecoline Brush Pen set is speciaal ontworpen voor handlettering.

 • Penseelpunt
 • Kleurvariatie
 • Inktkwaliteit

Op deze pagina:

Onze top 5 beste Ecoline brushpennen

De Top 5 Beste Ecoline brush pennen helpt jou om een goede keuze te maken. Je kan deze sets dan later na altijd nog uitbreiden en aanvullen. Welke brush pen van Talens het fijnste voor jou is, dien je toch zelf te ontdekken. Dat ligt aan de kleuren die jij mooi vindt, en met welke pens en punten jij het liefste werkt. Dat weet je alleen als je het doet.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

#1
Talens Ecoline Brush Pen - 10 stuks - Donker

Met de Talens Ecoline Brush Pen set heb je alles in handen om kleurrijke en levendige creaties te maken. Deze set bevat 10 donkere kleuren met een rijke pigmentatie die zorgen voor levendige kleuren die niet vervagen. De brush pennen zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor aquareltechnieken, kalligrafie, illustraties en nog veel meer.

De brush pennen hebben een flexibele punt waarmee je zowel dunne als dikke lijnen kunt maken, waardoor je de creatieve vrijheid hebt om elk ontwerp tot in de details te maken. De pennen zijn ook ideaal voor het maken van overgangen tussen verschillende kleuren, waardoor je kleurverloop effecten kunt creëren.

De Talens Ecoline Brush Pen set is niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook milieuvriendelijk. De inkt is op waterbasis en vrij van giftige stoffen, waardoor het veilig is voor kinderen en volwassenen. Deze set wordt geleverd in een handige bewaardoos, waardoor je ze gemakkelijk kunt opbergen en meenemen naar elk creatief avontuur.

 • Penseelpunt
 • Kleurvariatie
 • Inktkwaliteit
Klik voor de beste prijs

#2
Talens Ecoline Brush Pen - 10 stuks - Helder

De Talens Ecoline Brush Pen set met 10 heldere kleuren is perfect voor elke kunstenaar die van aquarel houdt. De set bevat penselen met zachte nylon haren die zorgen voor een soepele en consistente inktstroom, wat resulteert in levendige en heldere kleuren. De inkt is op waterbasis en kan worden gebruikt voor het creëren van prachtige aquareleffecten op papier, karton of aquarelpapier.

De pennen hebben een handige dop die ervoor zorgt dat de inkt niet uitdroogt en dat de pennen veilig kunnen worden opgeborgen. De penselen zijn ook gemakkelijk te reinigen met water en kunnen worden gebruikt voor het maken van illustraties, kalligrafie, handlettering, schetsen en nog veel meer.

Of je nu een beginnende kunstenaar bent of een professional, de Talens Ecoline Brush Pen set is een geweldige aanvulling op je collectie. De heldere kleuren zorgen voor een extra dimensie aan je kunstwerken en de penselen zijn gemakkelijk in gebruik en onderhoud.

 • Penseelpunt
 • Kleurvariatie
 • Inktkwaliteit
Klik voor de beste prijs

#3
Talens Ecoline Brush Pen - 10 stuks - Handlettering

De Talens Ecoline Brush Pen set is speciaal ontworpen voor handlettering. Met deze set van 10 verschillende kleuren, waaronder zwart en wit, heb je alles wat je nodig hebt om mooie, opvallende letters te maken. De brushpennen hebben een flexibele punt die je kunt gebruiken voor zowel fijne lijnen als brede lijnen. De pennen zijn op waterbasis en hebben een intense kleurkracht, zodat je creaties echt tot leven komen. Bovendien zijn ze duurzaam en gaan ze lang mee, waardoor je keer op keer kunt genieten van de levendige kleuren. Of je nu een beginner bent of een ervaren handletteraar, de Talens Ecoline Brush Pen set is een must-have voor iedereen die van handlettering houdt.

 • Penseelpunt
 • Kleurvariatie
 • Inktkwaliteit
Klik voor de beste prijs

#4
Talens Ecoline Brush Pen - 10 stuks - Illustrator

De Talens Ecoline Brush Pen set van 10 stuks is een geweldige keuze voor illustrators die op zoek zijn naar kwalitatief hoogstaande brush pennen voor hun werk. Deze set bevat 10 heldere kleuren die intens en levendig zijn, en een zeer vloeiende inkt hebben. De brush pennen zijn perfect voor het maken van zowel dunne als dikke lijnen, en zijn ideaal voor het maken van illustraties, kalligrafie en handlettering.

De brush pennen hebben een flexibele en duurzame nylon penseelpunt waarmee je verschillende lijndiktes kunt maken, afhankelijk van de druk die je uitoefent. De inkt is op waterbasis en is gemakkelijk te mengen en te verdunnen, waardoor je mooie overgangen en kleurovergangen kunt maken. De brush pennen zijn ook geschikt voor gebruik op verschillende soorten papier, zoals aquarelpapier en schetspapier.

Kortom, de Talens Ecoline Brush Pen set van 10 stuks is een uitstekende keuze voor illustrators die op zoek zijn naar kwalitatief hoogstaande brush pennen met heldere kleuren en een vloeiende inkt. De flexibele penseelpunt maakt het mogelijk om verschillende lijndiktes te maken en de inkt is gemakkelijk te mengen en te verdunnen, waardoor je mooie creaties kunt maken.

 • Penseelpunt
 • Kleurvariatie
 • Inktkwaliteit
Klik voor de beste prijs

#5
Talens Ecoline Brush Pen - 30 stuks

De Talens Ecoline Brush Pen set van 30 stuks is een prachtige set voor zowel beginnende als gevorderde kunstenaars. Met deze set beschik je over een breed scala aan kleuren om creatief aan de slag te gaan. De brush pennen hebben een flexibele punt, waarmee je gemakkelijk zowel dunne als dikke lijnen kunt tekenen en schrijven.

De kleuren zijn helder, levendig en mengbaar met elkaar, waardoor je oneindig veel kleurencombinaties kunt maken. Dit maakt de set uitermate geschikt voor het maken van kleurrijke illustraties, handlettering, kalligrafie en nog veel meer.

De Talens Ecoline Brush Pen set bevat bovendien pennen met een speciale metallic en neon finish, waarmee je je kunstwerken een extra bijzondere touch kunt geven. De pennen zijn op waterbasis en daardoor ook geschikt om te gebruiken in combinatie met aquareltechnieken. Kortom, deze set biedt eindeloos veel mogelijkheden voor creatieve projecten.

 • Penseelpunt
 • Kleurvariatie
 • Inktkwaliteit
Klik voor de beste prijs

Ecoline brush pen kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer je begint met een ecoline brush pen, dan is het misschien even wennen om het onder de knie te krijgen om de mooiste effecten te realiseren. Dankzij de fijne punt kan je er alle kanten mee op. Van hele mooie fijne dunne lijnen tot dikkere strepen, mooie kalligrafie effecten en hele vlakken.

Wanneer je verschillende tinten van dezelfde kleur hebt, dan kan je hiermee hele mooie kleurovergangen maken. Je gebruikt de brush pen dan in plaats van een blender pen of water. Je kan hiermee een naadloze overgang voor elkaar krijgen. Met de pen blender kunnen kleuren ook heel mooi in elkaar overgaan, maar je kan kleuren ook mooi laten vervagen.

Een ecoline brush pen werkt niet mooi op elke papiersoort. Het beste kies je voor papier dat geschikt is voor aquarel.

Wanneer je een ecoline brush pen wil kopen dan is het in ieder geval aan te raden om eerst uit te proberen of het voor jou werkt. Met een kleine set kan je veel uitproberen. Bedenk dan goed wat jij met de brushpennen wil gaan doen. Wil je hele originele werkstukken maken, mooie letters creeren, of jouw snelle schets wat meer kleur geven.

Pas de kleuren sets die je kiest daarop aan. Wil je veel overgangen maken, dan kies je voor een set met verschillende kleuren in diverse tinten, wil jij juist veel afwisseling en illustraties maken, dan kies je voor helemaal verschillende kleuren in de set.

Voordelen van een Ecoline brushpen

Ecoline is gewoon een hele mooie inkt om mee te werken. Het vullen van grotere kleurvlakken is geen probleem. Mooie, zachte overgangen van kleuren zijn makkelijk te maken. Ze liggen in de hand als stiften, maar ze werken bieden een optimaal kleurbehoud en prachtige verwassingen.

De pen is zowel geschikt voor heel fijn werk, als voor het grovere werk. De punten werken als penselen, dus je kan ze ook gebruiken voor het vullen van grotere kleurvlakken. Het is zeer vriendelijk in gebruik. Ecoline is ook ideaal om werken te kopieren.

Wat kun je allemaal doen met een Ecoline Brushpen?

Je kan beter vragen wat je er niet mee kan doen. De kan er de mooiste letters en versieringen mee maken. Je kan er hele kunstwerken mee creeren. Je kan het gebruiken voor kalligrafie. Vaak wordt ecoline ook gebruikt om flashvellen mee te maken. Dit zijn de tattoo ontwerpen van tattooeerders die ze delen of verkopen met collega's en liefhebbers.

Ecoline is heel divers en je kan het voor allerhande werkjes gebruiken. Het is inkt, en daardoor meer waterig dan verf. Hierdoor krijg je hele andere effecten dan met verf. En het is ook niet hetzelfde als gewone inkt. Eigenlijk kan je het beste gewoon uitproberen of de creaties die jij wil maken, ook werken wanneer je ze met ecoline maakt.

Met een pen werken is ook anders dan met een penseel. Ook al is de punt net een penseelpunt. Je kan de pen voor dunne precieze werkjes gebruiken, maar net zo goed voor grover werk, of de combinatie daarvan.

Wat in ieder geval zeker met ecoline kan doen, is er hele mooie kopietjes van maken. De kleuren blijven dan mooi en helder.

Veelgestelde vragen

Welk papier is geschikt voor ecoline?

Je kan het beste aquarelpapier gebruiken als je wil werken met ecoline. Er zit namelijk water in en het is inkt, dus ook wateriger dan verf. Op aquarelpapier kan je dan de mooiste effecten bereiken en blijft het papier ook goed.

Gebruik in ieder geval altijd dik papier, van minimaal 250 gram, het liefste met een beetje structuur. Papier dat je in de printer gebruikt is echt niet geschikt voor ecoline. Het zal gaan bobbelen en zal meer uitlopen dan je wil.

Hoe snel droogt een Ecoline brushpen?

De inkt op het papier droogt redelijk snel op. Wanneer je er allerhande overgangseffecten mee wil maken, dan moet je het niet te lang laten liggen, maar daar meteen aan werken. Wanneer je de pen niet gebruikt, dan wil je de dop terug erop doen. Laat de pen niet open liggen, want dan kan deze wel uitdrogen. Daar verpest je de penseelpunt dan mee.

Je kan deze dan wel met water vochtig maken, maar het zal uiteindelijk de kwaliteit niet ten goede komen. Als jij goed voor jouw pennen zorgt en ze afsluit wanneer je ze niet gebruikt, dan zullen ze ook niet uitdrogen en heb je er net zolang plezier van, tot dat de ecoline op is.

Onze favoriet

Met de Talens Ecoline Brush Pen set heb je alles in handen om kleurrijke creaties te maken.

Bekijk prijs