Duplo: Vind hier het leukste Duplo speelgoed van 2024

Iedereen heeft er wel eens mee gespeeld en velen hebben geweldige herinneringen aan het bouwblokken speelgoed. Duplo is Lego voor kleine kindjes. De blokken zijn groter en passen makkelijker in elkaar. Kleine kinderen slikken de verschillende onderdelen dus niet door. Het is ook makkelijker vast te houden voor de kleine kinderhandjes.  

Vroeger waren er vier kleuren blokken en dat was het dan zo'n beetje, maar tegenwoordig zijn alle mogelijke kleuren, vormen, voorwerpen en thema's in Duplo te krijgen. Daardoor is het voor jonge kinderen ook veel interessanter om met Duplo stenen te bouwen. Er zijn ontzettend veel Lego Duplo sets te krijgen, waar jouw kindje uren speelplezier van heeft.

Best verkochte speelgoed van duplo

Wat precies het beste Duplo speelgoed is, ligt ook aan jou en jouw kindje. Als jouw kindje van piraten houdt, dan is een Duplo piraten set natuurlijk veel leuker dan Lego City. Verschillende kinderen bouwen ook allemaal op een andere manier. De een wil iets nabouwen en een ander kind wil zelf iets verzinnen.

Duplo biedt dan ook creatief speelplezier. Dankzij de grote bouwstenen lukt dat ook heel makkelijk en jouw kleintje zal dan ook beretrots zijn wanneer iets lukt.

Er is zoveel keuze in het Duplo speelgoed, dat het heel lastig kan zijn om te kiezen. Daarom vind je hier ook een selectie van het beste Duplo speelgoed. Er zit voor ieder kindje leuk Duplo Lego speelgoed bij, en je komt dan altijd met een geweldig cadeautjes voor jouw kleine ontdekker aanzetten.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden (10931) is een fantastische set voor kinderen tussen 2 en 5 jaar oud.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Thema en interesse
 • Educatieve waarde

2e beste keuze

De LEGO DUPLO Mickey & Minnie Verjaardagstrein (10941) is een set voor kinderen die fan zijn van Mickey en Minnie Mouse.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Thema en interesse
 • Educatieve waarde

3e beste keuze

De LEGO DUPLO Wilde dieren van Afrika (10971) is een fantastische set voor kinderen die geïnteresseerd zijn in wilde dieren.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Thema en interesse
 • Educatieve waarde

Op deze pagina:

Onze top 5

Er is natuurlijk Duplo waarmee kinderen spelenderwijs leren hoe bepaalde dingen werken. Het valt dan ook onder educatief speelgoed. Dat is dan niet alleen omdat het de fijne motoriek stimuleert, maar ook omdat ze nieuwe vaardigheden leren, terwijl ze leuke activiteiten doen.

Duplo is vooral leuk voor peuters, maar als jij met sommige Duplo sets bij oudere kinderen aankomt, dan vinden ze het stiekem ook nog heel leuk om ermee te spelen.

Met het Duplo speelgoed in de Top 5 heb jij in ieder geval een goed beeld van de Duplo waarmee jij de zintuigen van jouw kind kan prikkelen, waarmee jij jouw kind stimuleert om bepaalde vaardigheden verder te ontwikkelen, en biedt jij jouw kleintje heel veel speelplezier.

#1
LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden

De LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden (10931) is een fantastische set voor kinderen tussen 2 en 5 jaar oud. Met deze set kunnen kinderen hun eigen bouwplaats creëren en hun verbeelding en creativiteit stimuleren.

De set bevat een truck en graafmachine met rupsbanden, waarmee kinderen hun eigen bouwplaats kunnen maken. Het is gemakkelijk te bouwen en bevat verschillende elementen zoals gereedschap, bouwstenen en een poppetje. Dit geeft kinderen de mogelijkheid om hun eigen creaties te bouwen en hun fantasie de vrije loop te laten.

Naast het bevorderen van de verbeelding en creativiteit van kinderen, kan de LEGO DUPLO Truck & Graafmachine ook educatief zijn. Het helpt bij het ontwikkelen van de fijne motoriek en hand-oog coördinatie van kinderen, evenals hun begrip van oorzaak en gevolg. Het is ook een geweldige manier om kinderen te leren over de wereld om hen heen en de verschillende aspecten van de bouw.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuk en educatief speelgoed voor jonge kinderen, dan is de LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden een geweldige keuze!

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Thema en interesse
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

#2
LEGO DUPLO Mickey & Minnie Verjaardagstrein

De LEGO DUPLO Mickey & Minnie Verjaardagstrein (10941) is een geweldige set voor jonge kinderen die fan zijn van Mickey en Minnie Mouse. Deze set biedt kinderen de mogelijkheid om hun eigen verjaardagstrein te bouwen en hun verbeelding en creativiteit te stimuleren.

De set bevat 22 stenen en een trein die kan worden gebouwd en aangepast met verschillende kleurrijke blokken en versieringen. Het bevat ook Mickey, Minnie en een kat figuur, waarmee kinderen kunnen spelen en hun eigen verhalen kunnen verzinnen.

De LEGO DUPLO Mickey & Minnie Verjaardagstrein is niet alleen leuk, maar kan ook educatief zijn. Het helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek en hand-oog coördinatie van kinderen, evenals hun ruimtelijk inzicht en probleemoplossend vermogen. Het is ook een geweldige manier om kinderen te leren over kleuren, vormen en getallen.

De set is gemaakt van duurzame materialen en is ontworpen om lang mee te gaan. Het is gemakkelijk te bouwen en biedt urenlang speelplezier voor jonge kinderen. Kortom, de LEGO DUPLO Mickey & Minnie Verjaardagstrein is een geweldig cadeau voor kinderen die fan zijn van Mickey en Minnie Mouse en hun verjaardagsfeestje willen vieren.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Thema en interesse
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

#3
LEGO DUPLO Wilde dieren van Afrika

De LEGO DUPLO Wilde dieren van Afrika (10971) is een fantastische set voor kinderen tussen 2 en 5 jaar oud die geïnteresseerd zijn in wilde dieren. Met deze set kunnen kinderen hun eigen safaritocht maken en hun verbeelding en creativiteit stimuleren.

De set bevat een leeuw, giraffe, olifant en krokodil, evenals een ranger figuur, een jeep en een boom. Hiermee kunnen kinderen hun eigen savanne bouwen en hun eigen avonturen beleven. De set is ontworpen om kinderen te helpen bij het leren over de verschillende dieren in Afrika en hun kenmerken.

Naast het bevorderen van de verbeelding en creativiteit van kinderen, kan de LEGO DUPLO Wilde dieren van Afrika ook educatief zijn. Het helpt bij het ontwikkelen van de fijne motoriek en hand-oog coördinatie van kinderen, evenals hun begrip van oorzaak en gevolg. Het is ook een geweldige manier om kinderen te leren over de natuur en het belang van het behoud van wilde dieren.

Kortom, als je op zoek bent naar een educatief en leuk speelgoed voor jonge kinderen, dan is de LEGO DUPLO Wilde dieren van Afrika een geweldige keuze! Het biedt kinderen de mogelijkheid om hun verbeelding te stimuleren, terwijl ze ook leren over de dieren in Afrika.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Thema en interesse
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

#4
LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden

De LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden (10931) is een geweldige set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in bouwvoertuigen en constructie. Met deze set kunnen kinderen hun eigen bouwplaats creëren en hun verbeelding en creativiteit stimuleren.

De set bevat een truck en graafmachine met rupsbanden, evenals verschillende bouwstenen en gereedschap. Hiermee kunnen kinderen hun eigen bouwplaats bouwen en hun eigen verhalen verzinnen. De set is ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun fijne motoriek en hand-oog coördinatie.

Naast het bevorderen van de verbeelding en creativiteit van kinderen, kan de LEGO DUPLO Truck & Graafmachine ook educatief zijn. Het helpt bij het ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht van kinderen en hun begrip van oorzaak en gevolg. Het is ook een geweldige manier om kinderen te leren over de verschillende aspecten van de bouw.

De set is gemaakt van duurzame materialen en is ontworpen om lang mee te gaan. Het is gemakkelijk te bouwen en biedt urenlang speelplezier voor jonge kinderen. Kortom, de LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden is een geweldig cadeau voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in bouwvoertuigen en constructie. Het biedt kinderen de mogelijkheid om hun verbeelding te stimuleren, terwijl ze ook leren over de wereld om hen heen.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Thema en interesse
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

#5
LEGO DUPLO Wilde dieren van de Zee

De LEGO DUPLO Wilde dieren van de Zee (10972) is een geweldige set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in zeedieren en oceanen. Met deze set kunnen kinderen hun eigen onderwateravonturen beleven en hun verbeelding en creativiteit stimuleren.

De set bevat een walvis, schildpad, vis en krab, evenals een duiker figuur en een bootje. Hiermee kunnen kinderen hun eigen zee-avonturen bouwen en hun eigen verhalen verzinnen. De set is ontworpen om kinderen te helpen bij het leren over verschillende zeedieren en hun kenmerken.

Naast het bevorderen van de verbeelding en creativiteit van kinderen, kan de LEGO DUPLO Wilde dieren van de Zee ook educatief zijn. Het helpt bij het ontwikkelen van de fijne motoriek en hand-oog coördinatie van kinderen, evenals hun begrip van oorzaak en gevolg. Het is ook een geweldige manier om kinderen te leren over de oceaan en het belang van het behoud van zeedieren.

De set is gemaakt van duurzame materialen en is ontworpen om lang mee te gaan. Het is gemakkelijk te bouwen en biedt urenlang speelplezier voor jonge kinderen. Kortom, de LEGO DUPLO Wilde dieren van de Zee is een geweldig cadeau voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in zeedieren en oceanen. Het biedt kinderen de mogelijkheid om hun verbeelding te stimuleren, terwijl ze ook leren over de wereld om hen heen.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Thema en interesse
 • Educatieve waarde
Beste prijs op BOL.com

Wat is Duplo?

De meeste mensen kennen Duplo wel. De grote bouwstenen in vrolijke kleuren, voor jonge kinderen. Officieel heet het trouwens Lego Duplo. Lego was er eerst, ook iedereen kent die bouwstenen wel, maar die stenen bleken toch te gevaarlijk voor hele kleine kinderen.

Lego ontwikkelde vervolgens Duplo. Eigenlijk hetzelfde idee, maar dan veilig voor de kleintjes. En spelenderwijs leren ze nieuwe vaardigheden ontwikkelen. De duplo stenen zijn breder en dikker, waardoor jouw kindje ze makkelijker vast kan pakken en in elkaar kan klikken.

Duplo begon met standaard kleuren, maar heeft ondertussen bouwstenen in allerhande kleurrijke uitvoeringen en in alle mogelijke vormen. En er worden natuurlijk thema's gebruikt die kinderen tussen de 18 maanden en de 5 jaar aanspreken.

Er is ook Lego Duplo voor in bad te krijgen, en met de meeste Duplo kan ook in water gespeeld worden. De Lego Duplo sets zijn heel makkelijk te combineren en kleine kinderen kunnen zo een hele wereld opbouwen, in elkaar zetten en verzinnen.

Waarom Duplo speelgoed kopen?

Lego Duplo ontwikkelt al meer dan 50 jaar sets die kinderen ondersteunen in de ontwikkeling. Plezier stimuleert deze ontwikkeling. Maakt het interessant en uitdagend. Het stimuleert de creativiteit, het probleemoplossend denken. Kinderen leren ontdekken, iets wat vooral in de peuter fase van belang is.

De verschillende Duplo sets zijn gemaakt om diverse cruciale levensvaardigheden te activeren, te ondersteunen, en verder te ontwikkelen. De sets worden ontwikkeld in samenwerking met onderwijsinstellingen voor hele jonge kinderen en wereldberoemde experts.

Sociale vaardigheden

Kinderen leren met Duplo nieuwe sociale skills. Denk dan aan communiceren, samenwerken en empathie. Niet alleen doordat ze rollenspellen kunnen spelen met de figuren, maar ook wanneer ze samen met andere kinderen spelen.

Ze leren zo signalen te herkennen en beter te begrijpen. Daarnaast is het makkelijker om gebeurtenissen te begrijpen, te verwerken en om andere manieren te bedenken om daarmee om te gaan. Dit geldt voor alledaagse gebeurtenissen, maar ook voor hele bijzondere momenten.

Cognitieve vaardigheden

De taalontwikkeling van kinderen is onder meer afhankelijk van het leren herkennen van symbolen, cijfers en letters. Ze leren probleemoplossend te denken en dit stimuleert ook weer de concentratie en de creativiteit.

Duplo in verschillende thema's helpen kinderen met herkennen, nieuwe dieren, vormen, kleuren en onderwerpen leren, en dat stimuleert ook weer de nieuwsgierigheid van kinderen. Spelenderwijs leren kinderen iedere keer weer iets nieuws.

Creatieve vaardigheden

De verbeelding, fantasie, onafhankelijk en vernieuwend denken, creatief bouwen en vooral heerlijk spelen, zijn allemaal creatieve vaardigheden, die gestimuleerd worden door Lego Duplo.

Creatief spelen helpt kinderen bijvoorbeeld om veranderingen makkelijker te verwerken, het stimuleert ook het probleemoplossend denken, en dit alles samen is ook weer heel erg goed voor het zelfvertrouwen van jouw kindje. Waardoor ze hun fantasie en creativiteit nog meer vrij durven te laten gaan.

Fysieke vaardigheden

Beweging, balans, ruimte en motoriek zijn allemaal onderdeel van het lichaamsbewustzijn van jouw kindje. Duplo creeert mogelijkheden om die fysieke vaardigheden te stimuleren. Of dat nou gaat over het in elkaar laten passen van blokjes of over het op de tenen moeten staan om ergens bij te kunnen.

Emotionele vaardigheden

Voor een sterk, emotioneel en stabiel kind is het belangrijk dat de emotionele vaardigheden op een gezonde manier ontwikkelen. Denk dan onder meer aan veerkracht, zelfexpressie en zelfvertrouwen. Het leren omgaan met teleurstellingen als iets niet lukt, het weer opnieuw proberen en de trots en blijdschap als het dan eindelijk wel lukt.

Voor welke leeftijd is LEGO DUPLO geschikt?

Lego Duplo is geschikt voor jonge kinderen, maar dat wil niet zeggen dat oudere kinderen, ouders en anderen het niet meer leuk vinden om ermee te spelen. Vanaf 18 maanden is het leuk voor kindjes om met Lego Duplo te spelen. Jongere kindjes kunnen de blokjes ook al vastpakken, maar dan zullen ze niet als bouwstenen gebruikt worden.

In principe is Lego Duplo interessant en leuk tot ongeveer 5 jaar. Daarna vinden veel kinderen het leuker om met gewone Lego stenen te spelen. De grote bouwstenen passen dan te snel en te makkelijk in elkaar en vormen een mindere uitdaging. Daarnaast krijgen ze dan ook andere interesses.

Ze willen dan Lego van Jurassic World, Star Wars of andere speelsets. Dan gaan ze het geweldig vinden als een set boordevol functies zit, of dat ze het mechanische duwen ontdekken. De fijne motoriek is dan ook beter ontwikkeld en dan zijn boerderijdieren minder interessant, maar een baby Triceratops trekt dan alle aandacht.

Dat wil niet zeggen dat ze ook meteen uitgespeeld zijn met de Duplo. Die kunnen ook naast de Lego stenen gebruikt worden. Bijvoorbeeld om een fort met hele dikke muren te bouwen.

Duplo speelgoed kopen? Houd hier rekening mee

Als eerste blijft de leeftijd evengoed belangrijk. Je kan er wel vanuit gaan dat Duplo geschikt is voor kinderen tussen de 18 maanden en de 5 jaar, maar kijk altijd naar de leeftijd die staat aangegeven op de Duplo doos.

Zeker wanneer jouw kindje 18 maanden of ouder is, zullen er al bepaalde interesses duidelijk zijn. Een tekenfilm waar graag naar gekeken wordt of een liedje waar flink op bewogen wordt. Dit zegt al iets over het thema wat jouw kindje interessant zal vinden. Zijn de boerderijdieren puzzels favoriet, dan kan een Duplo Boerderijdieren set een heel goed idee zijn.

Begin met een basisset. Die kunnen makkelijk uitgebreid worden. Daardoor blijft het interessant en kan je ook makkelijk switchen van thema's en sets, want die kan je allemaal combineren.

Lego Duplo geeft een hoop rommel en chaos. Haal daarom ook meteen een grote kist of doos om de Duplo stenen in te bewaren. Jouw kindje leert dan ook de verantwoordelijkheid van het opruimen van de Duplo stenen en jij hebt geen Duplo door het hele huis slingeren.

Er wordt ook veel nep- Duplo verkocht. De kwaliteit is dan minder, vaak behouden die stenen de kleur niet mooi, en je weet niet of er kindvriendelijke stoffen zijn gebruikt. Duplo is ontzettend duurzaam en hoort een lange tijd goed te blijven en mee te gaan. Duplo is natuurlijk gemaakt van kindvriendelijke materialen.

Overlaad jonge kinderen niet met te veel Duplo stenen in een keer. Begin met 1 set en breid dat rustig aan uit. Dan leert jouw kindje veel beter wat bij elkaar hoort, makkelijk hoe iets gebouwd wordt en het blijft daardoor overzichtelijk en behapbaar. Het is dan ook extra leuk als er een volgende keer een ander setje cadeau gedaan wordt.

Of jouw kleintje nou houdt van dieren, kerst, voertuigen, boerderijdieren, fantasie figuren, Minnie of een ander bekend figuur, Batman of welk ander thema dan ook, jouw peuter zal er uren speelplezier aan hebben en ondertussen spelenderwijs leren.

Onze favoriet

De LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden (10931) is een fantastische set voor kinderen tussen 2 en 5 jaar oud.

Beste prijs op BOL.com