Duplo trein

Kinderen zijn dol op treinen en ze vinden het geweldig om ermee te spelen. Zelf treinen bouwen, rails leggen volgens een route die ze zelf bedenken, of een treinbrug en rails plaatsen. Kiezen voor een Duplo Stoomtrein of een Duplo Elektrische trein. Het is gewoon geweldig speelgoed, waar ieder kind, jongens en meisjes, urenlang speelplezier aan beleven.

Ze verzinnen en beleven de mooiste avonturen en een Duplo treinset kan heel makkelijk uitgebreid worden met een andere Lego Duplo set. De Duplo trein stopt natuurlijk bij een Duplo treinstation. En dat treinstation ligt natuurlijk in een, nog te bouwen, stad. Maar kan net zo goed bij een Lego Duplo boerderij even stoppen.

Met treinen spelen is voor alle kinderen leuk, maar voor een peuter vaak ook gevaarlijk. De onderdelen zijn dan te klein of kunnen pijn doen door scherpe stukjes. Met een Lego Duplo treinset hoef jij je daar niet druk om te maken. Daar kan een kleine peuter al heel veilig mee spelen.

Je kan de Lego Duplo trein set ook heel makkelijk uitbreiden met andere Lego Duplo thema's. En ook de Lego Duplo trein kent vele versies, modellen en sets. Je kan een bestaande Duplo treinset dan ook heel makkelijk uitbreiden, precies met wat jouw kleintje geweldig vindt om mee te spelen.

Dit zijn de 5 leukste Duplo treinen van 2024

Als je gaat kijken voor een Duplo trein dan kan je best wel overweldigd worden door het aanbod. De mogelijkheden lijken eindeloos. Je kan het beste eenvoudig beginnen en rustig aan uitbreiden. Je merkt dan gaandeweg waar jouw kleintje het meeste mee speelt.

Kies je dan voor een Lego Duplo treinbrug en rails, voor een Lego Duplo goederentrein, een Lego Duplo stoomtrein, welke Duplo figuren gaan er mee, wil je extra rails kunnen aanschaffen, is het een stevige trein, kan de trein toeteren. Er zijn ontzettend veel verschillende varianten, en je kan er verschillende leuke activiteiten mee doen.

In de Top 5 Duplo Treinen van 2024 zie je een selectie waar iederen iets passends tussen kan vinden. Voor iedere voorkeur, voor elk budget, en natuurlijk voor heel veel speelplezier.

Speelgoedadviseur kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Onze favoriet

De LEGO DUPLO Stoomtrein - 10874 is een speelgoedtrein voor kinderen vanaf 2 jaar.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Compatibiliteit
 • Functies

2e beste keuze

De LEGO DUPLO Treinbrug en -rails - 10872 is een uitbreidingsset voor elke Duplo-treinbaan.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Compatibiliteit
 • Functies

3e beste keuze

De LEGO DUPLO Goederentrein - 10875 is een speelgoedtrein voor kinderen vanaf 2 jaar.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Compatibiliteit
 • Functies

Op deze pagina:

Onze top 5 gaafste Duplo treinen van 2024

De Top 5 Gaafste Duplo treinen van 2024 vind je hieronder. Hiermee geef je altijd een geweldig cadeautje aan een peuter. De sets zijn natuurlijk ook te combineren en kunnen ook toegevoegd worden aan Lego Duplo die jouw kind al heeft.

#1
LEGO DUPLO Stoomtrein - 10874

De LEGO DUPLO Stoomtrein - 10874 is een geweldige speelgoedtrein voor kinderen vanaf 2 jaar. Het set bevat een gemotoriseerde locomotief en twee wagons, een boom, vijf kleurrijke DUPLO-bouwstenen en diverse treinrails om een eigen treinroute te creëren.

De stoomtrein is gemakkelijk te bedienen door de grote en vriendelijke knoppen op de locomotief. Kinderen kunnen de trein vooruit en achteruit laten rijden en stoppen met een druk op de knop. De trein maakt ook realistische treingeluiden die zorgen voor een extra dimensie aan het speelplezier.

De DUPLO Stoomtrein biedt kinderen niet alleen eindeloos speelplezier, maar stimuleert ook de fijne motoriek, de oog-hand coördinatie en de verbeeldingskracht van kinderen. Het creëren van verschillende routes en het bouwen van nieuwe constructies met de DUPLO-bouwstenen verbetert ook hun probleemoplossende vaardigheden.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke, veilige en leerzame speelervaring voor jonge kinderen, dan is de LEGO DUPLO Stoomtrein - 10874 een geweldige keuze. Met zijn gemakkelijk te bedienen functies, realistische geluiden en onbeperkte speelmogelijkheden, biedt deze trein eindeloos plezier en leermogelijkheden voor kinderen vanaf 2 jaar.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Compatibiliteit
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#2
LEGO DUPLO Treinbrug en -rails - 10872

De LEGO DUPLO Treinbrug en -rails - 10872 is een uitbreidingsset voor elke Duplo-treinbaan. Met deze set kunnen kinderen hun eigen treinbaan uitbreiden en veranderen. De set bevat een hoge brug met een bocht, een railsysteem om de brug op te bouwen en een gele vrachtwagen om te laden en te lossen.

De treinbaan is gemakkelijk op te zetten en af te breken, zodat kinderen hun eigen baanontwerp kunnen maken. De brug kan worden gebruikt als onderdeel van de baan of als een aparte speelset. Het vrachtwagentje kan worden gebruikt om spullen op te halen en af te leveren bij de trein.

Met de LEGO DUPLO Treinbrug en -rails - 10872 kunnen kinderen hun creativiteit, verbeeldingskracht en probleemoplossende vaardigheden verbeteren. Ze kunnen nieuwe routes bouwen, de treinbaan veranderen en verschillende landschappen creëren met hun DUPLO-bouwstenen.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke uitbreidingsset voor je Duplo-treinbaan, dan is de LEGO DUPLO Treinbrug en -rails - 10872 een uitstekende keuze. Met zijn eenvoudige opzet, realistische ontwerp en onbeperkte speelmogelijkheden, biedt deze set urenlang plezier en leerzame ervaringen voor kinderen.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Compatibiliteit
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#3
LEGO DUPLO Goederentrein - 10875

De LEGO DUPLO Goederentrein - 10875 is een geweldige speelgoedtrein voor kinderen vanaf 2 jaar. Het set bevat een gemotoriseerde locomotief, twee wagons met kiepwagens, een kraan, een tankstation en diverse DUPLO-bouwstenen om een eigen treinroute te creëren.

De goederentrein is gemakkelijk te bedienen door de grote en vriendelijke knoppen op de locomotief. Kinderen kunnen de trein vooruit en achteruit laten rijden en stoppen met een druk op de knop. De wagons zijn voorzien van kiepbakken die met de hand kunnen worden bediend en de kraan kan worden gebruikt om de DUPLO-bouwstenen op te tillen en te verplaatsen.

De DUPLO Goederentrein biedt kinderen niet alleen eindeloos speelplezier, maar stimuleert ook de fijne motoriek, de oog-hand coördinatie en de verbeeldingskracht van kinderen. Het creëren van verschillende routes en het bouwen van nieuwe constructies met de DUPLO-bouwstenen verbetert ook hun probleemoplossende vaardigheden.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke, veilige en leerzame speelervaring voor jonge kinderen, dan is de LEGO DUPLO Goederentrein - 10875 een geweldige keuze. Met zijn gemakkelijk te bedienen functies, realistische ontwerp en onbeperkte speelmogelijkheden, biedt deze trein eindeloos plezier en leermogelijkheden voor kinderen vanaf 2 jaar.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Compatibiliteit
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#4
LEGO DUPLO Getallentrein Leren Tellen - 10954

De LEGO DUPLO Getallentrein Leren Tellen - 10954 is een educatief speelgoed voor kinderen vanaf 2 jaar. Met dit set kunnen kinderen op een leuke en interactieve manier leren tellen en cijfers herkennen. De set bevat een gemotoriseerde locomotief, twee wagons met genummerde blokken van 0 tot 9 en diverse DUPLO-bouwstenen om een eigen treinroute te creëren.

De getallentrein is gemakkelijk te bedienen door de grote en vriendelijke knoppen op de locomotief. Kinderen kunnen de trein vooruit en achteruit laten rijden en stoppen met een druk op de knop. Ze kunnen ook de genummerde blokken op elkaar stapelen en de cijfers leren terwijl ze spelen.

De DUPLO Getallentrein biedt kinderen niet alleen eindeloos speelplezier, maar stimuleert ook hun rekenkundige vaardigheden, fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden. Het spelen met dit set helpt kinderen bij het leren van cijfers en het ontwikkelen van hun wiskundige vaardigheden.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke en educatieve speelervaring voor jonge kinderen, dan is de LEGO DUPLO Getallentrein Leren Tellen - 10954 een geweldige keuze. Met zijn gemakkelijk te bedienen functies, realistische ontwerp en educatieve elementen, biedt deze trein urenlang speelplezier en leermogelijkheden voor kinderen vanaf 2 jaar.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Compatibiliteit
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#5
LEGO DUPLO Treinrails - 10882

De LEGO DUPLO Treinrails - 10882 is een set van 23 stukken treinrails die compatibel zijn met alle DUPLO treinen. Deze set bevat gebogen en rechte sporen en wissels die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen treinroute te creëren.

De treinrails zijn gemakkelijk te monteren en af te breken, zodat kinderen hun eigen ontwerpen kunnen maken en aanpassen. Ze kunnen verschillende landschappen en constructies creëren met hun DUPLO-bouwstenen en de treinrails gebruiken om een realistische treinroute te maken.

De LEGO DUPLO Treinrails - 10882 stimuleert de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen. Het gebruik van deze treinrails kan kinderen ook helpen hun fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden te verbeteren.

Kortom, als je op zoek bent naar een leuke en handige set om de DUPLO-treinbaan van je kind uit te breiden, dan is de LEGO DUPLO Treinrails - 10882 een uitstekende keuze. Met zijn eenvoudige montage, realistische ontwerp en onbeperkte speelmogelijkheden, biedt deze set urenlang plezier en creativiteit voor kinderen.

 • Leeftijdsgeschiktheid
 • Compatibiliteit
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

Waarom een Duplo trein kopen?

Een trein heeft gewoon iets magisch voor kinderen. De oogjes worden al groter, en de mond valt open wanneer ze een echte trein voorbij zien razen. Een Lego Duplo trein stimuleert de algehele ontwikkeling van jouw kindje, op een betoverende manier.

Beleef talloze reizen met jouw kindje samen, bouw de treinrails en geef een duwtje vooruit of achteruit om te laten zien hoe het treintje gaat rijden. Jonge kinderen doen na wat ze zien en ze leren daardoor actie/gevolg te begrijpen. Zonder er bewust mee bezig te zijn. Dit gaat bijvoorbeeld ook op voor hoe hoog de brug gebouwd kan worden, voor deze omvalt.

Een Lego Duplo trein stimuleert ook de fijne motoriek, is goed voor de cognitieve ontwikkeling, het ondersteunt de sociale en communicatieve ontwikkeling, en daarmee ook de taalontwikkeling. Het is ook geweldig voor het zelfvertrouwen.

Begin met eenvoudige speelgoedtreinrails en kijk hoe de bouwvaardigheden ontwikkelen. Jouw kleintje zal ontzettend trots zijn wanneer het lukt om zelf iets te bouwen, zonder dat er een handje mee helpt. En dat is natuurlijk een geweldige boost voor het zelfvertrouwen. Je kan een Lego Duplo trein set heel makkelijk uitbreiden, en het zo steeds opnieuw interessant houden en er een uitdaging van maken.

Duplo trein speelgoed kopen? Houd hier rekening mee

Lego Duplo trein speelgoed is natuurlijk een geweldig cadeau om te kopen. Het is educatief speelgoed, waar een peuter geweldig veel plezier aan zal beleven. Of dat nou een Duplo Stoomtrein, met of zonder Duplo figuren, met een treinbrug en rails, of niet, hoe uitgebreid de Lego Duplo set maakt, of niet, het is voor peuters altijd feest, als er een nieuwe Lego Duplo aanvulling bij komt.

Het is dan wel fijn als het geen namaak is. Er is veel Lego Duplo speelgoed in omloop, en dat is niet alleen mindere kwaliteit, maar is vaak ook niet te combineren met Lego Duplo trein sets die je misschien al hebt. Je weet dan meestal ook niet of er kinderveilige materialen zijn gebruikt en of het speelgoed lang goed blijft. Let er dus altijd op dat je ook echte Lego Duplo hebt.

Hoewel Lego Duplo speciaal ontworpen is voor de hele kleine kinderen, de peuter, dien je toch even te kijken wat de aanbevolen leeftijd bij de set is, en je daar ook aan houden. Er kunnen soms kleinere onderdelen bij zitten die niet geschikt voor kinderen van een bepaalde leeftijd zijn.

De meeste Lego Duplo sets kunnen met elkaar gecombineerd worden, maar het is altijd aan te raden dat even na te kijken voor je het koopt. Het zou zonde zijn als een nieuwe Lego Duplo treinset niet past bij een set die je al hebt. Het is ook fijn als je thema's kan combineren. De trein komt immers in de stad aan.

Ander Leuk Duplo Speelgoed

Er is ontzettend veel ander leuk Lego Duplo speelgoed te krijgen. In alle mogelijke thema's. Dat kan je heel leuk combineren met het Lego Duplo trein speelgoed. De trein komt immers aan in een stad of dorp, en de machinist stopt vast even bij de Duplo Boerderij.

In de stad ligt de Duplo Brandweer en er is een Duplo dierentuin. Die zie je al liggen achter de hoge brug. Met de bouwstenen van verschillende sets kan jouw kindje zelf een hele wereld bouwen en met de Lego Duplo trein overal langsgaan om passagiers af te zetten.

Er zijn heel veel verschillende Lego Duplo thema's en je vindt dan ook altijd wel een thema dat precies bij jouw kindje past. Of dat nu de Duplo Brandweer is, de Duplo dierentuin of de Duplo Boerderij, of een van de vele andere themamogelijkheden.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn Lego speelgoed verkleurt?

Lego Duplo speelgoed kan verkleuren. Dat kan je al goed voorkomen door de bouwstenen te onderhouden. Maak ze geregeld schoon met een kwastje en was ze om ze schoon te maken. Doe dat met een licht wasmiddel of afwasmiddel. Bouwstenen met een sticker neem je alleen af met een vochtige doek.

Spoel de bouwstenen af en leg ze op een handdoek om op te drogen. Ga ze niet bij elkaar pakken in de handdoek, want dan kan je krasjes krijgen. De bouwstenen zullen dan al minder snel verkleuren. Door ouderdom en uv-straling verkleurt ook Lego Duplo na verloop van tijd.

Je kan de mooie, heldere Lego Duplo kleuren dan weer terug krijgen met waterstofperoxide 3 %. Als je een hogere waarde kiest, voeg dan extra water toe, zodat het niet bijt. Doe de waterstofperoxide met de blokjes in een doorzichtig, afsluitbaar bakje.

Bouwstenen met een sticker en elektrische onderdelen doe je niet in het bakje. Leg eventueel een spiegel of reflecterende folie onder het bakje, voor nog sneller resultaat. Door de waterstofperoxide ontstaan er bubbels. Roer om het uur door het bakje om kleurverschillen te voorkomen.

Het kan met enkele uren al gedaan zijn, maar het kan ook een paar dagen duren. Je ziet vanzelf wanneer de mooie, heldere Lego Duplo kleuren weer terug zijn gekomen. Spoel de bouwstenen dan af en leg ze te drogen op een handdoek.

Onze favoriet

De LEGO DUPLO Stoomtrein - 10874 is een speelgoedtrein voor kinderen vanaf 2 jaar.

Beste prijs op BOL.com