Duplo

Duplo

Vind hier het leukste Duplo speelgoed van 2022

Iedereen heeft er wel eens mee gespeeld en velen hebben geweldige herinneringen aan het bouwblokken speelgoed. Duplo is Lego voor kleine kindjes. De blokken zijn groter en passen makkelijker in elkaar. Kleine kinderen slikken de verschillende onderdelen dus niet door. Het is ook makkelijker vast te houden voor de kleine kinderhandjes.  

Vroeger waren er vier kleuren blokken en dat was het dan zo'n beetje, maar tegenwoordig zijn alle mogelijke kleuren, vormen, voorwerpen en thema's in Duplo te krijgen. Daardoor is het voor jonge kinderen ook veel interessanter om met Duplo stenen te bouwen. Er zijn ontzettend veel Lego Duplo sets te krijgen, waar jouw kindje uren speelplezier van heeft.

Best verkochte speelgoed van duplo

Wat precies het beste Duplo speelgoed is, ligt ook aan jou en jouw kindje. Als jouw kindje van piraten houdt, dan is een Duplo piraten set natuurlijk veel leuker dan Lego City. Verschillende kinderen bouwen ook allemaal op een andere manier. De een wil iets nabouwen en een ander kind wil zelf iets verzinnen.

Duplo biedt dan ook creatief speelplezier. Dankzij de grote bouwstenen lukt dat ook heel makkelijk en jouw kleintje zal dan ook beretrots zijn wanneer iets lukt.

Er is zoveel keuze in het Duplo speelgoed, dat het heel lastig kan zijn om te kiezen. Daarom vind je hier ook een selectie van het beste Duplo speelgoed. Er zit voor ieder kindje leuk Duplo Lego speelgoed bij, en je komt dan altijd met een geweldig cadeautjes voor jouw kleine ontdekker aanzetten.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze top 5

Er is natuurlijk Duplo waarmee kinderen spelenderwijs leren hoe bepaalde dingen werken. Het valt dan ook onder educatief speelgoed. Dat is dan niet alleen omdat het de fijne motoriek stimuleert, maar ook omdat ze nieuwe vaardigheden leren, terwijl ze leuke activiteiten doen.

Duplo is vooral leuk voor peuters, maar als jij met sommige Duplo sets bij oudere kinderen aankomt, dan vinden ze het stiekem ook nog heel leuk om ermee te spelen.

Met het Duplo speelgoed in de Top 5 heb jij in ieder geval een goed beeld van de Duplo waarmee jij de zintuigen van jouw kind kan prikkelen, waarmee jij jouw kind stimuleert om bepaalde vaardigheden verder te ontwikkelen, en biedt jij jouw kleintje heel veel speelplezier.

Lego Duplo Pizzeria 10834

In deze pizzeria kan jouw kleintje pizza's serveren, bestellingen opnemen, pizza's bezorgen , pizza's in de grote oven doen en lekkere ijsjes verkopen. Er zitten 3 poppetjes bij de pizzeria, drie grote pizza's, een kassa en een telefoon, en zelfs een bezorgmotor om de pizza te kunnen bezorgen bij andere mensen thuis. Jouw kleintje kan de pizzeria zelf bouwen, met een oven die open kan, een terras met een parasol en een ijskraampje. Deze uitgebreide set heeft in totaal 57 onderdelen. Jouw kleintje kan zo leren hoe eten buiten de deur werkt, maar ook naspelen hoe die ervaring was. Deze Duplo Pizza set is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Voordelen:

Inclusief 3 poppetjes en andere Duplo accessoires

Met een bezorgmotor een terras met parasol en een ijskraampje

Helemaal zelf in elkaar te zetten

De Gaafste Duplo!

Lego Duplo Stoomtrein 10874

Deze duwen-en-rijden trein is geweldig voor jouw peuter. Een kleintje duwtje vooruit of achteruit is al voldoende om de trein die richting uit te laten rijden. De trein stopt zodra die wordt vastgepakt of van de rails wordt gehaald. Er zijn 5 gekleurde actiestenen die op de rails geplaatst kunnen worden. De trein toetert, stopt om te tanken, de lampen gaan aan en uit, de trein verandert van richting of de trein stopt. Er zijn een treintje, een treinstation, een kolenschepper, 2 duplofiguren en 1 dierenfiguur. En natuurlijk de treinrails om op te rijden. Met de downloadbare app kan de trein ook bestuurd worden.

Voordelen:

Complete treinset

Inclusief 2 figuren en dierenfiguur

Met 5 actiestenen

Ook een hele leuke Duplo set

Lego Duplo Minnie's Verjaardagsfeest 10873

Minnie's verjaardag vier je natuurlijk met Minnie Mouse en Figaro de Kat. In een schattig, roze autootje gaat Minnie naar haar feestje. Daar wacht een lekkere taart op een tafel, met een stoel. Er zijn allemaal cadeautjes en een Minnie Mouse portretblokje. De taart kan gebouwd worden, wat het voor kinderen nog leuker maakt. De Duplo stenen zijn natuurlijk in de favoriete kleuren van Minnie Mouse, namelijk roze en paars. De taart heeft slagroomtoefje en het raam van de feestlocatie kan open en dicht. Met deze Minnie's Verjaardagsfeest Duplo stenen, kan jouw kindje er een groot feestje van maken en zo hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Voordelen:

Taart om te bouwen

Met Minnie Mouse en Figaro de Kat

Met cadeautjes en een stoere roze auto

Nummer 3

Lego Duplo Vliegveld 10871

Het vliegveld kan helemaal zelf opgebouwd worden door jouw kleintje en deze Vliegveld set heeft alles wat je op een echt vliegveld ook tegenkomt. Er zijn drie Duplo figuren, namelijk een piloot, een vader en een kindje. De figuren kunnen in de terminal en de verkeerstoren gezet worden. Er is een terminal met een bagageglijbaan. En er is ook een koffer dat van de glijbaan kan glijden, en een bouwsteen met een cadeautjes opdruk, en een kratje om ze allebei in op te vangen en te verplaatsen. Er is ook een hek zodat het veilig is op het vliegveld en de verkeerstoren kan draaien. Het landingsstel van het vliegtuig kan je ook gebruiken om de bagage in te vervoeren.

Voordelen:

Zelf te bouwen vliegtuig

3 figuren een piloot en een vader en kind

Inclusief draaibare verkeerstoren en terminal met bagageglijbaan

Nummer 4

Lego Duplo Grote Kermis 10840

Deze kleurige, enorme Kermis set kan helemaal door jouw kindje opgebouwd en in elkaar gezet worden. Er is een reuzenrad met gondels dat rond kan draaien. De draaimolen heeft tandwielaandrijving en 4 mooie paarden, en lange golvende glijbanen. Er is ook een toiletgebouw, waar je ook de handjes kan wassen. Bij de ijscowagen kan het grote ijsje eraf genomen worden en er is een treintje waarin de bezoekers rondgereden kunnen worden. Er zitten 5 figuren bij de set, twee volwassenen en drie kinderen, en er zitten leuke accessoires bij zoals bouwstenen met verschillende opdrukken, zoals een ijsje, vruchtensap, wc-papier en nog veel meer.

Voordelen:

Maar liefst 5 Duplo figuren

Met verschillende kermisattracties

Heeft 106 onderdelen voor urenlang speelplezier

Nummer 5

Wat is Duplo?

De meeste mensen kennen Duplo wel. De grote bouwstenen in vrolijke kleuren, voor jonge kinderen. Officieel heet het trouwens Lego Duplo. Lego was er eerst, ook iedereen kent die bouwstenen wel, maar die stenen bleken toch te gevaarlijk voor hele kleine kinderen.

Lego ontwikkelde vervolgens Duplo. Eigenlijk hetzelfde idee, maar dan veilig voor de kleintjes. En spelenderwijs leren ze nieuwe vaardigheden ontwikkelen. De duplo stenen zijn breder en dikker, waardoor jouw kindje ze makkelijker vast kan pakken en in elkaar kan klikken.

Duplo begon met standaard kleuren, maar heeft ondertussen bouwstenen in allerhande kleurrijke uitvoeringen en in alle mogelijke vormen. En er worden natuurlijk thema's gebruikt die kinderen tussen de 18 maanden en de 5 jaar aanspreken.

Er is ook Lego Duplo voor in bad te krijgen, en met de meeste Duplo kan ook in water gespeeld worden. De Lego Duplo sets zijn heel makkelijk te combineren en kleine kinderen kunnen zo een hele wereld opbouwen, in elkaar zetten en verzinnen.

Waarom Duplo speelgoed kopen?

Lego Duplo ontwikkelt al meer dan 50 jaar sets die kinderen ondersteunen in de ontwikkeling. Plezier stimuleert deze ontwikkeling. Maakt het interessant en uitdagend. Het stimuleert de creativiteit, het probleemoplossend denken. Kinderen leren ontdekken, iets wat vooral in de peuter fase van belang is.

De verschillende Duplo sets zijn gemaakt om diverse cruciale levensvaardigheden te activeren, te ondersteunen, en verder te ontwikkelen. De sets worden ontwikkeld in samenwerking met onderwijsinstellingen voor hele jonge kinderen en wereldberoemde experts.

Sociale vaardigheden

Kinderen leren met Duplo nieuwe sociale skills. Denk dan aan communiceren, samenwerken en empathie. Niet alleen doordat ze rollenspellen kunnen spelen met de figuren, maar ook wanneer ze samen met andere kinderen spelen.

Ze leren zo signalen te herkennen en beter te begrijpen. Daarnaast is het makkelijker om gebeurtenissen te begrijpen, te verwerken en om andere manieren te bedenken om daarmee om te gaan. Dit geldt voor alledaagse gebeurtenissen, maar ook voor hele bijzondere momenten.

Cognitieve vaardigheden

De taalontwikkeling van kinderen is onder meer afhankelijk van het leren herkennen van symbolen, cijfers en letters. Ze leren probleemoplossend te denken en dit stimuleert ook weer de concentratie en de creativiteit.

Duplo in verschillende thema's helpen kinderen met herkennen, nieuwe dieren, vormen, kleuren en onderwerpen leren, en dat stimuleert ook weer de nieuwsgierigheid van kinderen. Spelenderwijs leren kinderen iedere keer weer iets nieuws.

Creatieve vaardigheden

De verbeelding, fantasie, onafhankelijk en vernieuwend denken, creatief bouwen en vooral heerlijk spelen, zijn allemaal creatieve vaardigheden, die gestimuleerd worden door Lego Duplo.

Creatief spelen helpt kinderen bijvoorbeeld om veranderingen makkelijker te verwerken, het stimuleert ook het probleemoplossend denken, en dit alles samen is ook weer heel erg goed voor het zelfvertrouwen van jouw kindje. Waardoor ze hun fantasie en creativiteit nog meer vrij durven te laten gaan.

Fysieke vaardigheden

Beweging, balans, ruimte en motoriek zijn allemaal onderdeel van het lichaamsbewustzijn van jouw kindje. Duplo creeert mogelijkheden om die fysieke vaardigheden te stimuleren. Of dat nou gaat over het in elkaar laten passen van blokjes of over het op de tenen moeten staan om ergens bij te kunnen.

Emotionele vaardigheden

Voor een sterk, emotioneel en stabiel kind is het belangrijk dat de emotionele vaardigheden op een gezonde manier ontwikkelen. Denk dan onder meer aan veerkracht, zelfexpressie en zelfvertrouwen. Het leren omgaan met teleurstellingen als iets niet lukt, het weer opnieuw proberen en de trots en blijdschap als het dan eindelijk wel lukt.

Voor welke leeftijd is LEGO DUPLO geschikt?

Lego Duplo is geschikt voor jonge kinderen, maar dat wil niet zeggen dat oudere kinderen, ouders en anderen het niet meer leuk vinden om ermee te spelen. Vanaf 18 maanden is het leuk voor kindjes om met Lego Duplo te spelen. Jongere kindjes kunnen de blokjes ook al vastpakken, maar dan zullen ze niet als bouwstenen gebruikt worden.

In principe is Lego Duplo interessant en leuk tot ongeveer 5 jaar. Daarna vinden veel kinderen het leuker om met gewone Lego stenen te spelen. De grote bouwstenen passen dan te snel en te makkelijk in elkaar en vormen een mindere uitdaging. Daarnaast krijgen ze dan ook andere interesses.

Ze willen dan Lego van Jurassic World, Star Wars of andere speelsets. Dan gaan ze het geweldig vinden als een set boordevol functies zit, of dat ze het mechanische duwen ontdekken. De fijne motoriek is dan ook beter ontwikkeld en dan zijn boerderijdieren minder interessant, maar een baby Triceratops trekt dan alle aandacht.

Dat wil niet zeggen dat ze ook meteen uitgespeeld zijn met de Duplo. Die kunnen ook naast de Lego stenen gebruikt worden. Bijvoorbeeld om een fort met hele dikke muren te bouwen.

Duplo speelgoed kopen? Houd hier rekening mee

Als eerste blijft de leeftijd evengoed belangrijk. Je kan er wel vanuit gaan dat Duplo geschikt is voor kinderen tussen de 18 maanden en de 5 jaar, maar kijk altijd naar de leeftijd die staat aangegeven op de Duplo doos.

Zeker wanneer jouw kindje 18 maanden of ouder is, zullen er al bepaalde interesses duidelijk zijn. Een tekenfilm waar graag naar gekeken wordt of een liedje waar flink op bewogen wordt. Dit zegt al iets over het thema wat jouw kindje interessant zal vinden. Zijn de boerderijdieren puzzels favoriet, dan kan een Duplo Boerderijdieren set een heel goed idee zijn.

Begin met een basisset. Die kunnen makkelijk uitgebreid worden. Daardoor blijft het interessant en kan je ook makkelijk switchen van thema's en sets, want die kan je allemaal combineren.

Lego Duplo geeft een hoop rommel en chaos. Haal daarom ook meteen een grote kist of doos om de Duplo stenen in te bewaren. Jouw kindje leert dan ook de verantwoordelijkheid van het opruimen van de Duplo stenen en jij hebt geen Duplo door het hele huis slingeren.

Er wordt ook veel nep- Duplo verkocht. De kwaliteit is dan minder, vaak behouden die stenen de kleur niet mooi, en je weet niet of er kindvriendelijke stoffen zijn gebruikt. Duplo is ontzettend duurzaam en hoort een lange tijd goed te blijven en mee te gaan. Duplo is natuurlijk gemaakt van kindvriendelijke materialen.

Overlaad jonge kinderen niet met te veel Duplo stenen in een keer. Begin met 1 set en breid dat rustig aan uit. Dan leert jouw kindje veel beter wat bij elkaar hoort, makkelijk hoe iets gebouwd wordt en het blijft daardoor overzichtelijk en behapbaar. Het is dan ook extra leuk als er een volgende keer een ander setje cadeau gedaan wordt.

Of jouw kleintje nou houdt van dieren, kerst, voertuigen, boerderijdieren, fantasie figuren, Minnie of een ander bekend figuur, Batman of welk ander thema dan ook, jouw peuter zal er uren speelplezier aan hebben en ondertussen spelenderwijs leren.