Duplo Dierentuin

De dierentuin is een bijzondere plek en maakt veel indruk op de meeste kinderen. Ze maken kennis met allerhande soorten exotische dieren. De Lego Duplo Dierentuin is dan ook een grote favoriet bij veel kinderen. Ze kunnen dan de spannendste avonturen beleven met hun favoriete dierentuin dieren.

Er zijn dierentuin dieren stenen en zoo dieren figuren. De fascinerende dieren kunnen allemaal met elkaar gecombineerd worden. Je kan dus beginnen met een set met dierentuindierenstenen en deze later uitbreiden met de dierentuindierenfiguren.

Je kan bijvoorbeeld met een kleine set beginnen en deze vervolgens uitbreiden. Je hebt dan snel door wat jouw kindje het leukste vindt om mee te spelen en daar kan jij jouw keuze dan makkelijk op aanpassen. Er zijn zoveel mogelijkheden en veel verschillende opties, dat jij altijd wel iets kan vinden wat bij jou, jouw kindje en het budget past.

Dit zijn de 5 leukste Duplo dierentuin speelgoed van 2024

Het leuke aan Lego Duplo Dierentuin speelgoed is vooral dat er een grote diversiteit in sets is, en dat je ook veel verschillende dieren kan kiezen. Van een konijn tot een nijlpaard en van een giraffe tot een panda, en alles daartussen in.

Natuurlijk zijn er ook dierenverblijven om te bouwen, voertuigen om een leuke safari rit mee te rijden, een speciale vrachtwagen om de dieren in te vervoeren, verzorgers, bezoekers en nog vele andere extraatjes, die de dierentuin beleving nog mooier en avontuurlijker maken.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De DUPLO 30064 Dierentuin Surprise (Polybag) is een leuke en compacte set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in dieren.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

De LEGO DUPLO Wilde dieren van Azië - 10974 is een prachtige set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in wilde dieren.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

De LEGO DUPLO Dierentrein - 10955 is een geweldige set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in dieren en treinen.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Onze top 5 schattige Duplo dierentuinen van 2024

Als je Lego Duplo Dierentuin speelgoed voor jou kindje wil halen, dan kan het aanbod overweldigend zijn. Er is zoveel te krijgen, dat je door alle dieren de jungle niet meer ziet. De Top 5 schattigste Lego Duplo Dierentuinen van 2024 bieden voor iedereen mogelijkheden.

Je kan deze Top 5 heel goed als basis gebruiken. In de Top 5 vind je nog meer uitbreidmogelijkheden. Je kan deze Lego Duplo Dierentuin sets ook heel goed combineren met andere Lego Duplo thema's.

#1
DUPLO 30064 Dierentuin Surprise (Polybag)

De DUPLO 30064 Dierentuin Surprise (Polybag) is een leuke en compacte set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in dieren en het bouwen van dingen. Deze set bevat 6 kleurrijke DUPLO stenen, waaronder een olifant, een aap en een giraffe.

Kinderen kunnen hun eigen mini-dierentuin bouwen met deze set, waardoor ze hun creativiteit en verbeeldingskracht kunnen uiten terwijl ze spelen. Het bouwen van de set is eenvoudig en intuïtief en biedt een geweldige gelegenheid voor kinderen om hun fijne motoriek te verbeteren terwijl ze plezier hebben.

De DUPLO 30064 Dierentuin Surprise (Polybag) is ook een geweldige manier om kinderen te leren over verschillende dieren en hun kenmerken, zoals de lange nek van de giraffe of de slurf van de olifant. Het is een geweldige set voor ouders en kinderen om samen te bouwen en te spelen, en biedt urenlang plezier en vermaak voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke en compacte DUPLO set voor je jonge kind, dan is de DUPLO 30064 Dierentuin Surprise (Polybag) zeker een goede keuze.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
LEGO DUPLO Wilde dieren van Azië - 10974

De LEGO DUPLO Wilde dieren van Azië - 10974 is een prachtige set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in wilde dieren en hun leefomgeving. De set bevat 6 kleurrijke en duurzame DUPLO stenen, waaronder een tijger, een aap en een panda.

Kinderen kunnen hun eigen mini-Aziatische wilde dierenpark bouwen met deze set, waarbij ze hun verbeeldingskracht en creativiteit kunnen uiten terwijl ze spelen. Het bouwen van de set is eenvoudig en intuïtief, waardoor het een geweldige manier is om de fijne motoriek van kinderen te verbeteren terwijl ze plezier hebben.

De LEGO DUPLO Wilde dieren van Azië - 10974 is ook een geweldige manier om kinderen te leren over de verschillende wilde dieren die in Azië leven en hun kenmerken, zoals de strepen van de tijger of de bamboestengels van de panda. Het is een geweldige set voor ouders en kinderen om samen te bouwen en te spelen, en biedt urenlang plezier en vermaak voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud.

Kortom, als je op zoek bent naar een educatieve en leuke DUPLO set voor je jonge kind, dan is de LEGO DUPLO Wilde dieren van Azië - 10974 een uitstekende keuze.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
LEGO DUPLO Dierentrein - 10955

De LEGO DUPLO Dierentrein - 10955 is een geweldige set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in dieren en treinen. De set bevat 15 kleurrijke en duurzame DUPLO stenen, waaronder een locomotief, een wagon en verschillende dieren zoals een olifant, een giraffe en een krokodil.

Kinderen kunnen hun eigen treinavonturen bedenken en de dieren in- en uitladen terwijl ze spelen. Het bouwen van de set is eenvoudig en intuïtief en biedt een geweldige gelegenheid voor kinderen om hun fijne motoriek te verbeteren terwijl ze plezier hebben.

De LEGO DUPLO Dierentrein - 10955 is ook een geweldige manier om kinderen te leren over verschillende dieren en hun leefomgeving, terwijl ze hun verbeeldingskracht en creativiteit stimuleren. Het is een geweldige set voor ouders en kinderen om samen te bouwen en te spelen, en biedt urenlang plezier en vermaak voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke en educatieve DUPLO set voor je jonge kind, dan is de LEGO DUPLO Dierentrein - 10955 een uitstekende keuze.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
LEGO DUPLO Boerderijdieren Verzorgen - 10949

De LEGO DUPLO Boerderijdieren Verzorgen - 10949 is een leuke en educatieve set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in boerderijdieren en hun verzorging. De set bevat 16 kleurrijke en duurzame DUPLO stenen, waaronder verschillende dieren zoals een koe, een varken en een kip, en accessoires zoals een hek en een emmer.

Kinderen kunnen hun eigen boerderijverhalen bedenken en leren hoe ze voor de dieren moeten zorgen terwijl ze spelen. Het bouwen van de set is eenvoudig en intuïtief en biedt een geweldige gelegenheid voor kinderen om hun fijne motoriek te verbeteren terwijl ze plezier hebben.

De LEGO DUPLO Boerderijdieren Verzorgen - 10949 is ook een geweldige manier om kinderen te leren over de verschillende dieren die op een boerderij leven en hoe ze verzorgd moeten worden. Het is een geweldige set voor ouders en kinderen om samen te bouwen en te spelen, en biedt urenlang plezier en vermaak voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke en educatieve DUPLO set voor je jonge kind, dan is de LEGO DUPLO Boerderijdieren Verzorgen - 10949 een uitstekende keuze.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
LEGO DUPLO Wilde dieren van Zuid-Amerika - 10973

De LEGO DUPLO Wilde dieren van Zuid-Amerika - 10973 is een geweldige set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in wilde dieren en hun leefomgeving. De set bevat 6 kleurrijke en duurzame DUPLO stenen, waaronder een luiaard, een krokodil en een toekan.

Kinderen kunnen hun eigen mini-Zuid-Amerikaanse wilde dierenpark bouwen met deze set, waarbij ze hun verbeeldingskracht en creativiteit kunnen uiten terwijl ze spelen. Het bouwen van de set is eenvoudig en intuïtief, waardoor het een geweldige manier is om de fijne motoriek van kinderen te verbeteren terwijl ze plezier hebben.

De LEGO DUPLO Wilde dieren van Zuid-Amerika - 10973 is ook een geweldige manier om kinderen te leren over de verschillende wilde dieren die in Zuid-Amerika leven en hun kenmerken, zoals de lange staart van de luiaard of de gekleurde snavel van de toekan. Het is een geweldige set voor ouders en kinderen om samen te bouwen en te spelen, en biedt urenlang plezier en vermaak voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud.

Kortom, als je op zoek bent naar een educatieve en leuke DUPLO set voor je jonge kind, dan is de LEGO DUPLO Wilde dieren van Zuid-Amerika - 10973 een uitstekende keuze.

 • Grootte
 • Speelfuncties
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Waarom een Duplo Dierentuin kopen?

Duplo is gewoon hartstikke leuk voor kinderen en dierentuindieren hebben iets speciaals, ze zijn bijzonder, onbekend, exotisch, spannend. Kinderen leren er dan ook ontzettend veel over en het stimuleert de nieuwsgierigheid, om meer te leren over die exotische diertjes.

Lego Duplo is educatief speelgoed. Het ondersteunt de algehele ontwikkeling van kinderen. Duplo is eigenlijk grote lego. Hierdoor is het veilig voor een peuter om ermee te spelen en het is ook handelbaar voor een peuter. Ze kunnen de bouwstenen vastpakken en in elkaar drukken. Het stimuleert ook de fijne motoriek.

Het cognitieve vermogen wordt versterkt, het is goed voor het zelfvertrouwen, het ondersteunt de sociale, communicatieve en emotionele ontwikkeling. Voor kinderen is het ook heel goed als het creatieve proces gestimuleerd wordt. Met Lego Duplo kunnen kinderen hun fantasie helemaal de vrije loop laten gaan.

Doordat een peuter met Duplo Lego gebeurtenissen na kan spelen, rollenspellen kan bedenken, is het veel makkelijker om alledaagse en speciale gebeurtenissen te verwerken, te begrijpen, en ook om over andere manieren of reacties na te denken. Het ondersteunt dus ook het probleemoplossend werken.

Het bouwen met Lego Duplo zorgt ervoor dat een peuter meer ruimtelijk inzicht krijgt, en logisch leert nadenken. Spelenderwijs leren ze dan ook nog eens over kleuren, vormen, cijfers, letters, dierentuindieren en allemaal andere leuke en nodige wetenswaardigheden. Dit alles zal de taalvaardigheid van jouw kleintje ook bevorderen.

Duplo Dierentuin speelgoed kopen? Houd hier rekening mee

Je wil misschien eerst ontdekken of jouw kleintje het Lego Duplo Zoo speelgoed wel leuk vindt. Dierentuinen zijn vaak favoriet en eigenlijk vinden de meeste kindjes dat interessant en leuk. Als de interesses van jouw kindje bij dierentuindieren ligt, dan kan je rekenen op uren speelplezier.

Je kan beginnen met een kleine set te kopen. Let erop dat wanneer je Lego Duplo koopt, dat dit ook echt van Lego Duplo is en niet van een namaakmerk. Er zijn natuurlijk veel goedkopere versies op de markt, maar die zijn dan niet te combineren met Lego Duplo sets en de kwaliteit is vaak ook niet zo goed.

Je weet dan bijvoorbeeld niet of er kinderveilige materialen zijn gebruikt en de kleur kan sneller vervagen. Vaak gaat dat speelgoed ook sneller kapot.

Lego Duplo is in principe voor kindjes tussen de 1,5 en de 5 jaar. Het is evengoed aan te raden om op de leeftijd te letten die staat aangegeven bij de set van jouw keuze. Wanneer er te kleine onderdelen bij zitten, dan kan dat gevaarlijk zijn en als het te moeilijk is, dan kan dat frustrerend in plaats van stimulerend werken.

Kijk naar de uitbreidmogelijkheden. Lego Duplo heeft jouw kindje nooit genoeg en de kans is groot dat na de eerste aanschaf er snel uitbreidingen zullen volgen, ook van andere mensen als cadeaus. De meeste Lego Duplo sets kan je met elkaar combineren, maar als jij iets specifieks op het oog hebt, dan is het wel aan te raden om dat even na te kijken.

Ander Leuk Duplo Speelgoed

Lego Duplo heeft zoveel leuk speelgoed, dat het bijna onmogelijk is, dat jij niets kan vinden voor jouw kleintje. Er is voor iedere smaak, iedere interesse en ook elk budget wel Lego Duplo Speelgoed te krijgen. Er zijn heel veel verschillende Lego Duplo thema's, waardoor jouw peuter het altijd interessant zal vinden.

Is jouw kindje altijd onder de indruk van de brandweerauto die langs rijdt? Dan kan jij met Duplo Brandweer nooit de mist ingaan. Deze sets bevatten veel uitbreidingsmogelijkheden en zijn heel makkelijk te combineren met ander Lego Duplo speelgoed.

De Duplo Trein rijdt overal langs. Langs de dierentuindieren of op een safari, langs de boerderij en de brandweer, zo door stad, die helemaal zelf gebouwd kan worden. De Duplo trein is makkelijk overal aan toe te voegen, en zorgt voor ontzettend veel speelplezier.

Op de Duplo Boerderij vind je ook heel veel diertjes, het zijn geen pinguïns of een arme leeuw, maar ze passen evengoed op de kinderboerderij, wat eigenlijk de boerderijdierentuin is. Je kan met dezelfde voertuigen en gereedschappen de dieren verzorgen en zo nog meer over de dieren leren.

Wat moet ik doen als ik een lego stukje mis?

Het is niet leuk als je een Lego Duplo bouwsteen of een ander onderdeel mist, maar het is ook zeker geen ramp. Er zijn namelijk verschillende manieren om jouw Lego Duplo set weer aan te vullen.

Mist jouw nieuwe Lego Duplo set een stukje? Dan kan je gewoon contact opnemen met de klantenservice van Lego Duplo. Dat doe je online en je kan dan gewoon aangeven welk stukje er mist. Het stukje dat je mist, wordt jou dan toegezonden.

Kan je zelf het stukje dat je nodig hebt niet vinden, dan kan je een e-mail met informatie sturen en dan wordt het alsnog geregeld. Ben je na verloop van tijd een onderdeel verloren en wil je dit weer aanvullen, dan kan je deze ook gewoon online nabestellen. Dan dien je ze wel te kopen en krijg je ze niet gratis toegestuurd.

Je kan ook altijd kijken naar een tweedehands Lego Duplo set die de stukjes bevat die jij mist. Je breidt dan meteen de Lego Duplo set uit en zo maak je van een kleine zoo opeens een grote dierentuin. Er zijn ook ruilpagina's waar je Lego Duplo kan ruilen met andere gebruikers.

Die zijn vaak op zoek naar speciale stukken, maar dat is zeker niet altijd het geval, en je kan er ook meer gangbare onderdelen tegenkomen. Het is het makkelijkste om de onderdelen die je mist gewoon na te bestellen op de website van Lego Duplo.

Onze favoriet

De DUPLO 30064 Dierentuin Surprise (Polybag) is een leuke en compacte set voor jonge kinderen die geïnteresseerd zijn in dieren.

Beste prijs op BOL.com